Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
President Thomas Wilson
Noah Curtis
Lilly Curtis
Dutch Ownage
Als je wil kan je nu een account aanmaken en morgen heb je 10000 stemmen. Je kan gewoon lukraak stemmen zonder uitleg en er is niemand die kan controleren of je al die films daadwerkelijk hebt gezien.
Ach kom nou. Je moet wel heel erg sociaal zelfmoord hebben gepleegd om lukraak te stemmen en dit dan ook nog eens 500 keer volhouden. Ik denk wel dat je van iemand met 500 stemmen mag uitgaan dat diegene een serieuze gebruiker op deze site is en dus een waardevolle stem heeft. Kijk maar eens naar al die gebruikers met een gemiddelde stem van 4,65 ofzo, het maximaal aantal stemmen dat zo'n gebruiker heeft is toch echt maar iets van 200 ofzo.
Kan die stem ook verwijderd worden? Als je deze film op de special effects afkraakt kan dat 3 dingen betekenen:
1. Je hebt er geen verstand van, houd maar op met stemmen
2. Je hebt de film en de trailer niet gezien, maar vind het leuk om films af te kraken
3. Je hebt per ongeluk de verkeerde film beoordeeld hier
Ik denk dat het hier om punt 3 gaat
Misschien dat MM het stemmen op films pas kan laten ingaan op de dag van de bios/straight to dvd release?
Kunnen die 4 mensen die hem in een persvoorstelling hebben gezien wel ff wachten met een cijfer geven
Enig idee hoeveel mensen een film al voor de NL bioscooprelease zien door downloaden?
Nu geldt dat voor 2012 niet zo, want de release is geloof ik wereldwijd woensdag.
paradis
Bij nader inzien heb ik de verkeerde film gekeken (schaam schaam).
Ik heb dus de 'oude' 2012' gekeken. Heb nog nooit zo'n slechte filmavond gehad. Zal even mijn stem hier verwijderen. Sorry voor de verwarring.
MovieHolic
ja klopt, dat had ik ook gelezen,in de krant zelfs
En zo houden ze je bezig
Thom1994
Zo, 2012 films genoeg dit jaar
Dit is volgens mij de enige goede film met " 2012 " erin.
Thom1994
Huh?
Het was toch verkeerd uitgerekend?
Het jaar 2208 had ik gehoord..
Dus, sorry. De premiere van deze film wordt verschoven naar 2205 . Nog even geduld!
Nancy1980
Ik ben dit soort films zo zat, sorry hoor, maar verzin eens iets nieuws.
Leland Palmer
Ja, inderdaad. Belachelijk. Alwéér een film over het einde van de wereld en alle rampen die daarbij komen kijken. Ze mogen nu echt wel eens met wat nieuws op de proppen komen.
Doublehelix
Special effects zijn zeker op een hoogwaardig niveau!
Hopelijk worden we meegesleept in een avontuurlijk en episch verhaal waarin we het gevoel krijgen dat we er op 1 of ander manier bij zijn in de zin van het gebeuren!
M.Goodkat
Kijk wel uit naar deze film, hoeveel bullshit er de laatste dagen in de kranten komen en ze u keihard in paniek willen schieten =').
Zo zit de media in elkaar, ze willen u angst en paniek geven maar bij lukt dat niet. Wat ik geloof het meeste is wat de NASA zegt en wat ze bij Knowing 'bombastisch' hebben getoond. Voor mij is dat de enige verklaring die logisch kan gewaardeerd worden. En hoe in godsnaam kun je 3 jaar later in de toekomst kijken. Ik denk gewoon (naar mijn mening) dat de aarde gewoon van zijn koers zal afwijken (niet groot) en dat de temperatuurverschil ipv 20+ 10+ wordt en we ons moeten aanpassen aan de hete warme korte zomers en de langdurige winters. Er zal geen Lente en herfst meer bestaan. Gewoon zomer dat 2 maanden duurt en winter die 10 maanden duurt. Je moet mij niet geloven but it's my opinion
PS: sorry misschien voor de slordige zinsbouw, volg extra lessen in verband met nederlands.
SioM
Gaan de Amerikanen alweer de wereld redden?
Nomak
Doe de special effects weg en je houdt een waardeloze film over.
Dat is natuurlijk een waardeloos argument.
Doe bij elke andere film een belangrijk aspect weg en je houdt altijd een waardeloze film over.
polopolo150
'We were warned'
Ja, wat kon ik eraan doen? :/
Ik snap hem niet helemaal. Misschien komt dat ook dat ik helemaal niet diep heb gegraven in de maya's en hun kalander en hun visie voor het einde van de wereld.
Ben wel benieuwd wat er in deze film gebeurt. Ik verwacht geen 5 sterren film... alleen de special effects zou denk ik alleen de film boeiend kunnen maken.
Revolution64
ik verwacht best veel van deze film, gewoon voor de special effects. Maar ik hoop niet dat ze in de trailer de beste special effects al hebben laten zien (ik vrees er een beetje voor).
Resh
ahha deze film is al mislukt voordat het is uitgekomen. Ze hebben een rekenfout gemaakt(alweer) waardoor het pas ergens in 2200 gebeurt.
SioM
Dat is natuurlijk een waardeloos argument.
Special effects zijn nochtans geen belangrijk aspect voor een goede film...
...maar blijkbaar wel voor deze film, om het gebrek aan de echt belangrijke aspecten te compenseren.
Dit is dus zeker geen waardeloos argument, alleen begrijp je niet goed wat ik ermee wil zeggen.
namingway24
Twee uur en acht-en-dertig minuten likt me toch echt iets te veel voor een dergelijke film. De special effects komen me bij de trailer al de neus uit en het verhaal heeft niets om het lijf. Ik ben wel benieuwd hoe ze een eind aan deze film weten te breien. Misschien dat ik hem aan het eind van de release maar ga kijken...
Materny
Ergste van allemaal is dat je 2.5 uur tegen die kop van Cusack aan moet kijken. Die vent heeft de uitstraling van een verkeersbord. Maar goed, zal hem toch gaan kijken volgend weekend in Breda.
neforce
Hahahahaha, verkeersbord? geniaal (A)
Enne, je kunt het ook anders opvatten, als je ziet hoeveel er wel niet gebeurd in de trailers, dan ben ik blij dat ze dat niet in 1,5 -2u gepropt hebben...
Hectometersnor
Dan vraag ik mij toch echt af wat jij nou echt precies bedoeld met een uitstraling als een verkeersbord? Of is het gewoon een zin die lekker bekt?
Dus krijgen downloaders het privilege om eerder te gaan stemmen. Mensen die illegaal downloaden hebben al helemaal geen recht om eerder te mogen stemmen dan mensen die netjes helpen om de hele filmindustrie overeind te houden
Gewoon wachten tot de officiele release, daar maak je het allemaal veel geloofwaardiger mee in mijn ogen.
Gaan de Amerikanen alweer de wereld redden?
Doe de special effects weg en je houdt een waardeloze film over.
Het zal ook wel zou worden ongeveer ja.
Maar als je je hierover kan verzetten en je zelf gewoon laat vermaken door deze film kan je best een leuk filmavondje hebben denk ik.
De film zal zeker geen 5 sterren scoren, maar hoe had je het eigenlijk anders gewild?
Helaas moet je in dit visuele geweld ook een verhaal proppen, dat is wel jammer ja. Maar wel noodzakelijk, want 2 uur naar wat rampen lopen kijken is natuurlijk ook niet alles
Materny
Een verkeersbord heeft geen uitstraling. Deze vent heeft geen uitstraling. De vergelijking is onmiskenbaar.
En ja,het is een zin die lekker bekt.
horrorfreak7
Ergens klopt het niet, als de hele wereld toch vergaat, dan heb je er toch niks aan om van die schepen te bouwen?
Dat is een persoonlijke mening uiteraard, ik vond hem wel prima in 1408 als ik eerlijk mag zijn
Je mag eerlijk zijn
En nee, ook daar gruwelijk om naar te kijken. Weet niet precies te isoleren waarom, maar die vent staat me gewoon als acteur helemaal niet aan. Heb bij Julia Roberts precies hetzelfde ( terwijl dat toch een van de betere actrices is ) Maar een film met haar, kijkt gewoon niet lekker weg.....

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

The Matrix