Genre: Actie / Drama
Geregisseerd door: Roland Emmerich
Met onder meer: John Cusack, Amanda Peet en Chiwetel Ejiofor
Gesproken taal: Mandarijn, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Latijn, Portugees, Russisch, Spaans, Tibetaans en Duits
Releasedatum: 11 november 2009
Bekijk via HBO Max
Plot 2012
"We Were Warned."
In het jaar 2009 worden aanwijzingen gevonden uit het Maya-tijdperk die voorspellen dat 21 december 2012 het einde van de wereld is zoals we die kennen en dat de overgang plaatsvindt naar iets nieuws. Wanneer Jackson Curtis (John Cusack) en zijn twee kinderen een familietrip naar Yellowstone maken, stuiten ze heel toevallig op een enorme researchinstallatie in een uitgedroogde meerbodem en ontdekken zo het geheim van de dreigende apocalyps die de regering verborgen gehouden heeft. Jackson moet de zaken nu in eigen handen nemen en hij stort zich in een wanhopige poging om zijn gezin en zichzelf te redden terwijl hij getuige is van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen, tsunami's en allerlei andere rampen die de aarde voor de mensheid in petto heeft.
Jackson Curtis
Lilly Curtis
tijntrix
Maar goed we zullen toch moeten wachten om het te zien he;) over 44 maanden
Kill_illumovie
Klinkt goed voor een film.
Ik denk niet dat de wereld vergaat in 2012.
Maar als het wel gebeurt jammer dan dan leven we maar wat korter
Deze persoon heeft goed opgelet bij een reprtage over de inhoud van The Revelation/ De openbaring op National Geographic. Dat brengt een aantal sterke punten en zowel non als sceptische kritiek naar voren.
Ik ben bang voor een matige film waarvan ik de het einde al aan kan gaan geven.
Kill_illumovie
Weet je wat me eigenlijk nog het grappigst lijkt. Wanneer we in 2040 deze film eens gaan terug kijken...
Trouwens...
Dat voorspelde 2012's regisseur Roland Emmerich in zijn eerste film...
Weetje wat al helemaal grappig is als je nu naar I Am Legend kijkt dat over een virus gaat, ik zie nog geen zombies. Of als je kijkt naar jaren 70 of 80 films waarin wordt voorspelt dat we rond deze tijd in het bezit waren van vliegende auto's.
Bla
Toevallig kwam ik er vandaag toe over dit onderwerp te lezen op verschillende plekken van het oh zo grote internet en ik kan alleen maar denken: 'Hoe dom kan je zijn?'
JacoBaco
Owja joh? Dacht je dat nou echt?
Dan weet jij dus niets over die vuurspuwende draken die in het jaar 2020 proberen de mensheid en beschaving uit te roeien.
Maar ok, bijdeze dus.
Meneer Bungel
Dan zit die Jim Carrey ook achter de aanslagen van 11 september.
11-09-2001 ... 11+9 = 20 en 2+0+0+1 = 3. Dan zou je kunnen zeggen: 20 + 3 = 23
Goh, dat ik dit vandaag net moet lezen: 07-05-'09: 7 + 5 + 2 + 9 = 23... Dit gaat nog es echt eng worden!
JacoBaco
Jaco. A=1, B=2 , C=3 enz..
10 + 1 - 3 + 15 = 26 - 3 = 23
Of mag je alleen maar optellen?
MNV2
- 1900 stemmen
Ik ben wel erg benieuwd naar deze film want ik heb behoorlijk wat gelezen op het internet rond 21 december 2012, de internethysterie is alleen (vaak) nogal lachwekkend, maar over 1324 dagen en 18 uren zullen we het weten..
ikkie72
Nou ik ga graag kijken,vond john cusack in identity erg goed en the day after tomorrow heb ik ook van genoten ben benieuwd,denk niet dat de wereld vergaat in 2012 hij zou al vele malen vergaan zijn en dr is nog niks gebeurt
JacoBaco
Eens moet de eerste keer zijn toch?
Maar het gaat ook niet gebeuren in 2012. Het is gewoon het einde van een tijdperk en dan begint de kalendertelling weer opnieuw. Of er nu echt iets gebeurd op die datum ik denk het niet. Maar het levert wellicht een amusante film op.
Kill_illumovie
Owja joh? Dacht je dat nou echt?
Maar ok, bijdeze dus.
{spoiler voor een andere film verwijderd-SB] Want daar ging de mensheid namelijk niet ten onder, zoals altijd in een Amerikaanse film.
M.Goodkat
Meest logische dat er kan gebeuren is gewoon een virus die uitbreekt of de exprimenten van de big bang onder de aarde in geneve fout aflopen
en de protonen ontploffen.
Pastichio Rocker
Zitten hier ook mafketels die denken dat de wereld in 2012 vergaat?
MNV2
- 1900 stemmen
Niet dat ik er in geloof, maar de Nasa doet wel een voorspelling voor 2012 wat ze een Solar Storm noemen (niet dat het veel effect zal hebben op de Aarde
, maar het zou wel voor natuurfenomenen kunnen zorgen.)
Het volledige artikel vind je hier.
Meneer Bungel
1 + 3 + 1 + 1 + 8 + 2 + 9 + 1 + 1 - 4 = 23.
Jawel, weer eentje!
JacoBaco
Het wordt een keer tijd voor de officiële trailer. Ik zit nu al een half jaar lang naar een monnik en een grote bel te kijken.
ssk
Eens moet de eerste keer zijn toch?
Ben het wel eens met je
, 2012 lijkt me niet echt de einde van de wereld ('t zal naar mijn mening zeker wel komen maar niet in 2012), maar ik ben wel van mening dat er een belangrijke gebeurtenis zal plaatsvinden, zoals bepaalde planeten die op een lijn staan of dat er een nieuwe kalendertelling ontstaat etc. Ik houd mn gedachten open en sluit niets uit (time will tell). As long as I'll keep walking on the path of Truth and justice, God will stay at my side and I will have nothing to fear!
Resh
Ben het wel eens met je
Als de wereld vergaat, kan niemand er wat aan doen zelfs god niet.
Bericht met spoiler voor een andere film verwijderd.
bennyboy
Ben het wel eens met je
waarom zou het niet in 2012 zijn. ommdat het zo dichtbij is???
ik wil niet zeggen dat het waar is maar ik zeg ook niet dat het niet waar is.
MovieHolic
Dit lijkt me serieus een supervette film
Doemscenarios en rampen heerlijk
Als je ietwat bijgelovig bent is deze voorspelling trouwens vrij makkelijk te geloven.
Ik raad aan de documantaire/film "Nostradamus" eens te gaan kijken... daar word het allemaal al heel wat duidelijker van.
Ik zelf ben btw niet bijgelovig, maar vind dat soort films altijd buitengewoon vermakelijk
Awake78
Als ie maar niet op 10,000 BC lijkt. Ronald Emmerich heeft ze wel eens beter gemaakt.....
Zandadder
Dit lijkt me serieus een supervette film
Doemscenarios en rampen heerlijk
Volgens Nostradamus gaan we ook nog 2025 meemaken in ieder geval...
Leland Palmer
Holy Mother of God!
Roland Emmerich laat Michael Bay even zien hoe het moet? Whoa! Deze trailer is echt heerlijk, fantastisch spektakel. Heb er zin in; gaat dus op de lijst
Trailer: klik.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Matrix