• 9.377.249 stemmen

The Boat That Rocked (2009)

Komedie / Muziek | 135 minuten

Genre: Komedie / Muziek

Alternatieve titel: Pirate Radio

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Duitsland / Frankrijk

Geregisseerd door: Richard Curtis

Met onder meer: Tom Sturridge, Philip Seymour Hoffman en Bill Nighy

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Boat That Rocked

"On air. Off shore. Out of control."

In 1966 was op de BBC slechts 2 uur per week rock ’n roll muziek te horen. Een groep DJ’s bracht daar verandering in. Met Radio Rock slingerden zij vanaf een piratenschip in de Noordzee 24 uur per dag, 7 dagen per week rock ’n roll en pop muziek de ether in. Binnen een mum van tijd groeide de illegale piratenzender uit tot een fenomeen waar maar liefst 25 miljoen mensen, meer dan de helft van de Engelse bevolking, dagelijks naar luisterden. Jong en oud, vrouwen en mannen. De zender bracht een muzikale revolutie teweeg en de DJ’s groeiden uit tot ongekende helden en sekssymbolen. Vanaf het moment dat de regering alles op alles zette om dit ‘verderfelijke station’ uit de ether te halen, groeide hun populariteit uit tot ongekende hoogte.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Roomboter

Roomboter

Wat ben ik blij dat ik deze film heb gezien!

Super komedie zeg!

4,5 ster!

Erg fijn filmpje, typisch Richard Curtis.

Het is misschien allemaal wat oubolliger dan het grootste deel van de recente komedies en redelijk formulematig opgebouwd (de dansintermezzo'tjes zie je van mijlenver aankomen), maar verder gewoon een goed gemaakte lollige film die feilloos de goede snaar weet te raken.

Zal voor veel van de pubers saai of ouderwets zijn, maar het is toch leuk weer eens komedie te zien zonder irritante high school kids, leedvermaak of grappen over sperma slikken of zo.

avatar van erik1677

erik1677

heerlijke comedie!!!!!

Niks mis mee.

En ondanks hij 2 uur duurt, vliegt hij voorbij.

steengoed.

avatar van kaztor

kaztor

Ontzettend leuke film over een onderwerp dat me absoluut aanspreekt: Een zeezender in de 60's! Een relaas over lotgenoten die hun liefde voor muziek als een missie door het land verspreiden, de kinderachtige grillen van de overheid ten spijt. Er hangt een 'dit komt uit ons hart en voor de rest hebben we overal schijt aan'-sfeertje. Een overvloed aan personages is aanwezig: De nerd, het pispaaltje, de idealist, de naïveling, de mafkees, het gezelligheidsdier, de freaky kluizenaar, de onvermurwbare, de gladjanus, het onzekere jonkie, de stugge vrouwelijke dj, de 'coole' casanova, de groupies en we hebben hier zelfs een ware 'rock 'n roll animal'! De liefde voor muziek gaat hier duidelijk boven alles. Prijsloos is de scene waarin het jonkie zit te tobben over z'n luduvudu, als plotseling de radio-technicus en een dj gezellig als maatjes komen aanschuiven en een mok koffie onder z'n neus schuiven. Heel grappig is ook het moment waarin dezelfde jongen erachter komt wie z'n vader is. Hij komt de studio binnen om z'n vader te verwittigen van het nieuws waarna de vader eerst doodleuk even netjes een liedje aankondigt. Smetje op het geheel vind ik echter dat haantjesgedrag met die mast: Het drukt de sfeer iets teveel. Hoewel velen het einde niet echt waarderen vind ik het eigenlijk heel sympathiek. Zeer prettige film voor vooral de die-hard muziekliefhebbers!

kaztor schreef:

Beste scene inderdaad. .

avatar van itbites

itbites

Geweldige film, erg onderhoudend, met een leuke soundtrack. Goed gecast. Heb erg gelachen, ook over veel domme details. Absoluut een aanrader.

Elenore, gee I think you're swell

avatar van Tomsheep

Tomsheep

Dit is er eentje om vaker te zien.

Al is het alleen maar voor de muziek !

avatar van Wous

Wous

geniaal brute film! Ben echt blij dat zo'n film nog gemaakt word!

4,0 harde sterretjes!

avatar van Kuwiel

Kuwiel

Erg leuke film , en lekkere muziek( 60's-70's )Als je van domme humor houd, een aanrader ! red het niet bij films zoals flying high, secred airplane ,enz , maar toch !

heb een verzamel cd tje gemaakt van alle muziek die er in voorkomt, en dat is een leuk cdtje geworden !

avatar van Ne0

Ne0

Geweldige film! Ik heb gelachen, ik heb meelij gehad, ik heb heimwee gehad ik heb bijna alle emoties wel gehad. Echt een hele leuke film om naar te kijken. Orgineel en vol met humor. Denk ook eens aan Veronica..

Het ging er echt zo aan toe. En zo gaat de huidige politiek trouwens ook om met 'nieuwe' zaken. 4 sterren

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Angus 'The Nut': (hysterisch, omdat de boot op het punt staat te zinken) "HOW'RE YOU GONNA FUCK YOURSELF OUT OF THIS ONE, MARK?!"

Aardige feelgood-film met een fijn stel acteurs (Hoffman, Nighy, Branagh) en vlotte regie die helaas wat al te sporadisch hilarisch is te noemen. Bovendien wist het laatste kwartier me nog de nodige cliché-jeuk te bezorgen. Toch een kleine 3/5, hij beviel me toch wel iets beter dan Love actually, waarschijnlijk door de zeer fijne soundtrack.

avatar van Wesley29m

Wesley29m

Zojuist nogmaals bekijken, en god, wat is dit een heerlijke tijdloze film zeg!

Had al 5* gegeven, maar ik verhoog 'm denkbeeldig naar 6

Absolute must dit voor de muziekliefhebber!

avatar van Atheistus

Atheistus

Heel grappige film.

Het verhaal is een beetje dun, maar verder goed geacteerd en zeer vermakelijk. Een aanrader!

avatar van usr14112

usr14112

Best leuke film. Goeie muziek en leuke personages. Jammer dat het verhaal een beetje vlak is en wat veel van hetzelfde.

avatar van pooper

pooper

vette film!

einde is donders nice!!!!!!!!

5.0

avatar van laundromat

laundromat

Dit is een fijne film! Gezellig jongens onder elkaar + 1 lesbo dan .

Hoffman sprong er wat minder uit over de gehele fillm gezien. Maar ja, wat wil je met Frost, Nighy, Ifans enz. De combi van al die mannen maakte de film.

Mooi die scene dat 'a wither shade of pale' klonk. toepasselijk. Leuk ook die stukjes dat je iedereen naar Radio Rock hoorde luisteren en dat ze zo meegenieten/meetreuren van alles wat op die boot gebeurd

Volgens mij hadden ze veel plezier met deze film maken.

Dikke 3,5 neigend naar 4

avatar van film daddy

film daddy

hele mooie feel good movie!!!

avatar van glaedr

glaedr

Een slappe film, vond sommige dingen wel grappig, maar ben halverwege weggelopen, omdat ik het een slappe film vond die naar mijn idee de jaren 60 slecht weergeeft, veel te Cliché naar mijn idee. Die Carl gedraagt zich maar als een meid...

eigenlijk een 1 maar voor de chicks een extra punt

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heerlijke film, geweldige soundtrack. Vanaf het begin tot het einde zitten genieten van alle leuke personages en alles wat zich op de boot afspeelt. Die Curtis kan er wat van. Love Actually vond ik ook geweldig en ook deze Boat That Rocked was fantastisch. Ik had de 60's ook wel willen meemaken, geweldige muziek en sfeer man.

De sfeer in de film pakte me dan ook direct. Heerlijk op zo'n boot, een beetje muziek draaien en wat omhangen met de rest van de ''vriendengroep''. Echt dubbel van het lachen heb ik misschien niet gelegen, maar ik heb eigenlijk constant met een dikke glimlach zitten kijken. Het einde wanneer de boot zinkt en Hoffman toch nog boven water komt is geweldig. Echt een heerlijk feel good filmpje. En wat is die Talulah Riley een lekker wijf in deze film zeg.

avatar van kanjertje

kanjertje

Heerlijke film met prachtinge pop muziek van het eerste uur.

Vaak grappig en zeer goed geacteerd.

Weerspiegelt het sixties gevoel volledig

Deze movie bracht me dadelijk in de juiste mood.

Aanrader !

avatar van Sarasani

Sarasani

• 1924 stemmen

Vermakelijke film

3 sterren voor de film en een halve ster erbij voor de heerlijke muziek!

avatar van timburton

timburton

Wat een super leuke film is deze hoor! Af en toe wat cliché, ja. Maar toen ik de trailer zag dacht ik dat Hoffman nu echt eens een fout had gemaakt. Maar de film blijkt erg vermakelijk te zijn.

3,5

avatar van Schoppie60

Schoppie60

Wat een ontzettend leuke film! Ja hart gaat open! Al die muziek uit mijn jeugd, wat cliche´s, maar ach, dat kan en zal de pret niet drukken! Ik heb genoten. En Hoffman blijft favoriet. Geweldige acteur.

Grandioze film echt een topper!

Super komisch en fantastisch.

Fantastisch geacteerd van Hoffman en Nighy

avatar van Woltertjes

Woltertjes

Leuke komedie

avatar van dragonmaster

dragonmaster

topfilm met goede acteerprestaties en geweldige muziek uit de sixties. kleurrijke personages nemen je mee in een film met een flinterdun verhaal (het overleven van een piratenzender op zee), maar wel een leuk en boeiend verhaal. het geluid flink opendraaien voor de geweldige muziek.

avatar van j1957an

j1957an

avatar van the new guy

the new guy

Topper. Niet in de val van de grote hits getrapt, maar de juiste muziek op het juiste tijdstip. Leuke grappen, prima verhaal.

avatar van the new guy

the new guy

j1957an schreef:

het niks zijn maar kun je ook een cdtje luisteren

Wat een ongelooflijke onzin.

avatar van kanjertje

kanjertje

j1957an schreef:

het niks zijn maar kun je ook een cdtje luisteren

Op wat slaat deze commentaar nu weer?

Snap je visie helemaal niet.

Zijn dan films zoals 'the gladiator' en 'lords of the rings' dan zoveel moderner en eigentijdser ? Of beter dus ?

Ik vind zeker niet, jij waarschijnlijk wel.

Moeilijk om op meningen van anderen te baseren dus want die verschillen zoals hemel en aarde