Genre: Komedie / Muziek
Releasedatum: 16 april 2009
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot The Boat That Rocked
"On air. Off shore. Out of control."
In 1966 was op de BBC slechts 2 uur per week rock ’n roll muziek te horen. Een groep DJ’s bracht daar verandering in. Met Radio Rock slingerden zij vanaf een piratenschip in de Noordzee 24 uur per dag, 7 dagen per week rock ’n roll en pop muziek de ether in. Binnen een mum van tijd groeide de illegale piratenzender uit tot een fenomeen waar maar liefst 25 miljoen mensen, meer dan de helft van de Engelse bevolking, dagelijks naar luisterden. Jong en oud, vrouwen en mannen. De zender bracht een muzikale revolutie teweeg en de DJ’s groeiden uit tot ongekende helden en sekssymbolen. Vanaf het moment dat de regering alles op alles zette om dit ‘verderfelijke station’ uit de ether te halen, groeide hun populariteit uit tot ongekende hoogte.
Carl
Eleonore
Desiree
Twatt
serpico
Herziening op dvd was (natuurlijk) fenomenaal. Zelfs Kenneth Branagh is grappig geworden
Geweldig om al deze mensen zo gelukkig met elkaar te zien zijn. En ja, ik heb zeker wel meerdere keren hardop gelachen. De verwijderde scènes zijn ook fantastisch!
Omhoog naar 4,5*
Donleo
Leuke film toch.... vooral de muziek is echt heerlijk, lekker geluid hard aanzetten en gewoon lekker wegkijken...
Timothyvdmeer
Geweldige film met een topcast.
Bill Nighy speelt zoals je van hem kan verwachten weer super.
Toch gaan Philip Seymour Hoffman en Rhys Ifans een stapje verder.
Muziek is geweldig dus zet hem maar aardig hard!
mock turtle
geweldige film! natuurlijk de muziek, maar da's 'n inkoppertje, en verder de humor en de karakters om van te houden. en dan op het eind ook nog wat spanning en actie om de film compleet te maken.
een echte aanrader!!
accordejoan
Heerlijke film die lekker wegkijkt. Niet echt veel moeten lachen maar gewoon een mooi verhaal om naar te kijken. De acteurs hadden er volgens mij echt plezier in om deze absurde personages te spelen. En natuurlijk de geweldige soundtrack, maar dat spreekt voor zich.
jorisr
Ja en zo ouderwets, hadden ze maar een film gemaakt over een jumpstyle radiozender.
dude, als jij van die jumpstyle shit houdt. moet je dat maar gaan luisteren. voor het merendeel van de liefhebbers is deze sixties soundtrack geweldig. dus als je al zo commentaar geeft, kun je de film beter niet bekijken,.
deft0nes
Wat een geweldige, heerlijke film! Een absolute aanrader! In ieder geval voor iedereen die van muziek, de sixties en Britse humor houdt. Steengoed acteerwerk van ondermeer Nighy, Hofman en Ifans. En zoals onder al gezegd is; de mooie kant van het britse vrouwdom
serpico
Zonde eigenlijk dat deze film zo'n box-office fiasco was. Maar misschien ook wel logisch, omdat de beste scène niet in de film zit xD. Of, zoals Richard Curtis het zelf mooi weet te brengen:
"We might have made more money releasing that one scene than we did releasing the movie as a whole."
Gelukkig zit hij wel tussen de verwijderde scène's. Het is een scène over Gavins verleden, waarin je de reden ziet dat hij terugkeerde als DJ. Briljant!
Skrean
Hij was vet! De muziek, de dialogen, Acteerwerk, het gevoel..de actie aan het einde. Lekkere jaren 60.
dikkop
Vooraf dacht ik, er is gewoon overdreven hoog gestemd of het is een film voor de mensen die dit in die jaren hebben meegemaakt. Maar ik moet zeggen, hij is gewoon erg geweldig en boeiend.
Timothyvdmeer
Nu ben ik wel erg benieuwd...stond niet op mijn DVD namelijk
helleke
Goeie feel good film.
De dialogen zijn bij momenten zeer grappig.
Prima acteerprestaties.
Ze moeten zich ferm geamuseerd hebben bij het maken van deze film.
3,5 sterren.
Lucas1
Oh, nu ben ik wel heel benieuwd naar die deleted scenes! Anyway, wat een geweldige film. Absolute topcast en het plezier straalt er inderdaad vanaf. Ontzettend jammer dat dit geen hit werd, maar dat maakt de film niet minder goed. Gewoon weer eens ouderwets lekker meteen de volle 5*!
Nu ben ik wel erg benieuwd...stond niet op mijn DVD namelijk
2,20
Erg goede film zeg ! Heerlijk ! Wel met een goed volume ! Alleen jammer van de soms wat hollywood-achtige momenten.
tis wat
leuke film veel humor en goede muziek
vond zelfs Philip Seymour Hoffman eens leuk, sterker nog erg leuk
En Bill Nighy is altijd leuk
kortom voor een leuke film met veel muziek moet je deze kijken
DVD-T
Vanaf het moment dat de trailer uitkwam, ben ik erg benieuwd naar deze film geworden. Nu gezien, en het is echt een film die heerlijk wegkijkt, en waarbij je de tijd vergeet en voor je het weet is het al weer voorbij.
The Boat That Rocked is niet echt een komedie waar ik van het lachen op de grond lag. De film moet het dan ook hebben van meer subtiele humor die vanuit de raarste situaties komt. Toch keek ik de gehele film met een grote glimlach op mijn mond, je wordt er gewoon erg vrolijk van. De wat dramatische scènes worden snel weer omgezet naar de feelgood sfeer die de film uitstraalt. Dat doet de film erg goed. Niet te lang stilstaan bij een gebeurtenis, maar snel weer verder met leuke dingen. De personages zijn allen erg leuk, en iedereen heeft wel iets wat hem/haar interessant maakt. Leukste personage vind ik toch die gast die op Jim Morrison lijkt en de hele film bijna niet praat. Maar ook Bob is erg leuk. Eigenlijk zijn de karakters die het minste screentijd krijgen het leukst. Ook de rest van de types zijn erg genietbaar. Het is al vaker aangehaald bij deze film, maar wat een fantastische soundtrack heeft deze film ook. Wel erg jammer dat de liedjes vaak wat te snel worden afgekapt. Mooste scènes die ook van de muziek gebruik maken zijn toch echt de thee/chocola scène en de bruiloft . Af en toe verloopt het verhaal niet altijd even vlot, en het politieke aspect is dan ook niet erg interessant. Je wilt zo snel mogelijk weer overschakelen naar de boot, omdat daar toch de leuke dingen gebeuren. De laatste scè`ne is echt briljant als de boot zinkt en iedereen wordt gered en de doodgewaande Hofmann weer boven water komt . Dat was echt wel even een kippevel moment. Hofmann zet trouwens alweer een geweldige prestatie neer. Ook de rest van de cast is perfect gekozen, met ook als hoogtepunt Bill Nighy.
Heel erg leuke film die soms wat uit losse flarden lijkt te bestaan, maar gewoon geweldig wegkijkt.
mipha
Geweldig!
titel film had RADIO ROCK moeten zijn!
fantastische muziek, is hier een soundtrack van?
booyo
Wat een heerlijke film! Fantastische muziek (moet maar snel de soundtrack bemachtigen), erg grappig, en een hele goede cast!
Toppertje, 4,5*
wendyvortex
Geweldige feel-good-movie voor iedereen die het betere Top 40 werk uit de jaren 60 kan waarderen.
Een ode aan de zeezenders als Caroline en Veronica.
Heerlijk al die naalden in die vinylgroeven te zien zakken.
Inmiddels is alle goede radio weer verdwenen dankzij de formats, de zendercoordinatoren en de vercommecialisering.
Zelfs het huidige Radio Veronica is nog maar een slap aftreksel van wat het ooit was.
Bring back Rock 'n' Roll Radio!!
Net zo'n fijne memorytrip als Almost Famous een paar jaar geleden.
En de hoes van Electric Ladyland wordt ook nog even uitgebeeld.
En zelfs wat bekende Nederlanders menen we te herkennen: Rob Out, Lex Harding, Joost den Draaijer en jawel....Harmen Siezen!
snoeiV
Sorry maar ik vind het echt niks dat overdreven populaire geacteer is niks voor mij en deze humor is naar mijn mening niet echt grappig
gebruiker_56935
Mijn verwachting voor deze film was laag, vooral door de reclames die me totaal niet aanspraken. Maar na een tijdje heb ik toch overwogen om hem te kijken doordat ik steeds meer mensen erover hoorde praten. Iedereen die ik sprak over deze film was enthousiast. En ik hoor daar nu dan ook bij. The Boat That Rocked is een typische heerlijke feel-good-movie met daarbij toch wat cliché hollywoodmomentjes, maar het wordt nergens vervelend. Het verhaal is erg leuk en bevat een aantal zeer grappige scènes met geniale personages. De cinematografie zit ook helemaal goed. Ondanks de lange speelduur weet de film je nergens te vervelen, wat dus mede komt door goed en vlot filmwerk. De casting is overigens ook uitstekend. Samen met The Hangover vind ik dit de leukse komedie die ik dit jaar tot nu toe gezien heb.
Mad_Merkje
3.5 voor de goede muziek in de film. Verder wel een grappige film, maar met name de prominent aanwezige muziek maakte dit een leuke afwisseling.
the new guy
Gezien deze belachelijke mening en de 1* voor Slumdog Millionaire vind ik jou ook niet echt grappig.
Metalfist
1 Boat. 8 DJs. No Morals
Ik had deze Boat That Rocked al verschillende malen in de videotheek zien staan maar het was er nooit van gekomen om hem mee te pakken want elke keer leek ik precies een betere film te zien staan. Na hem vorige week nog op het laatste nippertje om te ruilen met de nieuwe en teleurstellende Fast & Furious wou ik deze keer de kans niet laten liggen. Spijtig dat ik hem nooit eerder heb meegenomen.
Het concept van The Boat That Rocked is origineel. Ik kan me geen andere film voorstellen die zich concentreert op de jaren '60 en de daarbij horende piratenzenders. Alhoewel ik in die tijd nog niet was geboren kon ik me eigenlijk best wel inleven in de personages en daar zit dan meteen ook de kracht van de film, in zijn personages. Stuk voor stuk originele, idiote maar geniale karakters die van de film een waar genot maken. Het zijn allemaal overdreven typetjes maar tegelijkertijd worden ze daardoor ook memorabel. De enige die niet uit de verf kwam was 'Doctor' Dave maar Quentin, Gavin Cavanagh, The Count, 'Simple' Simon Swafford en vooral 'Midnight' Mark zijn fantastisch. Die laatste deed me trouwens wel zeer hard aan een jonge Robert Plant van Led Zeppelin denken.
Nu mogen die personages zo goed zijn geschreven als maar kan, ze moeten ook nog altijd goed vertolkt worden door de cast maar daar heeft de film geen gebrek aan. Bill Nighy kende ik alleen maar van zijn rol van Davy Jones in Pirates of the Caribbean of van zijn rol van in Underworld maar die twee personages laat hij hier mijlenver achter. Verdomme, wat een acteur! Vanaf zijn eerste scène waarin hij kennis maakt met zijn peetzoon is hij de pure verpersoonlijking van alles wat cool is. Hoffman kende ik van ziens maar in geen enkele film slaagde hij erin om een memorabele rol neer te zetten maar dat is hier dan toch wel zonder twijfel gelukt, toch is de koning hier Rhys Ifans als Gavin Cavanagh. In nothing Hill vond ik hem niet goed maar hier is hij gewoonweg fantastisch. Die moves, die stem, die one-liners die hij af en toe uitstoot die dan nog iets extra krijgen in combinatie met The Count zijn geniaal. Een tijd geleden FAQ About Time Travel gezien waar Chris O'Dowd ook een rol in speelt maar daar haalde hij niet het niveau van de I.T. Crowd maar hier overstijgt hij dat bij vlagen. Het is simpelweg teveel werk om iedereen lof toe te zingen maar ze verdienen het gewoon. Het is alleen jammer dat Nick Frost zoveel screentime krijgt want dat is met uitstek het minste personage.
Een minpunt is wel dat de film iets korter had gemogen. Curtis had er beter aan gedaan om er in het midden wat in te knippen want op dat punt is hij bij vlagen saai. Gelukkig komt daar verandering in wanneer de DJs niet opgeven met uitzenden (met een geweldige speech van elke DJ met de redenen waarom ze blijven), verdwijnen met hun boot, zinken en uiteindelijk gered worden door hun eigen luisteraars. Lang geleden dat ik nog zo'n geweldige climax heb gezien en nu ik eraan terugdenk lopen de rillingen nog over men rug. In het begin van de film vond ik trouwens dat er geen echt duidelijk verhaal in zat en naarmate de film vorderde verdween dat gevoel ook niet. Tot de aftiteling kwam en toen begreep ik dat heel de film vol zit met kleine plotlijnen. Simon die trouwt met een fan, de fan die toegeeft getrouwd te zijn om met Gavin te kunnen zijn en de daarop volgende hilarische chicken klimwedstrijd tussen dezelfde Gavin en The Count maar ook Young Carl zijn zoektocht naar zijn vader die dan uiteindelijk Bob blijkt te zijn. Was dat trouwens die Moody Blues LP die Bob nog red wanneer het schip zinkt? De rode draad is gewoon het schip maar ook niet meer dan dat.
Qua muziek is The Boat That Rocked ook een feest van herkenning. Als je als filmmaker nummers zoals Wind Cries Mary van Hendrix weet te combineren met The Who of Leonard Cohen dan verdien je mijn respect. Misschien een soundtrack die het wel waard is om eens te gaan kopen.
The Boat That Rocked bevat een paar werkelijk hilarische scènes (het bachelor feestje o.a.) en ook verschillende keren een zeer knappe cinematografie zoals bij die klimwedstrijd. De personages zijn geniaal, het verhaal komt in de buurt maar is in het midden te saai. Combineer dit alles dan ook nog eens met geweldige muziek en je hebt een dikke 4*. Kan goed zijn dat hij met een herziening op een 4.5 of heel misschien een 5 terecht komt.
Saai? Nee joh!
Jammer dat je Dr. Dave niet kon waarderen. Ik vond hem schitterend. En als je de muziek leuk vindt, zou je zeker de soundtrack eens kunnen aanschaffen. Prachtig verzamelalbum. Het scheept je alleen op met het knagende gevoel dat je een kleine 50 jaar te laat bent geboren (mij in ieder geval wel).
Dogie Hogan
Geweldig! ...fantastische muziek, is hier een soundtrack van?
* The Boat That Rocked: Original Soundtrack (2CD): € 14,49 inkl..
De songs van Duffy, Herp Albert en David Bowie horen eigenlijk niet op dit album thuis, die zijn van latere datum. Immers, de film gaat over de mid-jaren 60. Die 3 titels horen bij zeezenders als Radio Veronica, Radio Caroline en R.N.I. thuis, die in de jaren 70 doorgingen.
Maar, vergeet die soundtrack: veel, veel meer top hits uit die periode ( maar liefst 101) staan op deze 4CD (slechts € 15,49 inkl.)
1e titel begint zelfs met 'Caroline' van The Fortunes, wow...

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Le Premier Jour du Reste de Ta Vie

Nirgendwo in Afrika
Drama, 2001

Kolja
Drama / Komedie, 1996
rock 'n' rollgreat britainradio stationschipmusicalrocknorth seapirate radio swinging 60sdjjaren 60teenage protagonist