Genre: Komedie / Muziek
Releasedatum: 16 april 2009
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot The Boat That Rocked
"On air. Off shore. Out of control."
In 1966 was op de BBC slechts 2 uur per week rock ’n roll muziek te horen. Een groep DJ’s bracht daar verandering in. Met Radio Rock slingerden zij vanaf een piratenschip in de Noordzee 24 uur per dag, 7 dagen per week rock ’n roll en pop muziek de ether in. Binnen een mum van tijd groeide de illegale piratenzender uit tot een fenomeen waar maar liefst 25 miljoen mensen, meer dan de helft van de Engelse bevolking, dagelijks naar luisterden. Jong en oud, vrouwen en mannen. De zender bracht een muzikale revolutie teweeg en de DJ’s groeiden uit tot ongekende helden en sekssymbolen. Vanaf het moment dat de regering alles op alles zette om dit ‘verderfelijke station’ uit de ether te halen, groeide hun populariteit uit tot ongekende hoogte.
Carl
Eleonore
Desiree
Twatt
Mister Movie
Draait deze nog in de bios?
Noop Niet meer
Mister Movie
Wat een leuke Film.
Alles klopte de cast de geniale muziek !!!!
Echt een topper die je moet zien.
Ik kan niet wachten tot hij op Blu-ray komt
93.9
Wat een leuke Film.
Alles klopte de cast de geniale muziek !!!!
Echt een topper die je moet zien.
Ik kan niet wachten tot hij op Blu-ray komt
En ik maar wachten tot ie uit komt op 16 mm....
Chimpz
De tweede film met Richard Curtis aan het roer (pun intended) en het is een zéér genietbaar filmpje geworden. De film vertelt een flinterdun verhaal over meer dan 2 uur en verveelt geen seconde. Eén van de voornaamste reden is de perfecte sfeer: de 60's worden zeer levendig neergezet door ondermeer de geweldige soundtrack, kostumering en regie (genoeg korte shots van dansende hippies). Dan zijn er nog de geweldig geschreven personages, waar de volledige film op teert. Goed, de slechterikken zijn wel heel erg Scooby-Doo qua uitwerking (minister Dormandy die plezier haat en de ijverige henchman Twatt (geweldige naam) wiens plannen nooit 100% werken), maar de bemanning op de boot is zeer relateerbaar en worden sympathiek en met genoeg variatie weergegeven. Neem daarbij de topcast: Philip Seymour-Hoffman krijgt niet zo héél veel screentijd en Nick 'dikke naakte man' Frost krijgt dan weer teveel speeltijd, maar iedereen zet zijn personage geloofwaardig neer. Als uitschieter is er natuurlijk Bill Nighy, die gewoon de verpersoonlijking van 'cool' is. Amusant filmpje.
shockdog
film is nogal geflopt geloof ik; heeft bij ons hoogstens 3 weken gedraaid (d, t of dt
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11915 berichten
Je had het goed...eindigend op een d. Ik zal nooit kunnen begrijpen waarom mensen - behalve die met dyslexie - van die enorme moeite met spellen hebben...
merelroos
Ik vond dit een leuke film. Op internet lees ik overal recensies dat de film een manier was van de regisseur om zijn favoriete nummers op groot scherm te projecteren, etc., dat de karakters geen diepgang hebben, too much 60"s, enzovoorts.
Volgens Wikipedia is The Boat That Rocked een muzikale komedie. Juist. Een komedie. Dan hoeven personages ook niet diepgang te hebben. Daarvoor zijn het karakters. Ze kwamen alsnog geloofwaardig over voor mij. In de jaren 60 waren mensen ook gewoon gek, kom op, they were the fucking sixties!
De film had juist meerdere kanten doordat er zoveel personages waren. het ging niet perse om Carl die van school gestuurd was. Zo was de film wel evenwichtig. Het ging gewoon om de muziek, om de boot.
Ik heb met veel plezier gekeken naar de film.
Melvin Udall
Prima film met een hoop heerlijke flauwekul. Nighy en kornuiten zijn lekker op dreef en schudden de 1 na de andere grappige zinsnede uit de mouw. Amerikaan Hoffman mengt zich prima in de engelse sfeer. De een na de andere oude kraker doet de rest. Iets te lang wellicht maar al met al een plezierig geheel.
Leuke 'ensemble piece', met een keur aan engels talent, alsmede de aanwezigheid van de altijd genietbare Philip Seymour Hoffman. Het gegeven is dun, net als het script, maar gelukkig zijn er genoeg grappen en grollen om de vaart erin te houden, al had het allemaal wel wat korter en bondiger mogen zijn. De functie van bepaalde personages is ook wat onduidelijk. Hier en daar wat flauw en het sentiment ligt er dik bovenop, maar de positieve sfeer van het geheel en de vrachtlading aan geweldige klassiekers maken het onmogelijk om echt negatief te gaan zitten doen.
ralfsjam
in mijn ogen is het erg moeilijk de laatste tijd om een leuke comedy af te leveren, en zeker ook nog eens met een goeie soundtrack, maar met deze is het bwezen.... het kan nog best.
ik heb genoten van de grappen, personages en de film op zich...
maar...
waarom zo'n einde... de film was bijna smetteloos, bijna... waarom dan toch zo'n einde!!??
maargoed, een foutje kan je maken, ook hier.
maar over het algemeen: als je van goeie humor houdt en goeie muziek.. en met 129 minuten gaat hij niet vervelen
kijk deze film...
Heerlijke soundtrack in een aardige film.
Vinamp
Had niet zo'n hoge pet op van deze film voordat ik er aan begon.
Maar heb hem (als ex land piraat) erg kunnen waarderen!
Vooral de excentrieke personages, met vooral veel passie voor muziek, die bij het station werken komen aardig overeen met de werkelijkheid (in ons geval)
En natuurlijk de jacht op de adverteerders, wat ons uiteindelijk ook gedwongen heeft te doen stoppen.
Het ging er alleen iets minder vochtig aan toe.
Kortom een film die me 2 uur lang niet heeft doen vervelen met veel lekkere muziek!
Wesley29m
Wat een waanzinnige film!!!! En wat een waanzinnige soundtrack!
Na het zien van de film, toch maar meteen de soundtrack gescoord.
En wat een geweldige acteurs.
Seymour Hoffman laat de laatste jaren prima zien het ook zonder bijrollen te kunnen! Wat een goede cast in deze film...
Beetje jammer alleen van het titanic-achtige einde.
Vond het niet helemaal bij de rest van de film passen, maar dat is mijn mening.
Daardoor kom ik bij dit (verder) meesterwerkje net niet op de volle bak, maar toch goed voor zeker 4,5*!
Smi
Zwaar vermakelijke Feel Good! Historisch en erg grappig!
Plus, een supersterke casting.
dörpsgek
Durf heet bijna niet te zeggen tussen al deze uber positieve recensies, maar ik vond de film niet meer dan matig.
Heb zelden echt grappige momenten beleeft.
Buiten dat heb ik ook geen echt verhaal ontdekt, ik snap dat niet iedere film over een sterk verhaal moet beschikken maar dan verwacht ik in ieder geval wel een paar keer in een deuk te liggen, meer dan een glimlach zo nu en dan heb ik niet gekregen.
Jammer!! na het lezen van alle bovenstaande lof redes had ik veeeel meer verwacht....
p.s. de muziek is dan wel weer geniaal!!!
Wesley29m
Volgens mij is de film ook nooit bedoeld als een dijenkletser-komedie. Denk dat het genre komedie een beetje misleidend is geweest bij deze film. Waardoor je misschien snel de verkeerde verwachtingen van zo'n film hebt.
Ik had die verwachtingen totaal niet, ik ben de film juist gaan kijken voor de muziek, dus voor mij persoonlijk pakte het (bijna) briljant uit!
En tja, de muziek in de film he... Top!
Geinige, aparte komedie die me zeker wel is bevallen.
De film is geen lach of ik schiet film op humorgebied, maar daardoor is de film niet minder grappig. Er zitten geinige situaties en dialogen in waar ik zeker op om kon gniffelen. Je moet er wel van houden denk ik. Af en toe mocht het wel vaker wat grappiger zijn, maar het was vaak zat best oke.
Verder is de hele aankleding van de film erg goed. De sfeer, het acteerwerk (Bill Nighy was subliem!) en de vele aanstekelijke en bekende nummers maakten er een prettige kijkbeurt van.
Verder wilde ik ook het best opvallende einde nog even noemen. Enigzins verrassend en zeker wel boeiend.
Kortom, geen vernieuwende of extreem goede film maar wel een erg vermakelijke.
Kijzer
Hoe kan een film die 2 uur duurt zo leuk zijn terwijl het verhaal in 5 minuten kon worden verfilmd?!
Wat dat betreft heeft de regisseur en cast het prima gedaan, de personage's zijn echt goed en mooi neergezet. Je zou er 1 uur tussenuit kunnen knijpen en de film net zo makkelijk weer oppakken maar je wilt geen minuut missen. Prachtig staaltje hoor, petje af.
Een 3,5 (Het is vermaak, maar meer ook niet)
Replicant
Zeer vermakelijke film!
De film komt erg goed uit de verf...
De jaren 60/70 tijd zeer goed en realistisch neergezet met prima acteerwerk.
Het is ook zeker een soort docu over die tijd. Daarom is het verhaal wat uitgerekt...
Zeker de moeite waard!
LDvMegatron
Goede film met een sterke cast. De sfeer die in de film gecreëerd wordt is echt perfect en de soundtrack past er helemaal goed bij. Ondanks de 2 uur speelduur met veel plezier afgekeken.
88Fabian
Fantastische film,de sfeer van de jaren 60 zat er uitstekend in,
de acteerprestaties waren ook grandioos.
canciser
Leuke film. De film bleef boeiend en de sfeer hing er goed in. Alleen de stukjes met de premier waren iets te cliché voor mij. 4 sterren.
Waku
2 uren waren zo voorbij.
Na een wat aarzelend begin of dit echt wel een komedie zou zijn die mij aan zou spreken verdween die twijfel als sneeuw voor de zon.
Innemende karakters, een heerlijke soundtrack en een euforisch slot!
heerlijke komedie!!

Nirgendwo in Afrika
Drama, 2001

Kolja
Drama / Komedie, 1996
rock 'n' rollgreat britainradio stationschipmusicalrocknorth seapirate radio swinging 60sdjjaren 60teenage protagonist