Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
dutchtuga
Quentin Tarantino is niet direct mijn favoriete regisseur, maar toch zijn zijn films haast altijd een genot geweest te bekijken en wekt elk nieuw project verwachtingen op. Reservoir Dogs en Jackie Brown zijn meesterwerken en het was dan ook de vraag of Tarantino na het ietwat teleurstellende Death Proof en vooral Kill Bill 2, nog iets van zijn klasse tentoon zou kunnen stellen. Tarantino leek me steeds meer een regisseur van wie de houdbaarheid verstreken was. De 'cool' die zijn films typeert is niet iets wat je lang interessant kan houden en het was dan ook een verademing om te zien hoe Tarantino is gegroeid als regisseur met zijn Inglourious Basterds. Groter opgezet en een script dat het minder moet hebben van 'coole' dialogen en eerder focust op een kalmere opbouw naar een werkelijk sublieme climax. De hele bioscoop sequentie na de fantastische scène waar David Bowies 'Cat People' ten gehore komt, is van Hitchcockiaanse klasse en de ultieme kers op de taart die Inglourious Basterds heet. Een fantastische ontknoping en wat mij betreft, zeker cinematografisch, het beste wat Tarantino ooit op film heeft gezet. Naast de finesse van typetjes en dialoog, die ook hier, hoewel in mindere mate, aanwezig zijn, laat Tarantino nu ook zien geen problemen te hebben met een klassieker en grootschaliger geörienteerd script. Tarantino heeft zich definitief bewezen met deze klassefilm en mag zich langzamerhand gaan scharen tussen de groten der cinema, waar hij ook hier een hoop inspiratie uit heeft gehaald. Een fanboy zal Tarantino altijd wel blijven, maar waarschijnlijk ook een van de weinige die daadwerkelijk over talent beschikt. Zoals de megalomane eindquote van Aldo Raine al deed doorschemeren: this may be his masterpiece. Beetje zelfbewust als je het mij vraagt, maar dat eigenwijze heeft ook zijn charme. Ontzettend van genoten. Mij benieuwen of dit enthousiasme overeind blijft staan bij een herziening op DVD.
Lupussy Galore
Hebben de mensen die gereageerd hebben de film gedownload dan wel in de preview gezien of bij een persvoorstelling?
b4s1986
Quentin Tarantino heeft het wederom geflikt! een geweldig film met dialogen als je ze in geen andere film bijna terug kan vinden, 5 sterren voor deze film, mijn beste van 2009! (tot nu toe dan)
b4s1986
Ik heb hem afgelopen donderdag al gezien in de Metropolis in Antwerpen.
s0062423
Het is omdat een goede vriend met kortingskaarten kwam aandraven, dat ik deze film zonet in de cinema ben gaan bekijken. Anders was ik hem waarschijnlijk niet op het grote doek gaan zien, al moet ik toegeven dat ik wel enigzins geïnteresseerd was in deze prent. Tarantino zou met Inglorious Basterds immers zichzelf hebben heruitgevonden en zijn abominabele Death Proof ruimschoots hebben goed gemaakt, aldus de recensenten van tal van populaire tijdschriften.
Wel nu, wat een hoop gezever. Tarantino schiet hier wederom serieus mis en doet buiten een beetje provoceren helemaal niets. Oeverloze dialogen, 'schunnige' praat en goedkope humor zijn weer van de partij. Een invenief verhaal, onderhoudende soundtrack en/of interessante beelden zijn daarentegen in geen velden of wegen te bespeuren. Gemiste kans voor een regisseur die een hoop goed te maken had.
Dit is misschien iets te kort door de bocht, de eerste twee hoofdstukken waren immers enigzins goed en veelbelovend: beide tamelijk kort en af en toe grappig (en allebei op één locatie, een soort van lange scènes). Maar dan komt het derde, vierde en zelfs nog een vijfde volstrekt onnodig en eindeloos gerekt vervolg hierop, waardoor de film steeds saaier werd en een ontzettend lange zit is geworden.
De alom geprezen Waltz was eigenlijk nog het enige interessante aan deze film. Om één of andere onverklaarbare reden deed zijn acteerspel mij vaak aan Dennis Hopper denken. Beetje bizar, maar zeker niet onaangenaam, integendeel. Het was een tijdje geleden dat ik zo'n absurd personage heb ontdekt. Voor de rest gebeurt niet al teveel spectaculairs, waardoor ik deze zeer typische Tarantino - die blijkbaar nog steeds niet de 'kaka' en 'pipi' fase is ontgroeid, getuige de vaak puberale humor en zwakzinnige dialogen - dan ook als een jammerlijke bevesting van mijn vermoedens beschouw; de man is verre van geniaal en al helemaal geen wonderregisseur.
Nu is het enkel nog hopen dat hij zijn belofte nakomt en er mee stopt. Afgaande op het hoogst arrogante eindshot vrees ik echter voor het ergste.
wimnoot
Heeft Tarantino gezegd dat hij er mee stopt?Of ben je in de war met Brad Pitt?
Uier
- 2006 berichten
de man is verre van geniaal en al helemaal geen wonderregisseur.
Met een gemiddelde van 3.90* op zijn oevre, beschouw ik de man echt wel als een waar grootmeester. Dat het niet jouw smaak is, so be it.
En hij gaat nog lang niet stoppen, hoop ik.
paul83
Wat is er zo gewaagd aan dan? De lage waardering?
Gewaagd stukje. Beter lezen.
1. Dat Tarantino nooit meer een goede film zal gaan maken.
2. De soundtrack belachelijk is.
3. De laatste paar films slecht zijn.
4. Waltz op Bruno lijkt.
5. Dialogen te lang.
1. Tarantino zal zeker nog wel goede films gaan maken gezien zijn CV.
2. De soundtrack moet je van houden. Meesten vinden het geniaal.
3. Kill Bill was briljant (ok, Death Proof niet).
4. Waltz heeft niet voor niets de gouden palm gewonnen.
5. Dialogen zijn altijd van zeer hoog niveau.
Ja dat vraagt inderdaad om reacties of heb ik het mis?
michael1992
Gewaagd stukje. Beter lezen.
1. Dat Tarantino nooit meer een goede film zal gaan maken.
2. De soundtrack belachelijk is.
3. De laatste paar films slecht zijn.
4. Waltz op Bruno lijkt.
5. Dialogen te lang.
1. Tarantino zal zeker nog wel goede films gaan maken gezien zijn CV.
2. De soundtrack moet je van houden. Meesten vinden het geniaal.
3. Kill Bill was briljant (ok, Death Proof niet).
4. Waltz heeft niet voor niets de gouden palm gewonnen.
5. Dialogen zijn altijd van zeer hoog niveau.
Ja dat vraagt inderdaad om reacties of heb ik het mis?
Waltz heeft niet de Gouden Palm gewonnen want das de prijs voor beste film en die ging naar Das Weisse Band van Michael Haneke.
Hij heeft wel de Best Actor Award gewonnen voor zijn geniale portrettering van Hans Landa.
En grappig genoeg staat op Wikipedia, het is dus alleen maar de vraag of het inderdaad waar is, dat Waltz' zoon een rabbijn is, inderdaad simpel gezegd het joodse equivalent van een priester.
A3aan79
TOPfilm! Heb 'm afgelopen zaterdag in de voorpremiere gezien. Echt helemaal super
s0062423
Heeft Tarantino gezegd dat hij er mee stopt?Of ben je in de war met Brad Pitt?
Ik las onlangs in de P-Magazine het volgende, dixit Tarantino; 'in de regel worden filmmakers niet beter met de jaren. Ze worden slechter. Ik wil ervoor zorgen dat mijn laatste film even sterk is als mijn eerste. Als me dat niet meer lukt, hou ik ermee op.'
Harry?
Leland Palmer
Njah, ik verzin altijd zelf een naam voor mensen die hun eigen naam niet hebben ingevoerd in hun profiel. Moet kunnen... Voor de rest is die reactie op Tarantino's uitspraak nogal onnozel eigenlijk.
Leland Palmer
Nou, nee... niet echt eigenlijk.
s0062423
Ok. Ik hoop inderdaad dat hij de daad bij het woord voegt. Hij zegt toch immers zelf dat als zijn film tegenslaagt, hij zal stoppen. Van waar kom jij trouwens met het idee dat hij wilt doorgaan tot zijn 80ste?
Leland Palmer
Van waar kom jij trouwens met het idee dat hij wilt doorgaan tot zijn 80ste?
s0062423
Mjah, hij zegt zelf dat regisseurs naarmate ze ouder worder, steeds slechtere films maken. Hij leek mij hierdoor dan ook te zeggen dat hij ermee gaat stoppen als Inglorious Basterds zou tegenvallen. Ofwel las ik gewoon wat ik lezen wou...
Leland Palmer
Tsjah, en dan nog... Tarantino en critci (Ebert vond 'm ook fantastisch trouwens) hebben deze film al geprezen tot een enorm meesterwerk die zich in het rijtje Pulp Fiction en Reservoir Dogs mag scharen (sowieso top 3). Betekend dus direct dat - als z'n uitspraak wél zo bedoeld was - hij in ieder geval nog niet na deze film stopt. Mjah, maakt voor de rest ook niet uit. QT stopt nog lang niet natuurlijk. Jou reactie is daarom ook erg krom, omdat jij hoopt dat QT z'n belofte nakomt en stopt, omdat jij de film niet goed vind.
s0062423
Het was dan ook mijn mening en dus mijn visie. (het is trouwens jouW reactie).
Hoe dan ook, het is niet omdat een paar critici de film nu onder Tarantino's top drie scharen, dat dit uiteindelijk ook zal gebeuren of dat ik hiermee moet instemmen. De film wordt nu inderdaad best hoog gewaardeerd, maar ik ben er zeker van dat nadat de hype hier rond een beetje is gedaald, dat de algemene score al snel zal dalen. Het is nu momenteel eenmaal hip om Tarantino geniaal en hilarisch te vinden, reden daartoe ontgaat mij helemaal.
dutchtuga
Ik doe allesbehalve mee met een hype en vind mezelf al helemaal niet hip en toch vond ik dit een geniaal stukje film. Dat hippe laat Tarantino gelukkig langzamerhand achter zich en met films als Jackie Brown en deze laat hij toch zien gegroeid te zijn als regisseur.
Leland Palmer
Het was dan ook mijn mening en dus mijn visie.
paul83
Het was dan ook mijn mening en dus mijn visie. (het is trouwens jouW reactie).
Hilarisch?
Je bent wel van het over één kam scheren ofni. Open deuren intrappen ben je ook niet vies van. Ja tuurlijk daalt de score!
s0062423
Dus moet QT z'n belofte maar nakomen en stoppen omdat jij deze film niet goed vind?
wimnoot
Gelukkig kan deze uitspraak op veel manieren gelezen worden, ik zou het jammer vinden om nooit meer naar een nieuwe Tarantino uit te kijken.
Ik ben het ook niet eens met zijn stelling, dat regisseurs slechter worden met de jaren.Er zijn tal van voorbeelden te noemen van regisseurs die pieken in het midden van hun carriere.
Ik vind het wel leuk die discussie's op MM te volgen, het lijkt wel of er net zo veel mensen van QT houden als mensen die hem haten.

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972