• 9.379.001 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.654)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

Fredrick Zoller

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

Leland Palmer schreef:

Er wordt helemaal niet 40 minuten uit Inglourious Basterds geknipt. Totale onzin volgens Weinsten zelf.

Quentin Tarantino heeft net aangegeven dat de film zelfs langer gaat duren. Waar de film eerst 148 minuten duurde (in Cannes), gaat de film nu tussen de 149 en 152 minuten duren. Ja, het scheelt niet veel ( ), maar Tarantino heeft in ieder geval aangeven dat ie een paar leuke scénes heeft toegevoegd en dat de ''geruchten'' om 40 van de film te knippen (!) totale onzin zijn. Goed nieuws wat mij betreft!

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Reservoir Dogs schreef:

De film komt eerder uit in België (19 Augustus) vroeger zelfs dan in de USA. Dan maar geen reisje naar de USA.

Ik kom er net achter dat ik die 19 augustus ook toevallig moet gaan werken... Die poster

avatar van thunderball

thunderball

Idd erg goede trailer, stukken beter ook dan wat we hiervoor tot nu toe zagen.

Ik zag de oude trailer toevallig van de week nog voor dat Terminator Salvation begon en het blijft leuk om Hitler te horen roepen in woede:

NEIN! NEIN! NEIN!

avatar van 88Fabian

88Fabian

Het wordt de grappigste tarantino film da's zeker.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ziet er niet slecht uit die trailer, ben benieuwd

Leland Palmer

Klik hier voor de officiële website. Erg cool.

En hier (nogmaals) de nieuwste trailer, nu in HD. Bij de vorige was de kwaliteit niet geweldig.

avatar van Hankieh

Hankieh

Damn die trailer is nog beter dan de vorige

avatar van Ethane

Ethane

Ziet er erg strak uit

avatar van Xx_se7en_xX

Xx_se7en_xX

Kijk da's nou een mooie poster.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

zat ist bingo xD

Hoe hij dat zegt, geniaal

avatar van IcU

IcU

Bij elke poster is het zelfde gezicht van Brad Pitt gebruikt. (Zie HarmJanStegenga's plaatje) Deze poster vind ik het meest fake aanvoelen. Er klopt iets niet, maar ik zie niet wat.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Nein nein nein oh Yes yes yes

Top 10 bedrijging t zou zo maar kunnen wat een geweldige trailer !

Die kaft is geweldig

avatar van lebowski

lebowski

Wat heb ik toch een ideale filmvriendin, ze laat me zojuist weten dat we samen welkom zijn op de première in Berlijn op 28 juli, waar ook Tarantino en Pitt aanwezig zijn

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

lebowski schreef:

Veel plezier , ik ga nog 5 weken moeten wachten op de release hier in België..

avatar van kingxxl

kingxxl

Zal vast wel 16+ zijn ofniet?

avatar van Max en Joep

Max en Joep

omdat de regisseur niemand minder dan Tarantino is, krijgt de film uiteraard het voordeel van de twijfel.

maar ik was niet weg van de trailer helaas.

ik vrees een beetje dat het een Brad "Oh wat ben ik fokking cool" Pitt -one-man-show wordt.

Max en Joep schreef:

ik vrees een beetje dat het een Brad "Oh wat ben ik fokking Cool" Pitt -one-man-show wordt.

Stel ik je direct gerust. Dat wordt het niet, aangezien zijn rol - en het verhaal van The Basterds - niet groter is als die van Melanie Laurent en Diane Kruger bijv.

avatar van Nicholas

Nicholas

"And I want my scalps!"

Oh, wat heb ik zin in deze film. Hopelijk niet de zoveelste film waar ik vol verwachting naar toe ga en met teleurstelling thuis kom.

avatar van Deepdish

Deepdish

IK HEB ER ZIN IN!! Kan niet wachten tot hij uitkomt!

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Wat was er mis met de laatste poster?

Brad Pitt die op berg met dooie nazi's staat: geweldig toch?

avatar van The Oceanic Six

Met PR eens. Deze poster vind ik niet heel bijzonder.

Pastichio Rocker schreef:

Wat was er mis met de laatste poster?

Helemaal niks, erg gaaf zelfs. Maar die poster was eigenlijk gewoon meer een character poster en dit is de theatrical poster. Daarnaast staan hier alle hoofdpersonages zo'n beetje op, dus vind ik deze meer toepasselijk, aangezien de film écht niet alleen om Brad Pitt draait.

avatar van The Oceanic Six

Je mag toch gewoon elke poster gebruiken? Ik zie liever een fraaie poster met wat minder mensen erop dan een algemene van mindere kwaliteit.

The Oceanic Six schreef:

Je mag toch gewoon elke poster gebruiken?

Nee.

Dit soort grote projecten hebben vaak vele teaser- en character posters. Als de uiteindelijke theatrical poster er is, komt die er te staan natuurlijk. Op de vorige poster stonden zelfs geen credits, omdat het geen uiteindelijke poster is. Deze wel.

avatar van N811

N811

nog maar 1 maandje

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Spijtig ben ik vakantie wanneer het uikomt. Heb goesting om deze te zien.

Onterechte stem en dubieuze berichten verwijderd.

avatar van Halcyon

Halcyon

De film heeft toch in Cannes gedraaid?

Leland Palmer

Jazeker. Maar daar heeft de betreffende stemmer 'm niet gezien.

avatar van film88888

film88888

Dit word weer een echte Tarantino film zoals we zijn genre kennen: Veel bloed, en veel geweld, en zalige droge humor.

Kijk hier zo hard naar uit !!