• 9.379.380 stemmen

Genre: Oorlog / Komedie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Quentin Tarantino

Met onder meer: Brad Pitt, Christoph Waltz en Mélanie Laurent

IMDb beoordeling: 8,4 (1.757.654)

Gesproken taal: Duits, Engels, Frans en Italiaans

Releasedatum: 27 augustus 2009

Plot Inglourious Basterds

"Once upon a time in Nazi occupied France..."

In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.

LT. Aldo Raine

SGT. Hugo Stiglitz

CPL. Wilhelm Wicki

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Aan de trailer(s) te zien moet je de film totaal niet serieus nemen. Dit zou dus wellicht in het voordeel van Tarantino kunnen werken.

Pitt heeft wel een lollige rol zo te zien, maar ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van het concept.

Het lijkt me gewoon op de één of andere manier niet grappig genoeg voor 2 uur film.

En ik kan me niet voorstellen dat deze film zo propvol typische Tarantino dialogen zit.

kos schreef:

Ja, dat schijnt de film dus wél te zitten. Dit werd ook al duidelijk gemaakt in de eerste reviews uit Cannes.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

kos schreef:

Check dan eerst het origineel voordat je deze gaat bekijken. Dan heb je alvast een idee wat je zoal kunt verwachten. Tarantino kennende zal hij flink wat scenes hebben gelift uit deze film.

Oke, ben benieuwd hoe dat in z'n werk gaat in zo'n oorlogssetting.

Pastichio Rocker schreef:

Check dan eerst het origineel voordat je deze gaat bekijken.

Graag, maar kan maar geen subs vinden. Overigens heb ik het idee dat deze film behoorlijk veel van het origineel gaat afwijken.

Leland Palmer

Bepaalde mensen vonden zelfs dat het té veel dialoog was en te weinig actie in deze film, vandaar dat QT ook weer terug werd gezet in de post-prod, om het één en ander ''recht te zetten''. Er werd ook gezegd dat het weer eens overduidelijk was dat Tarantino echt niet genoeg kan krijgen van zijn personage's en hun dialogen, wat ik positief vind. Verkijk je daarnaast niet op de trailer, want 'The Basterds' hebben niet zo'n grote rol als deze doet vermoeden. Melanie Laurent en Diane Kruger hebben evengrote rollen.

avatar van The Oceanic Six

Geniale nieuwe trailer!

Nein nein nein! Yes yes yes!

Samen met 2012 en The Expendables DE film waar ik op wacht.

avatar van jefmeisterNL

jefmeisterNL

poeh, als ik zo die trailers zie dan verheug ik me hier nog meer op dan ik had bij fast and furious.. het lijkt een beetje op een mengeling tussen oorlog en brute humor. vooral die nieuwe trailer is erg goed. laat het maar snel 21 augustus worden!

avatar van Willie_Baas

Willie_Baas

Die andere filmposter was leuker.

Brad Pitt is a bastard!

Maar ik verheug me wel op deze.

avatar van Ramon K

Ramon K

kos schreef:

Denk ik ook. Het lijkt er nu meer op dat ie enkel het basisgegeven van de originele film gebruikt heeft.

avatar van Pieter-nl

Pieter-nl

Ik verheug me echt op deze film.

Kan niet wachten tot die in de bios komt.

Leland Palmer

Harvey Weinstein zet het één en ander even goed recht.

Er wordt helemaal niet 40 minuten uit Inglourious Basterds geknipt. Totale onzin volgens Weinsten zelf. There's no fucking way. Here, read my lips: That is nuts. Lees het volledige stuk uit een interview met de producer hier.

"When I worked with Martin [Scorsese], we'd do eighteen months in post-production. Quentin Tarantino cuts a movie in six weeks? Come on, there's shit on that cutting-room floor that'll blow your brains out. I was telling Quentin the opposite - 'You should put that shit back in the movie.' There's scenes with Brad Pitt and the Basterds, and I'm praying he puts that shit back in, 'cause it's un-fucking-believably great''

Geweldige vent die Weinstein

avatar van wimnoot

wimnoot

Dit is goed nieuws! Ik verheug me stiekem toch meer op het geweld van de basterds dan op de dialogen.Hoewel ik beide graag zie. Die weinstein ziet er heel anders uit dan ik me voorstelde, ik had meer een oude grijze stoffige accountant achtig iemand verwacht, niet een joviale dikke grove lachebek. In ieder geval nog een week of 10 en dan is de nieuwe tarantino er, kan niet wachten!

avatar van Maykel_vM

Maykel_vM

Oeeeehe, de tarantino kan gewoon niet meer tegenvallen. Ik neem hem nu al niet te serieus. Dan kan het niet meer fout gaan? Toch?

avatar van 88Fabian

88Fabian

Het maakt me niet uit dat er veel gepraat zal worden,dat is eigenlijk altijd

bij een tarantino film.dit lijkt me wel een grappige film te worden eigenlijk.

Nieuwe trailer.

Your status as a Nazi killer is... still amateur.

We all come here to see if you wanna go pro.

avatar van Quentin

Quentin

Stoere trailer, stuk beter dan wat ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Metalfist

Metalfist

Dit is toch wel zonder twijfel de film van 2009 waar ik het meest naar uitkijk

avatar van coldheaven

coldheaven

Quentin schreef:

Stoere trailer, stuk beter dan wat ik tot nu toe gezien heb.

Zhat's a bingoo

avatar van AHWA

AHWA

Leuke nieuwe trailer. Krijg er stiekem toch steeds meer zin in.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Deze film wordt echt lache.

avatar van IcU

IcU

Goed nieuws dat er niet geknipt wordt. Ik kon me namelijk niet voorstellen dat 140 minuten te lang is. Een Tarantino blijft de volle speeltijd boeien, dit was met alle films die hij gemaakt heeft. Ik kan niet wachten tot deze film in de bioscoop draait!

avatar van Don MN

Don MN

Ik dacht dat het er 160 zijn.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

HarmJanStegenga schreef:

Nieuwe trailer.

Your status as a Nazi killer is... still amateur.

We all come here to see if you wanna go pro.

Doet toch een totaal andere film vermoeden dan de vorige trailer.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Bovenste duidelijk het mooiste.

avatar van dumble

dumble

Ik vind de tweede en de vierde ook wel mooi hoor

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Inderdaad dumble daar mag geen twijfel over zijn

Die van Brad Pitt is wel grappig.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Het is toch veel mooier als alle hoofdrolspelers op de poster staan...