Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Denden 100 Piek
Ik ga me niet bezighouden met de discussie of IB nou mainstream of is niet. Het enige wat ik denk is dat Tarantino zich helemaal niet bezig houd met wat het publiek wil, maar gewoon zijn ding wil doen. Dat is juist nou datgene wat ik in IB zie: Tarantino wilde zijn droomproject verwezenlijken en het publiek ziet maar of die het leuk vindt of niet. Dat is wat ik geloof en ik heb er respect voor dat Tarantino zijn eigen ding doet. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik me met zo'n onzinverhaal nog erg kan vermaken, en als ik heel eerlijk moet zijn: ik heb medelijden met degenen die er niet van kunnen genieten, terwijl je zoveel lol kan beleven aan deze film. Voel je nou niet persoonlijk aangesproken als je deze film kut of middelmatig vond. Ik vind alleen dat je als filmliefhebber af en toe gewoon je kritische blik moet kunnen laten varen om mee te gaan met de heerlijke onzin die de filmmaker voor ogen had.
JanDahler

Dit is toch ook gewoon mainstream. Je slaat wel een modderfiguur met je reactie maar sla gebaseerd op top 10 en stemmenlijst Ramon's cinemakennis ook wel veel hoger aan dan die van jou. Ga nou niet met je 103 stemmen de moviebuff uithangen
whahahahhahahahah! omdat ik maar op 103 films gestemd heb hier is mijn mening minderwaardig ofzo
lol !!! jij hebt je lolbroek aan zeker. whahahah! wat een onzin jonge.
wel grappige reacties die je geeft, slaat meestel nergens op. Er zijn altijd mensen als jij die denken dat ze zoveel meer weten als de rest en de échte kenner zijn! lol jammer genoeg sla je zoveel onzin uit dat het lachwekkend word.
JanDahler
ON: IB is zeker niet de beste film, en er zitten idd heel wat plotfouten in; maar deze film bevat zoooooveel geweldig leuke scenes dat ik dit wel een vet leuke film vind om naar te kijken. Er zijn kwalitatief zeker betere films maar het gaat toch ook om entertainment niet? Ik heb niks met kwalitatief geweldige films die goed saai zijn...
Clearm
Beetje aparte film. Het is niet waarheidsgetrouw, maar wordt wel redelijk serieus voortgezet. De grappen landen bij mij niet echt. Ik dacht dat het echt dikke humor zou zijn, is me tegengevallen.
Lennon
Ik had hoge verwachtingen bij deze film.
Afgezien van de niet op waarheid beruste gebeurtenissen is de film op zich wel aardig, maar hier en daar wat te langdradig.
Ook het "gore" gehalte viel me wat tegen, want de trailer beloofde een hoop spektakel.. wat ik in de trailer zag, was eigenlijk ook in de hele film te zien... jammer...
de Q.T, invloed is wel zichtbaar aanwezig, en dat is altijd leuk om te zien...
brave71
erg teleurstellend, zou je de grote namen weglaten zou die niet eens de bios gehaald hebben.
De film is langdradig en kon me op een paar momenten na helemaal niet boeien, ook de humor vond ik ver te zoeken.
Nee, cker geen aanrader, tenzij je graag in slaap wilt vallen.
Voor het acteerwerk nog een 2
Tonypulp
wimnoot
Hier even wat ik van de bewuste plotgaten vind.
1 Hoe kan het dat "Marcel" uberhaubt is toegestaan in de bioscoop?
Waarom niet? Hij werkte daar al jaren voor Shosanna's "oom en tante' en is gewoon een Fransman. Landa had alleen gevraagd of hij niet als projectionist wilde fungeren.
2 Hoe kan hij ongezien twee deuren sluiten?
Iedereen zat ingespannen de film te kijken, en zelfs al hadden ze hem wel gezien, had dat niet uitgemaakt, want hij was gewoon die neger die daar werkt.
3 Hoe kan Shossanna wegkomen als het celluloid aangestoken is?
Waarschijnlijk dacht ze gewoon te vluchten zodra het doek in vlammen op ging. Dat Zoller even langs zou komen had ze niet verwacht.
4 Waarom zit de deur van het balkon (waar Hitler zit) niet op slot?
Er stonden twee gewapende soldaten voor de deur, dus de deur hoefde niet op slot.
5 Waarom hebben de basterds de tickets gekregen?
Von Hammersmark heeft die tickets geregeld. Als grote ster heeft zij wel wat invloed en het plan was om met de Duitse basterds de premiere te bezoeken.
6 Waarom werden de basterds niet gefouilleerd bij de premiere?
Waarom wel? Drie keurig geklede heren met tickets in het bijzijn van een beroemde ster ga je toch niet fouilleren?
7 Willen de basterds zichzelf opblazen en waarom wijken ze daarvan af?
Het originele plan is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk was het de bedoeling de bommen te plaatsen, en dan te verdwijnen. Dat plan veranderde omdat ze er achter kwamen dat Hitler ook aanwezig was. Donny en Omar zagen toen de kans om de oorlog te eindigen.
8 Waarom liet Landa Shosanna gaan (in dat cafe)?
Omdat ze de "slagroom" test doorstond. Hij had een vermoeden maar die werd niet beaamd, dus liet hij haar gaan.
9 Hoe kan he dat een Franse boer Engels spreekt?
Waarom niet? Misschien had hij familie in Engeland, of was het een hobby. Feit is dat hij goed Engels sprak.
@ Ramon K: Zoals je ziet zijn er voor al die "plotgaten" gewoon verklaringen. Wat ik niet zo goed begrijp is waarom je zo kritisch bent over IB en wel de hoogste score geeft aan Kill Bill. Want daar heb ik een paar plotgaten gevonden die niet zo makkelijk te verklaren zijn.Die zal ik even plaatsen bij de film.
Stinio
Ik vind dit spijtig genoeg een ontgoocheling. Met zo'n regisseur en met zo'n acteurs had ik echt wel een kaskraker verwacht. Misschien juist door die verwachting dat het wat tegenviel?
Eerst een positief punt. Wat naar mijn mening zeker lovenswaardig is, is dat de hele film opgebouwd is uit een klein aantal, lang durende scenes, die ondanks deze duur toch nooit echt gaan vervelen. Knap gedaan dus!
Wat me tegenviel in deze film was het plot. De film bouwt traag op en dus denk je: "Het 'grote moment' komt nog wel..." maar dan is de film afgelopen en dan heb je zoiets van: "Was dit het nu?" waardoor de kwaliteit van het begin- en middendeel van de film volledig vergeten is en je achterblijft met een teleurgesteld gevoel. Dit heeft mijn eindscore fel naar beneden gehaald... Gelukkig hebben de acteerprestaties de score toch nog wat rechtgetrokken.
Einduitslag: 3/5
hier nog zo'n held
Tonypulp
Alsof we niet vrij zijn een ander serieuzer te willen nemen doordat we meer van diegene z'n smaak af weten
Dom als je dat niet snapt gewoon. Niet minder dan logisch.
Sammetje73
In het begin vond ik de dialogen erg lang, maar toch......een hele goede film, zelfs met hier en daar een beetje humor.
Aanrader!
JanDahler
juist! ondanks de fouten in deze film zitten er zoveel geweldig leuke scene's en grappen in deze film dat het gewoon een erg leuke film is, top-entertainment! deze film neemt zich gewoon niet al te serieus en zo is ie ook niet bedoeld! Af en toe mag een film toch ook gewoon vermakelijk zijn ipv té serieus
CaptainTwisted
Laat ik beginnen met het feit dat ik allergisch ben voor Quentin Tarantino. Ik walg iedere keer weer als zijn naam ergens opduikt. Nou dacht ik bij deze film. Ik ben een filmliefhebber, dus we proberen het gewoon. Nou daar kwam ik zwaar berooid uit. Naast het feit dat een narcistische debiel als Tarantino nooit het orgineel zou kunnen evenaren, vallen mij weer van die typische trekjes aan de film op, die tekenent zijn voor zijn walgelijke manier van films maken. Ik doe geen moeite het toe te lichten, want ik respecteer andere mensen hun keus om deze film goed te vinden. Ik kan niet anders concluderen dan een 0,5 * voor al dat denkwerk wat hij weer verzet heeft om deze draak van een film te reggiseren.
Mister Onserious
als je allergisch bent voor tarantino films bent waarom heb je hem uberhaupt dan gekeken mensen als jij begrijp ik echt niet
wimnoot
Doe alsjeblieft wat aan je spelling Captain Twisted, en gebruik geen woorden waar je de betekenis niet van weet. Narcisme heeft met Tarantino niets te maken.
Omdat hij "filmliefhebber" is geeft hij aan
Persoonlijk vind ik het ook belachelijk dat hij hem gekeken heeft want als je allergisch bent voor Tarantino films dan weet je bij voorbaat al dat je de film slecht zal vinden. Of hij de film daadwerkelijk gezien heeft is nog maar de vraag want hij zegt niets inhoudelijk over de film en als hij hem gezien heeft vraag je je af waarom iemand 2,5 uur naar een film gaat kijken die hij bij voorbaat al een 0.5 gaat gegeven omdat hij allergisch is voor Tarantino films
Mister Onserious
ja zit totaal geen logica in ik zie niet zomaar iemand 2,5 uur een film kijken van een regisseur waar je de pest aan heb zoals ik ga nooit meer een nederlandse film kijken omdat ik er de pest aan heb
yeyo
Hoe hypocriet, je kan waarschijnlijk gewoon geen zinnige argumenten geven.
CaptainTwisted
Prachtig om te zien. Ik had ook niet anders verwacht. Bekrompen regisseurs hebben natuurlijk bekrompen fans. Tuurlijk heb ik de film wel gezien. Ik heb alleen mijn gal al gespuwd en hoef niet inhoudelijk er op in te gaan. Daar krijg ik alleen nog maar meer discussies van. Voor de gene die wel geïnteresseerd zijn, wil ik je best een verslag sturen van zowel de orginele als dit slappe aftreksel in een personal message. En nu maar weer On Topic Kinderen, anders krijgen we nog gelazer met de moderators.
Je vraagt je af of je het grootste kind onder ons met zo'n nickname eigenlijk nog wel serieus moet nemen.
chevy93
Het zou me niks verbazen als hij met Untergang, Der (2004) aan zal komen
Timothyvdmeer
Redelijke film...maar was op een gegeven moment zo ziek van dat accent van Pitt
. De rol van Christoph Waltz daarintegen is echt super gespeeld.
Voor de rest een beste film maar voor mij niet meer dan een lichte voldoende.
yeyo
Bekrompen regisseurs hebben natuurlijk bekrompen fans.
Ik ben helemaal geen Tarantino fan.
Graag
Naomi Watts
Jij bent gewoon stom, wat een brugpieper reply
. Ik zal eerder zelf even je smaak verder laten ontwikkelen voordat je anderen probeert te dissen.
vantagev82
Een vette film die blijft boeien. Een echte Tarantino. Alleen ondanks dat ik zo vol lof ben over deze film kan ik niet echt benoemen wat er nou echt zo goed aan is. Ik had toch wat meer scenes verwacht met The Bastards.
Desalnietemin is het een erg leuke film! 4*

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972