Genre: Oorlog / Komedie
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Bekijk via SkyShowtime
Plot Inglourious Basterds
"Once upon a time in Nazi occupied France..."
In het door Duitsers bezette Frankrijk is Shosanna Dreyfus getuige van de brute moord op haar familie, onder leiding van nazi-kolonel Hans Landa. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. Ondertussen, ergens anders in Frankrijk, neemt een joodse groep soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine, wraak op de nazi's.
- Trailer (YouTube)
- Quentin Tarantino's Inglourious Basterds (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
SGT. Hugo Stiglitz
CPL. Wilhelm Wicki
Marcel
Traxas
Geweldige entertainment! Van begin tot einde spannend en tegelijk hilarisch. Geen film voor iedereen, geef ik toe, en ook niet voor elk moment. Maar ja, brilliant....
Ik vind het vreemd dat zoveel mensen kritiek hebben op de acteerprestaties van brad pitt en hitler, mij leek dit heel duidelijk opzettelijk... Ik kan verstaan dat je dit geen goede keuze vindt maar om het slecht acteerwerk te noemen terwijl die acteurs juist perfect doen wat van hen verwacht wordt... mja... gek.
SiD3Sp|N
Vond deze film wel gaan. Ik haat Tarentino films, ben er zeer zeker geen liefhebber van en natuurlijk is dit een echte Tarentino, alhoewel het wat minder erg is als met Kill Bill. Er zit inderdaad wat humor in, was even bang dat het nog erger zou zijn maar dat viel gelukkig mee, humor en oorlog zijn geen goede combinatie imo of je moet een fan zijn van Allo Allo.
Zoals Traxas hierboven zegt de kritiek dat klopt natuurlijk niet, dat is nou juist de humor in deze film.
Het is gewoon een vreemde film zoals al Tarentino's films. Hij is echt niet slecht maar als je er niet van houdt kan ik er ook niet meer van maken dan 3*. Ik vind er gewoon niet al te veel aan, kijk liever naar een serieuze film.
Opvallend was dat er wel degelijk spannende/serieuze stukken in deze film zaten, neem bv de scene waar de berejood in het begin die Duitser met z'n knuppel tot moes slaat en die scene onder in die kroeg waar de die Engelsman zichzelf verraad.. Dit afgewisseld met overdreven acteren van Hitler of een Italiaanse Brad Pitt en teksten in beeld gedrukt vind ik een verschrikkelijke combinatie, maarja dat is dan weer kenmerkend voor Tarantino.
Verder viel me ook de trage verhaallijn op. Dit vond ik ook niet storend en zelfs wel goed. De film duurt lang en geeft je de tijd om helemaal "in" de film te komen.
Love it or hate it denk ik. En alhoewel zeker niet slecht voor mij het dus toch het laatste.
Hehe, eindelijk gezien
En het viel zeker niet tegen.
Het verhaal sprak mij zeker aan, en het was goed te volgen.
Verder de gebeurtenissen en dialogen vond ik goed uitgewerkt en passend.
Vond het ook wel weer een harde film maarja, dat hoort erbij.
Je hoopt soms gewoon dat het goed gaat maar dan gaat het mis.
Lekker spannend vond ik het ook wel, en grappig.
Zeker een toppertje.
Diana Kruger en Brad Pitt vond ik de 2 uitblinkers. Alleen had ik de rol van Pitt wel groter verwacht, maar het was voldoende zo.
Ook sommige scenes (zeker op het begin) duren best lang, je valt bijna in slaap. Maar je wilt wel weten wat er gebeurd dus
Hayabusa
Hans Landa (Christoph Waltz) acteerde de sterren van de hemel, vanaf hoofdstuk 1 t/m het laatste hoofdstuk. Brad Pitt was heel goed.
Weer een meesterwerk van Tarantino.
Basterds FTW!!!
Bottleneck
Deze zou vanaf vorige week toch al in de videotheek liggen, nu staat er vanaf volgende week
AddictedToMovies
Ja, ik ging ook al vol goede moed naar de winkel vandaag. Blijkt ie pas in januari te komen zeiden de verkopers.
morgan_freeman
Hehe, eindelijk gezien
En het viel zeker niet tegen.
Het verhaal sprak mij zeker aan, en het was goed te volgen.
Verder de gebeurtenissen en dialogen vond ik goed uitgewerkt en passend.
Vond het ook wel weer een harde film maarja, dat hoort erbij.
Je hoopt soms gewoon dat het goed gaat maar dan gaat het mis.
Lekker spannend vond ik het ook wel, en grappig.
Zeker een toppertje.
Dat je Pitt vondt uitblinken snap ik dan echt niet
iedere keer als hij in beeld kwam en begon te praten irriteerde ik me dood aan hem. Het zal juist wel zo bedoeld zijn, dat accent, maar mijn lachspieren raakt Tarantino er niet mee
Nikitaa.xx
Ik werk bij een videotheek en wij hebben het bericht gekregen dat die uitgesteld is tot 5 januari.. Nog later dus dan hier staat..
Dat je Pitt vondt uitblinken snap ik dan echt niet
Jaa, ik vond zijn accent op het begin best wel gaaf. Maar later irriteerde ik me ook hoor
Maar is gewoon een spetter om naar te kijken, en hoe hij acteerd is gewoon leuk vind ik
proxihox
Heerlijk avondje gehad met deze film.
Het verhaal is er een die alleen Tarantino durft neer te zetten.
*Thijs*
Erg genoten van deze film. Van begin tot eind geen moment verveeld. Goed geacteerd, goed verhaal, af en toe briljante stukjes "zwarte humor". Ja, ik heb me prima vermaakt met deze film. 4*
Xen0n
Heb hem eindelijk kunnen kijken, want ik heb hier lang op zitten wachten. Maar dat toch was hij tegenvallend. Er word een goed bedacht en gedurft verhaal neergezet, maar met deze speelduur weet hij toch niet de gehele tijd te vermaken.
Wat mij betreft wat meer actie en wat minder gepraat. Er zaten wat leuke teksten in waar ze het dan vermakelijk mee proberen te houden, wat van tijd tot tijd wel geslaagd was.
Het was een wel vermakelijke film, maar mijn verwachtingen heeft het niet kunnen overtreffen. Misschien denk ik er anders over als ik deze een keer herzie. Dat is wel iets wat Inglourious Basterds in ieder geval verdient.
morgan_freeman
Tja, ik kijk liever naar knappe filmactrices ipv brad pitt
Tja, ik kijk liever naar knappe filmactrices ipv brad pitt
Haha, jaa dat snap ik
Raffael77
Deze film was niet helemaal wat ik ervan verwachte..
Het is een leuke film om te kijken, maar af en toe te langdradige scenes zonder (leuke) inhoud. Het einde was in mijn ogen nogal afgeraffeld en niet echt orgineel verzonnen. Bovendien zitten er gaten in het verhaal. Hoe konden die 2 hulpjes van Brad Pitt gewoon in de bios blijven zitten???
Acteerwerk: Aan Brad Pitt stoorde ik me enorm, wat een irritant figuur in deze film! En Hitler was helemaal om te huilen....
Maar daarentegen was die Landa geweldig!
Gewoon een leuke film, maar geen topfilm in mijn ogen.
Mee eens. De film heeft te veel satire en dat maakt het minder aantrekkelijk. Ik vond deel 3 en 5 het meest interessant maar het totaal plaatje van de film kon mij niet echt boeien.
Persoonlijk vind ik deze film zwaar overschat.
Ik heb meer films van hem gezien en zeker van genoten maar dit is toch 1 van de mindere.
nijntje17
Ik zou heel graag de film willen zien, alleen ik zit met een probleem...
Ik ben bang dat ik de film te eng en de ranzig ga vinden, ik wil hem wel heel graag zien, wat moet ik doen?
Alvast bedankt
AlPacino
Nijntje de film is niet te eng of te ranzig, maar heeft wel ijzersterke Tarantino-humor. Ook als je 17 (?) bent, kun je deze film kijken. En je zegt dat je 'm heel graag wilt zien, dus je hebt het antwoord zelf al gegeven. Anders kijk je de film met een leuke vriend waar je tegenaan kan kruipen
martijntjuhh
Ik viel bijna in slaap bij de tal van eindeloze dialogen. Brad Pitt was het lichtpuntje in deze film! ik moest af en toe wel lachen en als er wat minder gezeik in had gezeten dan was de film wel een toppertje geweest. Maar ik hou het nu op 3*.
Kricky
Briljante film gewoon. Ik heb mij geen moment verveelt en die lange dialogen vond ik juist heel sterk. De hele film was de spanning voelbaar. Aldo Raine was gewoon hillarisch. Brat pitt zette die rol heel goed neer evenals Christoph Waltz. Hiervoor kende ik die man net eens. SHOSANNAAA en nog meer van die sterke momenten. Daniel Bruhl was ook goed. Als je in het echt zo'n iemand tegen zou komen dan zou je hem toch echt een knal voor de kop willen geven. En het verhaal zit fantastsch in elkaar. De manier hoe er naar het eind wordt toegwerkt GE WEL DIG
7,6
nijntje17
Bedankt voor je reactie
Dridge
Heb hard moeten lachen om die scene dat de Bastards 3 italianen moeten voorstellen........arrivederci!!
da pass
een oorlogsfilm. Ik dacht laat ik eens iets anders pakken dan normaal. Met deze regie en cast verwachte ik toch een degelijke film. Zelfs de trailer liet me lichtelijk warm lopen om deze film te bekijken.
de film gaat over de bastards. een groep amerikaanse joden die in de tweede wereldoorlog besluiten om het leven van de duitsers zuur te maken. Het duurt dan ook niet lang voordat ze berucht zijn. Iedere nazi die ze te pakken krijgen eindigt dood of gemarkeerd met het hakenkruis op hun voorhoofd. Als ze de kans krijgen om in een keer het hele opperbevel in een keer uit te schakelen laten die kans niet onbenut. Helaas zijn zij niet de enige met plannen voor een knaller.
En een knaller wordt de film. De kogels en het bloed vliegen van je scherm. Met de regie in handen van Quentin Tarantino hadden is dit niet echt een verassing. In zijn ouvre zijn films als Kill Bill en Pulp Fiction te vinden. Deze film past goed in de lijn die hij daar kiest. Veel actie afgewisseld met een aantal goed geplaatste grappen. Deze grappen worden dan vooral gemaakt door de ster van deze film Brad Pitt. Hij zorgt met een goed gespeeld accent voor een overtuigende door oorlog geharde militair. Hij zorgt ervoor dat de film amusant genoeg blijft om te blijven kijken.
De teleurstelling van deze film zit vooral in het script. Niet alleen zijn het twee in eerste instantie losstaande verhaallijnen, de lijn van de bastards en die van Shossana. Een franse jodin die als enige van haar gezin de slachting van SS kolonel Landa overleeft. Deze twee filmlijnen beginnen pas aan het einde van de film met elkaar te mengen, maar komen nooit goed bij elkaar. Dit zie je doordat de Bastards en Shossanna elkaar nooit ontmoeten. Er wordt dapper geprobeerd deze teleurstelling te maskeren door het geheel te presenteren in de luchte sfeer van een sprookje. Dit doet geen goed aan de geloofwaardigheid van de film. Toch weten de scriptschijvers aan het einde van het verhaal nog een kleine verrassing uit de hoge hoed te toveren. Een schrale troost voor de dappere kijker die het tot en met het einde heeft volgehouden.
Deze film is het kijken waard, maar zeker geen film om te bewaren. Het past goed in het straatje van Tarantino, maar qua script is het niet bepaald bijzonder. Brad Pitt is de redder van deze film. Zonder hem en zijn goede karakter was het regelrecht prullebakvoer geweest. Het eindoordeel is dan ook een krappe voldoende: 3 sterren
Jurgenn!
zeer goede film,
alleen snap ik 1 ding niet (niet lezen als je de film nog niet hebt gezien):
wanneer pitt wordt opgepakt, zit er al één in de truck. Hoe komt deze daar? en waarom mogen wel die twee in die bios mogen blijven zitten?
verder was dit een Hitler die je nog nooit eerder hebt gezien, en ook goed gespeelt! de dialogen waren misschien minder als in bijvoorbeeld pulp fiction, maar nog steeds steengoed!
misteryland
er waren weer leuke dialogen zoals we van hem verwend zijn
maar toch een dikke afknapper deze film...
vond er echt niets aan
snel vergeten !
scalune
Ik vond het een verschrikkelijke saaie film...
Erg voorspelbaar allemaal...
Voorspelbaar?
Ik weet niet wat jij voorspelbaar noemt, maar oke.
Maykel_vM
zeer goede film,
alleen snap ik 1 ding niet (niet lezen als je de film nog niet hebt gezien):
en hoe die Utivich (Uta..u..i..vich..i ofzo) al in de truck zit... weet ik ook even niet zo snel!

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' van Quentin Tarantino komt weer naar Netflix

Populaire WOII-film 'Inglourious Basterds' verdwijnt binnenkort van Netflix

Tarantino-klassieker 'Inglourious Basterds' komt zeer binnenkort naar Netflix

Netflix voegt komende maand deze ijzersterke films toe aan het aanbod

The Godfather
Misdaad, 1972