• 9.374.678 stemmen

Geregisseerd door: J.B. Rogers

Met onder meer: Jason Biggs, Shannon Elizabeth en Alyson Hannigan

Releasedatum: 4 oktober 2001

Plot American Pie 2

"This Summer It's All About Sticking Together."

De jongens uit deel één hebben inmiddels een jaar studie achter de rug, en komen elkaar weer tegen. Nadia komt Jim opzoeken, maar hij is bang dat hij seksueel gezien nog steeds niet helemaal klaar is voor haar. Hij besluit Michelle weer op te zoeken, in de hoop zo nog het één en ander te leren.

Jim Levenstein

Chris 'Oz' Ostreicher

Michelle Flaherty

Victoria 'Vicky' Lathum

avatar van JustMike

JustMike

jumpstylemovie schreef:

Net als bij American Pie zal ik even een betere rescensie plaatsen.

Ik vind American Pie 2 de beste uit de reeks. Niet alleen is het weer het ongelovelijke gepuber waar iedereen zich voor zou schamen, het is ook een leuke feel-good movie geworden met veel humor en gelukkig dezelfde cast als in Deel 1. Ik heb hem al zo vaak gezien maar hij blijft vermakelijk. Net als bij zo goed als iedereen is Stifler mijn favoriete personage.

goede recensie, en ik moet dit even kwijt.

grappige profielfoto!

avatar van Eraser2

Eraser2

Net weer eens op tv gezien en het blijft een erg leuke feel-good comedy. Heb wederom in een deuk gelegen om de grappige personages en flauwe doch leuke situaties waarin ze terecht komen.

De film deed me ook terugdenken aan afgelopen zomer en de geweldige vakantie die ik heb gehad in Spanje.

avatar van Dk2008

Dk2008

Eigenlijk wel wat raar om met dit deel te beginnen als je het eerste deel nog niet hebt gezien. Kijk ik die een volgende keer maar dan is het weer mooi geweest.

Genoeg flauwe films gezien dus dat is niet het punt, als je dan maar kunt lachen, waarvoor die films bedoeld zijn.

Zitten wat goede korte grapjes in. Ook een aantal langere gedeelten, zoals met die telefoons dat die gasten voor schut worden gezet door die vrouwen. Die met die lijm is ook goeie. Ik vind wel dat die grappen slecht worden uitgewerkt en afgerond. Heb het begin van deel 3 gezien, wel lachen, maar daar dus ook weer. Verder onevenwichtige film waardoor vaker niet leuke gedeelten dan wel leuke. Een krappe 3.0.

avatar van dave

dave

Leuke nakomer, met een karrenvracht aan seksueel getinte ongein. De acteurs uit de eerste Amerikaanse Taart zijn wederom van de partij, wat het gevoel van een sequel naar de achtergrond duwt. Op die manier wordt de indruk gewekt dat het eigenlijke vervolg gelijkwaardig is aan het eerste deel. Veel valt er echter niet over te vertellen, want het merendeel van de tijd luister je naar op zichzelf staande pis- en kakhumor. Gelukkig dat ik me er wel in kan vinden en dat er aldus vaak genoeg kan gelachen worden. Jammer dat ze hierna niet van ophouden wisten.

3,00

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Ik geneer me niet, dit vond ik bij vlagen erg hilarisch. De diverse grappen en grollen worden rustig en vooral tof opgebouwd. Het niveautje is af en toe dubieus, maar dat geheel terzijde .

avatar van Minotaures

Minotaures

''Don't forget your penis cream.''

Een geweldig en balancerende 2de deel.

Het begint weer met de 4 vrienden, die allen hun examenjaar afsluiten en tegen de 12 weken zomervakantie gaan. En dat besteden ze natuurlijk aan 1 of 2 dingen: feesten... en vrouwen.

Helaas gaat het niet gesmeerd en wordt hun feestje bij de legendarische Sitfmeister onderbroken. Gelukkig kunnen ze nog een vakantiehuis huren die tegen een meer aankijkt. Wat een geweldig locatie en een creatieve ideebrenger om zelf met een paar vrienden ook zoiets te gaan houden. Heerlijk en verfrissend om zo een vakantie door te brengen.

Personages zijn natuurlijk hetzelfde, alleen komen er een klein aantal bij. Stifler's broertje, het aankomende 'meister'. Ook zijn er genoeg belachelijk leuke situatie's verzonnen, waar meestal Jim het moet treffen. Een aantal leuke stukjes zijn het binnendringen en het rollenspel spelen bij potentiële lesbo's, beide feestjes, vader en zoon onder elkaar (met Levy; geweldige acteur), Michelle en het gevreesde 'Band camp' en natuurlijk alle voorbereidingen die sommige vrienden doen om hun toekomstige partner mee te verrassen.

Toch is het besluit van Jim voorspelbaar, hij neemt geen hottie maar wel een nottie. Maar wat je niet zou verwachten is dat Nadia met een nerd als Sherman het zou doen. Het is dus niet helemaal voorspelbaar, wat bij zulke verhalen juist is.

Het verhaal is voldoende om een leuke film van te maken, met hilarische momenten, geweldige personage's en een schitterende locatie.

Tot zover blijven de American Pie delen op één stevig lijn het goed doen.

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Normaal ben ik niet zo van de vervolgen, maar vond deze echt gewenst en hilarisch. Beter als dit had ik me niet voor kunnen stellen. En zo blijft het t/m band camp. Daarna raken ze echt steeds meer in een put, en heeft het niks meer met deze trilogie te maken!

avatar van manno

manno

net nog 1 keer zitten kijken blijft echt lachen. van af deel 4 is het bagger wat de klok slaat

avatar van VincentL

VincentL

Een zeer tegenvallend vervolg van deel 1

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Dit is wel een grappige film. Er zitten genoeg leuke grappen in zoals het moment dat ze in bed betrapt worden door de ouders aan het begin van de film, het lijmincident en als Stiffler en Jim moeten zoenen. Toch kan hij deel 1 niet overtreffen. Desondanks vind ik het voor een vervolgfilm helemaal zo slecht nog niet.

avatar van mnrk

mnrk

Deze 2e American Pie film is wederom een leuke film....

Het verhaal is gewoon weer dolkomisch net zoals de grappen en situatie's die er in voorkomen...

Ook is de gehele cast weer van de partij, wat de film zeker ten goede komt.

avatar van Daan258

Daan258

Gister weer deel 2 en 3 gekeken en het blijven geweldige films

American pie 1 ,2 en 3 blijven gewoon de beste american pie's.

avatar van Spetie

Tweede deel uit de reeks en hoewel de voltallige cast terugkeert, wordt het niveau van de eerste film nooit meer gehaald.

Toegegeven, deze film heeft ook zeker zijn momenten, waarbij vooral Stifler en de vader van Jim de show stelen. Verder is het vooral een herhaling van zetten, voelt het minder fris aan en valt er helaas niet zoveel te lachen als in de eerste film. Verder valt mij trouwens op hoe overbodig de personages van Kevin en Oz in deze film lijken. Aan de ene kant horen ze er wel bij, maar ze voelen hier redelijk overbodig aan.

Meer ranzigheid, maar een mindere film.

avatar van soom

soom

And this one time, a bear came.

Ja, die vond ik wel grappig ja. Alyson blijft schattig, lief op een charmante manier. Vertederend. Ik vind Jim ook geweldig, net als de rest wel. Alleen is het natuurlijk wel net iets minder dan het geweldige American Pie. Sommige vervolgfilms kunnen wel net zo leuk zijn. Deze was dat gewoon niet, vanwege de meer platte humor die tevoorschijn komt. Ben nu benieuwd naar The Wedding (ga ik wel ff kijken denk ik), en naar de andere delen.

avatar van patrick17

patrick17

Prima vervolg op het eerste deel. Het is veel van hetzelfde maar met andere grappige

momenten.

Ik kan er wel van genieten al gaat het nergens over.

De dames die erin spelen zien er ook niet verkeerd uit. De rollen worden over het algemeen

niet verkeerd gespeeld.

Blijf het verhaal met Finch en Stiflers-moeder het leukst, lekker ordinair.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Ook het tweede deel van de American Pie reeks is weer heerlijk om naar te kijken. Hilarische momenten, best leuke humor en op-en-top vermaak. Verder stelt ook dit deel weinig voor qua verhaallijn etc. Maar daar kijk ik American Pie ook niet voor. 3,0*

avatar van Film Pegasus

Nadeel is dat dit opnieuw van hetzelfde is als deel 1 mits enkele andere grappen natuurlijk. Maar de stijl blijft dezelfde. Minder verrassing dus en je hebt soms wel het idee dat we het nu wel gehad hebben. American Pie 2 is voorlopig en denkelijk ook defnitief de laatste film uit de reeks die ik gezien heb. Enkele leuke momenten, maar te schaars om er nog iets goed van te maken.

avatar van rep_robert

American Pie 2 is een zeer vermakelijk gevolg dat wellicht op bepaalde punten zelfs leuker is. De grappen zijn geslaagd, Sean William Scott blijft in vorm als Stifler en het verhaal is weliswaar niet heel origineel, maar weet toch enkele melancholische gevoelens op te roepen.

Zeer degelijk en grappig, vooral wanneer je van dit genre houdt!

avatar van Seifer

Seifer

Het blijft wel een leuke film, maar dat komt enkel door de personage Stifler, Finch, Jim en zijn vader. Kevin had er van mij wel uitgeknipt mogen worden, heeft totaal geen toegevoegde waarde.

avatar van Daan258

Daan258

ook al heb je deze film al zo vaak gezien het blijft leuk.

Stifler en Finch blijven echt mijn favorietXD

avatar van The Oceanic Six

En na deel 1 herkeek ik deel 2. Qua plot wat minder boeiend, qua humor en feel good heel behoorlijk. Je kent iedereen al uit de eerste film, dus we zitten meteen in het plot. Op naar het strandhuis en feesten maar! Sean William Scott is echt schitterend op dreef als Stifler, maar de rest doet het ook beter. Ze acteren ook wat beter dan in de vorige film. En dankzij Jim en zijn videoband krijgen we nog wel een vrij geniale, genante scene met zijn pa in het ziekenhuis Eugene Levy blijft echt fantastisch als zijn pa. Wel jammer dat sommige grappen te lang duurden (de lesbo scene bijvoorbeeld). Wat de film wel sterk doet is blijven verwijzen naar de voorganger. Dat is zeker voor de kijkers van de delen leuk.

3,5* (was 4*)

avatar van Metalfist

Metalfist

Johnny West is missing

Het was eigenlijk puur toevallig dat ik besloot om de American Pie nog eens te herzien. Binnenkort draait het nieuwste deel hier in de Belgische cinema en vermits dat deel zich concentreert op de personages uit de eerste drie films, was het maar eens hoog tijd om zeker die delen nog eens te herzien. Het eerste deel stond in mijn herinnering ten boek als een vermakelijke film maar de herziening viel beter mee dan gedacht. Ik was benieuwd of dit ook met het deel 2 ging zijn.

En eerlijk gezegd, de film blijft overeind staan. Zeker als je bekijkt dat dit een vervolg is dat redelijk nauw aansluit op de eerste film maar het verhaal verloopt vlot en de personages worden nog verder uitgediept dan in het eerste deel. Hier zit dan ook de kracht van de film voor mij want ook deze American Pie lijkt net iets meer te bevatten dan soortgenoten in het genre. Het blijft dan enigszins jammer dat dit tweede deel een stuk minder scènes bevat tussen Jim en zijn vader want die maakten het vorige deel bij bij vlagen legendarisch. Gelukkig maakt de scène met de porno tape veel goed maar ook de scène bij het 'lesbische' koppel is één van de beste stukken uit de American Pie reeks. Voor de rest blijft dit natuurlijk een Amerikaanse komedie die voor de rest nooit verrassend uit de hoek komt en hier en daar een levensles wilt tonen maar gelukkig voelt het allemaal nooit echt geforceerd aan. De scène waar ze allemaal even proosten op het eindfeest geeft zelfs even rillingen. Leuk trouwens dat praktisch alle personages uit het vorige deel weer even op de proppen komen zoals de twee stoners.

Sean William Scott blijft de revelatie van deze films. Het personage van de Stiffmeister is ondertussen legendarisch geworden en dat is voornamelijk te wijten aan zijn geweldige performance. Dat is voornamelijk ook dankzij een geweldige Eddie Kaye Thomas die de rol van Finch op zich neemt. Inspelend op de situaties uit het vorige deel met Stiffler's moeder (die gelukkig ook nog even aan het einde van de film tevoorschijn komt) is de chemie tussen de twee erg leuk. Het is ook een groot pluspunt dat de acteurs weer dezelfden zijn uit de voorganger. Jason Biggs blijft enorm leuk als de enorm zenuwachtige Jim en dat lijkt nog beter tot zijn recht te komen wanneer Alyson Hannigan nog op de proppen komt. Blijft toch een heerlijke combinatie die twee. Ook erg fijn dat Eugene Levy weer eens van de partij is. Blijft toch enorm goed in dit soort rollen. Voor de rest doen Chris Klein en Thomas Ian Nicholas weer hetzelfde als in de vorige film maar het wordt toch nog weer wat duidelijker dat dit op zich de minst interessante personages zijn. Wel jammer trouwens dat het bijrolletje van Tara Reid zo enorm klein is want hier had wel een stuk betere verhaallijn ingezeten.

Net iets minder dan het vorige deel maar nog altijd een stuk vermakelijker dan de meeste films in het genre. De kracht zit hem voornamelijk in de geloofwaardige personages en de moppen blijven leuk. Voor een tweede deel blijft dit van een hoog genoeg niveau om te blijven boeien maar dat is voornamelijk ook dankzij een sterke cast.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Blijft gewoon zo goed dit.. Tijdloos! Volgens mij nu de 20e keer gezien ofzo

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Helaas haalt deze het niveau van z'n voorganger niet. Soms kan er een lachje van af, maar de grappen vallen in herhaling.

Stifler en Jim's vader blijven sterk presteren, maar op de duur geraak je het snel gewoon.Het nieuwe na de eerste American Pie is er duidelijk af. De rest van de personages zijn gewoon aanhangels en hebben niet echt een reden om de film aanwezig te zijn. De "vriendenband"-boodschap valt hierbij ook in het water.

Altijd leuk om zo'n filmpje te zien, maar buiten enkele geslaagde grappen was deze redelijk flets.

De helft 2.5*

avatar van DBTim

DBTim

Die balkon scene met dat pissen Toch wel minstens zo leuk als het eerste deel

avatar van scorsese

Aardige film waarin Jim zijn seksuele prestaties probeert te verbeteren. Verhaaltechnisch een goed vervolg waarbij de vrienden er al een jaar universiteit op hebben zitten. Echter zijn de grappen toch iets minder grappig dan het eerste deel. Wel weer leuk om dezelfde leuke cast bezig te zien, alleen had Eugene Levy iets meer screentijd mogen hebben.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Minder dan deel 1, maar omdat je de personages kent blijft het allemaal goed.

De grappen zijn helaas iets minder. De American Pie films duren in mijn ogen ook iets te lang. Maar de lesbo en de glijmiddelscène blijven natuurlijk lachen.

avatar van Ste*

Ste*

• 2072 berichten

Alsof deel 1 gisteren nog niet genoeg was, ook dit deel maar weer gekeken. Ik had in mijn hoofd dat deze nog wel leuker was, maar neen.

Eigenlijk blijft alles staan wat ik schreef over deel 1, (vreselijke personages, leuke grappen op een halve hand te tellen) alleen dit deel is nog meer random qua puberale gebeurtenissen. Echt een vreselijk zwak script.

Kleine pluspuntjes voor Finch, Michelle en de vader van Jim.

avatar van Movsin

Movsin

Heel wat flauwer dan de eerste film die beslist genietbaar was terwijl deze nr 2 weinig echt prettige vondsten inhoudt.

avatar van Devoo

Devoo

Ik heb bij dit deel veel harder moeten lachen dan het eerste deel. Dus deze krijgt een hogere beoordeling van mij.