• 9.112.637 stemmen

Geregisseerd door: Josef Fares

Met onder meer: Fares Fares, Torkel Petersson en Tuva Novotny

Gesproken taal: Arabisch en Zweeds

Plot Jalla! Jalla!

"Love, Friendships... and Penispumps?!"

Twintigers Måns en Roro zijn de beste vrienden. Ze werken beiden bij de plantsoenendienst. Roro, gespeeld door de broer van de regisseur, is van Arabische afkomst, en heeft zonder dat zijn ouders daar weet van hebben een Zweeds vriendinnetje. Hij is wel de hele tijd van plan om haar aan zijn familie voor stellen, maar het komt er niet van. Op het moment dat hij eindelijk zover is, heeft de familie een huwelijk geregeld. Zij willen dat hij met een Libanese Zweedse gaat trouwen, die daar overigens ook geen zin in heeft. Toch sluiten ze een pact, want anders dreigt ze teruggestuurd te worden naar Libanon. Ook Måns heeft zo zijn problemen. Zo krijgt hij 'm niet meer omhoog, ondanks diverse hulpmiddelen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van sterra1

sterra1

Gewoon een hele leuke vrolijke film, erg gelachen, 3,5*

avatar van Rataplan

Rataplan

Prachtige film, die je niet doet schaterlachen, maar wel constant met een smile op en heel veel gegrinnik.

Cliche's, ach ze worden juist subtiel ontleed. Het moment van de hond is niet het meest innovatieve aan de film maar het zorgt wel voor een goed vervolg van het verhaal. Door het geval met de hond(eigenaar) komt ie het ontrouw van z'n vriendin tegen met als gevolg een nacht in de cel en alles wat daar gebeurt.

4 sterren zeker waard.

avatar van Gerritj

Gerritj

Fijne ontspannende film die tevens op voortreffelijke wijze de problematiek van de voorgekookte en de gemengde huwelijken weergeeft.

Moest eigenlijk verplichte kost zijn op de Nederlandse scholen.

4.0

avatar van Beto

Beto

Ja super vette film!

Vooral dat stuk waar Måns op die hond moet passen, en als die kerel woest op hem wordt als die hond weg is! Haha, dat stukje heb ik vaak gekeken en terug gespoeld enz.

Ik vond die vader ook echt geweldig: "Varfor, varfor?!"

avatar van .Rutger.

.Rutger.

Echt ge-wel-dig! en t is Sweeds, ik hou wel van buitenlandse inbreng naast VS en UK, da's altijd zo t zelfde. Goede grappen, mooi acteerwerk. Zie ook Kopps, van de zelfde regisseur, ook een aanrader!

avatar van OlafK

OlafK

Superleuke film! Leuke grappen, goed gespeeld, thematiek die zich ook goed leent voor deze film.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

'n Leuke feelgood-movie. 87 Minuten puur vermaak. De grappen zijn geslaagd.

Leuke scènes:

- In het begin als Måns bij de buurvrouw aanbelt voor 'n beetje koffie en de buurvrouw uit het niets vraagt of ie misschien wil 'kn¢llen'.

- Als de vader van Roro een kooppraatje maakt.

- Als Måns in de gevangenis droomt over Yasmin en dat z'n vriend daardoor weer overeind komt.

avatar van Chromeo

Chromeo

Reuzeleuke, lichtvoetige komedie. Wat een verademing in vergelijking met de rommel die ze vanuit Hollywood durven serveren.

Super!

avatar van erikb88

erikb88

In tijden niet zo'n leuke komedie gezien.

avatar van gotti

Kijk dan ook Kopps eens. Niet zó leuk; wel van dezelfde maker en in hetzelfde straatje...

avatar van erikb88

erikb88

Bedankt voor de tip! Binnenkort maar eens halen bij de videotheek dan.

avatar van bitterzoet__

bitterzoet__

Zeer leuke feelgood-movie!

Heb echt regelmatig smakelijk mogen gelachen om de humor.

4,0 *

avatar van Sjoerd111

Sjoerd111

Allemaal wel aardig, zeker het kijken waard, maar niet echt bijzonder.

avatar van niethie

niethie

Simpel maar verfrissend filmpje. Deed me kwa stijl af en toe wat denken aan het vroegere werk van Moodysson, logisch want ik las net dat hij de producer was en daar was ik niet van op de hoogte voor ik ging kijken. Mede door de wat platte grapjes tussendoor en het feit dat het op een gegeven moment wel erg zoetjes werd allemaal (die romance tussen Måns en Yasmin deed wel erg geforceerd aan) haalde het voor mij niet het niveau van zijn werk als regisseur maar over het algemeen heb ik echt enorm genoten. Knap ook hoe het me allemaal niet bijzonder aangreep maar ik toch meters sympathie voelde voor de personages. Ennu Tuva Novotny is CUTE!!!

3,5 sterren

avatar van _Casper_

_Casper_

Prachtige superleuke film! Echt een heerlijke wegkijk/feel good movie. Een paar keer echt moeten lachen, en ook leuk gedaan over een toch bekent onderwerp: uithuwelijken.

Echt een aanrader om te zien

dikke 3..5 *

avatar van jikamajoja

jikamajoja

Eenvoudig maar leuk en grappig filmpje. Niet teveel van verwachten, dan valt het reuze mee.

Actrice Laleh Pourkarim is ondertussen een bekende zangeres geworden in Zweden.

Zij heeft al 3 CD's bij elkaar gezongen en haar hitsingle "Live Tomorrow" stond weken nr 1 in Zweden.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Leuke romantische komedie, niet heel erg bijzonder en ook niet heel erg grappig, maar wel prima om 1,5 uur mee te vullen.

avatar van Spetie

De derde film van Josef Fares die ik zie en wederom is het een leuke wegkijker.

Fares Fares en Torkel Petersson zijn toch best een grappig komisch duo, waarbij elk zijn eigen problemen heeft. Ik vond de verhaallijn van de eerste in eerste instantie leuker om te volgen, maar gelukkig die van de tweede later ook wat leuker. Het komt allemaal wat langzaam op gang, maar tussendoor zitten genoeg leuke momenten.

Het is allemaal erg luchtig en nergens voelt het geforceerd aan. Ook de rest van de cast doet het prima. De dames zijn fijn om naar te kijken en de vader van Fares, die trouwens ook in het echt zijn vader is, heeft de grappigste bijrol van allemaal. Josef is een goede regisseur, die tot nu toe een constant niveau met al zijn films weet te behalen. Leuk en luchtig, zonder dat het echt hoogstaand wordt, maar desondanks kijk ik er graag naar.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Prachtfilm met geweldige acteurs! Ik meende hem al eerder gezien te hebben en ja, dat klopte.

Maar geen probleem, deze film mag je wel enkele malen in het leven op beeld voorbij zien komen!

Normaal ben ik nooit zo hoog met waarderingscijfers, meestal rond de 3,5* (7) als een film goed is maar deze is nu al de zoveelste van de afgelopen 2 weken die een (8) 4 sterren in de wacht sleept.

Zoals ik al zei, een prachtfilm!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

Half puntje erbij. Gisteravond aan m'n vriendin laten zien die 'm ook erg leuk vond. Ik van mijn kant zag 'm voor weet ik veel de hoeveelste keer, en ik word er nog altijd blij van. Vrolijkste van de film vind ik Roro's vader, en Mans die er zo stoer uitziet maar heel kwetsbaar is en het soms ook niet meer weet ("Wat hebben jullie toch allemaal?! Ik ben dit zó zat!" ) . Zoveel beter, zo veel grappiger dan Shouf Shouf Habibi.

avatar van BBarbie

BBarbie

Geinige romcom over twee bevriende plantsoenwerkers, die ieder voor zich ernstige problemen van uiteenlopende aard hebben. Veel geslaagde grappen. De ontknoping kondigt zich ver van te voren al aan, maar dat is helemaal niet erg, want die past uitstekend bij het goed-gevoel-verhaal.

Je kunt dit gerust een Fares film noemen. Ik kwam bij de aftiteling zes keer de achternaam Fares tegen. Vlot, leuk, amusant.

avatar van Drifter

Drifter

Toch wel simpel verhaal. Alles bij elkaar niet bijzonder maar kijkt wel aardig weg.

avatar van benny the cop

benny the cop

heel erg om gelachen en heel erg leuk