• 9.370.985 stemmen

Geregisseerd door: Josef Fares

Met onder meer: Fares Fares, Torkel Petersson en Tuva Novotny

Gesproken taal: Arabisch en Zweeds

Plot Jalla! Jalla!

"Love, Friendships... and Penispumps?!"

Twintigers Måns en Roro zijn de beste vrienden. Ze werken beiden bij de plantsoenendienst. Roro, gespeeld door de broer van de regisseur, is van Arabische afkomst, en heeft zonder dat zijn ouders daar weet van hebben een Zweeds vriendinnetje. Hij is wel de hele tijd van plan om haar aan zijn familie voor stellen, maar het komt er niet van. Op het moment dat hij eindelijk zover is, heeft de familie een huwelijk geregeld. Zij willen dat hij met een Libanese Zweedse gaat trouwen, die daar overigens ook geen zin in heeft. Toch sluiten ze een pact, want anders dreigt ze teruggestuurd te worden naar Libanon. Ook Måns heeft zo zijn problemen. Zo krijgt hij 'm niet meer omhoog, ondanks diverse hulpmiddelen.

avatar van gotti

Blijft geniaal. Fam. Fares is geweldig (+de dove Afro natuurlijk, die man spant de kroon (net als de mooie Novotny overgens...mmmmm.....) 5* blijft.

avatar van Marinus

Marinus

Zo, anderhalf uur met een glimlach op de bank gezeten hier

Leuke feel-good film! De film komt mij heel natuurlijk over en juist niet 'gemaakt'.

Drie-en-een-halve ster

avatar van Ghola

Ghola

Voorspelbaar en cliché, maar gelukkig vrij van overdreven sentiment en opdringerige grappen. Ben het grotendeels met Onderhond eens.

Onderhond schreef:

Prototype van wat een 2.5* film voor mij inhoud.

Heb me werkelijk geen seconde verveeld. Geen vals sentiment te bekennen, luchtig filmpje, aardig geacteerd, twee mooie dames, hart op de juiste plaats en geen enkele scene die me irriteerde.

Daartegenover staat dat ik geen enkele keer gelachen heb, er geen enkele scene is die weet te bekoren, de film nergens boeiend wordt en film verder ook helemaal niks voorstelt.

Compleet mee eens.

avatar van T.O.

T.O.

Sympathieke film, maar verder niet heel erg bijzonder. Ik zit qua beoordeling een beetje tussen Onderhond en neo in, drie sterretjes dus

avatar van mikey

mikey

Ik kon af en toe wel lachen hoor....

avatar van Badalamenti

Badalamenti

Dit was echt wel beter dan een doorsnee filmpje !

De personages echt grappig, de cameravoering knap en de muziek heerlijk. Wat wil je meer ?

avatar van R0$!t@

R0$!t@

was echt een leuke film

Badalamenti schreef:

Dit was echt wel beter dan een doorsnee filmpje !

Dat ie nog een uur langer duurt...

avatar van sydney

sydney

En Tuva Novotny iets meer in beeld...

avatar van De GeuS

De GeuS

Aardig cliché comedietje met een aantal leuke momenten; 3*

avatar van FisherKing

FisherKing

gotti schreef:

Eindelijk eens een liefhebber 5*

FisherKing schreef:

Blijkbaar kijken jullie naar anderen om te stemmen, dat is sowieso erg eng. Geen Eigen mening ?

Lullige opmerking, als je de film gezien hebt en meningen en posts waar je het mee eens bent leest, kun je natuurlijk hieraan refereren. Niks met 'geen eigen mening' te maken.

avatar van Hannibal

Hannibal

Ik heb me in ieder geval rotgelachen. Echt een hele leuke film.

Dat stukje met die hond vond ik een beetje vreemd, pastte niet echt in de film, had ook niets met het verhaal te maken, kwam een beetje als tijdvulling over.

Het lijkt me ook erg sterk dat iemand op je af komt, een hond in je armen drukt en vraagt of je 5 min. wil oppassen.

Maar buiten dat vond ik de film echt briljant en geef 4.5*.

avatar van neo

neo

T.O. schreef:

Ik kruip wat dichterbij met een verlaging naar 3.5

sydney schreef:

En Tuva Novotny iets meer in beeld...

Lijkt me niet onaardig hehe...

Hannibal schreef:

Kijk hier even. Ik weet niet precies welk nummer het is, maar dat reggae nummer is volgens mij "If I Used To Love You" van

Daniel Lemma

avatar van as

as

Veel van Refused ook: was één van de beste hardcore bands van Europa. Hebben een paar mooie platen gemaakt.

avatar van joeri15

joeri15

leuke film echt het kijken waard.. 3.5*

avatar van Marinus

Marinus

Hannibal schreef: Vraag: Weet iemand van wie dat liedje was dat steeds voorbij kwam en ook bij de aftiteling?

Volgens mij bedoel je: "Anything can Happen van Daniel Lemma"

avatar van mox

mox

Ik wil ook heel graag weten welk nummer zo in het midden van de film wordt gespeeld als Mans met z'n hoofd bij Yasmin op schoot ligt. Dit is niet 'Anything can Happen' of 'If i used to love you' van Daniel Lemma.

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

Best een grappig filmpje en het is leuk geacteerd.

Ik denk dat ik maar meer Scandinavische films ga kijken.

avatar van muismat

muismat

Ik heb me af en toe echt kapot gelachen.

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Fantastische komedie, met goede personages, leuk geacteerd, en met behoorlijke lachwekkende momenten. Bovendien een leuk en grappig einde! *** en een half (3,5).

Echt de moeite waard!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een super leuke komedie, met sympathieke persoonlijkheden. Nergens echt speciaal maar ik heb me ook geen moment verveeld. 3,5*

avatar van Muzikant

Muzikant

Kortgezegd, een meesterwerk op het gebied van KOMEDIE

Absolute aanrader!

avatar van Wouter

3,5 ster voor wat je een meesterwerk noemt....?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Doe ik ook. Ik heb geweldig moeten lachen om deze film, vind het ook een van de leukere films die ik in tijden heb gezien. Maar die 3,5* is gewoon een gevoel. Superfilm dit, met fantastische scenes.

avatar van remorz

remorz

Na Kopps valt de herziening van Jalla! Jalla! een beetje tegen.

De absurdistische humor, waarvan je in Kopps de volle lading krijgt, vindt zijn oorsprong in deze prent. Jammer genoeg heeft deze film er niet echt de situaties voor, en vallen bepaalde scenes erg buiten de heersende toon van luchtig drama. Drama, dat erg degelijk behandeld wordt, met situaties die niet echt herkenbaar, maar toch begrijpelijk voorgelegd worden.

De soundtrack behoort trouwens tot de lelijkste die ik in lange tijd gehoord heb, met erg storende, onpasselijke herrie zo nu en dan.

avatar van arkadi

arkadi

Onwijs leuke romantische feelgood komedie.

Kwam allemaal echt en integer over ,zelfs de wat absurde situaties.

Was vergeten dat je na het kijken van dit soort films er zo'n lekker plezierig gevoel aan over houdt.