• 9.377.938 stemmen

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston

Releasedatum: 28 januari 2010

Plot Edge of Darkness

"Some secrets take us to the edge."

Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.

avatar van Jeroen87

Jeroen87

Leuke film, niet bijzonder ofzo, maar ik heb geen spijt gehad dat ik de film gezien heb.

Haha, Mel doet hier wel het meest belachelijke Bostons accent wat ik ooit gehoord heb.

Verder weinig bijzonder filmpje. Kijkt wel aardig weg.

avatar van Ralf81

Ralf81

Niet bijzonder deze film. Er zitten een aantal sterke (actie)scènes in, die je weer doen opschrikken uit je slaap. Over het verhaal lijkt gelukkig redelijk nagedacht te zijn en dit tilt de film ook wel enigszins naar een hoger niveau.

Onbegrijpelijk vind ik wel dat het voor iedere betrokkene supergevaarlijk is, maar dat Mel - toch wel doelwit nummer één - gewoon ontspannen over straat kan lopen zonder een kogel door z'n kop te krijgen. Dit is voor mij te ongeloofwaardig.

avatar van wimaroca

wimaroca

Geen beste film van Gibson,inderdaad teveel op automatisch piloot,lijkt bij lang na niet payback,waar hij ook veel beter acteerde

avatar van van duijn

van duijn

Het was niet echt geweldig. Een beetje een wat vaag verhaal met een slecht einde. Echter wel goed acteerwerk van Gibson maar veel bijzonder is the edge of darkness niet... .

*2.5

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Bwaaa standaardfilm.Van zulke films zijn er al talrijke van gemaakt (The Brave One, Death Sentence, Taken...) en deze zijn allemaal stuk voor stuk beter. Zeker wat de actiegedeeltes betreffen.

Deze film wil meer een spannend verhaaltje creeëren. Wat is er gebeurt, wat wou ze nog vertellen, waar was ze mee bezig......allemaal goed en wel, maar als dit te zeer naar de voorgrond komt, dan wordt het af en toe best saai. Als daar nog een grote factor van voorspelbaarheid bijkomt (dat meisje dat alles opbiecht, uitstapt en weggemaaid wordt door een auto) blijft er jammer genoeg zeer weinig over. Standaard, maar bekijkbaar, maar geef er astublieft geen geld aan uit in de bioscoop zoals ik had gedaan.

avatar van pillie55

pillie55

Ik deel mijn menig met de anderen.

Was niet echt je van het.

avatar van ghostman

ghostman

hannes64 schreef:

Lekkere stoere film....Mel is terug, en hoe.

Dit zijn nou mijn soort films, en ook nog van een zeer goed regisseur als Campbell.

Genoeg geweldadige actie, en een perfect gecaste Gibson. ...

Eens, zeer goede 'bescheiden' en pretentieloze wraakfilm ! Er zit ook vaart in het verhaal en daar hou ik heel erg van.

Heb nog stiekem op de beruchte vibratorscène van de originele miniserie gewacht, maar die zat er niet in...

avatar van kova

kova

saai, weinig tempo, langdradig, matig acteerwerk

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Aardige onderhoudende film met een toch wat onwaarschijnlijk plot. Mel doet het redelijk tot goed maar speelde zeker niet z'n beste rol in deze prent. Al met al ietwat tegenvallend. Mooi einde!

avatar van Noodless

Noodless

Degelijke film met een verhaal dat niet continu weet te boeien.

Allemaal wat voorspelbaar en zoals meerdere mm's hier aangegeven : er zijn heel wat betere films gemaakt in dit genre.

Maar dat neemt niet weg dat de film best te pruimen is. 6/10

avatar van dumble

dumble

ik had er meer van verwacht.. grappig was dat mel gibson erg klein was vergeleken met de mede acteurs, dit viel op. Wat ook op viel waren de grove moorden die erg goed in beeld gebracht werden, was wel cool, haha.

avatar van mixmaster

mixmaster

niet z'n beste film maar zeker het kijken waard.

Gibson is weer ijzersterk in zijn rol en het verhaal is goed .

het is geen keiharde actie/wraak film maar wel eentje die toch genoeg scenes bevat die je bij blijven .

avatar van cm_punk

cm_punk

Sterke rol van Gibson.

De film begon sterk, zakte in, toen begon ie weer sterk te worden en toen zakte de film weer in als een oude tiet

avatar van Beloki

Beloki

Geen bijzondere film. Beetje standaard doofpot-verhaal, weinig verheffend. Niet bijster spannend ook. Het acteerwerk vergoedt wel wat.

B.

avatar van skipy05

skipy05

Viel me wat tegen. Ik had veel meer van de film verwacht. In het begin was hij nog goed maar nar het midden toe zwakte het veel af. Verhaal was redelijk. Iets te lang en soms langdradig. Mel Gibson vond ik niet echt heel goed spelen.

avatar van tdenissen

tdenissen

helft geslapen, dus zo geweldig boeiend was hij voor me niet. Voorlopig 2*, wellicht dat er nog een 2e poging voor een hoger punt komt

avatar van pietermi

pietermi

Een mooie film.

avatar van Mentat

Mentat

Aardig doofpot verhaal. Meer een tv film behalve dan de grove actiescènes. Plot is wel wat eenvoudig.
Scenes met dochter (na haar dood) geven wat meer emotie aan de film.
Wraak scene op het eind is goed.

God, wat is die Gibson oud geworden trouwens..

avatar van rep_robert

Redelijke doorsnee film die weinig aan de verbeelding overlaat door de trailers en de synopsis op verscheidene sites. Echter laat de film zelf je ook weinig in het gewis en wordt de boel al heel snel uitgepuzzeld, voor zover je het puzzelen noemt. Alles wordt Gibson nog wel aardig makkelijk en snel in de wieg gelegd in de film. Daardoor duurde de film eigenlijk ook ruim 20 minuten te lang, aangezien je een uur voor het einde elk detail al wel door hebt. Ook de kleffe flashbacks met Gibson en zijn dochter halen de vaart er soms uit en wekken alleen goedkoop sentiment op.

Als je tegen het simpele plot kan wacht je wel een redelijk vermakelijke 'over de top' film met lekker veel actie(helaas wel veel onnodige doden) en een aardige Gibson . Er zat zelfs ook een heus schrikmoment in(dat moment dat die jonge vriendin van de dochter uit de auto stapte en aangereden werd).

Redelijk gemiddeld, maar voor mij helaas geen biosfilm waardig.

avatar van arthur78

arthur78

Mwahh doorsnee film. Niet supergoed, zeker ook niet slecht.

Weinig budget film, das duidelijk.

Maar keek op zich lekker weg.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Ik vond deze film ook vooral erg saai. Niets bijzonders, zeker geen aanrader.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Zeer standaard en weinig verrassend. Het verhaal was ook vrij complex en moest er mijn gedachten goed bijhouden. Ray Winstone speelde imo beter dan Gibson : ik hou wel van zo'n sluwe personages met een dubbele agenda. Ook het einde vond ik onorigineel, en ik heb nooit goed begrepen hoe Gibson vergiftigd is geraakt door die melk (als het wel door die melk was). Heeft iemand die dan in zijn koelkast verstopt of was het zijn dochter die deze melk meehad? En waarom hebben ze hem daar in een soort bunker ontvoerd? Om hem te vergiftigen terwijl hij toen toch al vergiftigd was? . Een film die zo'n steken laat vallen, tja, kan je ook niet echt goed noemen.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Hij was, als ik me niet vergis, helemaal niet vergiftigd door die melk, zijn dochter wel. Mel is pas vergiftigd toen hij werd ontvoerd in die bunker.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Karl van H. schreef:

dat denk ik ook...

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Dat nemen jullie aan dan? Uit niks kon je uitmaken dat hij daar vergiftigd werd... Maar ik kan me er wel in vinden : wat voor functie heeft die scène anders?

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Inderdaad, ik neem dat gewoon aan...

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Filmkriebel schreef:

Precies. Vandaar ook dat we dat aannemen

avatar van rep_robert

Filmkriebel schreef:

Dat is het ook. Hij scande met dat apparaat die koelkast ja. Toen kwam Gibson er al achter dat zijn voedsel vergiftigd was. Later goot hij de melk dus ook in die man zijn mond.
Het lijkt me wel erg aannemelijk dat hij in die bunker is vergiftigd, vanaf dat moment ging het ook minder met Gibson.

avatar van timbo_

timbo_

Mel Gibson maakt na jaren van afwezigheid zijn terugkeer als acteur in een rol die we van hem kennen. De rechercheur die door een persoonlijke tragedie zint op wraak. Het is niet verwonderlijk dat Edge of Darkness daardoor een onderhoudende film is geworden die echter weinig nieuws te melden heeft. Meer dan een vakkundig gemaakte herhalingsoefening met een ietwat gemankeerd einde valt er van Edge of Darkness wat mij betreft dan ook niet te maken.

3,5