• 9.378.126 stemmen

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston

Releasedatum: 28 januari 2010

Plot Edge of Darkness

"Some secrets take us to the edge."

Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Karl van H. schreef:

Precies. Vandaar ook dat we dat aannemen

Ok mannen, dan neem ik het ook aan...

avatar van dolphinazee

dolphinazee

2de paasdag gezien.

Mooie film, wel spannend, beetje jammer bij het einde van de film.

Verder heb ik er geen spijt van dat ik de film in de bios heb gezien.

avatar van Se7en days

Se7en days

Op zichzelf niet echt een overtuigende film. De film straalt een bepaalde koelte uit. De wraakgevoelens zitten uiteraard diep, maar daardoor bleef de actie vond ik juist realistisch en niet overdreven.

Het complot is idd wat saai en uitgekauwd.

Maar zoals zovelen hebben we een paar mooie acties en wat schrik gekregen en ach het einde... precies waar Gibson zelf in gelooft!

avatar van MrLee

MrLee

Kijkt lekker weg, geen uitschieter maar zeker een onderhoudende film.

avatar van Fargo78

Fargo78

Mel Gibson merkte met die sensor op dat de melk in zijn koelkast vergiftigd was. Mijn gedachte was dat Gibson zichzelf heeft vergiftigd. Toen hij eenmaal achter de waarheid kwam wilde hij voelen wat zij die hele tijd ondergaan heeft. Hij had zich in feite neergelegd bij zijn dood, want hij heeft het verlies van zijn dochter nooit kunnen verwerken. Dat zou je ook af kunnen leiden uit de scenes met zijn dochter, na haar dood.

Daarnaast, waarom zouden ze hem vergiftigen in die bunker als ze de beste man daar vastgeketend hebben liggen? Hij was op dat moment al zo'n gevaar voor ze dat een simpele kogel ook wel volstaan had. Als Gibson zou worden vrijgelaten en erachter zou komen dat hij vergiftigd was, zou hij zeker zijn mond hebben opengedaan.

Het enige vraagteken bij mijn eigen scenario is waarom Gibson pas de confrontatie aangaat nadat hij zichzelf vergiftigd zou hebben. Op volle sterkte had hij ze ook wel aangekund.

Ach, het is maar een theorie. Prima filmpje trouwens. 7/10

avatar van papaEd

papaEd

Boeiende film,goed verhaal spanning tot het eind.

avatar van pietpuk

pietpuk

Doorsneeproduct

avatar van lykathea

lykathea

Ray Winstone tilt dit naar een hoger niveautje.

avatar van DB10

DB10

Degelijke film. Actie is prima in orde en het kijkt allemaal prima weg, mooi schrikmoment ook. Jammer dan weer dat die flash-backs en gedachtes met zijn dochter het zo sentimenteel maken. Overigens een erg fraaie locatie voor dat Nortmoor.

avatar van joerve

joerve

Volgens mij was het de bedoeling niet dat de scene waarin zijn dochter overhoop geknald wordt lachwekkend zou zijn...

6 meter achteruitvliegen door een shotgun. Zeker nooit mythbusters gekeken.

En hoeveel joints heeft mel gerookt toen ie deze film opnam. Hij zit de hele tijd een beetje glazig voor zich uit te kijken.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

hoe zou jij je voelen als 1 van je kinderen overlijdt?

avatar van Raffael77

Raffael77

Deze film is mij heel erg tegen gevallen.

Acteer werk is prima alleen de film is oersaai en daardoor best een lange zit omdat er totaal geen diepgang in zit.

Het begint super en het einde is ook leuk maar alles wat ertussen in zit gauw vergeten.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

joerve schreef:

6 meter achteruitvliegen door een shotgun. Zeker nooit mythbusters gekeken.

Ik vond het begin van de film (inclusief de scène die jij noemt) juist geweldig. "Kijk, dit is mijn dochter, BOEM!"

avatar van Stephanovic

Stephanovic

Verhaaltje dat gewoon lekker voortkabbelt, kan er mee door.

avatar van joerve

joerve

ja idd

oja en ook nog zo belachelijk, zn dochter wordt voor zn neus neergeknald he, moet ie nog naar het ziekenhuis om zijn dochter te identificeren ???!!!

dat slaat toch helemaal nergens op

JacoBaco

Geen verkeerde film, maar ook zeker geen uitblinker.
Ik vond het wel weer is tijd voor een film waarin Mel Gibson speelt, want de laatste film die ik van hem gezien heb is Mad Max 2, 17 jaar geleden. Hij is wel een stukje ouder geworden moet ik zeggen.

Op zich zit deze film wel aardig in elkaar, maar het zijn sommige scènes die de film bijna belachelijk maken. Ok, ze maken de film gewoon belachelijk. Het deed me daardoor enigzins aan Taken denken met Liam Neeson, al vind ik Taken gewoon kostelijk vermaak.

Eerst even wat pluspuntjes. Ik vind Mel Gibson wel badass in deze film. Ja, ik vind hem geloofwaarig overkomen (behalve zijn accent) en dat geldt eigenlijk wel voor de gehele cast. Dat doofpotaffaire is net interessant genoeg om het te willen blijven volgen, het is degelijk gefilmd, de muziek is niet storend, dus het is wat dat betreft in orde.

Maar dan.... Criminelen in een auto, wachtend totdat zijn dochter naar buiten komt om haar dan vervolgens aan flarden te schieten met een shotgun! En kregen ze daarbij ook nog de opdracht om er even bij te schreeuwen: ''Craven!!'' Blijkbaar wel. Niet echt professioneel vind ik. Er zit een moment in de film waarop er een vrouw (vriendin van zijn dochter) wordt aangereden precies op het moment dat ze uitstapt. Hoe time je dat zo ongelofelijk goed? Erg professioneel, maar voor mij een beetje veelste veel van het goede! Dan Ray Winstone (onze vriend uit Beowulf) de Engelsman. De schrijvers van de film dachten wat moeten we nou met hem? Weet je wat, we laten hem even op een hele lullige manier doodgaan, dat zien ze vast niet aankomen. Klopt, ik zag het niet aankomen, maar waarom?? Was het nou echt nodig? Eigenlijk was dat dus Thomas Craven zn schuld. Hij heeft die man ineens helemaal sentimenteel gemaakt als het om kinderen etc. gaat. En dan het alle grootste Taken moment. ''Say my name Bitch!'' En ja hoor, hij herkent zijn stem, het is de moordenaar van zijn dochter! Goed, dat soort dingen moeten een film cool maken, maar bij mij werkt het in dit geval averechts!

3,0 voor Edge of Darkness

avatar van 606

Helaas geen hoogvlieger in zijn genre.

Het verhaal is leuk en wraak gedeelde had meer kracht mogen uitstralen.

Mel is goed is zijn rol.

3,5 ster

avatar van tal1b

tal1b

absoluut geen doorsnee film! goed verhaal, leuke complotjes.

ga hm later nog een keer kijken, heb de eerste helft nml zonder ondertiteling gezien. Wellicht dat mijn waardering hoger wordt dan.

ps 't lijkt het alsof MG wat gekrompen is in lengte? Heeft overigens een sterke rol neergezet!

avatar van deGVR

deGVR

Ik dacht, bij het zien van de trailer, dat het een soort opgewaardeerde Seagal/Lundgren-achtige film werd, met een (toch wel wat oude)Mel Gibson om het grote publiek te bekoren.
Na het zien van de film blijkt dit maar gedeeltelijk waar: De film is diepgaander dan de meeste Seagal/Lundgren films, er wordt goed geacteerd en het plot is ook beter. Natuurlijk zijn er onwaarschijnlijk sterke held en de verschillende doubles die het vechtwerk op moeten knappen, maar dat kan ik de filmmakers vergeven, omdat het drama-, thriller- en actie-elementen bevat. En Mel Gibson!
Bij de autoscene, met die vrouw die gelanceerd wordt, schrok ik echt en dat was echt mooi gemaakt. Maar dan de precisie waarmee Mel Gibson de bestuurder van de andere auto onschadelijk maakt is dan weer een beetje te bad-ass!

avatar van Poppe

Poppe

Andere film dan verwacht! Begon met de film met in het achterhoofd een wraakfilm alá 'Taken'.

Echter ontpopt EoD zich tot een complot-thriller, met een lekkere dikke actiesaus!. Anders dan verwacht, maar desondanks een prima film!

avatar van starbright boy

Wat onderling gedoe verwijderd.

avatar van timelezz

timelezz

vond de film tegenvallen, duurde lang en wist weinig te boeien

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

JacoBaco schreef:
Geen verkeerde film, maar ook zeker geen uitblinker.

Het is dan ook al sinds 2002 (Signs) dat de man geen hoofdrollen meer gespeeld had.

Verder ja, nogal wat domme momenten zoals je zegt. Dat iedereen moet dood gehalte maakt de film erg standaard.

avatar van Saaimen

Saaimen

Vond hem wel goed! De film komt vlot op gang door de scene met dochter in huis en vanaf dan houdt het verhaal zich goed staande. sommige dingen wel wat makkelijk gevonden, en het eind had van mij ook wel anders mogen zijn, en dan bedoel ik niet met Mel Gibson maar met die Gozer die het hele bestuur overhoop knalt, vond ik een beetje zwak.... maar al met al een dikke voldoende.....

Filmkriebel schreef:

Ik zie hem wat dat betreft wel graag acteren.

Saaimen schreef:

maar al met al een dikke voldoende.....

3,0 een dikke voldoende? 3,0 is een dikke zes.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Een 2,5* is voldoende, een 3,0* is een dikke voldoende

avatar van sandokan-veld

sandokan-veld

Ik kon niet goed verwoorden wat ik niet leuk vond aan deze, totdat ik hier las dat het verhaal eerst een miniserie is geweest. Dat is denk ik het probleem hier: ophoping. In krap twee uur film zijn er te veel plotlijntjes, te veel karakters, allerlei ontwikkelingen die ellebogen om de aandacht van de kijker zonder dat de scenes ooit echt tot leven komen. Eindconclusie wordt dan al snel: 'nou en?', en dat zou toch niet moeten met zo'n geëngageerd verhaal.

Twee sterren voor een paar spannende momenten en de prestatie van Ray Winstone, die als enige met een beetje flair staat te acteren.

Een 2,5* is voldoende, een 3,0* is een dikke voldoende

Ik geloof dat wij eens genadeloos moeten gaan discussiëren in het ''hoeveel zijn jouw sterren waard'' topic.

avatar van hanskarin

hanskarin

Prachtige film , heb er van genoten

avatar van Flexer

Flexer

Een leuke film die niet verveeld.