Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston
Releasedatum: 28 januari 2010
Bekijk via Videoland
Plot Edge of Darkness
"Some secrets take us to the edge."
Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Craven
Moore
Senator Jim Pine
Melissa
Insignificance
Dan eens gewichtig, dan eens patserig. Niet dat het pretentieus is, maar het lijkt niet echt te willen of kunnen kiezen tussen een complot-thriller en een wraakfilm. Erg in elkaar gepropt, als een soort uittreksel van de serie.
Wel opgeleukt met wat botte momenten, zoals de manier waarop Robinson een paar klappen krijgt te incasseren. De mysterieuze Jedburgh is een interessante verschijning, maar in z'n totaliteit blijft het wat onevenwichtig. Suf slot ook. Vluchtig filmpje dat iets meer gung-ho had gemogen.
IcU
Beetje standaard thrillertje die alleen op het begin echt weet te pakken. Brengt weinig origineels. Wel goed acteer werk, en een aantal toffe scènes.
M.Goodkat
Super film, kan begrijpen dat veel mensen dit soort wat uitgekauwd en simpel vinden maar ikzelf vind zo van die films a la stijl van Taken e.d gewoonweg fenomenaal,het straalt een kille sfeer en doodskalmte. Hele goeie acteerprestatie van Ray Winstone en Mel Gibson (8 jaar geleden na zijn laatste rol)
Ik ga ook niet zitten discussiëren met andermans stemgedrag,iedereen heeft zijn stijl van film.
Misschien is het plot en verhaal een beetje simpel maar voor mij is dat van geen enkel belang,Ik zat aan het scherm gekluisterd van minuut 1 tot de laatste.
Great Efford and keep going with that kind of movies!
4,5/5*
Zandkuiken
Onderhoudende prent die evenwel niet boven de middelmaat uitsteekt.
Het aantal actiescènes in deze Edge Of Darkness is beperkt, voor mij een goede keuze van regisseur Martin Campbell. Zo komen de schaarse schietpartijen des te harder aan. Jammer genoeg is het geheel naar mijn gevoel niet echt sfeervol, waardoor de langverwachte terugkeer van Mel Gibson voor de lens ook weer niet zó opmerkelijk is geworden.
Mad Mel zelf doet het nochtans prima met zijn doorleefde vertolking (hoewel dat accent inderdaad een beetje lachwekkend overkomt). De rest van de cast wist me minder te overtuigen, maar het lijkt me toch in de eerste plaats Gibsons film.
Het overheidscomplot was wat mij betreft niet nodig geweest, maar gelukkig neemt het nergens de overhand. Campbell zoomt vooral in op Craven, en dat levert een aardige prent op. 3*
otherfool
Defensiecontracten beginnen wel een beetje het grootste cliché in dit soort thrillers te worden. Film kan verder inderdaad niet boven de middelmaat uitsteken, buiten de rol van Winstone die de show behoorlijk steelt. Een by-the-numbers, doorsnee, middle of the road film, niet perse slecht in elkaar gezet maar ik zal hem volgende week alweer zijn vergeten.
2,5*.
savior
nou ik vond het een superfilm!
zat op puntje van mijn stoel,
en het feit dat mel gibson al zo lang geen hoofdrol
heeft gehad, heeft zeker zijn acteerwerk niet beinvloed,
nog steeds een topacteur!!
wackerz
Ik vind deze film wel aardig, ik had echter meer verwachting van deze film van te voren, ik verwachtte iets van zoals the punisher, aldan wel met minder geweld natuurlijk.
Maar ik vind deze film toch iets te simpel met het overheidscomplot.
Verder is hij gewoon het kijken waard.
Reuzel
Nogal matige film...
Had er niet bijster veel van verwacht of iets dergelijks, maar met name het begin ging wat te snel vond ik. Dan kregen we steeds de mierzoete, tenenkrommende 'hallucinaties' waar hij zijn dochter zag en Poef paf op het einde is ineens iedereen dood. Vond het overigens wel sterk dat de hoofdpersoon ook dood ging.
Het verhaal vond ik verder wel leuk verzonnen.
Mel Gibson speelt wel goed, net als Ray Winstone maar de rest speelde soms absurd slecht.
rvanrooden
Toch wel wat meer van deze film verwacht. Waarschijnlijk hadden de hoge verwachtingen meer te maken met de comeback van Mel Gibson dan met het verhaal zelf. Edge of Darkness is namelijk een vrij standaard thriller waarvan er zoveel zijn. Niet slecht, maar verre van de topper waar ik stiekem toch op had gehoopt.
MoFeDu
Mwah, matige niet echt vermakende film.
Had na het zien van de trailer in de bios destijds veel meer verwacht maar verveelde me toch aardig tijdens het kijken van edge of darkness. 2.5*
markel66
Man wat kan die Gibson toch acteren.
Topfilm, spanning, drama en een steengoed verhaal.
In een zucht uitgekeken.
mock turtle
hele goede film die me continu heeft geboeid. goed spannend verhaal, met meer harde actie en onverwachte momenten dan ik durfde te hopen. minpuntje: het einde was een beetje makkelijk en abrupt.
slebben
Vind dit een goede film, mel gibson acteerd top, ongelooflijk.
Verhaal clische maar muziek beelden zijn heel ok ,
zulke soort filmen wil ik elke dag wel zien.
pim-klaver
wel een leuke film zat een bepaalde spanning in de hele film dat was wel goed
verder veel ongeloofwaardige dingen
en de titel had ik anders gedaan
toch een 3*5
René8
Zal aan mij liggen maar ik vind het acteren van Gibson niet om aan te zien..
Filmkonyn
Goede film... lekkere actie, soms een beetje te dramatisch maar uiteindelijk 2 uur prima vermaakt... Einde is ook mooi in elkaar gezet.
Toontje35
Prima film. Spannend, boeiend tot het einde. Er is wellicht iets op script aan te merken. Maar goed. Ik heb me prima vermaakt.
Li-Ti
Veel ongeloofwaardige of aparte momenten, alsof de film te snel in elkaar is gezet en ze niet zo goed op de details hebben gelet ofzo...
Ik vond het een matige film en had er veel meer van verwacht, maar dat komt misschien ook omdat het uiteindelijke onderwerp me niet zo interesseert.
Leo Van Steen
Heel goede fillm. Langzame opbouw maar het verhaal zit heel goed in elkaar met een toch wel onverwachts slot. Prima vertolking van Mel Gibson. Inderdaad nog steeds een heel goede acteur. Wel een totaal andere rol als die we van hem gewend zijn, minder actie, meer inhoud.
Ik heb genoten van deze.
Nand
Interessante film, niet enorm veel geweld maar wel veel politiek, leugens en intriges. Ik vond Craven's rol heel goed neergezet door Mel Gibson. De hallucinaties mochten van mij eruit gelaten zijn.. Ze voelden meer aan als iets wat ''the movie studios'' erbij wilden lappen.
Ik vond de actie ook heel goed. Die scene waar hij die auto + bestuurder overhoop schiet was heel origineel in beeld gebracht. De payback op het einde was ook meer dan bevredigend.
Al bij al een goede thriller, zeker 3,5 sterren waard.
Nand
Toch een vraag;
Wat had die collega van hem gedaan op het einde? Hij deed alsof hij hem verraden had...
Pipoo!
Vooraf veel ophef over deze film over hoe goed hij wel niet is. Dus met redelijk hoge verwachtingen gekeken en.... niet teleurgesteld.
Één minpunt/vraag. Mel Gibson slist de hele tijd. Heeft hij een paar tanden verloren, slecht gebit of hoorde het bij zijn rol? Het stoorde me enigzins, omdat ik pas geleden nog The Patiot en alle Lethal Weapon films heb gezien. Zodoende viel het me meteen op.
Norma
Standaard thriller, opgeleukt door de man die er bij uitstek geschikt voor is en die er met zijn flair altijd net even iets extra’s aan weet te geven – wat een film als deze dan ook best hard nodig heeft. Een grotendeels voorspelbaar verloop, maar desondanks een aantal heel aardige actiemomenten die goed gedoseerd worden.
Maar wat een waardeloos einde, daar zit je toch niet op te wachten bij zo’n film. Die verschijningen c.q. stem van de overleden dochter gedurende de film vond ik toch al storend, maar die eindscène was er echt over.
aSMoDeuS
Toch een vraag;
Heb je wel opgelet? Natuurlijk heeft hij hem verraden!

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix