Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston
Releasedatum: 28 januari 2010
Bekijk via Videoland
Plot Edge of Darkness
"Some secrets take us to the edge."
Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Craven
Melissa
Worrel
Trailer gezien.
Goede cast.
Ik zou zeggen, dit moet wel een goede film zijn.
TheThirdMark
Nee hoor hij is nog nergens uit. Op bronnen waar ik het vandaan haal wordt er verward met Edges of Darkness, een zombie film.. Dus nergens is deze nog uit.
Zolang is hij al in volle DVD te verkrijgen. (heb even speciaal een sample er van binnen gehaald en het is wel degelijk deze film.
Maar ik ben het eens dat mensen die vrijwillig cams kijken dit echt alleen maar doen om te kunnen zeggen dat ze de film al gezien hebben. Je kan dan beter een week of 2 wachten.
SaNDuTjE
Haal de complete film maar eens binnen en controleer dan nog maar eens of het de dvdrip van deze versie van EoD is.
Ik vraag het me af....
zidane01
Net gezien in de munt. heel sterk acteerwerk van Mel Gibson, en de film stond naar mijn mening bol van de spanning, zaten ook een aantal lekkere (simpele) actiescenes in.. Vond alleen het einde van de film ietwat abrupt.
Mr_White
- 2067 berichten
Behoorlijk standaard conspiracy thriller die gelukkig kan steunen op een sterke Mel Gibson. De regie van Martin Campbell is ook vrij sterk, met name in de korte maar krachtige actiescènes, alleen heb je het verhaaltje wel eens eerder gezien, en waarschijnlijk ook beter.
Iron Maiden
Hier had ik me echt ontzettend op verheugt!
Martin Cambbell als regisseur en Mel Gibson eindelijk weer eens terug in een echte actiefilm.
Had gerekend op een fimpje als Taken, ook met een lekker wraak motief erin.
De film begint veel belovend wanneer de dochter naar buiten loopt en vervolgens weer naar binnen word geschoten met een schot hagel in d'r maag.
Ik kon mijn ogen even niet geloven dat de film zo gewelddadig zou zijn! Maarja, Mel Gibson's aanwezigheid verklaart al een hoop.
Er zitten nog een paar van dit soort wow-momenten in, bijvoorbeeld met die auto ( vind ik nu al een geweldige actie scene ), maar het probleem met alle actie is dat het veel te kort is.
Langer dan een minuut duren de meeste scenes niet en van het verhaal moest de film het ook niet hebben.
Het plot zat goed in elkaar, maar ik vond het allemaal een beetje overdreven dat zelfs de senator erin verwerkt zat.
Al met al niks speciaals, Mel Gibson doet het erg sterk en het is leuk om naar te kijken al kakt de film wel in na het eerste half uur.
Er zaten ook echt maar 5 mensen bij ons in de bios haha, ik had verwacht dat het met zulke grote namen wel prop vol zou zitten, maar blijkbaar kijkt iedereen deze van achter zijn pc? ;p
Iron Maiden
wat ik vertel zijn geen grote aandachtspunten in het verhaal hoor, sorry in ieder geval.
TheThirdMark
Ik vraag het me af....
Mijn bronnen hebben 100% gegarandeerde kwaliteit. Maar dit topic dreigt een beetje offtopic te gaan :+
Ga de film volgende week als ik meer tijd heb maar eens kijken.
SanderSander88
Wat een ellendige film, op het einde snapte ik er niks meer van.. opeens leven ze allebei weer?!
Chainsaw
Spoilertags in het bovenste bericht geplaatst en reacties verwijderd. Deze users hebben wel door dat spoilers quoten niet bepaald bevorderlijk werkt? Een alertmelding insturen is in het vervolg voldoende.
SaNDuTjE
dit is enkel een droom van Mel.
Voor sommige hier is dit nog een spoiler..
Iron Maiden
helemaal niet, zelfs in de beschrijving staat al dat z'n dochter word neergeschoten.
chevy93
. Zeker niet als de film nog in de bios is!Ga er straks heen.. ben benieuwd!
fappie
- 2005 stemmen
Dat heb je goed opgelost
chevy93
Ik snap het commentaar niet. Ik heb genoten van de film en vond het een uitstekende thriller.
Natuurlijk verloopt hij niet in vogelvlucht, zoals de gemiddelde filmkijker inmiddels eist. Lekker veel actie, maar niet van die over-the-top-actie.
Het ging af en toe wel erg makkelijk. Ik bedoel: voor iemand die zo'n groot gevaar is voor zo'n fout bedrijf, kon hij wel erg makkelijk weer ontsnappen.
Voor de rest een uitstekend verhaal. Deed me af en toe denken aan Taken. Dat niveau haalt deze film niet, maar dat is dan ook erg moeilijk
Jammer dat op het einde iedereen dood moest en het overal pang-pang-dood was
Een mooi eindshot en mijn 4,0* staat.
XZtephan
Ik was niet zo kapot van deze film. Mel Gibson doet het wel weer aardig, maar het verhaal raakt kant noch wal. Idd wat gejatte stukjes van Taken, en veel onverklaarbare gebeurtenissen die plaatsvonden. Tegenvallertje van Mel na zoveel jaar
SanderSander88

spy30
heb hem donderdag gezien in de bios ik vond het echt een slechte film met pijn en moeite afgekeken wilde een paar keer weglopen vond het verhaal 10 keer niks
Thijn
Gister gezien in de bios, maar vond hem tegenvallen. Ik hoorde van vrienden dat hij erg sterk was, maar het bleek een echte 'dime in a dozen' actiefilm te zijn, In een plot waar Steven Segal nog zijn hoofd bij zou schudden. Alle clichés zaten er weer in. Huurmoordenaars die besluiten niet op hem te schieten maar hem te vermoorden door met een auto van 100m afstand op hem af te rijden. Tja dan heb je als mel gibson zijnde geen moeilijk doelwit lijkt me zo. Hij ontsnapt steeds te makkelijk en het bedrijft handelt steeds te onrealistisch. De actie word afgewisseld met one-liners en constante herinnering aan het feit dat de dochter heel belangrijk was voor onze hoofdpersoon.
De film blonk daarentegen wel uit in het opwekken van spanning, omdat de indruk werd gewekt dat de vijand heel machtig was, afluisterde en altijd kon toeslaan. De film was dan wel spannend, en bevatte een aantal mooie scènes. Ik kon het wel waarderen dat hij traag was opgebouwd en het feit dat je redelijk in het donker werd gehouden over wat er nou werkelijk aan de was deed de film ook goed.
Wegens de spanning krijgt hij van mij een krappe voldoende, 3 sterren.
PascaL
Wat de makers en producenten verkeerd hebben gedaan, is deze fim aanprijzen als een actiefilm a la Taken. Maar dat is dus niet zo.
Wat Edge of Darkness wel is, is een standaard actiefilm van de erg verouderde Gibson met een cliché verhaal met een aantal plotholes.
De scenes waarin Mel zijn achtervolgers uitschakeld en ontloopt zijn erg goed..
Maar verwacht geen actiefilm..
sjonnie40
Verhaal line hebben we al vaker gezien, film is goed door Mel Gibson. Maar zeker geen actie film
Mr_White
- 2067 berichten
Ik snap niet waarom sommige mensen juist constant aanhalen dat een cliché of standaard actiefilm is. Het is juist geen actiefilm, verre van. Cliché en standaard is de film overigens wel.
PascaL
Oh je verwachte een slechte film ja? Dan moet dit toch wel wat zijn!
Wow grappig ben jij...
Al DeNiro
Goed verhaal, maar weinig tempo en spanning.
Op een gegeven moment wordt ook alleen maar geschoten.
Ik had er meer van verwacht.
hangtangding
Spannende film, goed acteerwerk..! alleen soms wat ingewikkeld naar mijn mening.
Het einde ging een beetje snel, beetje afgeraffeld.
Toch heb ik de hele tijd met spanning zitten kijken!

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Män Som Hatar Kvinnor