Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston
Releasedatum: 28 januari 2010
Bekijk via Videoland
Plot Edge of Darkness
"Some secrets take us to the edge."
Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.
Craven
Whitehouse
Moore
Senator Jim Pine
Melissa
Normaal gesproken zijn films met Mel Gibson wel aardig om te zien maar deze vond ik toch behoorlijk tegenvallen. De film wist me niet te boeien en hij werd ook nergens spannend. Het verhaal was ook nog eens matigjes. Mel Gibson doet het routinematig nog redelijk en dat is ook het enige positieve aan deze film.
usr14112
Vrij standaard werkje. Best de moeite waard maar beslist geen topper. Kan me nog vaag de engelse tv serie herinneren uit de jaren 80. Wat ik daar nog van weet is dat ik die erg goed vond destijds. Die maakte meer indruk dan deze film versie.
Clement
Heb de film paar dagen geleden gekeken en vond hem zeker niet tegenvallen.
Alleen vond ik het einde heel snel afgemaakt.
Toch wordt de spanning wel opgebouwd in deze film.
En maar een 3,5 gegeven omdat de film goed is alleeen het einde wat klote.
benq
Ietwat makke thriller die nergens verrast. Dat het geheel nog vrij onderhoudend is komt door de drama elementen met Gibson en z,n dochter. Gibson zelf brengt het er nog wel aardig vanaf maar dit soort rollen kennen we nu wel van hem en hij moet het af leggen tegen Winstone die er bijna met de hele film vandoor gaat.
Dus wel goed te doen maar geen hoogvlieger of verrassingen.
***
El-royo
Inderdaad zeker geen hoogvlieger deze film. Acteerprestaties van Mel Gibson zijn vrij aardig, maar verder een standaard thriller waarin sommige dingen wel erg ver gezocht zijn. 3*
El ralpho
Saai! Het begin van de film wist mijn interesse te wekken. De moord op de dochter was ook grof en kwam op een onverwacht moment. Dat het verhaaltje standaard is viel mij ook op. Echter heb ik hier geen problemen mee als het maar een vermakkelijke film oplevert. Dat gebeurd bij deze film echter niet. De film bestaat uit veel lange saaie praat scene's waarbij je enkele keren opgeschud word door een grof onverwacht ''zogenaamd voorval'' De vrouw die geraakt wordt door een auto nadat ze bij craven uit de auto stapt.
Het einde met de shoot-out hoeft verder niet perse slecht te zijn maar ging wel enigszins gemakkelijk.. Het eindshot was ook weer eens typisch zoetsappig amerikaans einde..bah Een 1,5. Ik ga deze film heel snel vergeten, maar nog beter is om er nooit aan te beginnen.
mnrk
Een standaard thriller/politie film van Martin Cambell.
Maar mede door het prima acteerwerk van Mel Gibson en Ray Winstone is het toch nog een geslaagde film geworden.
djkoelkast
Na de eerste 5 minuten kakt de film in en wordt compleet voorspelbaar. Het einde is ook behoorlijk slap, het komt er op neer dat alle betrokkenen dood zijn. Dat het niet om hem maar om zijn dochter ging, de nucleaire wapens, de aanrijding, ik zag het meteen al komen, terwijl ik normaal gesproken degene ben die dit soort dingen niet door heeft tot echt op het einde.
komerad
Middelmatige standaard zooi, verwonderlijk dat Gibson hier de hoofdrol in speelt.
Ik dacht gelijk "Oh nee, het zal wel een ongeluk zijn, dit als aanslag zou erover zijn".
Wat een teleurstelling dat ik het fout had.
Dit tart zelfs filmrealiteit.
Zeriel
[quote]komerad schreef:
Dit is een spoiler!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zeriel
De film gaat wat mij betreft na 5 minuten al de mist in , als zijn dochter voor de deur, met een shotgun(?) uit een rijdende auto midden in de borst geschoten wordt, als ze nog geen halve tel de deur uit zijn. Dan denk ik; "al dit komt niet meer goed." Dit wordt later nog eens overtroffen door de nog belachelijker auto-aanslag op een rustig weggetje nog binnen een halve tel.
Tussendoor is het gek genoeg een vrij degelijke doch ingetogen standaard- thriller tot de finale.
Nog net onderhoudend, maar zeker niet boeiend.
sinterklaas
Mel Gibson is na 8 jaar eindelijk weer terug van weggeweest en je zou je toch afvragen waar ie al die tijd toch is geweest. Hij keert terug in het uitstekend geslaagde wraakthriller Edge of Darkness met een climax die hier en daar nog wel bekend voorkomt maar toch wel erg opmerkelijk is. Ook heeft de film een beetje een typische jaren 70 80 sfeer en oogt heel vaak ook erg rauw. Het begint allemaal met Mel Gibson als Craven die zijn dochter na een lange tijd weer ziet, zijn dochter blijkt ernstig ziek te zijn en naderhand word ze zomaar doodgeschoten voor de ogen van der vader. En ja, dan denk je ook wel weer. Moord op dochter, vader neemt wraak. Maar langzamerhand werkt de film naar de conclusie die en verrassend is maar tegelijkertijd ook erg bekend voorkomt. De dochter scheen te veel te weten van een terroristische organisatie en werd daarom vermoord. Dat term deed me wel een heel klein beetje aan A Beautiful Mind denken en zelfs een beetje aan Arlington Road. Het heeft wel wat met elkaar gemeen. Het lijkt allemaal standaard maar uiteindelijk word het hele term Aanslagbommen, nucliare wapens erbij gehaald
Ook de aanwezige actiescenes waren in orde en gore word hierin ook niet geschuwt. Verder een uitstekend spannende Wraakthrillertje en ook een mooie come back van Mel Gibson, die hopelijk hierna in nog wat films gaat spelen.
Niks mis mee.
Xen0n
Ook dit is weer een hele sterke film met Gibson. In tegenstelling tot de meeste hier kon het verhaal mij zeker wel boeien, ik werd erin meegezogen. Wanneer je verder in het verhaal komt en meer te weten komt krijg je veel sympathie voor de good guy. Het leek even voor het einde slecht af te gaan lopen, maar ik ben blij dat er voor een soort van happy ending gezorgd is.
Alleen vroeg ik me af of op het eind Craven nu overleidt of niet?Ik denk zelf namelijk van wel, omdat hij samen met zijn overleden dochter naar buiten liep, maar dit kan natuurlijk ook één van zijn gedachten zijn.
lars-pixar
Goede film, terug keer van Mel Gibson was geweldig goed.
Goede Actie Scène’s, goed verhaal, er zijn al zo vaak films gemaakt over de radioactiviteit maar deze film steekt met kop en schouders boven alle andere films uit.De verveling is er nog niet gekomen maar ik denk dat dat komt omdat er ook een andere acteur in film speelt, en ook dat er een ander verhaal is gemaakt in deze film.
Tarkus
Onlangs nog heb ik de gelijknamige miniserie gezien waarop deze film is gebaseerd.
Deze prent, die dus wel korter is dan de serie, is naar mijn mening toch iets beter dan eerstgenoemde.
Was de serie bij wijlen langdradig en saai, dan zit er in deze film meer vaart en ook meer spanning.
Bovendien zijn de vertolkingen beter, maar daar is hoofdrolspeler Mel Gibson natuurlijk voor verantwoordelijk.
Het was een tijd geleden dat ik nog iets van hem had gezien, als acteur, maar hij heeft nog niets van zijn kunde verloren.
Een topfilm is het niet, maar toch wel eentje om eens te bekijken
helleke
Redelijke film die me hoegenaamd niet verveeld heeft.
Maar steekt ook niet echt boven de middelmaat uit.
Typische rol voor Gibson, is hem op het lijf geschreven.
3 sterren.
susannevw
Ik vond het een mooie spannende film om te kijken.
soms wat voorspelbaar.
Jilly4life
Matige film. Had hier toch echt iets meer van verwacht. Zaten wel een paar redelijke schokeffecten in de film, maar dan heb je het ook wel gehad. Beetje langdradig en laat ik het maar niet hebben over het einde........wat een slappe hap zeg, waarschijnlijk was het geld op. Zo wordt de spanning nog enigszins opgebouwd, zo zit je spontaan naar de aftiteling te kijken. Nee, deze film is leuk om even snel tussendoor te bekijken, maar daarna snel weer te vergeten.
Mel Gibson was wel aardig om naar te kijken, maar ik word wel een beetje moe van zijn "mad-dad" rollen......
notoirefilmhater
Standaard-conspiracy riedeltje, geen enkel moment spannend. Het is een beetje de opa-versie van Taken. 1,5*.
notsub
Ik ben van Mel Gibson betere films gewend. Dit is een onopvallend verhaal over wraak. Er zit niet veel actie in, slechts enige schrikmomenten brengen leven in de brouwerij. Het geheel is vooral te saai om te kunnen boeien.
kloostb
geen hele slechte film.
Verhaal komt nu niet echyt goed op gang lekker wegkijken op een regenachtige dag.
Verhaal wordt wel leuk opgebouwd en plots is het over.
een 2.5 is het zeker wel
Catsscan
Niks bijzonders, 13 in dozijn filmje.. Hij trekt de aandacht omdat Mel Gibson weer eens in een film zit, maar verder is het een hap/slik weg film, die werkelijk nergens in uitblinkt...
robinb
Verhaal begon wat matig en een van de eerste films waarbij ik echt het gevoel had dat mel gibson al tot de oude garde begint te horen....
Naarmate de film vordert word het wel wat interessanter en alles bij elkaar opgeteld geef ik toch een ruime voldoende voor deze film.
Niet slecht, maar zeker ook geen topper. 3.5 ster
Pim1993
lekker filmpje, zeer goed acteerwerk van Mel Gibson. Maar meer ook niet.
Standaard spanning, geen speciale bedoeling en af en toe zelfs wat saai.
De moeite waard? Het is niet verkeerd om hem gezien te hebben maar je kunt hem beter gewoon lekker in je eentje kijken dan dat je hem voor een filmavondje gebruikt met vrienden, ik noem maar wat.
Zonder Gibson lag de beoordeling lager.
Justfor1984
Heb me prima vermaakt met deze film. Vind sowieso Mel Gibson een top Acteur. En zonder hem was de film naar mijn mening niet eens geslaagd. Het verhaal pakte me wel, en heb mezeker niet verveeld!
3,5!
gi30171
Met volle aandacht gekeken en de moeite waard. Mel Gibson speelt zijn rol weer zeer goed.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Män Som Hatar Kvinnor
Thriller / Mystery, 2009