• 9.378.158 stemmen

Geregisseerd door: Martin Campbell

Met onder meer: Mel Gibson, Ray Winstone en Danny Huston

Releasedatum: 28 januari 2010

Plot Edge of Darkness

"Some secrets take us to the edge."

Thomas Craven is een rechercheur, wiens dochter vlak voor zijn huis is vermoord. Men gaat ervan uit dat hijzelf het doelwit was, maar als Craven in het verleden van zijn dochter duikt, blijkt dat ze een gevaarlijke doofpotaffaire heeft ontdekt. Daarbovenop ontdekt hij dat er afspraken zijn tussen het bedrijf waar ze werkte en de overheid, waarbij ze iemand inhuren om het bewijs te vernietigen.

avatar van rotem

rotem

Ik vond dit een goede en spannende film. Tot op het einde bleef ik geboeid, jammer alleen dat het weer over een grote firma moest gaan die met verkeerde dingen bezig is, die het milieu aantast etc... Beetje te braaf thema. Het einde is wel specta

Mel Gibson bewijst ook hier weer dat hij een goede acteur is.

Zeker kijken.

avatar van CarverS

CarverS

Het verhaal was op zich aardig gevonden maar had wat sterker uitgewerkt mogen worden. Het was het allemaal net niet. De acteerprestaties van Mel Gibson waren slechts bij vlagen goed te noemen, nee ik heb hem wel eens overtuigender zien spelen. De dialogen waren ook niet alttijd even sterk, maar daar kan een acteur natuurlijk weinig aan doen. Aardig vermaak meer ook niet, neigt naar een B-film.

avatar van Jiv

Jiv

schram101 schreef:
Wat een aanfluiting deze film. Mel Gibson acteert op de automatische piloot en doet dat best aardig. Maar eigenlijk heeft deze film weinig te bieden. De film wil zoals hierboven door meer mensen word verteld eigenlijk van alles zijn, maar slaagt daar niet echt in. Sterker nog, de plank word volledig misgeslagen en het geheel voelt aan als een vreemde B-film. Zonde, had er aardig wat van verwacht, maar het mocht niet zo zijn.

Toch niet alles was slecht aan de film: de scene dat Gibson dat gesprek voert met die vrouw in die auto waarna ze word aangereden als ze uit stapt is erg sterk . Ook was de actie die er was, goed in beeld gebracht.

Jij zegt het!

avatar van Fre-aky

Fre-aky

Bagger film! Komt niet in de buurt van Ransom bvb. Had er veel van verwacht maar het is gewoon saai. Viel bijna in slaap....

avatar van lagaiske

lagaiske

Degelijke thriller.

avatar van Bremble

Bremble

Echt een dertien in een dozijn film. Het verhaal is niet echt origineel en er zaten weinig bijzondere scènes in. Alleen die auto scene, waar die vrouw aangereden werd was erg onverwachts en mooi gedaan. Toen ik het aan een vriend van me vertelde, vatte hij het mooi samen: "Echt een film die het van zijn actie scènes moet hebben, maar die er te weinig in zitten"

avatar van chevy93

chevy93

Rare conclusie, zeker voor een drama/thriller-film.

Of geeft dat aan hoe matig deze film is op die gebieden?

avatar van Derrick

Derrick

Viel tegen , had er meer van verwacht .

avatar van janwauters

janwauters

goed begin, maar na een tijdje begint deze film serieus op de zenuwen te werken, onduidelijke slechte dialogen en personages die plots opduiken .... bah heb hem afgezet

avatar van Waku

Waku

Prima actiefilm met een Gibson die gelauwerd en geroutineerd zijn rol als wrekende vader neerzet na de moord op zijn dochter.

Dat de film niet een recht toe rechtaan wraakfilm wordt komt door toch enige complot theorieen toe te voegen.

Hierdoor verslapt de actie thriller niet en beperkt de film zich eveneens niet tot enkel afschieten van slechterikken.

avatar van nadrin

nadrin

Mel Gibson is en blijft voor mij een zeer overtuigende acteur.

dat is voor mij het enige positieve aan deze film.

het verhaal is langdradig onduidelijk en ongeloofwaardig.

met een zo voorspelbare eliminatie van personen die de morale boodschap nergens wensen te verstoren.

de laatste beelden van de film zetten dit nog eens extra in de verf.

een prachtig beeld van 2 mensen die de kamer uit komen.

daar had de film moeten stoppen.

maar ook dit beeld werd veel te lang getrokken zodat het goedkoop werd. en dat gevoel had ik vaak in de film net te lang, te veel.

en langs de andere kant te weinig diep, niet tastbaar.

bv aan het strand met de urn.

ook de muziek kon me niet beroeren.

wel een paar maal echt geschrokken en dat gebeurd me zelden

avatar van Flykie

Flykie

Geweldige scenes en special effects.

Mel Gibson heeft weer eens bewezen dat hij goed kan acteren .

Vanaf het begin tot aan het einde veel spanning, alleen zijn sommige scenes wat afgeraffeld (erg jammer).

Vooral het moment met de auto die in het water vloog om het zo te zeggen , daar had ik wel meer van willen zien.

Verder perfecte film 5*

avatar van xaid

xaid

mooie film

avatar van DragQueen

DragQueen

Na een lange afwezigheid, keert gibson weer eens terug voor de camera. en ik keek er wel naar uit. gibson acteert dan ook weer goed in deze film, en zet zijn rol goed neer. verder vond ik de film vrij aardig. hij bevatte genoeg spannende momenten in ieder geval. alleen in het midden van het verhaal, kakte de film naar mijn inziens iets in. om vervolgens wel weer sterk, en op een gepaste wijze te eindigen. 3 dikke sterren.

avatar van Milan07

Milan07

Niet Mel Gibson's beste film maar wel spannend met enkele schrikeffecten. Ransom(1996) schat ik hoger in. Het acteerwerk was van een hoog niveau en zijn eerste film sinds 2001(What woman wants) Alleen soms zaten er wat lange scenes in de film wat voor vertraging van het verhaal zorgde. Spanning wat wat meer gemogen. Zeker geen slechte film maar ook geen top.

avatar van martenaria

martenaria

middemoter! stervende dochter was wel zeer overtuigend neergezet. zo zie je het niet vaak.

avatar van Gienie

Gienie

Wat een but film, zo'n slechte film in jaren, wat zeg ik nog nooit gezien.

Hoe verspil ik 2 uur van mn leven? door naar deze butfilm te kijken!

avatar van Billie10

Billie10

Goeie film.

Gibson speelt weer zeer overtuigend en de aktie scenes zijn zeer goed en realistisch gedaan.

Ik vond het verhaal ook boeiend.

4 sterren.

avatar van gratis

gratis

Weinig actie, maar mooi aandoendelijk verhaal. Prima avondvulling.

avatar van jadolino

jadolino

Meer als een middenmoter. Boeiend

avatar van hwwtje

hwwtje

Helaas moet ik me aansluiten bij de groep die deze film niet al te positief vindt. Ik heb de film uitgezet omdat ik een beetje kriegelig werd van alle ellenlange dialogen die ook nog eens behoorlijk slecht gespeeld werden.

Niet afgezien, dus geen beoordeling.

avatar van DeGier

DeGier

Af en toe een beetje langzaam en raar maar dat wordt daarna goed gecompenseerd met flinke actie! Sterk verhaal en prima einde, zo zie ik ze graag.

avatar van lau12345

lau12345

sluit me bij milan07 aan , scheelt mij typen .

3 * van mij

avatar van Jamzy

Jamzy

heel mooie film,mel gibson die weer een fantastische rol speelt,verhaal kost wat beter uitgewerkt worden... 4*

avatar van Sami

Sami

rotem schreef:

Mel Gibson bewijst ook hier weer dat hij een goede acteur is.

Zeker kijken.

mee eens!

avatar van Justinw

Justinw

Fikse tegenvaller, had er toch wel wat van verwacht. Lange tijd niks van Gibson gehoord. Dus wel nu wel benieuwd.

Maar de film zelf was saai, Mel Gibson kon het ook niet echt naar een hoger niveau tillen. Einde poef-paf iedereen dood -> aftiteling. Nee snel vergeten dit. Heb me er niet mee vermaakt, alleen de eindscene was nog wel mooi, maar erg origineel...nee.

avatar van lowieke...

lowieke...

langdraaaaadig.niet boeiend.Heb hem ook niet afgekeken.

avatar van Fox McCloud

Fox McCloud

Vaag verhaal, ik begreep er maar weinig van. Erg langdradig ook.

Gelukkig was de actie vrij goed, plus een paar zeer goede schrikmomenten! Niets bijzonders, maar wel vermakelijk.

avatar van BerryRight

BerryRight

Goeie spannende Aktie/Thriller. Ik zat er vanaf het begin goed in tot het laatste moment.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Erg saaie en voorspelbare film die nergens spannend wordt. Ook de actiescènes, waar de film het dan misschien wel van moet hebben, zijn mager en weinig spectaculair. Er wordt redelijk geacteerd en met een Gibson op de automatische piloot.

Zoals velen keek ik uit naar 'de nieuwe Gibson' maar vond hem erg tegenvallen. Jammer.