menu

Driven to Kill (2009)

Alternatieve titel: Ruslan

mijn stem
2,67 (380)
380 stemmen

Verenigde Staten / Canada
Actie
98 minuten

geregisseerd door Jeff King
met Steven Seagal, Zak Santiago en Inna Korobkina

Een voormalig Russische gangster genaamd Ruslan Drachev (Steven Seagal), momenteel een schrijver van misdaadboeken, keert terug naar huis. Hij komt er achter dat zijn dochter wil trouwen met zijn aartsvijand. Ook komen er dingen uit zijn verleden terug, zoals bedreigingen tegen zijn gezin. Uit op gerechtigheid, keert Ruslan terug naar zijn oude leven, maar dit keer om wraak te nemen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=VIG6FkS1zkw

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van 606
4,5
606
Wernertje schreef:
Ongelofelijk, deze films moeten ze gewoon gaan boycotten in de States (en rest van de wereld) Laat Seagal a.u.b gewoon zich bezig houden met politie zijn en stoppen met films maken. Zijn collega's zouden hem moeten arresteren voor het martelen van bioscoop bezoekers. Een martel gang is het om naar zijn films te kijken.

Wat een hersenloze onzin toch weer, dat moeten ze boycotten.

avatar van scorsese
1,5
Slechte actiefilm waarin Steven Seagal er uiteraard weer vrolijk op los hakt om voor de zoveelste keer weer eens ergens wraak op te nemen. Het plot is nogal chaotisch en springt van de hak op de tak. De vechtscenes zijn weinig memorabel en vaak ook te snel gemonteerd. Maar het is voornamelijk simpelweg saai, en de finale in het ziekenhuis duurt te lang.

avatar van Decec
3,5
Ik vond een goede actie/thriller film...
Bekende acteur Steven Seagel speelt wel goed...
Prima acteerwerk...
Goed verhaal...
Zeker aanrader voor Steven Seagel fan...

2,0
Matige film met een saai verhaal dat totaal niet boeit. Seagal lijkt er wat meer van te willen maken hier en doet zowaar wat actiescenes zelf. Desondanks is het een lachwekkende vertoning van Seagal, die al lang met pensioen had moeten gaan.

avatar van aburex
3,5
Het wordt stilaan tijd dat goeie ouwe Seagal er mee ophoudt. Was vroeger een grote fan van hem, maar tegenwoordig bakt hij er niet veel meer van. Hij wordt met de dag dikker en zijn gevechtscènes (sic) zijn niet meer wat ze moeten zijn. Het verhaal is typisch Seagal. Toch nog 3,5* voor zijn vorige films (al een tijdje geleden). Tegenwoordig komen ze alleen nog op DVD uit.

avatar van eavymetal
3,0
Ik heb veel films gezien waarin Steven Seagal de hoofdrol vertolkte, en verreweg de meeste daarvan waren niet om aan te zien, maar er zijn natuurlijk uitzonderingen zoals Nico, Under siedge, Under siedge 2 en Driven to kill (die de alternatieve titel Ruslan heeft).

Ook in deze film rekent Steven Seagal weer genadeloos af met al het geboefte, waardoor ook in deze film weer een groot aantal mensen het loodje leggen, maar dat komt in alle films waarin Steven Seagal de hoofdrol speelt voor, en is daarom dan ook helemaal niet nieuw.

avatar van brabusRUS
Praat Steven Seagal hier met een Russisch accent?

Poging tot denk ik ;p

avatar van De GeuS
2,0
Sinds lange tijd weer eens een film van Seagal uitgezeten en het was ook een lange zit; mager plot, zelfs voor een actiefilm, Seagal zelf die nauwelijks nog kan bewegen en de hele film met dezelfde gelaatsuitdrukking zijn zinnen mompeld; kleine 2*

avatar van crowdsurfer
1,0
Wat een slechte film.
Je neemt een simpel verhaaltje, rekruteert een aantal would-be acteurs, je pakt nog wat schiettuigen en ziedaar, een nieuwe Seagal-film.
En ze blijven schieten hee. Ongelooflijk grote laders moeten er in die geweren zitten.
Dialogen zijn slecht, acteerprestaties zijn slecht, verfilming kan er nog juist door.

En Seagal zelf? Tja, hij wordt een beetje oud voor dit werk. Vroeger liet hij wel eens leuke gevechtscenes zien maar nu staat hij enkel nog wat met zijn handen te waaien en wat te schieten. Bewegen doet hij bijna niet, hij kan amper nog deftig wandelen, precies een houten klaas. Hij ziet er trouwens in elke film hetzelfde uit, haar naar achter, zwarte kleding, ogen wat dicht genepen en hier en daar eens een dwaze lijn tekst fluisteren of mompelen...

Nee deze film laat je beter liggen waar je hem mocht vinden.
Een 1 voor de moeite...

avatar van dutchtuga
1,0
Slechter camera- en montagewerk kom je niet snel tegen. Wat een drama. Het slechte acteerwerk maakt het allemaal niet draaglijker. Het is dat Seagal erin speelt, anders had ik dit nooit opgepikt.
1*

avatar van Dying Rose
2,5
Steven Seagal. Het gaat hem om actie, niet om het acteren in zijn films. En dat zie je ook.

Een zoveelste film die we al vaker hebben gezien met hem in de hoofdrol. Er is geen spanning, geen verrassingen. Maar in de plaats daarvan krijg je dingen die je van tevoren kunt voorspellen en zien aankomen. Op zich is dat niet zo erg omdat je op voorhand weet wat je voorgeschoteld krijgt. Het is puur gericht om de kijker te ‘entertainen’ en mee te slepen in de gevechten. Niet om emoties eruit te persen.
Maar Seagal mag zich wel eens focussen op andere soort films. Als hij zich wil profileren als een goed acteur (of als acteur in general), mag hij eens moeilijkere keuzes maken in het aannemen van rollen. Eentje waarbij de persoon niet alles hoeft dood te schieten of steken wat beweegt. Eentje met uitdieping en waarbij je ziet dat hij uit zijn comfort zone is gehaald. Als Seagal dat kan doen, dan kan ik hem serieus nemen als acteur. Tot die tijd kan hij zich aansluiten bij het leger.

Voor de rest was het dus puur tijdverdrijf. Veel actie zoals we zijn gewend en het - euh – ‘verhaal’ verdwijnt op de achtergrond. De acteurs spelen belabberd natuurlijk, maar ach dat stoort allang niet meer hier. Je weet waarnaar je kijkt. Verstand op 0 en gaan.

2.5*

avatar van night rider
Dat accent en die tattoo's van seagal

niet overdreven goed maar ook niet erg slecht 2.5

avatar van Albert020
Pffff, slechte film dit, en dan dat stomme russisch accent van Seagal, was na 15 min al uitgekeken !

Confusie
Hij mag dan Rusland heten in deze film, het accent had ie achterwege kunnen laten.

avatar van Kondoro0614
2,0
Driven to Kill

Driven to Kill stond net op Netflix dus heb hem maar meteen even mee genomen. Mijn moeder wou graag een film kijken en ja, waar houd zij nou niet meer van dan van actie? Ja, komedie kan erin maar verder ook niks! Jammer dat er in Steven Seagal films nooit de volle 100% word uit gehaald. Bij Steven Seagal niet maar ook niet bij de rest van de acteurs / actrices! Laten we dan maar over de regisseur zwijgen! Nee, ik kon niet van deze film genieten en viel half in slaap telkens. Het accent wat Steven Seagal probeert uit te spreken klinkt al voor geen ene meter. Goed camera werk is ver te zoeken en het is ook niet helder in elkaar gezet. Verhaal was erg slap en dun waardoor ik het amper kon volgen. De schiet scenes zijn vaak overdreven en dan kom je erachter dat Seagal wel erg veel kogels heeft in een magazijn. Voor de rest is het concept nog wel geinig. Maar ik had er meer van verwacht, vind normaal deze films wel leuk maar, deze kon toch geen indruk wekken! Maar, met verstand verder op 0 liep die langzaam op zijn eind.

2.0*

avatar van Glennekeeeee
2,0
zeer matige maar ondanks dat misschien nog éen van de betere films van Seagal de laatste 10 jaar. Best een onderhoudend verhaaltje waar tijd en stond een actiescène word tussen geplaatst. Voelde na een tijdje zelfs aan als een actiegame waarin de kleine plot gewoon een nood is om de van ver aankomende actiescènes te kunnen betwisten. Acteerniveau is wel zeer ondermaats. Zelfs enkele van deze b/c-namen heb ik al betere zaken gezien in het circuit. Actie is in begin wel vermakelijk, bij de eerste scène werkt die opzwepende muziek trouwens wel maar omdat de film zichzelf toch té serieus neemt werkt dat irriterend op het einde want het smelt niet echt samen, en halverwege is de actie zelf ook wel wat tegenvallend omdat het nogal repetitief is en we de stand-in van seagal nogal duidelijk kunnen zien. Lachwekkend misschien, maar toch amateuristisch. Net zoals het camerawerk trouwens, op zich was het camerawerk zelf wel in orde maar de camera die ze gebruikt hebben of de filters erop zijn wel van erg slechte kwaliteit, was zelfs geen HD. (heb deze film op TV gezien maar bij andere films is die kwaliteit wel van hoog niveau, bij deze dus niet, ik geef daarom voorlopig de schuld aan de filmmakers en niet aan de zender in kwestie). Het einde is nogal cliché, zeer cliché eigenlijk maar best vermakelijk, het eindgevecht is dan weer banaal.

Driven To Kill is zeker geen goede film van Seagal's repertoire maar van de laatste decennia misschien wel éen van de betere. Toch is de man naar de laagste regionen van hollywood gezakt qua kwaliteit. Jammer

avatar van Alexander1900
3,5
Samen met The Keeper die ook uit 2009 komt, is dit weer een 'behoorlijke' film van Steven Seagal. Veel moorden, veel actie en prima acteerwerk en met weinig vervelend camerawerk. Ook is het verhaal makkelijk te volgen wat niet altijd het geval is bij een Seagal film. Ik heb genoten.

avatar van RuudC
2,0
Opvallend dat deze film een redelijk hoog cijfer krijgt. Dit is namelijk tamelijk dezelfde bocht als Seagal wel meer gemaakt heeft in de afgelopen tien a vijftien jaar, al zit hier volgens mij wat meer budget in. De productie oogt wat verzorgder, maar verder is dit dezelfde zoutzak in de hoofdrol als in al die andere films. Seagal doet alleen nog de actie zelf wanneer hij enkel een pistool hoeft vast te houden of met de vlakke hand moet slaan. Sorry hoor, maar als iemand anders de trappen voor me doet en dit een beetje handig edit, kan ik ook wel een actieheld zijn. Met paardenstaart zelfs.

Na drie minuten wilde ik de film al afzetten, omdat Seagal zo nodig met meisjes (meisjes ja, toch zeker dertig jaar jonger dan papzak Steven) moet strikken voor een trio. Gelukkig is het resultaat nooit in beeld te zien. Iemand die er zo ongeïnteresseerd bij loopt, verdient geen film. Laat Out For Justice nog gezien en het verschil is ronduit schrikbarend en dat is dus niet alleen omdat er hier geen botten gebroken worden.

Dick2008
Actiefilm? wat nou actiefilm? Het duurt bijna een half uur tot dat Segal to the point komt en dan is het nog niet veel. Een klap hier en een knal daar. Als dat alles is. Erg matig. Knappe vrouw wel Inna Korobkina (speelt hier de moeder maar is in werkelijkheid, aldus IMDb, een jaar jonger dan de dochter gespeeld door Laura Mennell eveneens een knappe meid)

avatar van Gang_Star
2,5
Toch nog beter dan verwacht. Helaas is de opening het grootste minpunt aan deze film, aangezien het een behoorlijke tijd duurt voordat deze film op gang komt. Daarna dendert de film met een vrij hoog tempo door met de nodige (vermakelijke) actiescènes. Qua inhoud is het vooral standaard in vergelijking met andere Seagal films, maar Driven to Kill vermaakt wel degelijk na een matige opening. Vernieuwing is er niet, maar deze film is toch een stuk beter dan een aantal titels sinds de 2000er jaren.

avatar van FunkStarr
2,0
Typische Seagal rommel. De beste man ziet er niet meer uit maar wanneer hij zijn vuisten laat spreken is het soms nog net te doen. Hele magere 2.

3,5
ja de actie helden uit de jaren 70 en 80 worden oud je kunt niet verwachten dat het de zelfde zijn als in hun jonge jaren. ook de films zijn niet meer de zelfde als ze vroeger waren vele jongere vinden de films van vroeger maar niets want nu is het bijna allemaal effecten meestal met de computer gemaakt. zo de actie films die de acteurs van de jaren 70 en 80 nu nog maken denk maar aan sylvester stallone jaen claude van dame dolf lundgeren chuck norris arnold schwarzenegger zei hebben toch ook films gemaakt sommige niet meer anderen dan wel maar ook zei zijn niet meer de zelfde als ze vroeger waren. neem bijvoorbeeld sylvester stallone indien hij nu nog een rambo film zou maken. sommige vinden ze allemaal goed neem nu die film waarin zo vele bekende acteurs hebben meegedaan word omschreven als zeer goed? maar zijn ze ook niet allemaal te oud? maar je moet gewoon bij die films niets of minder doen dan kijken. want ook de de acteurs die hier boven staan hebben goede en minder goede films gemaakt of niet soms? deze film vind ik toch nog wat je hebt er minder.

avatar van Capablanca
0,5
Ik geef niet zo snel 0,5 sterren, die moet je echt bewaren voor de allerlaagste shit. Maar hier was ik toch echt genoodzaakt, ertoe over te gaan.

avatar van joeygamer2
1,5
Niet al te beste film met Seagal weer. Altijd als ik zie dat Steven Seagal in een film mee speelt denk ik: dit word weer een slechte film en dat is het altijd ook. Gelukkig was de actie nog wel goed, maar verder vond ik er niet zo veel aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:52 uur

geplaatst: vandaag om 16:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.