• 9.217.300 stemmen

Gesproken taal: Engels en Tsjechisch

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot The Shepherd

"Welcome To Mexico"

Jack Robideaux (Jean-Claude van Damme) is een Texaanse politieagent die de opdracht van zijn leven krijgt. Hij moet de strijd aangaan met ex-mariniers die drugs proberen te smokkelen van Mexico naar Amerika.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Kondoro

Kondoro

“Don't mistake these tits for weakness, Jack.”

Prima actiefilm zo op het eerste gezicht maar, er worden veel steekjes losgelaten en vergeten die de film nog een extra boost hadden kunnen geven. Ik ben persoonlijk altijd wel fan van dit soort no-nonsense actiefilms met het liefst een bekend gezicht in de hoofdrol, en daar mag ‘Van Damme’ zich vandaag voor schrijven. Een acteur die ik nooit echt helemaal heb doorgespit, veel bekendere films van hem al wel gezien maar ik merk bij het afwerken van mijn lijstjes dat ik nog een hele boel films van hem open heb staan, oftewel ik bewaar het leukste voor het laatst want deze film behoord daar in ieder geval niet toe. Hoewel het een prima actiefilm is (zoals ik al zei) is dit toch wel één van ‘Van Damme’ mindere rollen die ik van hem heb gezien. Hij lijkt er geen zin in te hebben, loopt stroef door de film heen en kan de film niet helemaal pakken.

Eigenlijk vond ik alles wel fijn aan deze film. Actiescènes werden met hun slow motion momenten toch nog wel eens leuk en gelukkig was dit niet in overmatig gebruik (waar sommige regisseurs nog wel eens een handje van hebben) en vond ik het ook leuk om oud versus. Nieuw te kijken (de vechtscène tussen ‘Van Damme’ en ‘Adkins’). Helaas vond ik ‘Van Damme’ zelf echt heel beroerd spelen in deze film, als hij in ieder geval al eens een keer wat zei want het was behoorlijk stil vanuit zijn kant. Daardoor vond ik zijn macho houding steeds minder aantrekkelijk.

De setting was leuk, een border patrol actieflick die eigenlijk constant wel fout gaat. De grens zag er slecht uit en ook verschillende props kennen hun mankementen, wanneer de bus vol heroïne weer terug naar Mexico scheurt ramt hij twee politieauto’s die zogenaamd de weg hebben afgezet. Wanneer hij deze raakt en de voor ons linke auto wegvloog viel het mij op dat deze geen motorblok voorin de auto had zitten. Het boeit niet veel maar, vond het wel geinig om zoiets te ontdekken. Het zijn de kleine dingen waar deze film onzorgvuldig mee is en dat is jammer.

Dus ja, prima actiefilm met de broodnodige clichés, hij zit namelijk stamp vol met dit. Hoewel ik dit zeker niet ‘Van Damme’ zijn beste performance vond heb ik mij best vermaakt en raast die ander halfuur zo voorbij.

avatar van Film Pegasus

De films van JCVD zijn dan wel geen topfilms, soms zijn die gevechten wel leuk en is het wat aangekleed met kleurrijke randfiguren. In The Shepherd zijn de gevechten te schaars en is de rest absoluut niet boeiend. Van Damme is de laatste tijd niet slecht bezig, maar deze film hoort daar niet bij.

avatar van Brabants

Brabants

The Shepherd is een film die het duidelijk niet heeft gemunt op inspiratie. Het verhaal en het acteerwerk ogen inspiratieloos en het geheel is dan ook ronduit saai.

avatar van schram101

schram101

Aardige Vandamme met genoeg actie gedurende eigenlijk de hele film. Vooral in het slot is het allemaal best leuk. Sowieso is het fijn om Adkins en Jean-Claude te zien knokken. Fijne bijrol weer van hem.

Lekker lullig plotje verder, precies wat je hier wilt zien. Ook weinig andere onnodige toevoegingen verder zoals een flauwe romance.

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke actiefilm die lekker wegkijkt.

avatar van teigertje

teigertje

Een prima en vermakelijke aktie film.

Met Jean Claude van Damme in de hoofdrol.

Een standaard aktie film, wel grappig omdat hij vergezeld wordt samen met zijn konijn.

Waarom dat is wordt duidelijk in deze film.