• 9.375.067 stemmen

Met onder meer: John Travolta, Hugh Jackman en Halle Berry

Gesproken taal: Duits en Engels

Releasedatum: 13 september 2001

Plot Swordfish

"Log On. Hack In. Go Anywhere. Get Everything."

Toen de Drugs Enforcement Agency in 1986 de operatie "Swordfish" opdoekte, had de operatie 400 miljoen dollar opgeleverd. Dit bedrag, waar nog steeds niets mee gedaan is, is inmiddels opgelopen tot 9.5 miljard. Een anti-terroristen eenheid genaamd Black Cell wil het geld gebruiken in zijn strijd tegen internationaal terrorisme, maar het geld zit goed opgeborgen. De veroordeelde hacker Stanley Jobson wordt er bij gehaald om het geld te pakken te krijgen.

Gabriel Shear

Assistant Director Bill Joy

Axl Torvalds

avatar van Ravenstein

Ravenstein

De actiescenes vond ik goed, de rest iets minder... Halle Berry ziet er trouwens héél lekker uit!

avatar van Jorick

Jorick

Ravenstein schreef:

Halle Berry ziet er trouwens héél lekker uit!

Inderdaad

avatar van jori

jori

Jorick schreef:

Een aardige actiefilm met een goede cast en een origineel verhaal.

Men heeft geprobeerd de kijker te overdonderen met het einde, helaas deed het bij mij alleen weinig. 3*.

Vond het einde juist wel erg sterk...Denk niet dat welke kijker dan ook dit had verwacht.....maar ja... smaken verschillen zullen we maar zeggen!!!!

avatar van mister blonde

mister blonde

straks ga je nog zeggen dat iedereen recht heeft op een eigen mening en zo...

avatar van Frantic01

Frantic01

gewoon een goede actie film niks meer niks minder.

avatar van Nieke

Nieke

Top-film die geniaal is in zijn genre. Suspense all around

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Minpunten: - Het verhaal is nogal standaard, beetje eenvoudig

- Het hele hackgebeuren komt zeker niet realistisch over

Pluspunten: - Goed acteerwerk (persoonlijk vind ik dit Travolta's beste

rol na Pulp Fiction, ook de andere personages zijn goed

- Knappe dialogen

- Vette actiescènes

- verrassende wendingen

4,5 *

avatar van wavanbuuren

wavanbuuren

Aardige actiefilm met redelijk veel vaart. Helaas kent de film ook zijn mindere momenten. Ik vond bijvoorbeeld de achtervolgingscene nogal overdone en niets toevoegend. Hale Berry is beter te pruimen dan we van haar gewend zijn en Travolta is weer prima in zijn element als Badguy. ***

avatar van Lenn

Lenn

toffe actie en dialogen die er mogen zijn maar het verhaal, de sfeer laat me wat in de steek. Ik vind dat met de cast die ze in handen best wat meer konden doen. Maar niet te negatief heerlijk ontspannend en absoluut must see filmpje al was het maar voor de -beter dan anders spelende en ogende- halle berry.

avatar van De GeuS

De GeuS

Heb er maar een halfje bij op gedaan. het isal met al toch wel een lekker snel en flitsend actiefilmpje.

Alleen het feit dat Jackman in de film met computers werkt als popartiesten met hun syntheseizers, blijft er belachelijk uitzien; 3,5*

avatar van Yak

Yak

Een op momenten erg vermakelijk hersenloos verhikel, maar op zo'n driekwart werd het met allemaal echt wat te absurd en vergezocht. En dan dat einde. Ik zal maar niet zeggen van welke film dit is gebietst uit angst voor spoilers, maar als beide films hebt gezien weet je 't gelijk.

Iets anders: waren die namen nou bewust gekozen als verbasteringen van 'bekende' namen in de computerwereld? Axl Torvalds - Linus Torvalds. Stanley Jobson - Steve Jobs.

Maar oke, 2,5* dus.

avatar van Moovey

Moovey

Leuke actiefilm, wat beter dan gemiddeld zelfs. Openingsscene erg sterk met Travolta die een monoloog over Dog Day Afternoon houd. Dat niveau valt gedurende de film een beetje weg door de actie. Einde nog enigszins verassend.

Al met al goede actiefilm en 3,5 sterren voor mij.

avatar van savi_7

savi_7

gewoon een standaard actiefilmpje niets bijzonders aan alleen Travolta is erg goed en Berry erg lekker

Echt een fantastische actie/thriller. Er zit zo'n goed verhaal in, en hoe het word uitgelegd echt gewoon over de top. De actie is erg goed over naargedacht, beetje in de styl van de matrix, maarja beter gejat dan dat het een flop word nietwaar?. Maar in iedergeval echt een zeer goeie actiefilm. Toppie !

avatar van The One Ring

The One Ring

Erg veel positieve berichten hier en dat begrijp ik niet echt. Het is natuurlijk bedoelt als vermaakfilm, maar zelfs daarin is de film mislukt. Hoe kun je het einde overigens onverwacht noemen. Na dat stukje van Tavolta in het begin over Dog Day Afternoon, denk je toch niet werkelijk dat de makers het anders laten aflopen.

Veel noemen het hier een bovengemiddelde actiefilm. Ik vind het prut. De sterke dialogen die sommige hier hebben weten te ontdekken waren in mijn versie blijkbaar afwezig, want echt bijzonder waren ze niet. De achtervolginsscéne is een van de meest overdreven die ik ken. Daarbij probeert de film mij iets te hard om hip te doen. Al die flitsende beelden, vertragingen, explosies en zo. Heel irritant soms. En wat is hacken toch een sfeerloos onderwerp. Enige lichtpuntjes zijn John Travolta, die nog een goede rol neerzet, en Halle Berry die ik graag mag zien. Verder saai.

avatar van pardalis

pardalis

Een klein beetje tegengevallen maar de acties hebben veel rechtgetrokken... De prestaties van de acteurs zijn echter niet van de bovenste plank maar dit stoort niet, want de film moet het van de effecten hebben

avatar van Jus-T

Jus-T

Erg leuke film en ook zeker goed in mijn ogen. De film is goed opgezet, lijkt nogal op een andere topfilm inderdaad, maar neemt de pret niet weg. Vond het geweldig hoe hij er achter komt dat Travolta "misleidt".

Sterke dialogen, mooie actiescene's, ongelooflijk veel snelheid, goeie muziek, goeie cast.

De minpuntjes die hier genoemd worden..ik kan er niet om treuren. Een heerlijk filmpje voor op een vrije avond. Geen topper, wel vermakelijk en sterk.

4.0 sterren.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg mooie film met een topcast, ik vond het alleen jammer dat het verhaal met het einde begon...

3.5 sterren

avatar van aerogp1

aerogp1

goeie film, einde was me eigenlijk niet helemaal duidelijk.

but hey, twas 4 uur snachts dus.

avatar van Mc

Mc

• 2092 stemmen

Aardige actiefilm, wat goed acteerwerk van Don Cheadle, verder speelde Jackman, Berry en Travolta (aan wie ik me erg erger overigens) ook wel aardig. Het 'hack-werk' was allemaal wat ongeloofwaardig, met die worm in een soort raar vormpje, en dat hele slecht gefilmde typen. De actiescenes waren wel oke, maar het was allemaal toch maar een beetje te gemiddeld. Af en toe waren er wel wat leuke dialoogjes. En de ontknoping was op zich wel aardig bedacht; maar ik houd het toch op een:

avatar van Eny

Eny

Ik vind het begin (die explosie die cool was gedaan ) en het einde super. Er wordt gespeeld met de tijd en daar hou ik van. HET EINDE IS HELEMAAL GEWELDIG! Het personage van Travolta dan.

Ik hoor vaak dat het sommige mensen niet helemaal duidelijk was, is ook te begrijpen, maaR dat is echt zonde. Dat is juist het leuke eraan. De laatste scene =

Een paar dingetjes mochten ze wel weglaten, en dat (hoe heet ze ook alweer)half bloot ging was ook overbodig...voor de jongens misschien niet maar goed...

Toch wel één van mijn favo films.

5 sterretjes

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Eny schreef:

Volledig mee eens. Hoe Travolta zich inleeft in z'n rol, gewoon geniaal. Z'n stoerste en beste rol uit z'n carrière samen met Pulp Fiction.

Deze film is nog steeds érg de moeite waard.

4,5 *

avatar van Materny

Materny

Turkeyloverz schreef:

, ik vond het alleen jammer dat het verhaal met het einde begon...

Dat vondt ik juist een sterk element in deze film.

Prachtige film deze.......... .

avatar van T1000donkey

T1000donkey

de film waar de borsten van halle barry te zien zijn:D

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Leuke rol van Travolta, maar de film op zich vond ik niet zo geweldig, omdat er wel heel veel rare plotwendingen in zaten.

avatar van Reinbo

Matig ongeïnspireerd standaard werkje. 1*

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Slecht uitgewerkte film, die op veel stukken aardig saai is. Het plot vond ik eigenlijk wel erg slecht, en er zat niet veel achter. De hackscenes waren belachelijk. Wel aardig wat actie e.d... erg standaard........

avatar van Leno

Leno

Toch wat verlaagd. Het verhaal is onzinnig en de personages onrealistisch. Verder zijn de dialogen soms ook dom en er worden overdreven pogingen gedaan om ons mee te laten leven met de good guy en z'n dochtertje.

De hippe stijl kan er mee door en Travolta weet net een beetje meer diepgang in zijn karakter te krijgen dan we gewoonlijk gewend zijn in dergelijke films. De climax is aardig.

avatar van LittleBox

LittleBox

T1000donkey schreef:

de film waar de borsten van halle barry te zien zijn:D

Ja, dat lieten ze dus ook maar meteen twee keer zien: voor de reclame en erna. Man o man, het wordt steeds meer het Amerikaanse model. De reclameblokken zijn zo lang dat je een herhaling van 5 minuten nodig hebt om je te herinneren waar je ook alweer naar keek (ik geef toe: bij de borsten van Hale Berry herinner je je dat wel, maar toch)

avatar van HeatWave

HeatWave

Wel een leuke film.

Metname door toedoen van Halle Berry die er hier wel erg appeteitelijk uit ziet.

Buiten dit om een film vol spanning dat laat zien dat niet alles rozengeur en manenschijn is.