menu

Leaving Las Vegas (1995)

mijn stem
3,65 (2054)
2054 stemmen

Verenigde Staten
Drama / Romantiek
111 minuten

geregisseerd door Mike Figgis
met Nicolas Cage, Elisabeth Shue en Julian Sands

Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=Ke6kU0rD8Jg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Nicolage Rico
5,0
martijn011 schreef:
rise and fallavatar van martijn011
2,5


Je hebt gelijk. Bericht is aangepast, was een foutje..

avatar van TwoTonys
4,5
Super! Wat een goede film! En wat een topprestatie van Nicolas Cage en Elisabeth Shue. Gage helemaal in topvorm! Helaas zie je hem zo niet vaak meer! En Shue speelt ook haar rol van haar leven. Mooi gefilmd. De ellende, wanhoop en uitzichtloosheid waarin de twee belanden druipt van het scherm. Ben heeft alles en iedereen (inclusief zichzelf) opgegeven, en Sera klampt zich nog wanhopig vast aan een beetje liefde...

4,5*

avatar van Number23
4,0
Jaja mooie film met een treurig sfeertje en die goed wegkijkt. Fantastisch om naar Cage te kijken, echt heerlijk. Zijn beste rol by far. Jammer dat ie tegenwoordig alleen van die hap-slik-weg films maakt. Verdiende Oscar!!

avatar van Dennis Evahi
5,0
Blijft een indrukwekkende film. Mooie muziek ook.

avatar van 606
3,0
606
Niet echt mijn soort film, het is best langdradig.
Muziek en acteerwerk was wel weer goed.

3 sterren

avatar van sinterklaas
4,0
Heerlijke gestoorde romantische film waar Nicolas Cage het toch maar weer bewijst. Dit keer als een gefaalde auteur die zijn eigen bewust helemaal naar de klote wil zuipen en dat persee in schijnbaar zijn favo plaats Las Vegas waar hij dus ten onder wil gaan. En ja, zijn manier van zuipen zou ik dus echt nooit doen, in een uur tijd 10 verschillende flessen drank naar binnen lurken of gewoon in eenkeer een hele fles wodka achterover kieperen. Phooeeee. Daarnaast is zijn karakter lekker grof en vuilgebekt en alles lijkt te veranderen als hij het hoertje Sera tegenkomt. Bijde willen ze toch maar wat aan hun uitzichtloze leven doen maar of dat gaat lukken?

En aan het eind zie je Cage helemaal kapot gaan en door al dat drank loopt ie erbij als een oud mannetje, echt ziek om te zien. Mooie film voor een "Drank maakt meer kapot dan je lief is" reclame.

Uitstekende film.

4,0*

5,0
pop
Meesterwerk. En ditmaal niet het normale amerikaanse verhaaltje dat (bijna) altijd goed afloopt. Heerlijke naargeestige sfeer in het op het eerste gezicht altijd vrolijke las vegas. Met cage die naar later bleek boven zichzelf uitsteeg. In eerste instantie dacht ik te maken te hebben met een acteur in het rijtje van pacino,de niro enz. Maar helaas heeft cage deze rol nooit meer benaderd laat staan overtroffen. Blijkbaar vind cage het niet meer nodig om echte karakter rollen op zich te nemen. Dit vind ik een film die zeker in mijn top 10 thuis hoort. Machtig verhaal mooie sfeer heerlijk acteerwerk. Eigenlijk is er niets maar dan ook helemaal niets mis mee. Samen met shue maakt cage er een film van die er heerlijk inhakt en niet zo'n beetje ook.

Kijken zwiegen en genieten

3,0
Wel een goede film, maar het deed me allemaal bijzonder weinig. Wat saai ook bij vlagen. De muziek is ook al niet mijn ding. Verder wel goed acteerwerk, Sue doet absoluut niet onder voor Cage. Ik vond haar misschien zelfs beter.
Echt een film die ik al met al toch een keer gezien moest hebben, maar terecht zo lang heb uitgesteld. Zal 'm niet snel nog eens opzetten.

Toch 3*

avatar van hightopper
4,5
Heb deze film nu al een keer of 10 gezien, maar iedere keer raakt hij me weer. De onmogelijke liefde vind ik altijd al interessant plus het kamikaze gedrag van cage die dat heel overtuigend wegzet. Zijn filmrollen zijn niet altijd even gelukkig gekozen. Zeker met betrekking tot de laaste jaren.Echter in deze film is hij een held voor mij. Anti-held dan wel te verstaan. Sommige vinden de muziek saai. Ik zou het thuis ook niet snel draaien, maar past perfect bij deze film. Vind dit echt een meesterwerk.

avatar van Nicolage Rico
5,0
Kan me goed in je bericht vinden, hightopper. Jammerlijk dat Cage voor het grote geld kiest, en er waardeloze rollen uitpikt. Vind Cage overigens ook erg sterk in Adaptation..

avatar van Redlop
5,0
en in Matchstick Men.

avatar van Nicolage Rico
5,0
Klopt, ik wilde 'm nog noemen - maar vind 'm daar toch een tikkeltje minder dan in LLV en Adaptation..

avatar van bozzy
4,0
Wauw wat zet Cage hier een fantastische rol neer zeg,en wat een prachtig meeslepend zielig drama.
na het kijken van deze film was ik wel eventjes ontroerd.

avatar van fappie
3,5
Redlop schreef:
en in Matchstick Men.


En Face/Off .

4,5
Volgens mijn erg leuke film als je zelf ook dronken bent

5,0
Begin deze week heb ik vier sterren gegeven aan LLV, donderdag een halve ster erbij gegeven.
Vandaag is de film nog steeds niet uit mijn hoofd verdwenen, en sommige scenes zie ik voor me alsof ik achter de camera stond, weer verhoogd met een halve ster naar vijf sterren.

Nicolas Cage laat hier zien dat hij wel degelijk kan acteren, en goed ook.
Helaas, zoals al vaker gezegd, hij kiest vaak de verkeerde rollen, alhoewel dat waarschijnlijk ook veel te maken heeft met zijn financiele problemen.

Sommige scenes zijn absoluut niet prettig om te zien, ik vergelijk de film een beetje met Requiem for a Dream, maar dan met een andere harddrug, alcohol genaamd.

Een scene die ik niet kan vergeten is Als Sera ontbijt staat te maken voor Ben, maar Ben pakt twee flessen wodka in zijn armen en loopt trillend terug naar bed, afschuwelijk

Dit is een waar meesterwerk, een inktzwarte film met een traan, en zelfs een lach.

avatar van Edie
3,5
Mooie film met een goed spelende Nicholas Cage en Elisabeth Shue die ik pas weer terug zag in Piranha 3D. Goede film over alcoholisme (samen met The Lost Weekend) over dit onderwerp. Einde vond ik wel iets minder, leuke scenes om te zien wanneer Cage publiekelijk dronken is.. Film mist toch wel iets voor mijn gevoel, weet niet precies wat.. Het lijkt soms bijna een tv-film.

3.5*

avatar van stijngeraats
3,0
Voor mij zijn dit de minder aansprekende films, omdat ze vooral rustten op de interactie tussen personen. En natuurlijk op het dialoog. Desalniettemin toch vermaakt.

avatar van Bibelonseberg
4,0
Zielige film maar meesterlijk neergezet door Cage en Shue.
Juist vanwege het goede acteerwerk geloofde ik oprecht in de karakters en de neerwaartse spiraal waar Ben is terecht gekomen en waaruit hij zichzelf niet meer kan redden.

avatar van alvinvdv
4,0
Topper! Een must see movie...
Vreselijk goede soundtrack!
4* waard

avatar van riefenstahl
Aangezien ik zelf geen alcohol drink (heb niks tegen geestverruimende middelen maar wel tegen geestversmallende zoals C2H5OH ) en me nogal irriteer aan het domme gedrag van mensen onder invloed van alcohol lijkt dit me geen film voor mij, of misschien juist wel?

avatar van Nicolage Rico
5,0
Je kunt je beter de vraag stellen of je het intrigrerend vindt om de ondergang van een persoon, aan de hand van liters alcohol, in beeld te zien.

Ik denk dat je irritatie voor het domme gedrag van mensen onder invloed van alcohol vooral afleidt aan het irritante en opdringerige gedrag van dronken mensen in Nederland (België?) op feestjes, etc. Het gedrag van Ben is dom te noemen, maar heel anders dan deze irritatie.

avatar van Sergio Leone
3,0
Dubbel.

De film kan lange tijd een vrij hoog niveau aanhouden, maar het laatste kwart gebeurt waarvoor ik al vreesde: het bloedt dood.
Beide hoofdpersonages zijn tragisch, maar zeker met alcoholieker Ben valt geen seconde mee te leven. Sera is wel een stukje toffer, maar haar personage alleen kan het repititieve en naar het einde toe stroperige drama niet rechthouden.

Over het acteerwerk valt dan weer niet te klagen. Nicolas Cage zet een degelijke rol neer (hoewel verre van spectaculair), maar het is overduidelijk Elisabeth Shue die echte klasse toont. Ik vind het vrij opmerkelijk dat haar carrière nooit van de grond lijkt te zijn gekomen.

Sfeervol is Leaving Las Vegas eveneens. Het kleurgebruik is vrij standaard (een lichtje hier, een lichtje daar, een beetje rood, een beetje blauw,... exact wat je verwacht van Las Vegas). Ook het camerawerk is doorsnee, maar daar staat dan weer de juiste muziekkeuze tegenover en ook het rommelige leventje van beide hoofdpersonages roept aanvankelijk een relax sfeertje op, hetgeen leuk is doch snel went.

3

avatar van jimmydl
4,0
@ Sergio Leone: denk je niet dat het 'stroperige einde' symptomatisch is voor iemand die bezig is aan een weloverwogen zelfdestructie? Juist het repititieve legt de nadruk op de uitzichtloosheid en ontneemt bij de kijker alle hoop op een goed eind. Ik denk dat de meedogenloze wijze voor veel kijkers een klap in het gezicht is, en dat zij het daarom maar niets vinden. De film biedt geen hoop of verrassing, maar een fatalistisch eind. De kijker wil graag, door heel hard mee te denken en hopen met een personage, meedenken over de juist oplossingen en zodoende een co-auteur zijn van het plot. Iemand als Ben laat die plezierige empathie echter simpelweg niet toe omdat hij al besloten heeft wat zijn plot wordt; de dood.

avatar van Picker
3,5
Ik had lange tijd gedacht dat ik deze film gezien had. In mijn gedachten was het een komische film, er staat me een scene bij dat ( volgens mij ) Cage met een parachute naar beneden komt aan het eind. Maar dat is een heel andere film blijkt.....
Deze prent nu dus voor het eerst gezien en ik vond het wel een aardig drama. Gewoon een lekkere "laat je verslaving je leven naar de klote helpen" film.

avatar van TomPSV
4,0
Zeer mooie en meeslepende film. Het blijft de hele tijd boeiend en dat komt vooral omdat je vanaf de eerste minuut in het deprimerende verhaal wordt gezogen. Ik ben wel een liefhebber van dit soort drama films, al kan ik ook begrijpen dat er mensen zijn die niet op zo'n tragisch verhaal zitten te wachten.

Het acteerwerk is van een bijzonder hoog niveau. Cage is een geweldige acteur en dat laat hij in deze film maar weer eens zien. Het is jammer dat hij de laatste jaren vooral nog maar in B-films te zien is. Zijn klik met Elisabeth Shue is ook erg mooi om te zien. Voor haar kon ik veel sympathie opbrengen in de film.

Las Vegas is natuurlijk een prachtige stad voor zo'n film. Zeer goede sfeer en de muziekkeuze is eveneens van een hoog niveau. Genoten.

avatar van beavis
4,5
een van de oudste DVD's uit mijn collectie die ik nog niet bekeken had, de A-film disc uit 2000
wát een fijne film nog steeds, maar wát een matige DVD; vooral wat betreft de balans in het geluid dan, haalde me een aantal keren een beetje uit de film. Gelukkig bleek elke scene nog in mijn geheugen gegrift te staan. Maar ik moet hier dus nodig een update van zien te vinden... Misschien nog 2 jaar wachten op een "20th anniversary edition"?... zijn alle DVD uitgaves van deze van dezelfde kwaliteit of is er een echt aan te raden uitgave?

avatar van Malick
KUCH Blu-Ray KUCH

avatar van McSavah
Nu schijnt deze blu-ray wel erg matig te zijn.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:49 uur

geplaatst: vandaag om 08:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.