Leaving Las Vegas (1995)
Drama / Romantiek
111 minuten
geregisseerd door Mike Figgis
met Nicolas Cage, Elisabeth Shue en Julian Sands
Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.
TRAILER
echt verdiend dus volgens mij
Geweldige rol van Nicolas Cage. Zijn beste rol tot nu toe.
Ook met Elisabeth Shue, oh wat is ze mooi.
De filmmuziek is prachtig en gemaakt door regisseur Mike Figgis. Erg sfeervol, goede combinatie van jazz en klassiek. De tracks die gezongen zijn door Sting zijn schitterend.

Inderdaad, ook ik vind Cage inmiddels niet meer zo goed. Face/Off vind ik nog wel goed. Dat zelfde heb ik ook met De Niro. Die speelt ook in zo veel middelmatige films.
Ik heb alleen 1 keer een shiver-moment gehad (je mag raden welke scene).
Vier sterren (mischien komt er nog een halfje bij)

Heb ik er toch nog een beetje van gezien

Ook met Elisabeth Shue, oh wat is ze mooi.
Absoluut!, heb deze film al meerdere malen gezien en werd telkens weer verliefd. (zucht)

Weet iemand of ze al een vriend heeft

Dat iemand zich wil dooddrinken gadverdamme moet er niet aan denken maar goed.
Ze kunnen beidde niet van hun kutleven af en ze willen het ook niet.
Goed geacteerd!
En Narva77: Volgens mij had je een shiver moment toen ze verkracht werd door dat enge kleine kutventje(eng hoofd) met zijn vriendjes,oooh... dat stuk zal ik niet weer gaan zien als ik hem nogges kijk. Bah wat erg, zulke lui mogen ze van mij doodschoppen, jakkes... ok het is maar een film maar toch het gebeurt ook echt, zo kleinnerend zo eng bah.
Mij kon deze film volstrekt niet bekoren.
Ik vond het pretentieus. Een pretentieus melodrama. Mike Figgis moet trouwens maar eens stoppen met zelf de muziek produceren (letterlijk dus) en zich bij het regisseren houden. The Browning Version die hij een jaar eerder maakte was veeeel beter.
Ik kan mij voorstellen dat mensen heel erg geraakt worden door deze film maar ik dacht alleen maar steeds over Cage zijn personage: 'man, geef jezelf een schop onder de kont.' Ik weet niet of dat een gebrek aan barmhartigheid is of gewoon een kwestie van smaak.
Ik vind Cage geen bijzondere acteur en ik vind dat in zijn plaats Sean Penn voor het prachtige Dead Man Walking of Massimo Troisi (postuum) een oscar voor het poëtische Il Postino had moeten krijgen. Maar ja, ze hebben bij de Oscars nu eenmaal een zwak voor alcoholici, gehandicapten en zwakzinnigen (de rollen bedoel ik).

niks op aan te merken nicolas cage speelt geweldig en elisabeth shue (wat een vrouw!)
ik zie haar nu voor het eerst maar ben nu al fan van haar. de film is gewoon zo goed dat je m moeiteloos 2 keer achter elkaar kan zien.
*****

Elisabeth Shue is hier echt een lekkere hoer zeg!
Voor de rest TE weinig drama...
Dankzij haar toch nog :

Voor de rest TE weinig drama...
**1/2
Dan ben ik HEEL benieuwd wat jij onder drama verstaat.
Man is dronken, komt om zich dood te drinken naar Vegas, gaat ook dood, voorspelbaar filmpje.
En toen ie doodging...geen enkele rilling over mijn lijf. Zij speelt een lekkere hoer, wordt misbruikt...heb weleens ergere dingen gezien in een film.
Al met al nooit ergens een traan weggepinkt.
Vind het script erg magertjes al met al.