Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Bekijk via CANAL+
Plot Leaving Las Vegas
"I Love You... The Way You Are."
Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.
Ben Sanderson
Man At Bar
Terri
L.A. Bartender
Rascal
Mooie film vond ik. Prachtige rollen van Cage en Shue, de laatste is bloedmooi. Jammer dat Sera Ben nie kon weerhouden van zijn lot. Ze waren voor elkaar bestemd. Tragisch.
d@ Smint
Pfff! Wat een film. Eén van de weinige films die me echt heeft weten te raken. Fantastische rol van Cage en een prachtige soundtrack. Een biertje drinken zal nooit meer hetzelfde zijn...
Mza
- 1924 stemmen
Ik heb eigenlijk altijd al een hekel aan Nicholas Cage gehad en dat komt vooral door de manier waarop hij vaak zijn rollen speelt. In films als The Rock, Face/Off en Con Air vind ik hem ongelofelijk irritant. Maar de laatste tijd heb ik wat oudere en betere films met Nicholas Cage gezien en ik moet zeggen dat ik hem wat meer begin te waarderen. Voor deze film is hij goed gecast en zijn de moeilijke bekken die hij altijd trekt gepast.
Maar het beste van deze film vond ik Shue die namelijk erg goed acteert en zorgt dat de film niet zuiver om Cage draait. 3,5*
herman78
Misschien moet je Wild at Heart van David Lynch 's zien. Daarin speelt Cage ook wel goed imho.
neo
cage speelt altijd wel goed. misschien dat het het beste is om eerst zijn rollen in moonstruck, birdy en red rock west te zien. vooral in birdy laat hij zich van een hele andere kant zien dan veel mensen van hem gewend zijn.
Da Jando
Ik had nou niet echt het gevoel van: goh, wat heb ik meegeleefd met de hoofdpersonages!
Man is dronken, komt om zich dood te drinken naar Vegas, gaat ook dood, voorspelbaar filmpje.
En toen ie doodging...geen enkele rilling over mijn lijf. Zij speelt een lekkere hoer, wordt misbruikt...heb weleens ergere dingen gezien in een film.
Al met al nooit ergens een traan weggepinkt.
Vind het script erg magertjes al met al.
Ik dacht precies hetzelfde, ze hadden het wel wat emotioneler kunnen brengen.
Ik vond het juist erg emotioneel. Het idee van twee mensen die van elkaar houden, ondanks dat ze een enorme weerzin hebben tegen elkaars bezigheden brengt behoorlijk wat emotionele lading in het verhaal.
Ik dacht precies hetzelfde, ze hadden het wel wat emotioneler kunnen brengen.
Hoe kun je dat nou zeggen ?! De film zit barstensvol emotie!
Da Jando
Ik ging mezelf niet zo inleven in de personages, precies zoals De Knip al zei. Bij RfaD bijv. had ik dat wel.
narva77 (crew films)
Moet em ook weer eens zien. Vond alleen de soundtrack van Sting minder...
Moet em ook weer eens zien. Vond alleen de soundtrack van Sting minder...
De soundtrack is niet van Sting, maar van Mike Figgis. De nummers waar Sting de zang voor zijn rekening neemt vind ik wel erg goed hoor. Lonesome old town, Angel Eyes... yummie!
narva77 (crew films)
Smaken verschillen; hadden ze beter Willy Deville kunnen nemen ofzo. Of The Police, die vind ik weer wel goed
damon
De soundtrack is juist TOP (in hoofdletter)
Een film hoeft niet denderend over te komen, om een topper te zijn. Deze film moet het juist van de ingenomen sfeer hebben. Muziek, verhaal, acteurs......Las Vegas......ze passen allemaal bij elkaar in deze film. en aanrader, en zoiezo mijn beste film! 5 sterren!
Hemdale
Simpel verhaal maar toch erg amuserend! Over de top acteerwerk van Cage! 3,5 ster!
Pierre1
Topfilm, raakte me echt, erg realistisch, zeer goede rollen van Cage en Shue.
Sterk drama. Cage en Sheu zijn geweldig en zelfs Stings muziek was goed te pruimen in deze film.
Interessant thema ook. En ergens een ultiem optimistische film. Liefde overwint alles op een anti-bouquet-reeks manier uitgewerkt. Dat tegen de achtergrond van de ultieme nepheid van Las Vegas.
Safri
Vond het ook een goede, sfeervolle film. Alleen het drankgebruik van Cage vond ik wel heel extreem. Hij slaat flessen sterke drank achterover in zeer korte tijd. Een normaal mens overleeft dat niet.
Phoenix
Insinueer je hier een bepaald einde, Kos? Voor ons mensen met een IQ van boven de 120 zou het een spoiler kunnen zijn
Eigenlijk heeft Phoenix gewoon gelijk. Mijn berichtje was een spoiler. Het mag dan wel bekend zijn dat hij zich dood wil drinken, maar dat het ook daadwerkelijk gebeurt is een spoiler
Heb het maar even aangepast.
Het maakt het berichtje van Safri er niet minder vreemd om.
Safri
Ach, ik heb op dit moment zelf iets teveel van die Pina Colada troep op, dus dan post ik wel eens rare dingen. Excuses.
P.S. Ik drink mezelf niet dood
WB
Deze film zit in de Maart-editie van Dvd-Valley...
Zeer goed geacteerd van de heer Cage! In de synopsis staat dat hij zich wil dooddrinken in 3 weken, maar dat zijn er 4 (net de film gezien namelijk)...
Voor de rest gewoon een mooie 'ontroerende' film!
3,5 sterren
jassonn
Heb hem maar eens gehuurd,en vind hem heel erg sterk.De sfeer,het verhaal,de beelden,de emotie,het acteerwerk,de muziek en Las Vegas.alles bij elkaar een topfilm!! 5*
(wat een mooie poster hierboven zeg).
jassonn
Even overnagedacht en heb hem toch een plaatsje in mijn top 10 gegunt.
shenmue
Hebben jullie nou ook zulk slecht beeld bij de dvd echt film spots all over the place voor de rest erg mooie film alleen jammer van die rotte dvd uitgave.
WB
Heb ik geen last van! Bij mij istie gewoon goed, net als elke andere dvd...
Het lijkt alleen zo dat Cage de hele film dronken is

'Je kan de alcohol bijna ruiken': 'Leaving Las Vegas' is vanavond (1 november) op televisie te zien

Nicolas Cage kreeg nooit betaald voor zijn rol in 'Leaving Las Vegas'

Vijf goede romantische films uit de jaren 90