• 9.375.109 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Elisabeth Shue en Julian Sands

Gesproken taal: Engels, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 14 maart 1996

Plot Leaving Las Vegas

"I Love You... The Way You Are."

Ben (Nicolas Cage), een gefaalde screenwriter uit Hollywood, is een onverbeterlijke alcoholist. Wanneer hij zijn gezin, zijn baan en ieder toekomstperspectief verliest, besluit hij z'n schepen achter zich te verbranden. Hij vertrekt naar Las Vegas waar hij in een lange uitbarsting van drank en zelfdestructie zijn einde tegemoet wil gaan. Dan ontmoet hij de prostituee, Sera (Elisabeth Shue), die wanhopig op zoek is naar liefde en op de vlucht is voor haar pooier. Ben en Sera raken verwikkeld in een relatie en vinden hierin enig respijt in hun tot dan toe uitzichtloze leven.

avatar van Rascal

Rascal

Mooie film vond ik. Prachtige rollen van Cage en Shue, de laatste is bloedmooi. Jammer dat Sera Ben nie kon weerhouden van zijn lot. Ze waren voor elkaar bestemd. Tragisch.

avatar van d@ Smint

d@ Smint

Pfff! Wat een film. Eén van de weinige films die me echt heeft weten te raken. Fantastische rol van Cage en een prachtige soundtrack. Een biertje drinken zal nooit meer hetzelfde zijn...

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Ik heb eigenlijk altijd al een hekel aan Nicholas Cage gehad en dat komt vooral door de manier waarop hij vaak zijn rollen speelt. In films als The Rock, Face/Off en Con Air vind ik hem ongelofelijk irritant. Maar de laatste tijd heb ik wat oudere en betere films met Nicholas Cage gezien en ik moet zeggen dat ik hem wat meer begin te waarderen. Voor deze film is hij goed gecast en zijn de moeilijke bekken die hij altijd trekt gepast.

Maar het beste van deze film vond ik Shue die namelijk erg goed acteert en zorgt dat de film niet zuiver om Cage draait. 3,5*

avatar van herman78

herman78

Misschien moet je Wild at Heart van David Lynch 's zien. Daarin speelt Cage ook wel goed imho.

avatar van neo

neo

cage speelt altijd wel goed. misschien dat het het beste is om eerst zijn rollen in moonstruck, birdy en red rock west te zien. vooral in birdy laat hij zich van een hele andere kant zien dan veel mensen van hem gewend zijn.

avatar van Da Jando

Da Jando

De Knip schreef:

Ik had nou niet echt het gevoel van: goh, wat heb ik meegeleefd met de hoofdpersonages!
Man is dronken, komt om zich dood te drinken naar Vegas, gaat ook dood, voorspelbaar filmpje.
En toen ie doodging...geen enkele rilling over mijn lijf. Zij speelt een lekkere hoer, wordt misbruikt...heb weleens ergere dingen gezien in een film.

Al met al nooit ergens een traan weggepinkt.

Vind het script erg magertjes al met al.

Ik dacht precies hetzelfde, ze hadden het wel wat emotioneler kunnen brengen.

Ik vond het juist erg emotioneel. Het idee van twee mensen die van elkaar houden, ondanks dat ze een enorme weerzin hebben tegen elkaars bezigheden brengt behoorlijk wat emotionele lading in het verhaal.

Da Jando schreef:

Ik dacht precies hetzelfde, ze hadden het wel wat emotioneler kunnen brengen.

Hoe kun je dat nou zeggen ?! De film zit barstensvol emotie!

avatar van Da Jando

Da Jando

Ik ging mezelf niet zo inleven in de personages, precies zoals De Knip al zei. Bij RfaD bijv. had ik dat wel.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Moet em ook weer eens zien. Vond alleen de soundtrack van Sting minder...

narva77 schreef:

Moet em ook weer eens zien. Vond alleen de soundtrack van Sting minder...

De soundtrack is niet van Sting, maar van Mike Figgis. De nummers waar Sting de zang voor zijn rekening neemt vind ik wel erg goed hoor. Lonesome old town, Angel Eyes... yummie!

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Smaken verschillen; hadden ze beter Willy Deville kunnen nemen ofzo. Of The Police, die vind ik weer wel goed

avatar van damon

damon

De soundtrack is juist TOP (in hoofdletter)

Een film hoeft niet denderend over te komen, om een topper te zijn. Deze film moet het juist van de ingenomen sfeer hebben. Muziek, verhaal, acteurs......Las Vegas......ze passen allemaal bij elkaar in deze film. en aanrader, en zoiezo mijn beste film! 5 sterren!

avatar van Hemdale

Hemdale

Simpel verhaal maar toch erg amuserend! Over de top acteerwerk van Cage! 3,5 ster!

avatar van Pierre1

Pierre1

Topfilm, raakte me echt, erg realistisch, zeer goede rollen van Cage en Shue.

avatar van madboy

madboy

boeiende film met prachtige acteerprestatie van Nicolas Cage

avatar van starbright boy

Sterk drama. Cage en Sheu zijn geweldig en zelfs Stings muziek was goed te pruimen in deze film.

Interessant thema ook. En ergens een ultiem optimistische film. Liefde overwint alles op een anti-bouquet-reeks manier uitgewerkt. Dat tegen de achtergrond van de ultieme nepheid van Las Vegas.

avatar van Safri

Safri

Vond het ook een goede, sfeervolle film. Alleen het drankgebruik van Cage vond ik wel heel extreem. Hij slaat flessen sterke drank achterover in zeer korte tijd. Een normaal mens overleeft dat niet.

Heb je de film gezien of niet?

avatar van Phoenix

Phoenix

Insinueer je hier een bepaald einde, Kos? Voor ons mensen met een IQ van boven de 120 zou het een spoiler kunnen zijn .

Lees de synopsis dan maar eens.

avatar van Phoenix

Phoenix

En ik maar pronken met mijn IQ van boven de 120

Eigenlijk heeft Phoenix gewoon gelijk. Mijn berichtje was een spoiler. Het mag dan wel bekend zijn dat hij zich dood wil drinken, maar dat het ook daadwerkelijk gebeurt is een spoiler
Heb het maar even aangepast.

Het maakt het berichtje van Safri er niet minder vreemd om.

avatar van Safri

Safri

Ach, ik heb op dit moment zelf iets teveel van die Pina Colada troep op, dus dan post ik wel eens rare dingen. Excuses.

P.S. Ik drink mezelf niet dood

avatar van WB

WB

Deze film zit in de Maart-editie van Dvd-Valley...

Zeer goed geacteerd van de heer Cage! In de synopsis staat dat hij zich wil dooddrinken in 3 weken, maar dat zijn er 4 (net de film gezien namelijk)...

Voor de rest gewoon een mooie 'ontroerende' film!

3,5 sterren

avatar van jassonn

jassonn

Heb hem maar eens gehuurd,en vind hem heel erg sterk.De sfeer,het verhaal,de beelden,de emotie,het acteerwerk,de muziek en Las Vegas.alles bij elkaar een topfilm!! 5*

(wat een mooie poster hierboven zeg).

avatar van jassonn

jassonn

Even overnagedacht en heb hem toch een plaatsje in mijn top 10 gegunt.

avatar van shenmue

shenmue

Hebben jullie nou ook zulk slecht beeld bij de dvd echt film spots all over the place voor de rest erg mooie film alleen jammer van die rotte dvd uitgave.

avatar van WB

WB

Heb ik geen last van! Bij mij istie gewoon goed, net als elke andere dvd...

Het lijkt alleen zo dat Cage de hele film dronken is