• 9.379.484 stemmen

The Evil Dead (1981)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Evil Dead / Book of the Dead / Sam Raimi's The Evil Dead / The Evil Dead, the Ultimate Experience in Grueling Horror

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss en Richard DeManincor

Releasedatum: 10 februari 1983

Plot The Evil Dead

"The ultimate experience in gruelling terror."

Vijf jongeren gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in de bossen. Ze vinden een vreemd boek met een bandrecorder ernaast waar enkele passages uit het boek zijn vertaald. Ze spelen de band af wat tot gevolg heeft dat er een demonische kracht vrijkomt die ze één voor één overneemt. Niemand is meer veilig en Ash moet tegen z'n eigen vrienden vechten voor z'n leven.

avatar van otherfool

otherfool

Dikkie Post schreef:

En ja hoor, we krijgen een remake in 2006:

Ik loop een half jaartje achter, dit is nieuw voor mij.

Deze Evil Dead is een geinig komisch horrorfilmpje die Campbell een levenslange cultstatus heeft gegeven. 3*.

avatar van 666south park

666south park

een 5,0 voor deze goede grapppige en beetje enge film zeg ik heb me heel erg vermaakt in deze film kep erg gelachen en vroeger vond ik hem zeer eng egt leuke film deze mag in de top

avatar van davy_p

davy_p

deze cult klassieker uit 81 is gevuld met heel wat gore scenes. vandaag de dag komt het mss wat lachwekkend over maar dit werd 25 jaar geleden op de befaamde video-nasties lijst gezet. low budget maar in zn genre door de jaren heen uitgegroeid tot een ware klassieker. dit vraagt spijtig genoeg weer om een remake...spijtig

avatar van mr.gaunt

mr.gaunt

lekkere film 4 sterren

deel 2 vind ik nog beter

avatar van Waku

Waku

Het "were gonna gat you"galm nog na lang in je hoofd.

Een paar flinke takken als verkrachter!!!!

Groen bloed en weerzinwekkende mismaakte slachtoffers.

Het zijn maar een paar ingredienten van een uiterst succesvolle horrormet een vleugje humor.

Topper!!

4,5

avatar van D-ark

D-ark

blijft toch geweldig dit meesterwerk

avatar van Halcyon

Halcyon

The Evil Dead is wat je noemt een volbloed horrorfilm. En ja, dat mag je letterlijk opnemen. Als kijker krijg je amper de tijd om de film rustig aan te vatten, want regisseur Sam Raimi beukt er al van in het begin met een hels tempo op los, om je niet meer los te laten tot aan de eindgeneriek.

Bijzonder hierbij is de erg frisse en energieke manier van filmen, die met inventieve camerastandpunten een aparte sfeer aan de film weet mee te geven. The Evil Dead doet met momenten aan Carrie denken, omdat ook daar de artistieke cameravoering een sleutelrol speelt in de spanningsopbouw van de film. Een spanningsopbouw die trouwens perfect ondersteund wordt door de muziek en de angstaanjagende achtergrondgeluiden. Dit alles geeft de film zo’n goeie ouderwetse griezelsfeer mee. Een bos is nog nooit zo angstaanjagend geweest als in The Evil Dead (The Blair Witch Project even buiten beschouwing gelaten)!

Alsof dit nog niet volstaat, word je ook nog eens getrakteerd op een gorefest met effecten die staan als een huis. Het verhaal hierbij, gebaseerd op de verhalen rond het Necronomicon van H. P. Lovecraft, is natuurlijk erg simpel, maar daar draait het uiteindelijk niet om. Alles draait om angst, spanning, sfeer en smeerlapperij; en daar slaagt The Evil Dead met verve in. Met recht een klassieker!

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

..."we're gonna get you, we're gonna get you..hihihihhihi" ...dat idee met die klok vind ik goed gedaan, behoorlijk eng wel. Dat bos met die grijpgrage takken is ook griezelig. Het is niet mijn favoriete genre film maar ik vind deze wel erg grappig ergens...(en ook wel eng)

***-sterren

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

pareltje in het genre! memorabele scènes en Campbell is god

avatar van forelli

forelli

inderdaad ja, er komt dit jaar een remake uit geregiseerd door Sam Raimi die o.a. spider-man 12 en 3 maakte, ik vind dit best een aardig deeltje maar de 2e is wel een stuk beter, door het huisje dat midden in het grote bos staat geeft al een creepy sfeertje.

forelli schreef:

wanneer komt hij precies uit ?

avatar van as

as

forelli schreef:

Klopt niet helemaal. De remake wordt onder de vlag van Ghosthouse Pictures, Raimi's eigen productiemaatschappij, samen met jeugdvriend Robert Tappert, gemaakt. Hij is dus producent en nog wat dingen. Volgens mij is er verder nog geen release datum bekend. Denk dat we moeten wachten tot na Spider-man 3

georg123

wat word het voor een film dan ?

avatar van Zombie Crew

Zombie Crew

en ik hoef niet dat ze Sean William Scott(stifler American Pie) als Ash casten!!! Wie weet ik niet maar hem niet

Ubervette film, coole effects voor dei tijd

If chins could kill, boek van Bruce Campbell is leuke aanrader

avatar van nothingness

nothingness

Moet je gewoon gezien hebben!

avatar van Mmmartijn

Mmmartijn

Super Film! De volle 5 punten als het om horror gaat Cool geluid, effects en muziek wat wil je nog meer van horror. Zo worden ze tegenwoordig niet meer gemaakt.

avatar van Flipman

Flipman

Wat een debiele Nederlandse titel, "Ga Niet Alleen!"

avatar van Halcyon

Halcyon

Flipman schreef:

Wat een debiele Nederlandse titel, "Ga Niet Alleen!"

Was ik ook net aan het denken toen ik de film tussen de update-lijst zag staan .

avatar van Wouter

Die NL titels hier slaan vaak nergens op. Meestal ken ik de films uit die tijd onder de originele titel. Wellicht dat Vlaanderen ze zo uitbracht; die hielden wat langer de nederlandse titels.

avatar van forelli

forelli

Op imdb staat dat er dit jaar een remake van komt, weet iemand hier al iets vanaf?

georg123

weet iemand wat het voor een film word wie de hoofdpersoon in de film word en waar kan je nog meer informatie vinden??

avatar van Skrean

Skrean

The ultimate horror.

Bruce campbell is the ultimate horror hero.

Ook leuk...

Regiseur sam raimi van de spiderman reeks laat zijn auto in alle films voorbij komen. En laat bruce campbell in elke sam raimi film een klein rolletje spelen.

Geweldige mensen van de filmbusiness.

4.5 sterren

avatar van 606

5 sterren voor de erg mooie en spannende horror.

en bruce is super goed.

avatar van dr channard

dr channard

Toffe, leuke, bloederige, spannende, prachtige,mooi camerawerkende, overtreffende, over the toppende, prachtig acterende, vettige, grappige,angstaanjagende horrorfilm met één van de beste scenes ter wereld die ik ooit heb gezien (boom)

Heil Evil Dead 5*

mikoz

Toch even verhoogd naar 2* mijn vorige stem was een beetje extreem en gaat tegendraads met mijn horrorvoorkeur. Toch blijf ik erbij dat er veel minpunten zijn zo zagen de zombi's er toch niet uit.

Wel is het natuurlijk een klassieker die leuke scenes met zich meebrengt.

Maar het blijft een onvoldoende.

mikey

Maar het zijn helemaal geen zombies, mikoz.

mikoz

B-acteurs met 2 kilo schmink dan die bij elke beweging veranderen alsof het klei-poppen zijn dan ?

mikey

Kleipoppen? ze waren toch best snel? en het exorcist meisje is toch ook geen zombie?

mikoz

Och Zombie , een oude toverspreuk.. als de film me niet zo boeit , boeit de exacte afkomst me ook niet zo en dat was bij deze film toch nog lachwekkend ook

mikey

In dat geval zijn de meeste horrorfilms lachwekkend en puberaal. Uh-oh wat erg.. dat realiseer ik me nu pas..