• 9.377.311 stemmen

The Evil Dead (1981)

Horror | 85 minuten

Genre: Horror

Alternatieve titels: Evil Dead / Book of the Dead / Sam Raimi's The Evil Dead / The Evil Dead, the Ultimate Experience in Grueling Horror

Geregisseerd door: Sam Raimi

Met onder meer: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss en Richard DeManincor

Releasedatum: 10 februari 1983

Plot The Evil Dead

"The ultimate experience in gruelling terror."

Vijf jongeren gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in de bossen. Ze vinden een vreemd boek met een bandrecorder ernaast waar enkele passages uit het boek zijn vertaald. Ze spelen de band af wat tot gevolg heeft dat er een demonische kracht vrijkomt die ze één voor één overneemt. Niemand is meer veilig en Ash moet tegen z'n eigen vrienden vechten voor z'n leven.

avatar van legendlink

legendlink

friday the 13th,nightmare on elmstreet,

avatar van as

as

legendlink schreef:

friday the 13th,nightmare on elmstreet,

Yeah right!!! Die komen niet eens in de buurt man!! De eerste Nightmare en 13th zijn misschien aardig maar halen zeker niet het nivo van The Evil Dead.

BoordAppel

Friday the 13th haalt t bij lange na niet als je t mij vraagt. A nightmare on Elm Street wel maar t is natuurlijk te dom voor woorden om die films met The Evil Dead te vergelijken, t lijkt dr voor geen meter op.

avatar van as

as

avatar van mister blonde

mister blonde

gremlin gizmo schreef:

Wie weet er nog een goeie horrorfilm die op deve lijkt

day of the dead, night of the living dead etc. halen het niet bij evil dead, maar wel veel zombie vermaak

Hemdale

Dit is een van de beste horror/komedies ooit gemaakt samen met Evil Dead II, Braindead en Bad Taste van Peter Jackson!

Er ging een gerucht dat Sam Raimi misschien na de Spiderman films nog met Evil Dead 4 zou komen! Als dit echt gaat gebeuren zal dat supertof zijn!!!

killalot schreef:

Dr gaan idd al jaren geruchten over en weer op internet. Dr was zelfs als een 'script' online. Allemaal bs natuurlijk, maar ik geloof dat Bruce Campbell op zijn webside ook iets zei over een eventuele vervolgfilm.

Hemdale

Laten we het hopen dat het er wel een Evil Dead 4 komt dan!

avatar van GerwinF

GerwinF

killalot schreef:

Laten we het hopen dat het er wel een Evil Dead 4 komt dan!

Je kan natuurlijk Bubba Ho-Tep kijken, die zie ik als Evil Dead 4. Met een geweldigie Bruce Campbell als Elvis!

Hier wat meer info : http://www.bubbahotep.com/

avatar van Peter

Peter

De meest enge, angstaanjagende film aller tijden (ok. Exorcist doet het ook goed). 4,5 sterren.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Overheerlijke film, een horrorklassieker van formaat. Raimi weet als geen ander hoe hij mensen moet vermaken en de liefde en plezier straalt van het project af. Het camerawerk is geweldig, de (soms ietwat knullige) effecten zijn schitterend om te zien en met name de make-up is voortreffelijk. Verder gewoon een hoop ongein en van tijd tot tijd ook nog best spannend. Tja, een beter debuut kun je eigenlijk als filmmaker niet hebben.

4,5 sterren.

Hemdale

Vanaf 17 april te zien in de bioscoop????

avatar van ZULU

ZULU

Ik hoop dat ie niet in de bios komt, dat zou een schande zijn. Wat een saaie films

avatar van GerwinF

GerwinF

ZULU schreef:

Snap niet dat je na deel 2 gezien te hebben ook nog eens de andere delen gaat bekijken om erachter te komen dat je ze "prut" vindt.

avatar van Da Jando

Da Jando

Hier hou ik dus echt niet van...ik heb de film dan ook niet afgekeken, het werdt vreselijk eentonig hoe die 'zombies' steeds weer terug kwamen. In het begin nog wel spannend maar daarna gewoon irritant.

Ik moet wel zeggen dat ik sommige scenes erg mooi gefilmd vond, zoals het gene wat buiten was dat door het bos en op het huis af raastte.

Maar duidelijk niet mijn soort film.

avatar van zonewarrior

zonewarrior

deze film is een van de beste horror films allertijden gezamelijk met nog wat ikoonen uit die lang vervlogen tijd dat horror horror was en niet zoals nu vaak alleen maar schrikken van een kat of harde knal en iemand die met een mes rondloopt.

deze film toont namelijk aan wat mogelijk is met een paar vrienden veel enthousiasme en een bescheiden budget mogelijk is.

kijk als je een bepaald film genre niet jou smaak is dan kun je op z,n minst nog zo integer zijn dat je wel oog hebt voor de manier waarop hij gemaakt is

deze film is en blijft een mijlpaal in de geschiedenis van de film als je echt van films houdt dan moet je hem gezien hebben of beter in je dvd collectie hebben.

BoordAppel

Is er eigenlijk ook iets van een Evil Dead DVD box of zo?

BoordAppel schreef:

Is er eigenlijk ook iets van een Evil Dead DVD box of zo?

Ja, er is wel een dvd-box van The Evil Dead trilogie maar die is nu alleen nog maar verkrijgbaar in de VS. Wel is er (en die heb ik ook) van The Evil Dead een speciale editie en dan is de hoes van de Evil Dead dvd als het boek The Book Of The Dead (verkrijgbaar bij Free Record Shop.nl).

killalot schreef:

Ja die heb ik ook gezien. Zag dr erg mooi uit. Zit Army of Darkness eigenlijk erbij bij de VS box?

BoordAppel schreef:

Ja, in de VS box zit Army Of Darkness ook bij check de site maar eens van het bedrijf die de box uit heeft gebracht. http://www.designpaulchampagne.com/

Hemdale

Trouwens ik las net op Deadites Online dat er ook een musical komt van Evil Dead, grappig zeg!

avatar van Padd0

Padd0

Dat klinkt een beetje als uitmelken van een naam. Ik betwijfel of ze echt serieus een goede musical willen maken. Maar ja wie weet heb ik het helemaal verkeerd en zijn de intenties van de makers wel oprecht.

avatar van Biosguru

Biosguru

Vond hem na al de verhalen die ik gehoord had een beetje tegenvallen. Heb hem gisteren voor het eerst gezien in de bios!

Wat ik iedereen die wel van dit genre kan aanraden is om de ge-rereleasde (wat een woord) Evil dead nu in de bioscoop te gaan kijken, het is een prachtige heruitgave met super opgepoetst beeld en geluid!

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Ik ga m nu kijken! Ben benieuwd. Ik heb de orginele versie ook nog niet gezien. (volgens mij)

avatar van Peter

Peter

In welke bioscoop draait deze nu? Ik wil er graag naar toe maar kan hem in het overzicht van de belbios niet vinden..

avatar van bennie jolink

bennie jolink

Ik snap niet wat er zo leuk is aan evil dead. Crappy animatie, stupide verhaal (welk verhaal? inderdaad...).

Het 'book of the dead' -de Necronomicon- is rond 1920 bedacht door H.P.Lovecraft, er zijn talloze films gemaakt waar dat ding in voorkomt en niet EEN weet de creepy sfeer uit de boeken naar film te vertalen !! In plaats van de boeken eens goed te lezen halen ze er een heel klein elementje uit en gooien er 300 zombies bij, en weer een horrorfilm klaar !

Het zou VERBODEH moeteh wordeh !!!

Mocht je nieuwsgierig naar lovecraft zijn, hier staan al zijn boeken gewoon online:the Lovecraft Library !!

bennie jolink schreef:

Het zou VERBODEH moeteh wordeh !!!

Evil Dead is niet gebaseerd op de boeken van Lovecraft, het boek Necronimicon Ex Mortis komt alleen voor in de film. Als je een film wilt die gebaseerd is op een verhaal van Lovecraft moet je bijvoorbeeld bij Re-Animator zijn.

En uh.. 300 zombies? Meer dan 5 kwamen er sowieso al niet in voor, en waren dat wel zombies, nou nee dacht het niet he.

Crappy animatie? Is er ook een tekenfilm van Evil Dead dan?!

avatar van Wouter

Animatie is meer dan tekenfilm. The Evild Dead kent inderdaad een aantal geanimeerde scenes.

Wouter schreef:

Ja, ok.. maar die scenes zijn ook wel aardig gedaan voor een extreme low-budget film.

avatar van chrissie

chrissie

Ik vond het begin wel eng, deed me wat denken aan Blair Witch Project. Eens de eerste van het groepje veranderd was, heb ik mij meer geamuseerd door met de trucages te lachen dan er bang om te zien.