The Evil Dead (1981)
Genre: Horror
Alternatieve titels: Evil Dead / Book of the Dead / Sam Raimi's The Evil Dead / The Evil Dead, the Ultimate Experience in Grueling Horror
Geregisseerd door: Sam Raimi
Met onder meer: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss en Richard DeManincor
Releasedatum: 10 februari 1983
Plot The Evil Dead
"The ultimate experience in gruelling terror."
Vijf jongeren gaan naar een afgelegen vakantiehuisje in de bossen. Ze vinden een vreemd boek met een bandrecorder ernaast waar enkele passages uit het boek zijn vertaald. Ze spelen de band af wat tot gevolg heeft dat er een demonische kracht vrijkomt die ze één voor één overneemt. Niemand is meer veilig en Ash moet tegen z'n eigen vrienden vechten voor z'n leven.
Ash
Sheryl
Scott
Linda
Shelly
as
BoordAppel
Friday the 13th haalt t bij lange na niet als je t mij vraagt. A nightmare on Elm Street wel maar t is natuurlijk te dom voor woorden om die films met The Evil Dead te vergelijken, t lijkt dr voor geen meter op.
as

mister blonde
Wie weet er nog een goeie horrorfilm die op deve lijkt
day of the dead, night of the living dead etc. halen het niet bij evil dead, maar wel veel zombie vermaak
Hemdale
Dit is een van de beste horror/komedies ooit gemaakt samen met Evil Dead II, Braindead en Bad Taste van Peter Jackson!
Er ging een gerucht dat Sam Raimi misschien na de Spiderman films nog met Evil Dead 4 zou komen! Als dit echt gaat gebeuren zal dat supertof zijn!!!
BoordAppel
Dr gaan idd al jaren geruchten over en weer op internet. Dr was zelfs als een 'script' online. Allemaal bs natuurlijk, maar ik geloof dat Bruce Campbell op zijn webside ook iets zei over een eventuele vervolgfilm.
GerwinF
Laten we het hopen dat het er wel een Evil Dead 4 komt dan!
Je kan natuurlijk Bubba Ho-Tep kijken, die zie ik als Evil Dead 4. Met een geweldigie Bruce Campbell als Elvis!
Hier wat meer info : http://www.bubbahotep.com/
Peter
De meest enge, angstaanjagende film aller tijden (ok. Exorcist doet het ook goed). 4,5 sterren.
Chainsaw
Overheerlijke film, een horrorklassieker van formaat. Raimi weet als geen ander hoe hij mensen moet vermaken en de liefde en plezier straalt van het project af. Het camerawerk is geweldig, de (soms ietwat knullige) effecten zijn schitterend om te zien en met name de make-up is voortreffelijk. Verder gewoon een hoop ongein en van tijd tot tijd ook nog best spannend. Tja, een beter debuut kun je eigenlijk als filmmaker niet hebben.
4,5 sterren.
ZULU
Ik hoop dat ie niet in de bios komt, dat zou een schande zijn. Wat een saaie films
GerwinF
Snap niet dat je na deel 2 gezien te hebben ook nog eens de andere delen gaat bekijken om erachter te komen dat je ze "prut" vindt.
Da Jando
Hier hou ik dus echt niet van...ik heb de film dan ook niet afgekeken, het werdt vreselijk eentonig hoe die 'zombies' steeds weer terug kwamen. In het begin nog wel spannend maar daarna gewoon irritant.
Ik moet wel zeggen dat ik sommige scenes erg mooi gefilmd vond, zoals het gene wat buiten was dat door het bos en op het huis af raastte.
Maar duidelijk niet mijn soort film.
zonewarrior
deze film is een van de beste horror films allertijden gezamelijk met nog wat ikoonen uit die lang vervlogen tijd dat horror horror was en niet zoals nu vaak alleen maar schrikken van een kat of harde knal en iemand die met een mes rondloopt.
deze film toont namelijk aan wat mogelijk is met een paar vrienden veel enthousiasme en een bescheiden budget mogelijk is.
kijk als je een bepaald film genre niet jou smaak is dan kun je op z,n minst nog zo integer zijn dat je wel oog hebt voor de manier waarop hij gemaakt is
deze film is en blijft een mijlpaal in de geschiedenis van de film als je echt van films houdt dan moet je hem gezien hebben of beter in je dvd collectie hebben.
Hemdale
Is er eigenlijk ook iets van een Evil Dead DVD box of zo?
BoordAppel
The Evil Dead een speciale editie en dan is de hoes van de Evil Dead dvd als het boek The Book Of The Dead
Ja die heb ik ook gezien. Zag dr erg mooi uit. Zit Army of Darkness eigenlijk erbij bij de VS box?
Hemdale
Trouwens ik las net op Deadites Online dat er ook een musical komt van Evil Dead, grappig zeg!
Padd0
Dat klinkt een beetje als uitmelken van een naam. Ik betwijfel of ze echt serieus een goede musical willen maken. Maar ja wie weet heb ik het helemaal verkeerd en zijn de intenties van de makers wel oprecht.
Biosguru
Vond hem na al de verhalen die ik gehoord had een beetje tegenvallen. Heb hem gisteren voor het eerst gezien in de bios!
Wat ik iedereen die wel van dit genre kan aanraden is om de ge-rereleasde (wat een woord) Evil dead nu in de bioscoop te gaan kijken, het is een prachtige heruitgave met super opgepoetst beeld en geluid!
LauraPalmer
Ik ga m nu kijken! Ben benieuwd. Ik heb de orginele versie ook nog niet gezien. (volgens mij)
Peter
In welke bioscoop draait deze nu? Ik wil er graag naar toe maar kan hem in het overzicht van de belbios niet vinden..
bennie jolink
Ik snap niet wat er zo leuk is aan evil dead. Crappy animatie, stupide verhaal (welk verhaal? inderdaad...).
Het 'book of the dead' -de Necronomicon- is rond 1920 bedacht door H.P.Lovecraft, er zijn talloze films gemaakt waar dat ding in voorkomt en niet EEN weet de creepy sfeer uit de boeken naar film te vertalen !! In plaats van de boeken eens goed te lezen halen ze er een heel klein elementje uit en gooien er 300 zombies bij, en weer een horrorfilm klaar !
Het zou VERBODEH moeteh wordeh !!!
Mocht je nieuwsgierig naar lovecraft zijn, hier staan al zijn boeken gewoon online:the Lovecraft Library !!
Hemdale
Het zou VERBODEH moeteh wordeh !!!
En uh.. 300 zombies? Meer dan 5 kwamen er sowieso al niet in voor, en waren dat wel zombies, nou nee dacht het niet he.
Crappy animatie? Is er ook een tekenfilm van Evil Dead dan?!
Animatie is meer dan tekenfilm. The Evild Dead kent inderdaad een aantal geanimeerde scenes.
chrissie
Ik vond het begin wel eng, deed me wat denken aan Blair Witch Project. Eens de eerste van het groepje veranderd was, heb ik mij meer geamuseerd door met de trucages te lachen dan er bang om te zien.

Evil Dead Rise

1992

Evil Dead II
1987

CTHULHU FHTAGN: De tien beste kosmische horrorfilms

Bruce Campbell geeft update over 'The Evil Dead: 'De franchise blijkt nog steeds geld op te leveren'

Vierde deel 'Evil Dead'-franchise in de maak

The Exorcist
Horror, 1973

Once Were Warriors
Drama, 1994
vals beschuldigdaudio tapeaggressionlog cabinchain sawgiant plant lodgevriendenstop motionstop motion (some scenes)zombiecultfilmkwaadaardigoccultismebook of the dead necronomicondemonic possessionaggressive