Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Bekijk via SkyShowtime
Maandag om 00:06 uur op SBS9
Plot Transformers: Revenge of the Fallen
"Revenge is coming."
De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.
Sam Witwicky
Simmons
Leo Spitz
Ron Witwicky
Flipman
Je mag wel iets minder kinderachtig reageren....
Het gaat me niet om de robots overigens, maar over de menselijke personages. Iedereen had dat wel door dacht ik zo
Deniro en Pacino acteren tegenwoordig in nog grotere flutfilms dan deze.
Klopt (vind dit zelf overigens geen flutfilm) maar het werk is knap bedroevend allemaal. Desalniettemin krijgen ze het vijfvoudige salaris van deze cast.
Naomi Watts
Dat vraag ik me sowieso af van iedereen die in films meespelen die van begin af aan met grote letters 'FLOP' op 't voorblad van 't script hadden staan.
Een salaris van acht cijfers?
Karl van H.
Flop? Toegegeven, vanuit een artistiek oogpunt stelt deze film natuurlijk geen zak voor, maar commercieel is Transformers wel degelijk een succes. En laten we wel wezen: deze film is niet gemaakt als kunstzinnig statement.
Flipman
Ik zeg ook niet dat deze film een flop is. Dat ging effe over de films die geen ene aars voorstellen maar waar topacteurs zich toch voor lenen
. Maar misschien hebben ze er gewoon lol aan. Kan ook.
Fixi88
Zeer matige film. Veel flauwe humor en aardig wat foutjes die ik heb gezien. Ogen die nog knipperren waneer iemand dood hoort te zijn. Visuals vielen mij soms ook wel tegen. Nee, deel 1 was toch beter. 2, 5*
anjoemara
Leuke film. Ik heb van begin tot eind genoten vanwege de vele actiescenes en zeer mooie effecten. Het verhaal stelde niet veel voor, maar past bij dit type film.
Michael Bay weet zeer goed de actie in beeld te brengen, alleen doet hij dat minder goed bij de overige scenes. Deze waren minder interessant tot soms slaapverwekkend om naar te kijken.
Maar dat geldt eigenlijk voor al zijn films.
Veel mensen klagen over het verhaal. Maar doet dat er toe bij een film zoals deze, vraag ik me dan af.
IcU
Gisteren avond een nieuwe ervaring rijker geworden. Ik heb nog nooit een film gekeken na een hoop alcohol achterover gegooid te hebben. Eens moet de eerste keer zijn, en heb Transformers 2 uitgekozen te gaan kijken. Wat een ervaring.
Het begin ging wel goed. Tot aan de campus kon ik het allemaal wel volgen maar daarna snapte ik er geen zak meer van. Personages kwamen uit het niets, robots kon ik niet meer onderscheiden. Was echt kicken. Wat een spektakel, en ik heb niets kunnen volgen. Ik zou de film totaal niet kunnen na vertellen. Maar genoten heb ik. Geweldige beelden die nog beter overkwamen dan als ik de film 'normaal' zou hebben gekeken.
Voor nu een 3,5 ster. Maar dit gaat gegarandeerd veranderen als ik hem eens ga herzien. Dan ga ik hem wel gewoon kijken en kan ik een echte stem uitbrengen.
Reel
Een vooruitgain op de eerste film.
Geef mij maar de eerste generatie Transformers van 20 jaar geleden.
JacoBaco
Als je dat nu ziet, lach je je ook kapot, maar het is sentiment. Dus wat dat betreft ben ik het met je eens.
Turkeyloverz
Transformers 2 gaat verder waar het goede deel 1 eindigde, maar maakt zich soms belachelijk met de actiescénes. Ook zijn de grappen uiterst flauw. Gelukkig zit het met de cast wel goed. Turturro tovert af en toe nog een glimlach op het gezicht, Shia is een goede acteur, maar mag wel wat minder heftig acteren en Megan Fox... woorden zijn toch niet genoeg om haar te beschrijven... Deel 1 was beter.
- 2041 berichten
"Transformers: Revenge of the Fallen"
Groot, groter, grootst. De denkwijze van Michael Bay en veel andere Hollywoodregisseurs. Maar is dat wel altijd de juiste denkwijze? Nee, bewijst Transformers: Revenge of the Fallen. Nog meer actie, nog meer robots, nog meer zonsondergangen en nog meer legeruniformen. Even een flinterdun verhaaltje eromheen verzinnen, het visual-effects team overuren laten draaien en voila, we hebben deel 2 van de blockbusterreeks. Nou, mijn ogen waren helemaal dood toen de film was afgelopen.
Het is gewoon een verwarrende puinhoop van actiescènes. Ik ben iemand die veel van actie houd, maar een rustmoment waardeer ik ook altijd. Maar die waren ver te zoeken. Als er dan even geen robots in beeld waren, dan waren er wel Shia Labeouf en Ramon Rodriguez die keihard, schreeuwend en krijsend op en neer aan het rennen waren. Dat is verder geen grote smet op de film, hoor, ik vond eerlijk gezegd dat Labeouf en Rodriguez allebei wel een aardig rolletje neerzetten. Net zoals hun medespelers: John Turturro en Megan Fox. Prima spel. Maar het zijn allemaal zo'n vage, over-the-top personages dat ze na tweeënhalfuur behoorlijk beginnen te irriteren.
Gelukkig dat ik dan af en toe wel kon lachen om LaBeouf en Rodriguez, want voor de rest werd de humor ongelooflijk geforceerd gebracht. Ik denk met pijn aan mijn hart aan de robottweeling; hun humor doet je simpelweg denken aan de domme grappen die je tegenwoordig in tekenfilmpjes op Nickelodeon ziet. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de ouders van Sam Witwicky. Aan hun onrealistische, kinderachtige gedoe begon ik me op een gegeven moment ook wel aardig te irriteren.
Het is gewoon af en toe alsof Bay deze film heeft gemaakt voor kinderen van zeven tot elf jaar. De settings en cinematography waren af en toe ook zo tekenfilmachtig. Maar waarom in godsnaam is deze film dan gemaakt voor mensen van twaalf jaar en ouder? Waarschijnlijk door het harde geweld en de groots opgezette actiescènes (en misschien door de neukende hondjes). Dan ben ik toch wel even aangekomen bij mijn positieve punten over deze film (nee, niet de neukende hondjes).
Actiescènes waren er dan misschien wel te veel, ze waren wel ongelooflijk goed gemaakt. Zeer goede en snelle montage (slowmotion effect op Megan Fox' tieten
), prachtige shots, keiharde gevechten en zeer goed gelukte CGI. Het visual-effects team mag dan overuren hebben gedraaid, maar dat was niet zonder reden. En dat gecombineerd met prachtige muziek en tenenkrommende zinnen van de Transformers, gaf mij toch wel wat jeugdsentiment.
En zo lijkt er ongeveer een drie sterren beoordeling in te zitten... helaas. Een heuse ontploffing en het leven van Sam word even onzeker. Sams ouders (waarom in godsnaam heeft de screenwriter ze betrokken bij de climax?!) veranderen van knotsgekke mensen ineens in bloedserieuze, bezorgde ouders, de muziek word ineens heel erg dramatisch, Megan Fox zit huilend bij Sams lichaam... waarom verandert het ineens van een kinderachtige tekenfilmstijl naar een melodramatische stijl? Dit maakt toch wel duidelijk dat Bay geen duidelijk publiek voor ogen had.
Maar ja, ondertussen was ik toch al bijna in slaap gevallen omdat de honderden actiescènes mijn ogen behoorlijk vermoeiden. Sowieso ook al omdat het verhaal cliché en voorspelbaar was (natuurlijk brengen ze Optimus Prime wel weer tot leven, duh) . Uiteindelijk was het tweede deel van Transformers aardig vermakelijk, met erg goede actie, maar ook rommelig, kinderachtig, geforceerd, voorspelbaar en cliché. Ik denk dat ik ga voor een dikke...
2,5 sterren
RSmovie91
Ik ben het deels wel met je eens, maar sommige dingen ga ik ook anders beredeneren, voornamelijk doordat Bay de film heeft geregiseerd.
Omdat hij zoveel explosies in de film zet, gecombineerd met een heel dun verhaal, ga ik ook meer kijken naar de vermakelijkheid van de film. En dat ligt (voor mij) erg hoog.
Wat jij zegt over die scène waar Sam bijna dood gaat, vind je het gek dat de ouders ineens bezorgd worden. Hun kind gaat bijna dood. En dat het ineens dramatisch wordt, de hoofdpersoon gaat bijna dood.
Ik snap wat je zegt dat het Bay waarschijnlijk geen duidelijk publiek voor ogen had, maar dat is bij hem wel vaak zo.
Het is jammer, maar dat is niet anders bij hem.
En de muziek vind ik juist veel slechter dan bij het 1ste deel. De muziek die gekozen is past vaak niet bij de scène waar deze is ingezet.
- 2041 berichten
Het is jammer, maar dat is niet anders bij hem.
Waarom in godsnaam lieten ze Sam dan bijna doodgaan? Dan waren geforceerde dramatische scènes ook niet nodig geweest.
RSmovie91
Die Matrix was kapot. Die moesten ze toch op een manier heel hebben om Optimus weer tot leven te brengen.
Doordat Sam bijna doodging, 'ontmoette' hij de oude Primes. En daardoor (ongeveer) werdt de Matrix weer gemaakt.
Waarom ze die Matrix niet gewoon heel lieten snap ik dan ook weer niet.
BS
It's Bigger Bolder Better
Een vervolg van een actiefilm heeft meestal meer van alles. Dit is daar ook een prima voorbeeld van. Het is dezelfde grote stap die tussen terminator 1 en 2 zit zou ik willen zeggen.
Er is meer actie, meer transformers, meer karakters, meer en ubergrote ontpoffingen en er wordt meer gesloopt dan eerst.
Het eenigste wat ongeveer gelijk is gebleven is het verhaal. Die is nog steeds niet al te groot ( en is zelfs verwarrend )
De actie in de film is gewoon erg goed in elkaar gezet. Het camera-gebruik is goed en de hele film stroomt bijna over van mooie beelden.
Laten we voorop stellen dat dit een popcorn-film is. Een "ouderwetse" actie-film met vooral veel entertainment en weinig hersengebruik. De film is gemaakt om heerlijk achterover te leunen en te genieten van al wat op het scherm gebeurd.
En dat is het zeker geworden ! Vergeet diepgang, vergeet plot-twists en moeten opletten wie-wat-doet. Het is puur gemaakt voor entertainment en dat is wat je krijgt !
De vorige transformers heb ik 4* gegeven. Ondanks al het heerlijks, en toegevend dat deze veel leuker is om naar te kijken zou ik moeten concluderen dat we een half puntje hoger moeten gaan.
Maar dat stuit me tegen de borst... De afwezigheid van een duiderlijk of enigsinds diepzinnig verhaal, de onduiderlijkheid die het crieert en het overal gevoel van de film laat mij dat half puntje extra vallen.
Ik kan het niet in dezelfde rij zetten met film die ik echt waardeer en die hoge sterren van mij krijgen.
Daarom een zeer dik verdiende 4*
Turkeyloverz
Waarom ze die Matrix niet gewoon heel lieten snap ik dan ook weer niet.
Als die Matrix heel zou blijven, zou Sam niet dood hoeven te gaan en zou Bay geen geforceerde dramatische scene met Sams dood kunnen maken. Want Sams dood was noodzakelijk om de Matrix weer heel te krijgen. Bay is niet goed in z'n hoofd.
Dat is dus ongeveer hetzelfde als dat ik zeg, alleen dan in andere woorden
- 2041 berichten
Ja, waarom moest Sam dood om de Matrix weer heel te laten worden? Dat kan ik gemist hebben, hoor.
Starmaster501
Die tweeling was wel grappig. ''Aah man you shot me in the face'' ''That is a big mother-'' ''Bad robots suck'' Whaha ik heb wel gelachen om die 2. En dat met die Matrix. Nu jullie het zeggen heb ik ook geen idee waarom hij dood moest daarvoor...
Dat is dus ongeveer hetzelfde als dat ik zeg, alleen dan in andere woorden
Hoe kan dat, ik geef antwoord op jouw vraag
Turkeyloverz
Als Sam doodgaat, ziet hij de oude Primes die hem uitleggen wat hij met de matrix moet doen om Optimus weer tot leven te wekken. Op dat moment wordt het zandvormige matrix weer heel./spoiler]
Nou... haha...
Ik snap het nu, volgens mij heb ik dan gewoon gemist wat die oude Primes hadden gezegd.
Starmaster501
Nou... haha...
Blijkbaar was ik gwn melig met mn vriend waarmee ik heb keek
kArIzMa_Movie
geplaatst op 3 juli 2009, 12:50 uur
Wat is die Michael Bay toch een raar figuur. Gister was ie weer lekker bezig met moddergooien naar Megan Fox. Ziet er naar uit dat als er een 3 komt, het zonder Fox zou zijn. Zielig mannetje
. To be continued.
Houdt hij zich aan zijn beloften? Ik twijfel.
Bron: Michael Bay promises Megan Fox will be back in Transformers 3
Metalfist
Het is te hopen dat ze er terug bij is, ik ga echt geen 2 uur naar LaBeouf liggen staren.
RSmovie91
Bay is een rare kerel, dat is zeker. Maar aan de andere kant hoor ik ook dat Fox echt een bitch is.
Als het niet gaat zoals zij het wilt, wil ze niet mee doen.
Verwend zeker
IIIHELLBOY97III
dit is echt z'on film waar je je gedachte op nul moet zetten en alleen maar denken: oew... explozies....
het verhaal was echt superslecht

Bumblebee

Das Verschwinden des Josef Mengele
Historisch / Drama, 2025

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011
egyptesunchaossymbolwraakartifactbuitenaards wezenbased on toytransformerstankrobotimaxduringcreditsstingertransformers