Transformers: Revenge of the Fallen (2009)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Michael Bay
Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 24 juni 2009
Bekijk via NLZIET
Plot Transformers: Revenge of the Fallen
"Revenge is coming."
De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.
Sam Witwicky
Simmons
Leo Spitz
Ron Witwicky
pethunia
Matige, rommelige, op momenten volstrekt onoverzichtelijke film. Mooie plaatjes, acteurs die af en toe OF er leuk uitzien, OF bij vlagen interessant zijn om naar te kijken vanwege hun acteerwerk (zelden). Voor kinderen????? Als geheel redelijk wanstaltig. Maar de mooie plaatjes maakten dat ik het uitzat.
Obbie
blijft een erg matig film en baal nog steeds dat Bay mijn jeugdserie heeft verknald. Zeer zeer beperkte regisseur.
SITH_LORD
misschien wel jeugd sentiment, maar als je die tekenfilms nu terug zou kijken zou het erg tegenvallen (tenminste voor mij wel)
heb nog wel 'ns een keer een poging gewaagd via you tube, maar was niet wat.
film op zich was wel keer de moeite waard om te kijken, daar is ook alles mee gezegd
kahraman
hoe kun je met zoveel geld een film maken en toch zulke flutacteurs inhuren en zo een flutverhaal vertellen.
ik snap het niet. jammer.
paul83
ik snap het niet. jammer.
Het geld gaat zitten in de setting en sfx. Het lijkt me ook onwaarschijnlijk om Robert Deniro, Al Pacino, Daniel Day Lewis of Brad Pitt hierin te stoppen. Laat staan dat ze er aan mee willen werken.
planet_of_death
Al pacino: What the fuck is this robot shit??
Ik ben het met je eens dus.
JacoBaco
De eerste film had overigens een leukere cast
Dan heb je het zeker vooral op Anthony Anderson gemunt. En Rachael Taylor voor het leuke aanzicht.
Verder is er qua hoofd- en grote bijrollen haast niets veranderd.
paul83
Verder is er qua hoofd- en grote bijrollen haast niets veranderd.
ja en Jon Voight + Bernie Mac (voor de 3 minuten dan).
Zijn er toch alweer 4.
Obbie
heb nog wel 'ns een keer een poging gewaagd via you tube, maar was niet wat.
Ach... alleen die gele en optimus kon ik nog redelijk thuisbrengen. De rest ging aan overkill ten onder. Dit had gewoon beter gekund in de handen van een capabele regisseur.
Lennert
Na wat bijgekomen te zijn van de overweldigende bioscoop ervaring kan ik in de tussentijd toch stellen dat het enige wat deze film overeind houd de behoorlijk spectaculaire actiescenes zijn. Het simpele en tegelijkertijd onvolledige script en de afgrijselijke humor en personages halen bij een tweede kijkbeurt veel weg van de lol die ik in eerste instantie had, waardoor ik me toch gedwongen voel een punt van mijn vorige score af te halen. Ik ben dol op zowel arthouse als popcorn vermaak, maar een goede film moet toch echt een bepaalde herkijkwaarde hebben om geslaagd te zijn.
Herisson
Heel mooi gemaakt, geweldige special-effects waar heel de film om draait natuurlijk. Even niet naar de verhaallijn kijken bij dit soort films, maar verstand op nul en de 5.1 keihard!
maar verstand op nul
Er zou stilaan is een verbod op dat zinnetje moeten komen.
IronHide
Leuke film, iets teveel flauwe grappen. Hierdoor is het verhaal iets minder interessant. De special effects zijn wel super vet. De sound die erbij hoort is ook geweldig.
JDSsmetje
Er zou stilaan is een verbod op dat zinnetje moeten komen.
Ik vind het ook complete bullshit. Kan vervangen worden door 'puur entertainment' of 'puur vermaak'. Ik vermoed toch dat men daar naartoe wil.
Herisson
Wat jullie willen....
Xen0n
Dat is ook wat ik wilde gaan zeggen
Hier ben ik het helemaal mee eens. Wat een actie, pff geweldig!
Deze vind ik door dan wel wat minder als de 1e, maar kijk ze beide en je bent toch verzekerd van uren vermaak?
MartinD
Tja transformers van toen ik klein was. Verhaal vond ik niet echt boeiend daarin tegen waren de special effects enorm goed..
De actie lang en goed...
jirachi03
Nooit gezien ,maar ik weet.. actie maakt een film niet goed alleen spectaculair ,maar goed nee.
Zoals ik hierboven zie is het gewoon een wraakverhaaltje .
Iemand( hier robot) wordt gedood en komt weer bij/tot leven en zweert wraak.
Materny
Wat hierboven staat klopt voor geen meter. Scorponok steelt helemaal niets, en het is niet Megatron die zweert wraak te nemen.
Kill Bill-achtig nog wel
Karl van H.
Zoals ik hierboven zie is het gewoon een wraakverhaaltje .
Iemand( hier robot) wordt gedood en komt weer bij/tot leven en zweert wraak.
Kill Bill-actig lijkt me ,maar dan zekerweten lang niet zo goed.
Als je nou eens eerst 'n film bekijkt voordat je 'm gaat bespreken, dan zou dat enorm veel helpen.
Metalfist
Revenge is coming
De eerste Transformers was een aangename verrassing dus het tweede deel kon natuurlijk niet uitblijven. Ik had eerlijk gezegd wat mijn twijfels doordat ik al van veel mensen had gehoord dat het verhaal helemaal overboord is gegooid en is vervangen door meer actie. Die twijfels waren gegrond.
Het begint al meteen met de humor. Waar deze in het eerste deel af en toe nog leuk was door Bumblebee die door de radio sprak wordt het nu gewoon allemaal ontzettend kinderachtig. De moeder die op campus zit en spacecake eet, de twee honden die in elke scène op elkaar zaten, ... Maar het dieptepunt was zonder twijfel die robottweeling. Wat waren die tenenkrommend slecht! Ook de heroïsche toespraken van de robotten en de over the top bombastische muziek die zo uit talloze andere Hollywood blockbusters lijkt te zijn gebruikt konden me deze keer niet bekoren. Misschien iets teveel Transformers overkill in een week?
Waar er in de eerste film nog sprake van een ietwat deftig verhaal wordt dat nu compleet over boord gegooid. Personages worden zomaar in de film gesmeten zonder deftige introductie en voor de Transformer leek lijken de nieuwe Autobots ook allemaal op elkaar. Misschien dat een ijverige scriptschrijver nog heeft geprobeerd om iets van het verhaal ongezien in de film te krijgen want af en toe krijg je het gevoel dat de film ergens heen wilt gaan. Vooral in de inleiding waar Sam een stuk kubus terug vind had wel wat kunnen worden samen met het subplot waar er vroeger 7 Primes waren en dat die dat ding verborgen voor Fallen leek het allemaal nog interessant te worden. Jammer genoeg wordt dat gewoon allemaal compleet teniet gedaan door veel te veel clichés, laten we Optimus Prime terug tot leven wekken en dan kan hij de Fallen verslaan omdat hij dan de laatste Prime is! Tjah, lekker onvoorspelbaar... Het verhaal wordt naarmate de film vordert uiteindelijk gewoon vervangen door hersenloze actie.
Gelukkig ziet die hersenloze actie er wel zeer goed uit. Waar Bay in de eerste film nogal rommelig overkwam is dat hier een serieuze verbetering of ik was er aan gewend geraakt natuurlijk. Ik las hier ergens dat Bay zijn motto is dat alles wat kapot kan ook effectief kapot moet en dat is te merken. Soms weet je gewoon niet waar kijken omdat de explosies je rond de oren vliegen. De Autobots en de Decepticons zien er werkelijk fantastisch en gedetailleerd uit en deze keer is het eindgevecht goed te volgen. Bay heeft dan toch nog iets geleerd.
Dan blijft uiteindelijk de cast nog over. LaBeouf kwam in de eerste film verfrissend over maar is in die twee jaar blijkbaar dat effect kwijt geraakt doordat hij meer irritanter lijkt te zijn, daar staat dan wel tegenover dat Megan Fox zowaar nog lekkerder is geworden. Wat een geweldig wijf! Bay weet overduidelijk dat de mannelijke kijkers sowieso voor haar komen te zien want naar het einde toe lijkt hij niet genoeg te krijgen van slowmotion shots met Fox al lopend. Qua acteren vind ik ze eigenlijk ook helemaal niet slecht en dat meen ik echt trouwens. Nu de derde film die ik van haar zie in een week en vervelen doet ze niet. Ze lijkt wel minder in de film voor te komen dan in deel 1.
Minder als de eerste, vooral doordat het verhaal nu compleet weg is. Dat neemt niet weg dat de actie nog altijd ijzersterk is en Fox is natuurlijk een echte lust voor het oog. Jammer genoeg blijft de humor tenenkrommend maar dat neemt niet weg dat ik me toch wel heb geamuseerd.
Henny05
Goeie film!
Kijk al uit naar de volgende film
Mooi effects, goed acteur werk.
Een 4.5!
bosco
Mooie en groteske actiescenes maar een belaberd verhaal net als deel 1. En overigens al zijn films hebben een zwak verhaal, Je moet Bay`s films niet kijken als je afkickt op zwakke verhaallijnen.
Flipman
Het geld gaat zitten in de setting en sfx.
!Het lijkt me ook onwaarschijnlijk om Robert Deniro, Al Pacino, Daniel Day Lewis of Brad Pitt hierin te stoppen. Laat staan dat ze er aan mee willen werken.
De eerste film had overigens een leukere cast
Ik blijf het toch onzinnig vinden hoor. Als je de Transformers reeks gaat bekijken weet je toch wel ongeveer dat er geen verhaal in gaat zitten? Het is nu eenmaal en actiefilm, get over it.
Ik zie ter vergelijking ook geen negatieve commentaren over een gemiddelde Tarantino-film, want je gaat me toch niet beweren dat in Reservoir Dogs meer verhaal zit dan hier? Een eindeloos gekwetter en gemartel noem ik geen verhaal...
Kortom, als ik hilarische dialogen zonder diepgang wil zien ga ik naar Tarantino kijken, als ik actie zonder diepgang wil zien kijk ik toch lekker Transformers. En daarom moeten die films nog niet slecht zijn.
paul83
Je mag wel iets minder kinderachtig reageren....
Het gaat me niet om de robots overigens, maar over de menselijke personages. Iedereen had dat wel door dacht ik zo
yeyo
Nee, dûh. Dan is hun carrière meteen voorbij.
Deniro en Pacino acteren tegenwoordig in nog grotere flutfilms dan deze.
paul83
Deniro en Pacino acteren tegenwoordig in nog grotere flutfilms dan deze.
Klopt (vind dit zelf overigens geen flutfilm) maar het werk is knap bedroevend allemaal. Desalniettemin krijgen ze het vijfvoudige salaris van deze cast.

Bumblebee

2011

Transformers
2007

Compleet onvindbaar meesterwerk ineens kosteloos terug: kijk hier 'Blue Velvet'

Eye Filmmuseum eert overleden Peter Faber met vertoning van klassiekers in september

Regisseur stapt op bij nieuwe 'Jurassic Park'-film na aanvaring met filmstudio

Bestseller verfilmd: dit is wat we weten over Netflix' nieuwste Nordic Noir 'The Secret Woman'

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Rise of the Planet of the Apes
Actie / Avontuur, 2011

X: First Class
Actie / Sciencefiction, 2011
egyptesunchaossymbolwraakartifactbuitenaards wezenbased on toytransformerstankrobotimaxduringcreditsstingertransformers