• 9.382.111 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Major Lennox

USAF Chief Master Sergeant Epps

Ron Witwicky

avatar van james_cameron

Zeer spectaculaire maar gaandeweg nogal vermoeiende en chaotische aanslag op de zintuigen. De film is niet veel meer dan een lange reeks climaxen, die hoofdzakelijk zonder opbouw op de kijker wordt losgelaten. Regisseur Bay weet heel goed hoe je aktiescenes mooi in beeld moet brengen, maar hij vergeet daarbij een gevoel van spanning en opwinding te creëren. Het ziet er allemaal supercool uit, maar de film is te machinaal, letterlijk en figuurlijk. Daarnaast is een groot deel van het script onzinnig en erg flauw. Zeer onderhoudend allemaal, maar het blijft niet hangen.

avatar van paul83

paul83

hessel schreef:

Ik kan er niet helemaal bij, waarom kijken we naar pratende ijscokarretjes, die vervolgens met elkaar gaan stoeien.... Waarom kijken we naar een vrachtwagen die uit de lucht komt vallen aan 3 parachutjes.... Veel tekenfilm verfilmingen vind ik echt goed, batman, spiderman, maar autotjes....

Los van dit alles, vond ik het acteerwerk vreselijk irritant, het meisje was weer veels te knap en zoet, de verhaallijn is leeg, de scene's veels te patriotisch....

Maar sirieus waarom kijken we naar magnetrons en sinaasappelpersers die in het rond gaan schieten, om maar niet te praten over een jankende auto.... 1*

Waarom die valt met 3 parachuutjes? ........

Waarom zit jij te kijken naar een kerel die verandert in zand (de manier waarop is ronduit belachelijk, maar dit geheel terzijde) of iemand die zich verkleed als een goblin?

En als je je afvraagd waarom je er naar kijkt zet je hem toch uit. Alles wat je noemt zie je in de eerste 10 minuten.

Kortom: ik begrijp je redenatie niet helemaal.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Verandert in zand? Goblin? Over welke films gaan dit allemaal?

avatar van RSmovie91

RSmovie91

Over de Spiderman films die in het bericht van hessel staan

avatar van movieminder

movieminder

james_cameron schreef:

Perfect gezegd, en precies wat ik ook vind.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

paul83 schreef:

Racistisch........hou toch eens op met die onzin. Beetje meehuilen met de wolven in het bos noem ik dat.

Inderdaad grote onzin. Als het neerzetten van een stereotype automatisch als racistisch wordt bestempeld, dan kun je wel stoppen met het maken van comedies.

Ik vond die twee kleine robots ook nog het leukste van de film op het gebied van humor. Maakt dat mij ook een racist?

avatar van RickZ

RickZ

SF-actiefilm met veel, maar mindere SFX dan deel 1, en behoorlijk over-the-top. Megan Fox doet haar achternaam weer eer aan.

avatar van De Smurf

De Smurf

vond het een zeer goede film zeker nog een vervolg waard.

avatar van hessel

hessel

paul83 schreef:

Waarom die valt met 3 parachuutjes? ........

Kortom: ik begrijp je redenatie niet helemaal.

Kom op, zie je het verschil niet tussen een verhaal met een menselijk karakter of schietende autotjes. Ik vind dat bij bijvoorbeeld spiderman of batman er een mooie psychologische achtergrond in het verhaal zit. Wil nog niet zeggen dat ik er helemaal fan van ben, maar wel dat er meer diepgang in zit dan bij Transformers. Het hele gebeuren is gewoon te belachelijk en te leeg. Is de redenatie nu wel duidelijk?

avatar van paul83

paul83

hessel schreef:

Nee, volstrekt onduidelijk. Als jij schietende autoOtjes niets vind, waarom kijk je uberhaubt naar deze film! Ken je de animatieserie? Dan weet je ook dat er qua achtergrond gewoon bar weinig te vertellen valt en dat er inderdaad auto's veranderen in robots.

Te belachelijk en te leeg........En ja, Spiderman heeft een mooi psychologische achtergrond (een kneus die wordt gebeten door een gemuteerde spin....). Als je het over het verhaal van de film zelf gaat hebben dan zou ik er mee kunnen leven, maar ga niet lullen over psychologische achtergronden en de onzin van een robotauto. Bekijk alleen de poster en je weet genoeg.

JacoBaco

Hey Paul, word jij soms betaald door Michael Bay?

avatar van erpunited

erpunited

Super vette film. Net als deel 1 geweldig. Lekker jeugdsentiment . Ongelooflijk veel actie en super vet gemaakt. En megan om van te smullen. Zeker een aanrader en ik verheug me op een volgend deel

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deel 1 vond ik nog wel aardig maar the revenge of the falen moet het alleen al van de special effects hebben, maar dat maakt echt geen goeie film. in tegendeel het gaat nergens over

avatar van TysonX

TysonX

De eerste vond ik al zeer goed en ook de 2de vond ik weer fantastisch.

Mooi vervolg vind ik. Je moet voor het genre zijn anders vind je het vast maar onrealistisch, maar dan kun je al zo goed als meer dan de helft van alle gemaakte films slecht vinden.

Spannende actie vond ik. Ik wacht ook op de volgende film nu.

Pastichio Rocker

Wat een kutfilm is dit toch.

Moet 'm binnenkort maar eens kijken zodat ik ook met de rest kan meehuilen. Voor nu alvast een 0,5* voor deze hoop schroot (haha, pun intended!).

Elineloves

Tsjeck, ik heb Pastichio Rocker boven me!

Ik ga hem wellicht vanavond/vannacht kijken, ondanks de gemengde reacties wil ik toch eens kijken wat ik er zelf van vind.

Verwacht er niet ál teveel van.

JacoBaco

Eerst Batman kijken, want die is maar 16x beter.

JacoBaco schreef:

Eerst Batman kijken, want die is maar 16x beter.

Maar 16 keer? Misschien moet ik eerst deze film kijken.. en als die inderdaad verschrikkelijk tegen valt, heb ik daarna nog een leuk toetje?

Elineloves schreef:

Als je deze mislukking gaat kijken vanavond en er is daarna nog tijd voor een appetijtelijk toetje zoals Batman, dan denk ik dat je Batman-cijfer van een 3,5 naar een 5,0 gaat.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Mwah, aangezien Eline een zwak heeft voor Megan Fox kan dit ook nog wel mee gaan vallen.

JacoBaco

Een zwak voor Megan Fox ?....... Ach ja, we maken allemaal fouten.

Elineloves

Mwoah kom op, ze heeft een goddelijk lijf en ze is sexy! Haar persoonlijkheid is volgens mij verrot, maar ik vind dr een plaatje om naar te kijken.. Zou dr niet mijn bed uitschoppen iig.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Shame on you JB. Zeker één van de mooiste actrices die op dit moment in Hollywood rondloopt. En zoals Eline terecht opmerkt enorme sex appeal. Qua persoonlijkheid lijkt het me ook niet veel. Can't blame her with those looks.

avatar van AHWA

AHWA

Gauw allemaal Jennifer's Body kijken dan

JacoBaco

Ze is niet lelijk natuurlijk, althans, dat denk ik. Vaak als ik een foto van haar zie, heeft ze een overkill aan make-up. Dat moet ze sowieso niet doen. En van die Hazentandjes ben ik ook niet echt gecharmeerd. Sorry, ik heb niets met haar. Al mag ze natuurlijk wel een keer de nacht met me doorbrengen. Gewoon 1 keertje.

Is dit SFW?

JacoBaco

En PR, wel blijven opletten he?

JacoBaco schreef:

d.d. 13 september 2009. Helaas gaat Michael Bay gewoon deel 3 maken. Maar gelukkig heb ik nog 3 jaar om mij er mentaal op voor te bereiden.

Michael Bay wil voor Transformers 3 eerst een kleinere film maken - FilmTotaal film nieuws

avatar van Awake78

Awake78

Haha, die bovenste link 'mag' ik niet openen op m'n werk (adult category ).

Die onderste lijkt wel hier op de hoek te staan bij mij, in Madame Tussauds....met zoveel make-up krijg je zelfs m'n oma in de Playboy.

Pastichio Rocker

Jouw oma is dus een GILF?