• 9.379.894 stemmen

Transformers: Revenge of the Fallen (2009)

Actie / Sciencefiction | 150 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Megan Fox en Josh Duhamel

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 24 juni 2009

Plot Transformers: Revenge of the Fallen

"Revenge is coming."

De strijd op aarde is voorbij, maar die in het universum is net begonnen. Wanneer Sam Witwicky (Shia LaBeouf) de waarheid leert over de oude oorsprong van de Transformers, moet hij zijn lot accepteren en zich samenvoegen met Optimus Prime en Bumblebee in hun epische strijd tegen de Decepticons, die sterker terug zijn dan ooit en het plan hebben om onze wereld te vernietigen.

Sam Witwicky

Ron Witwicky

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Awake78 schreef:

Gewoon lekker genieten van die gevechten, transformaties, gekkigheid, dikke Special Effects en Megan Fox toch....ik zie het probleem niet zo hoor.

En als je nou niet van de humor kunt genieten?

Transformers: Revenge of the Fallen met teveel flauwe humor zoals die nu is:

Transformers: Revenge of the Fallen met gedoseerde goede humor waarschijnlijk een: 3,5*

Awake78 schreef:

Nog zo een die de film véél te serieus neemt. Ik snap echt niet waarom die mensen nog naar zo'n film gaan en niet naar The Reader, Australia of zo'n andere serieuze film.....

Als jij de film zo opervlakig wilt zien, moet jij weten. Maar transformers heeft toch echt wel een status waarbij dit gewoon niet kan.

Net als bij bijvoorbeeld Lord of the Rings. Bij deze film kan je ook wel zeggen, Leuk toverspreukjes, dikke monsters, vette costums en golem is ook wel geinig. Er zit veel en veel meer in (vriendschap uitdieping personages enz) gelukkig is dit bij lord of the rings er wel uitgehaald.

Dat had dus ook bij transformers 2 gemoeten.

avatar van Awake78

Awake78

Hoezo heeft Transformers een status? Welke dan? Eentje die gebaseerd is op het eerste deel? In dat geval is dit 2e deel nog niet eens zo slecht hoor. In ieder geval geen 1 ster waard.

Kijk, ik vond de eerste ook beter, maar dat betekent niet dat deze helemaal waardeloos was.

En vergelijken met Lord of the Rings, sorry hoor, maar dan gaat echt iedere vergelijking spaak. Deze film ambieert toch ook helemaal niet zo'n epos te zijn als LotR?

En oppervlakkig zien... tja ik ging niet naar de bios met het idee een film te zien met alles erop en eraan, een uitgediept verhaal cq personages en een regie om bij te likkenbaarden. Ik ging om een baanbrekend spektakel te zien, en daarin ben ik niet teleurgesteld.

10-StepKill

Ik denk dat hij doelt op de status van de tekenfilm en het universum dat al veel langer bestaat dan de eerste film

avatar van bild

bild

Het perfecte voorbeeld van actie zonder verhaal. Zeer flauwe humor en maar matig acteerwerk van de 2 (ondertussen al sterren) hoofdacteurs. Ook choatisch weergegeven en een actiescene die maar blijft duren.

avatar van Awake78

Awake78

10-StepKill schreef:

Ok, nou misschien als het bericht niet zo onsamenhangend was (no offense) had ik het wellicht begrepen.

no offense

None taken, door mij althans

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

Laat ik beginnen met het zeggen dat ik al een haat-liefde verhouding had met de eerste film omdat ze zoals zoveel films gewoon niet serieus genoeg met de sci-fi omgaan. De eerste film trachtte al pogingen richting comedische scenes die ik al niet kon waarderen, deel twee gaat hier helemaal over heen. Om dan maar even de nieuwe functie van een oude bekende als voorbeeld te nemen. (Wat ik maar niet ga spoilen, ondanks dat het gewoon niet leuk of grappig is)

Wat mij zo aantrok tot de eerste film was dat de CGI tot in de detail sterk was uitgevoerd. De speeches van Optimus Prime zijn bijna episch om te noemen, vooral omdat zijn voice-actor toch wel de enige sterke casting in de film is.

Waar ik de vorige film een 4 scoorde geef ik hier een 3.5. Simpelweg omdat de actie veel grootser en intenser was dan de eerste film, helaas was de falende poging om er wat comedie tussen door te gooien ook gegroeit en te veel om de film even hoog te scoren als de eerste.

Als je de film van plan bent om te gaan kijken moet je een dergelijke scene voorstellen: 1: Er wordt iets ontdekt 2: plot gaat verder en er ontstaan grootse CGI gevechten tussen de autobots en decepticons 3: Midden in het gevecht wordt er een poging gedaan om een irrelevant karakter in de actie te mengen dat ondanks of het nou positief uitwerkt of niet de film gewoon ridiculiseert. En zo gaat het eigenlijk de hele film door.

3.5 (Dit had waarschijnlijk zelfs een 5 kunnen zijn als ze de film wat serieuzer hadden genomen)

En btw, die Megan Fox is zo overrated. Ik zie niet in wat er zo bijzonder is aan een vrouw met een gemiddeld aantrekkelijk gezicht, veel te kleine borsten en geen talent voor acteren. Ik garrandeer je dat als je in een stad woont en je loert even uit je raam dat er genoeg van dat soort vrouwen rondlopen.

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Keigafe film, lekker veel overdreven actie, special effects, erg gelachen om de grappen van de robots.

Genieten van Megan en Shia, beiden een lust voor het oog.

ik heb gewoon weer erg genoten van Transformers.

avatar van sniegy

sniegy

leuke film als je een beetje fantasie hebt, knappe special effects, leuk verhaal.

Vroeger veel naar de tekenfilm gekeken, dus roept oude herinneringen op, mooi gedaan voor de 2e keer.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Leuke film als je fantasie hebt? Moet ik het leuke gedeelte erbij fantaseren, of wat bedoel je?

avatar van Bram87

Bram87

Ik kan het kort houden....

Geweldige film! Als je van actie houd.

Hou je dat niet? Dan sla hem maar over.

avatar van Flipman

Flipman

Dat is een beetje simpel gezegd, nietwaar ? Ik bedoel, ik kan best van actie genieten, maar toch vind ik deze film verschrikkelijk. Hoe verklaar je dat ?

avatar van jpbosch

jpbosch

Karl van H. schreef:

Whaha wat ben jij droog zeg.. Als je van spierballenactie houdt, dan moet je dit gewoon kijken. anders niet

Mattson

Korte inhoud: saai moment, saai moment..., inzoomen op Megan Fox, inzoomen op bepaalde lichaamdelen van Megan Fox..., beetje lachen met Shia omdat hij niet kan acteren...Hé robots, Boem, Boem, knal, pang, zoef, knal, boem,... joepie alles komt goed!!!,

vieren door nog wat in te zoomen op Megan Fox... en einde.

En zo verdiend Michael Bay weer geld.

Die jongen kent gewoon geen schaamte...

avatar van clockwork72

clockwork72

vieren door nog wat in te zoomen op Megan Fox... en einde

avatar van Don MN

Don MN

Goede clips Jaco!

Awake78 schreef:

Ik bedoelde eigenlijk de status van transformers die is opgebouwd door de tekenfilm (wat na jou bericht al is gezegt).

En over mijn vergelijking met lord of the rings die had je ook verkeerd begrepen.

Ik nam lord of the rings als voorbeeld omdat de film ook wel wat verwachtingen had, vooral van de lezers van de boeken. Net als bij de kijkers van de transformers serie dat ook hebben. Deze kijkers hebben een bepaalde status aan transformers gegeven en die is niet misselijk. Daarom vind ik dat de makers ze er niet zo makkelijk van af mogen komen met alleen dikke aktie enz.

Dus mijn vergelijking zat in het kader status, niet meer niet minder. Natuurlijk moet transformers niet zo'n epos zijn als Lotr

avatar van sss123

sss123

Ik snap niet waarom mensen zoveel zeiken

1. De robots zien er gewoon heeel moooi uit!!!!!

2, de actiesscenes waren gewoon geweldig (en in deze deel hebben ze de robotssoorten zelfs nog meer uitgebreid! het was gewoon In 1 woord: wow .. al naar het kijken van de mooie robots, en het gevecht in het woestijn, en al die vliegtuigen en bommen , geeft ik deze film al een 3*

3. ZOwieso,,, het is een science ficton film. kom aub deze film niet afzeiken met dat het niet realistisch is, ik vind dat het verhaal wel een bepaald moraal heeft

4. en hoeso slechte humor?? deze film hoort in eerste plaats nie eens grappig te zijn.. zie het als een extratje en de grappen moest ik wel omlachen ze kwamen wel altijd onverwachts....

voor mij is het gewoon de film van het jaar

Ik snap niet waarom mensen zoveel zeiken

Ach ja, smaak he

Als je enkel actie wil en humor van het niveau basisschool, dan zit je gebakken met deze film.

Transformers is echter een concept dat langer bestaat dan de 2 films van Bay en als je bijv. fan was van de tekenfilm (Generation 1 en 2 bedoel ik dan) en in je jeugd met die action figures gespeeld hebt (I know I did ) dan hoop je dat er iets speciaals wordt gedaan met dat jeugdsentiment. Dat wordt in deze film echter nagelaten, hoewel ik de eerste film dan wel weer goed vond, mede omdat de actie gedoseerder was en de humor van een (iets) hoger niveau. Daarnaast klopte het verhaal beter en bleef het meer trouw aan de 'Transformers-feel'.

avatar van sss123

sss123

WANT

REDEN 1:

zoals in deel 1 is gezegd. de kubus geeft dus leven aan levensloze apparaten. en Shia heeft dus perongeluk nog een stukje in zijn tas liggen . Dáár is deze film mee begonnen. (dus het is geloofwaardig!)

REDEN 2: en ik vond het eerlijk gezegd best wel grappig bedacht dat ze in de film zeggen dat alle hightech spullen die we nu hebben voortkomt uit die ene robot (want tsjaaa in HET VERHAAL ZEGGEN ZE dat deze robots HEEEEEL lang bestaan (voor onze tijd))

Reden 3: ook leuk om die gast weer te zien van sector 7 (het is leuker toch om een oude personages te zien dan zomaar een nieuw persoon in een film te proppen tog?)

Reden 4: kleine jongetjes worden groot en SHIA wil dus gaan studeren (hmm ik vind dit wel geloofwaardig hoor ) en een verhaal hebben.

Reden 5: ze hebben een oude decepticons ter leven gewekt (jaja met de kubus) die de decepticons helemaal niks vind en dus liever de autobots wil joinen .. (want ja zoals ze al zeggen die robots leven en hebben dus een eigen wil dus het heeft een verhaal en het is geloofwaardig)

reden 6: goed dat ze in egypte die groot gevecht hebben gehouden want de legende gaat zo: "" piramides zijn gebouwd dooor aliens "" ..(als dat nou niet mooi bedacht is...)

reden 7: wat is er mis met die ouders van shia.... die zijn in de film gezet om gehaten te worden, dat voel je toch wel aan van Bay?

en trouwens MEGAN FOX PERSONAGE IS GEEN SLET!

volgens mij is haar kledingstijl gewoon spijkerbroek, lipgloss en een spijkerjas ofso ?

dus tsja, wat ik onder slet versta is : iemand die heel erg bloot aankleed en steeeds net doe alsof ze sex wilt met iedereen (maar volgens mij...voor haar is de ware gewoon AL DIE TIJD shia )

sorry voor de mensen di nie eens weten wat een slet is en hier dus een hele goeie film afzeiken.

oja en ik ben een meisje

ik vind de actiesscenes helemaal geweldig

de robots heel mooi

shia en megan leuk

en de uitbreiding van robots heel verassend

en de grappen vind ik grappig

misschien moeten jullie eens andere films kijken en met deze vergelijken

ik viel bij deze tenminste niet in slaap en heb nul x gegaapt

avatar van Prudh

Prudh

Bovenstaand betoog maakt ondanks een mankementje hier en daar in ieder geval wel duidelijk waarom Michael Bay altijd nog een afzetmarkt blijft houden.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

lol

WANT

REDEN 1:

Hemel de scriptschrijvers moeten wel genieën zijn... not

Dat dat stukje kubus in zijn zak is toch wel toevallig hé.

En wow! een jongen die wilt gaan studeren dat hebben we echt nog nooit gezien in een film!! En piramides gebouwd door aliens?!

Wat een eindeloze inspiratie!!! Deze scriptschrijvers zouden een oscar moeten krijgen voor Best Original Screenplay!!!

Als je dit al een goed verhaal vindt moet je toch eens wat andere films gaan bekijken hoor. Of ik zal eens een verhaaltje voor je schrijven...

dat zal je dan ook zeker geweldig gevonden hebben.

avatar van paul83

paul83

dat zal je dan ook zeker geweldig gevonden hebben.

Ben ontzettend benieuwd naar je verhaaltje! Jij kan het blijkbaar beter, dus iedereen is benieuwd.

Ik zeg overigens niet dat het verhaal goed in elkaar steekt.....Maar dat geheel terzijde.

paul83 schreef:

Ik probeer er gewoon mee uit te drukken dat het 'verhaal' op niet veel trekt...

LET EENS OP TIJDENS DE FILMS

Ja, het heeft een verhaal, en wat voor één.
Diepgang alom hoor .
Shia wil zooo graag studeren dat hij niet luistert naar Optimus en daar later spijt van krijgt en het goed wil maken, nog nooit gezien.
'Die ouders zijn er in gezet om de kijker te irriteren'??? Nou, briljante manier om je kijkers te pleasen hoor.
En het maakt mij niet uit hoor of je nou een meisje bent of niet, Megan Fox zit er enkel in voor de opvulling (als die al niet in haar topje zit) en kan totaal niet acteren.

Wacht eens... Jij bent een meisje en neemt het op voor Megan Fox? Hee, ben jij toevallig Megan Fox??!

Ow en ik ben ook niet in slaap gevallen hoor tijdens de film. Kon niet in de bios, omdat Michael 'I f'ing love explosions' Bay weer lekker bezig was. Om de minuut werden mn oren gehoorbeschadiging aangedaan.

Voordat je weer een film gaat verdedigen, denk er dan maar eens twee of drie keer over na of je wel de juiste uitgekozen hebt.

Daaaag

10-StepKill schreef: