• 9.383.863 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van cor1946

cor1946

Redelijke sf film met goede effecten er in. Inderdaad dat jochie was irritant maar verder was het best aardig.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Zwaar onderschatte science-fiction.

Goede verhaal en boodschap, mooie special-effects + muziek en Keanu Reeves is perfect gecast als Klaatu.

Met de milieu-problematiek en klimaatverandering van tegenwoordig, past de onderwerp van de film ook heel goed bij onze tijd.

avatar van daslekker

daslekker

ik mag Keanu Reeves en Jennifer Connely beide graag zien, maar wel triest dat ze zich zo laten lenen voor dit VN-propaganda-filmpje..

ondanks de moraal toch best vermakelijk, maar helaas geen voldoende

avatar van De Knip

De Knip

Met een budget van 80 miljoen dollar mag je toch wel iets meer verwachten. Wat een slap verhaal, zeg:

*1/2

avatar van Quaternion

Quaternion

die jongen was enorm irritant, net zoals in al die andere films waarin hij speelt. Helaas zijn er geen andere kinderen die beter kunnen acteren...

avatar van roelv

roelv

Vinokourov schreef:

Het origineel van The Day the Earth Stood Still was een brave SF-film, die best wel een nieuwe vertelling mocht gebruiken. Echter is deze film niet zo best. Oke, het begin is nog leuk om aan te zien. Maar in de tweede helft vliegt de remake flink uit de bocht met veel onzinnig gezwets en gaat het klinische acteerwerk van Reeves irriteren. Jammer, hier had een mooie spektakelfilm gemaakt van kunnen worden. Special effects en dan met name die bugs vond ik nog wel aardig om te zien, dus een magere voldoende zit er nog in.

Ik zie hier niet echt een 3*-beoordeling in..

avatar van Rosiel

Rosiel

ik had meer verwacht

avatar van Lennert

Lennert

Onbedoeld hilarische film. Ik heb het origineel nooit gezien maar kan me allemaal goed voorstellen dat die film in ieder opzicht beter zal zijn dan dit saaie gezwam. Van Keanu Reeves had ik van te voren al niet veel verwacht, waardoor zijn apathische acteerwerk nog geeneens heel erg tegen viel, maar dat mijn lievelingsactrice Jennifer Connelly zo'n rol neerzette viel me toch wel erg zwaar. Jaden Smith was voornamelijk vervelend, zoals de meeste kindersterretjes.

Ik kan me voorstellen dat een film als deze een serieuze boodschap wil brengen en daardoor geen tijd heeft voor enkele humoristische onderbrekingen, maar ik had persoonlijk dan liever een echt interessant script gehad. Leuk hoor, het hele 'de slechte mensheid uitroeien' concept, maar de manier hoe Klaatu van mening veranderd na het aanschouwen van twee mensen die treuren om een verloren geliefde is een hilarische oversimplificatie. Helemaal als dit allemaal gedaan wordt door een zoals altijd stoicijns kijkende Reeves.

Special effects waren er duidelijk om toch iets te laten gebeuren, maar die moeite hadden ze zich wat mij betreft kunnen besparen: nergens werd het spectaculair en het was allemaal zo traag geschoten dat de aandacht heel snel verslapte. Als dit het beste is wat de mensheid qua films te bieden zou hebben, kan ik me voorstellen dat de aliens ons liever niet rond hebben lopen. Alles bij elkaar zeer saai en oninteressant.

avatar van Semsoethot

Semsoethot

Matige film. Waar de mensheid nu toch eigenlijk de fout in gaat????? Dat diefstalletje op het station? Het knulletje met het videospelletje? En dan Houten Klaas(thu), weet die man eigenlijk de betekenis van het woord acteren? Nee, twee punten vooral; omdat Jennifer Connelly mooi loopt te wezen.

avatar van Resh

Resh

Ik ergerde me echt aan dat kind.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Nou ja, vergeleken met deze film is zelfs Avatar nog een meesterwerk in subtiliteit. Vooral grappig ook, de boodschap van deze film, gezien het belachelijke script waarin het wordt gegoten: het ene moment zegt Keanu Reeves nog dat niets in het universum verloren gaat, het andere moment probeert hij de aarde te redden; na eerst een berg aan rationele argumenten te hebben gehoord, gaat onze hyperintelligente ruimtemannetje toch overstag nadat hij een vrouw en haar irritante kind heeft zien knuffelen: met lof kun je niet over dit script spreken. Een ook op alle andere punten gaat het mis: het acteerwerk is saai, de muziek te overheersend, de beelde ronduit lelijk... Allemaal zaken die overigens niet wegnemen dat The Day The Earth Stood Still nog best vermakelijk is als komedie en daarom toch op geen al te zware onvoldoende hoeft te rekenen. De mooie verschijning van Jennifer Connely helpt ook mee.

avatar van cm_punk

cm_punk

Resh schreef:

Ik ergerde me echt aan dat kind.

Same, zoontje van Will Smith vond ik nog wel oke in Karate Kid, hier irritant.

Verder waren de special effects wel oke, Keanu Reeves probeert er nog wat van te maken, maar tevergeefs.

avatar van Jessel

Jessel

cor1946 schreef:

Mijn idee!

avatar van nadrin

nadrin

zwak zeer zwak.

simplistisch gedoe, ongeloofwaardige emoties.

oer stomme conversaties.

speciale effecten waren goed.

alhoewel er in een van de laatste schots er wel een gebouwtje was over het hoofd gezien.

maar belachelijk emo gedoe, en enige overtuiging in het verhaal was helemaal zoek.

dan vond ik de originele versie veel en veel beter.

avatar van xenne

xenne

originele verie nooit gezien. deze versie is er wel één om snel te vergeten, vooral door het zwakke script. en dat jongetje was inderdaad een heel vervelend personage.

avatar van MartiN_

MartiN_

Ik heb hem gisteren gekeken en ben eigenlijk vergeten waar de film over ging.. een toppertje.

avatar van KILLERBEE99

KILLERBEE99

Vond dat jongetje helemaal niet irritant

avatar van Gabyvon

Gabyvon

Voor een SF liefhebber is het best een geinige film. een snufje Scientology.

avatar van King030

King030

zeker goede film!

avatar van foxyboy

foxyboy

Wat vind IK de film onderschat met een gemiddelde van 2,5.

Kan natuurlijk ook gewoon dat het net je type film moet zijn. Ik hou in ieder geval wel van dergelijke films! oftewel zeker de moeite waard om te kijken. Vond het einde alleen wat te abrupt eindigen. Had wel wat meer verhaal aan het eind mogen zitten.

avatar van eavymetal

eavymetal

Jammer dat een acteur als Keanu Reeves zijn acteertalent aan deze film verkwanselt heeft.

avatar van daxclusive

daxclusive

Prima film en vooral op blu-ray prima special effects.

Goed acteerwerk, sterk verhaal.

avatar van alvinvdv

alvinvdv

Die uit 51 vond ik beter, geen slechte film maar zeker geen topper.

Ik vind hem een beetje ondergewaardeerd.

avatar van pindope

pindope

Jammer van dat irritante script van dat joch en die minister dat haalde de film omlaag want het zat verder goed inmekaar

avatar van mm-kimmie-mm

mm-kimmie-mm

Wat een bagger film zeg... echt zo makkelijk.. Komop je kunt toch wel een beter einde verzinnen ?. Helaas kan er niet meer dan 1.5 sterren van maken,,

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Zoveelste mensheid is zelfdestructief bezig-film. Veel geld aan special effects uitgegeven, maar verder gaat de film niet erg diep. Drama kon ik er ook niet uithalen. Gelukkig maakt Connelly nog iets goed. Dat irritante zoontje van Will Smith maakte het ook niet beter. Abrupt einde na een te lange en trage opbouw.

avatar van elandenburg

elandenburg

Viel me zwaar tegen

avatar van RuudC

RuudC

Ik geloof dat ik heb moeten huilen. Wat een afgrijselijk drama is dit. Is er nota bene nog tachtig miljoen in gepompt ook. Het verhaal is zo slap als de dunste diarree, de effecten zijn soms zo lelijk dat zelfs de mensen van The Asylum zich zouden schamen. Wat hebben ze met dat geld gedaan? Het klinkt bijna geloofwaardig dat Scott Derrickson het budget grotendeels aan de hoeren heeft uitgegeven. De actie is compleet overbodig, het acteerwerk is over het algemeen matig tot afgrijselijk. Alleen John Cleese is een lichtpuntje door compleet ongevraagd op het schoolbord mee te kalken. Het enige moment dat een glimlach opwekt en misschien wel datgene waardoor ik geen minimale score geef. Nota bene de kortste rol die het meeste toevoegt aan de film. Ik ben dol op SF, maar dit is wel zo'n drama dat ik eigenlijk nog overweeg om het origineel ook maar te laten liggen. Saai en lelijk.

avatar van black swallow

black swallow

best een leuke regenachtige zondagmiddag film,...

avatar van movie-edje

movie-edje

De prestatie van ( Reeves ) als een buitenaarts-gespuis vind ik ver uit de maat!

Hij heeft mij niet de indruk gegeven, om mij aan de buis gekluisterd te houden.

De film begint al snel paniekerig, en je denk dat je wat te zien zal krijgen.

Het verhaal ken ik al, van de oudere versie hiervan, maar deze film weet geen stand te houden.

Het gezeur van ( Reeves ) vond ik vrij irritant, dat wij de aarde verzieken etc etc etc!

Ja,ja ik weet het onderhand nou wel! doe iets, laat aktie zien, of indrukwekkende special efects.

nee hoor, die krijg je hier in deze film helaas niet te zien!