• 9.385.975 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van Awake78

Awake78

Die heeft niets met SF op zich te maken

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Nou, dan weet ik het ook niet meer..

avatar van Decec

Decec

Awake78 schreef:

Wat vond je er goed aan dan?

Mooi Bol aarde, dus echte SF film. Twee handen besturen, dus geen schieten. Grote man met lamp bewegen, dus ook SF..

avatar van Mentat

Mentat

Hmmm... niet al te best. De setting wordt goed uiteengezet. De effecten zijn goed.
De grote siliconen wachter is indrukwekkend, ziet er uit als een jaren 50 scifi creatuur maar niet op een foute manier .
Het plot is zwak. Waarom rondrijden met die vrouw en dat irritante kind? Waarom is deze alien invasie niet belangrijk genoeg voor een president om zelf op te treden? Waarom gaan ze niet naar de UN? Waarom is Klaatu opeens overtuigd?
Het einde is wat afgeraffeld.. het deed me niet veel.
Er zat meer in! Misschien moet ik het origineel eens kijken.

avatar van Awake78

Awake78

Decec schreef:

Zie je wel dat het niets met Jennifer Connelly te maken had

avatar van clockwork72

clockwork72

Niet heel erg slecht maar erg intressant was het niet. Ik irriteerde me met name aan dat kleine jochie

avatar van Guardian of Isis

Guardian of Isis

Al met al niet zo'n heel beroerde film, maar het verloop kun je al geruime tijd op voorhand raden en het einde is gewoon een zootje. Als die aliens ons al zo lang hebben zitten bestuderen, hoe komt het dan dat ze de "andere kant" (zoals het beestje hier bij naam wordt genoemd) nog nooit gezien hebben? En waarop baseert deze schijnbaar rationeel denkende alien zich om de aftocht te dekken? Het personage van Connelly, hoe knap ze ook moge zijn, dat hem even mooi in de ogen kijkt? Er zat een mogelijkheid in tot het uitbouwen van een krachtig verhaal met een sterke moraal, maar het is nogal magertjes uitgewerkt. De regering moet natuurlijk de grote slechterik zijn die niet luistert naar rede en diplomatie en de buitenaardse wezens gewoon aan gort wil schieten. Ik had gehoopt dat ze werkelijk naar de VN zouden gaan en er wat meer politiek in het verhaal zou komen, maar blijkbaar vonden de makers een typisch plot met een paar personages die door het leger worden achternagezeten, interessanter om hieraan vast te knopen. Ik heb het origineel nog nooit gezien, maar hopelijk is de idee van en de boodschap achter de film daar beter uitgewerkt.

The Day the Earth Stood Still was ook niet afschuwelijk en wist me wel te vermaken, maar het liet me uiteindelijk eerder koud en had heel wat beter gekund.

avatar van stkolaf

stkolaf

Guardian of Isis schreef:

ik sluit me helemaal bij wat je in je spoiler-stukjes zegt aan, maar in tegenstelling tot jou wist de film mij totaal niet te vermaken... waarom ik er toch nog 1,5 sterren voor geef zijn de acteerprestaties toch wel van Reeves, en het ondervraag-gedeelte...

liever in die tijd een andere film gekeken...

avatar van Fixi88

Fixi88

Een redelijke film waarin het verhaal zeer goed is. De uitwerking daarintegen is wel minder.

Q Jones

Ik vond het een goede film, hij is niet super hij springt er ook niet echt uit hij is gewoon goed. Alleen sommige scenes zijn wel heel mooi om te zien bv. de bollen en dat dat ene beest wat alles stuk gaat maken. maar de film is gewoon een goede film zo als ik al eerder zei

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Had meer ingezeten.

Q Jones

Zeker veel meer ben ik heilig van overtuigd

avatar van cees72

cees72

Ik was wat afgeleid door de verschijning van Jon Hamm, aka Don Draper. Wat een geweldig acteur is dat toch....Maar goed de film; het orgineel hoef ik ook niet te zien en misschien zegt dat al genoeg.

Q Jones

iedereen zegt wel dat het orgineel veel beter is

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Mentat schreef:
Het einde is wat afgeraffeld.. het deed me niet veel.
Er zat meer in! Misschien moet ik het origineel eens kijken.

Hier sluit ik me bij aan.

avatar van selientje

selientje

Leuke film, maar ik had de hele tijd een beetje het gevoel dat er nig iets groters zou gaan gebeuren. Maar uiteindelijk gebeurde er gewoon helemaal niets.

En waarom zijn het in dit soort films altijd de Amerikanen de de wereld dan "redden"? Terwijl zij juist in de meeste gevallen degenen zijn die niet willen veranderen.

Hollywood

avatar van wendyvortex

wendyvortex

"Michael Rennie was ill the day the earth stood still..." dat bekt met Keanu Reeves al een stuk minder.

Allemaal niet zo erg, maar een tijd geleden werden we overspoeld met advertisements voor deze film en dan verwachten we natuurlijk ook iets spectaculairs.

De eerste reviews waren echter tamelijk rampzalig.

Zo erg is het allemaal ook niet. Het origineel was natuurlijk ook gewoon een B-filmpje (met een 2 meter+ acteur als robot).

Eigenlijk is deze film ook een soort B-film vergelijkbaar met de films geproduceerd door SciFi-Channel.

Een klasse minder dan wat je van een bioscoopfilm mag verwachten, maar het verhaaltje blijft toch een leuke variant op het gros van de SF-films.

Best een lekkere time-waster en het laatste half uurtje zitten er best nog wel wat aardige CGI-FX in.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Rommel.

Het gemiddelde hier had een waarschuwing moeten zijn, maar ik dacht dat dit misschien toch nog wel een leuke sci-fi zou worden...niet dus.

En da's voornamelijk te wijten aan een ongelofelijk stupide verhaal. Eerste 10 minuten zijn de beste, een soort van Deep Impact in versneld tempo, maar nadien wordt het gewoon één saaie hap. En fuck, waarom moest dat irritante joch toch overal mee naartoe! Waarom schrijf je er zo'n kind in de eerste plaats al in, als scenario-schrijver? Om mij te ergeren?

En dan die Klaatu. Eerst houden hij en z'n vriendjes onze aardkloot ettelijke jaren onder de loep, komen ze tot de vaststelling dat wij een bende eikels zijn die de planeet naar de kloten helpt, en dan, heel snel, omdat miss Connely op het graf van haar overleden man een traantje plengt komt hij tot inzicht dat wij toch zo slecht nog niet zijn, dat we een andere kant hebben ...!!!! Shit, dit trok ik dus echt niet! Idem voor wat betreft dat wijf dat namens de president optrad. Kom nou, hoe ongeloofwaardig kan je zijn.

Zelfs de special effects zijn slap, enig lichtpuntje is die stalen man die die bol in Central Park verdedigt.

Hap slik en weg is deze film. Nu maar hopen dat ik er geen diarree aan overhoud...

avatar van marcelvkan

marcelvkan

Niet veel soeps!!

avatar van 606

marcelvkan schreef:

Niet veel soeps!!

Leg ook even uit waarom ?

avatar van nakada

nakada

Het origineel heb ik ook ooit gezien. Het enige wat me daar van bijgebleven is, is de robot. ( Ik was nog klein ) Waarschijnlijk zal dat van deze film ook het enige zijn wat me bijblijft : de robot en de vernietiging. Erg weinig voor een film die met zoveel bombarie aangekondigd werd.

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Wat een slappe hap was dit zeg.

Gister de film mogen zien.

Achterkant gelezen, leek me toch nog wel aardig. Onverwoestbare Robot, het leek allemaal wel een aardig concept waarbij een onverwoestbare robot toch een zwakke plek zou blijken te hebben ... Niets van waar echter. Ze hadden wat mij betreft veel meer mee mogen doen. Het idee van de ark vond ik wel aardig (al is dit ook niet een onbekend gegeven).

Qua acteer prestaties vond ik het ook aardig tegenvallen. Zeker de jonge Smith vond ik niet geweldig spelen in deze film. En zo had ik bij meerdere acteurs dat ik dacht: 'Wat een niveau'.

Qua special effects ook een fikse tegenvaller. Allemaal wat slapjes. Overal toch een B-Film alles bij elkaar opgeteld.

Erg sonde dat Keanu Reeves & Jennifer Connelly in zo'n matige film hebben moeten spelen. Al waren de acteer prestaties van Jennifer Connelly & Keanu Reeves misschien het enige lichtpuntje in deze film. Zonder deze acteurs was het waarschijnlijk een nog groter drama geworden.

1,5 ster van mij.

avatar van elayz

elayz

Niet echt erg boeiend. helaas zonde van mijn tijd. 2.5*

avatar van missl

missl

daar waar het orgineel nog een verhaal had neemt deze film gedeeltes van dat verhaal en bedenkt er vanalles bij waardoor het een vreemde prent is geworden. moet het vooral hebben van de special effects.

avatar van Minotaures

Minotaures

Rare film. Vond het (overduidelijk) meer slecht dan goed.

De effecten waren matig. Ik heb betere gezien, dus er is een excuus om de effecten hierin beter te hebben verwerkt. Dan heb ik het over dat kolossale cycloop, de sphere's en die miljoenen kleine alles-vreters.

Personages waren niet zo interessant, inclusief Connelly en Reeves. Jaden vond ik maar een irritant joch hierin, maar je kan niet verwachten dat zo'n kind de ideale stiefzoon tijdens zo'n gebeurtenis zou zijn. Dus dat laat ik maar rusten. Zoals andere, vond ik die Minister van Defensie, die de president vervangt ook wat van een 'verzin even snel nog iemand'-concept.

Verhaal kon beter. Het zou best een interessant verhaal zijn, hadden ze het beter uitgepakt. Je hebt Reeves die vindt dat - om de aarde te redden - alle mensen moeten verdwijnen. Volgende moment heeft die toch zijn gedachten verandert omdat mama en zoon elkaar huilend knuffelen.

Wat ik wel leuk vond waren de truukjes die Klaatu kon. Dat met 't elektriciteit en makkelijk duwen van zware dingen. Je zou hem een buitenaarde superheld kunnen noemen.

Geen aanrader als algemeen. Maar voor diegene die zoveel mogelijk sci-fi zouden willen zien kan het best bekeken worden.

avatar van kobe bryant fan

kobe bryant fan

Zo iets saai heb ik nog niet veel gezien.

De robots zien er niet uit,het verhaal is al duizend keer verteld en de acteerprestaties waren ook niet van de bovenste plank.

Het einde verpest nog eens alles dus meer dan 0.5* kan ik niet geven.

avatar van Zizzo

Zizzo

Ik hou wel van dit soort films, ook al heeft deze film wat flinke minpunten, vind ik het verhaal en uitwerken leuk gedaan, einde was nogal flauw en vond ik iets tegenvallen. Een aardige remake maar heeft minder charme dan de 1952 versie. Toch een vermakelijke film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Het origineel van The Day the Earth Stood Still was een brave SF-film, die best wel een nieuwe vertelling mocht gebruiken. Echter is deze film niet zo best. Oke, het begin is nog leuk om aan te zien. Maar in de tweede helft vliegt de remake flink uit de bocht met veel onzinnig gezwets en gaat het klinische acteerwerk van Reeves irriteren. Jammer, hier had een mooie spektakelfilm gemaakt van kunnen worden. Special effects en dan met name die bugs vond ik nog wel aardig om te zien, dus een magere voldoende zit er nog in.

avatar van Yakolev

Yakolev

Zou je dat irritante jochie uit de film hebben gehaald dan had ik de film een volle punt extra gegeven. Te belachelijk voor woorden wat voor sentimentele bullshit de film allemaal met zich meedraagt. Het jongetje in de originele versie was veel beter te pruimen.

Nu ik dat gezegd heb dan kan ik nu vertellen wat ik erover vond. Natuurlijk moet ik dan de originele versie gebruiken die in alle Sci Fi opzichten geniaal was en die dan vergelijken met deze. Het verhaal is in principe hetzelfde, wel wat meer afgestemd op de huidige problematiek maar het komt gewoon niet goed over. Wat eigenlijk een soort van slimme Sci-Fi film had moeten zijn, wordt eigenlijk gewoon een goedkope actiefilm, wat echt zonde is.

Connelly en Reeves acteren ook gewoon prima, alleen voor mij wordt dan de pret nogal gedrukt door het jongetje die wel heel zielig moet voorkomen. Helaas maar het moet dan nou éénmaal.

Wat een slimme Sci-Fi film had kunnen worden zoals het origineel wordt een gewone standaard actie film waarvan we al 13 in een dozijn van hebben.