The Day the Earth Stood Still (2008)
Genre: Drama / Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada
Geregisseerd door: Scott Derrickson
Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates
Gesproken taal: Mandarijn en Engels
Releasedatum: 11 december 2008
Plot The Day the Earth Stood Still
"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"
Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.
Klaatu
Colonel
Target Tech
Mr. Wu
robertoz
Zeer matige film. Ik heb hem 1 keer gezien en toen ben ik er goed voor gaan zitten alleen het heeft me totaal niet kunnen boeien. Een opzich goed standaard sf verhaal alleen slecht uitgewerkt. 1,5*
Madecineman (moderator films)
Gaat wel, deze remake. Het origineel uit de jaren '50 heb ik overigens nooit gezien maar gezien de koude oorlog dreiging waren films over totale vernietiging van de aarde toen aardig populair. De koude oorlogsdreiging uit het origineel is hier vervangen door een meer "Al Gore-ish"- achtige milieuboodschap.
Wellicht beter geweest als het daar bij gebleven was maar natuurlijk moet er in Hollywood altijd aandacht zijn voor het persoonlijke verhaal. Dus is het Connely en haar aangenomen zoon (ja moeilijk verhaal
) dat een buitenaards ras moet overhalen de mensheid te sparen. En die Klaatu trapt er natuurlijk nog in ook, ongelooflijk dat hij de neiging om het menselijk ras te vernietigen nog kon onderdrukken na een confrontatie met dat bloedirritante kind. Dat hele persoonlijke drama kan me totaal gestolen worden. Keanu Reeves is overigens wel perfect gecast als buitenaardse droogkloot.
Gelukkig was de vernietiging van de aarde al gedeeltelijk in gang gezet en kan er iig nog genoten worden van enkele mooie special effects. Die robot zag er best tof uit en ook zo'n Bijbelse sprinkhanen plaag past wel mooi in het plaatje van de apocalyps.
2.5* lijkt me voldoende.
merlijns sikje
Wat een tegenvaller, zeg. Keanu Reves moet toch aardig en film kunnen dragen , maar zelfs hij was matig.
Ook de animatielike ruimtewezen was erg onrealistisch. Het verhaal is ook al oude koek.
Madecineman (moderator films)
Het verhaal is ook al oude koek.
Uit 1951 om precies te zijn.
SnakeDoc
Wat een gare film.
Schiet voor geen meter op.
Niet aan mij besteed!
towniej
ik zie dat deze film gemiddeld 2.54 stem heeft op dit moment
dus eigenlijk een vijfje op de schaal van 10
als ik vroeger op school met veel bombarie een werkstuk zou inleveren en vertellen hoe goed het werkstuk zou zijn en dan met dit fiasco kom aanzetten
dan krijg ik geen 5, maar een hendig dikke onvoldoende
deze film is het perfecte voorbeeld van goede marketing maar niets kunnen waarmaken
met zon hoog budget hadden ze heel wat anders mogen en moeten doen
met zon hoog budget hadden ze heel wat anders mogen en moeten doen
echt een van de teleurstellendste films die ik gezien heb
heel traag geen actie geen spanning
helaas pindakaas bijna sinterklaas
Ben het helemaal met je eens! Maar dat ligt ook aan het feit dat je hier maar 5 sterren kan geven :s 10 was beter geweest.
Hele trage film maar wel goede special effect.
Ik heb me totaal niet gestoort aan zoon van will.
rest was ook wel oke.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Slechte film. Dramatisch slecht verhaal en veelste kort. Klaatu wordt overtuigd na één huilpartijtje. Ze konden hier meer uit halen, maar hebben dat niet gedaan. Enig lichtpunt was de acteerprestatie van Keanu Reeves, voor de rest was het echt bagger. Ik heb veel betere rampenfilms gezien dan dit, ik had er eerlijk gezegt ook meer van verwacht.
Tjeerdd
Ondanks alle slechte berichten op Moviemeter heb ik hem toch even gekeken vandaag. Ik moet zeggen dat het geen film is die ik snel een 2e keer ga zien, maar zeker leuk vermaak voor een avondje.
Sommige dingen kloppen niet helemaal. Het meest vreemde vond ik dat de beslissingen van Klaatu gebaseerd zijn op de emoties van vrouw en stiefzoon. Beslissingen die het lot van de aarde en de mensheid bepalen.
Krappe voldoende
Leno
Knap waardeloze film maar waarbij Reeves met zijn houterige acteren eindelijk een keer redelijk op zijn plaats is. Het verhaal is belachelijk maar de ecologische boodschap waar het verhaal om draait gaat echt te ver. De omkeer is ronduit bespottelijk. Dat vervelend kind lapt hem erbij maar toch ziet hij ineens de 'andere kant' van de mens. Hoe en waarom, dat weet niemand..
De film begint nog wel acceptabel maar zodra er wat ontwikkeling in het verhaal komt gaat het van kwaad tot erger en de climax komt uiteindelijk als een verlossing.
AchmedATM
Deze film had het einde van Knowing moeten hebben, past er veel beter bij.
Frenetic
Op zich is het een redelijke film, mooi gemaakt maar het verhaal kon wel iets beter.
komerad
Op een dag besloot het reclame bureau van Mac Donalds, Microsoft, Pioneer, LG de ultieme reclame spot te draaien, deze werd 103 minuten lang en kreeg een naam : the day the earth stood still
Ondertussen toch al weer een tijd geleden dat ik nog eens een film met zo veel en zo nadrukkelijk aanwezige product placement gezien heb.
Aliens die afspreken in een Mac Donalds om met een big mac in de hand over het lot van de aarde te beslissen? Juist ja!
Ik had gedurende de hele film geen sprankelje geloof in wat ik zag (zelfs vanuit de veronderstelling dat het "zou" kunnen.) Die irritante kleine etter zou je zo een klets om z'n oren willen geven. Evenzeer vind ik dat zijn gedrag niet in de verf gezet worden, hoe kan iemand zo sloom, zonder vuur zoveel haat verkondigen?
De special effects zijn niet echt state of the art, de inspiratie voor de ontwerpen zijn op een maandag ochtend tot stand gekomen.
Voorbeeldje van de geloofwaardigheid van deze film :
Op een gegeven moment zie je dat hij een wonde heeft die bloed, rechts op zijn borstkas. Even later vraagt hij een medicijn voor miraculeuze genezingen en smeert hij die op een slechte cgi wonde LINKS op zijn borst.
Ondermaats!
Toch verveelde hij niet (helemaal).
WessRocks
Net gekeken, geen slechte film.. Zeer groot SF gehalte, goede effects..
Matig verhaal.. Goede acteurs en toch wel boeiende scènes..
seth gecko
eerste half uurtje boeit op zich wel. Ik hou wel van dat hele ' onee de aliens komen, we zijn gebaggerd' sfeertje, maar zodra Reeves zijn Klaatu op de mensen loslaat raakt de boel in het slop. Zelden ook zoveel storende product placement gezien in een film. het einde van de wereld wordt in gang gezet in een fucking mcdonalds en de goeierikken rijden met een hybride? lachen!!
1* en dan ben ik nog gul omwille van Connelly
Fran
- 1953 berichten
In het hele begin dacht ik dat het weer een soort "Armagedon" film ging worden toen Helen in een auto werd afgevoerd omdat er een soort van asteroide op de aarde afkwam. Gelukkig bleek het verhaal toch iets anders en spannender.
Keanu Reeves en Jennifer Conely vond ik redelijk goed acteerwerk afgeven zodat ik me toch best goed in het verhaal kon inleven. Het verhaal was ook erg spannend alhoewel ik het gedeelte van die megagrote robot echt over de top vond. Hier hadden ze wel iets anders voor mogen bedenken. Maar ja, het is een remake hè, en dan moet je je aan het verhaal houden.
helleke
Dit vond ik nu eens een totaal onbeduidende film.
Een van de slechtste die ik de afgelopen jaren heb gezien.
Sloeg echt nergens op, en de acteerprestaties waren ook niet om over naar huis te schrijven.
Meer dan 1,5 sterren wil ik hier dan ook niet aan geven.
Awake78
Pffff, echt een zeer matig vehikel dit. Zelden zoveel ongeloofwaardigs in een 1,5 uur durende 'film' gezien.
Heb werkelijk geprobeerd om me héél veel in te leven en alles maar voor lief te nemen, maar het lukte me gewoon echt niet. Alleen al dat stukje dat er één sniper die alien in z'n borst schiet en dat Jennifer Connelly meteen roept 'Medic, we need a medic!'
. En dat ze daarna plotseling een zwak voor 'hem' krijgt. Of die kleine insectenbeestjes op het einde; ze breken een American Footbal stadion af in 10 seconden, maar onze Klaatu kan wel even 2 minuten schuilen in een viaduct voor een quasi-sentimentele scene
En ineens kon Klaatu de mensheid wel weer redden, toen weer niet, en toen weer wel omdat hij zag dat mensen vergevingsgezind waren? Ik snap dat het een remake is, maar je moet toch ook wel bij jezelf als regisseur te raden gaan dat je dat dan anno 2010 niet op deze manier kunt verfilmen?
Ook die dialogen met (de op zich niet slecht spelende) Jaden Smith en Keanu Reeves, zeer matig. Een beetje up to date SF-film hadden ze er wel van mogen maken.
Vond ook dat de scenes slecht op elkaar aansloten, het was gewoon niet één geheel. Allemaal nutteloze stukjes film aan elkaar geplakt en god zege de greep, pffff echt te slecht voor woorden zeg.
Ook niet echt een aanwijsbaar genre deze film, niet echt SF, niet heel eng, geen drama of achtervolgingsfilm, eigenlijk een beetje mengeling van onbeduidende genres achter elkaar.
Maar toch, maar toch.....bepaalde stukjes film hadden toch wel iets krachtigs. Zoals die scene dat ze die grote alien gingen verbranden, dat zag er nog wel aardig uit. En de acteurs heb ik ook niet echt kunnen betrappen op grove fouten. Snap echter niet dat ze hun naam hebben verleend aan deze slechte film.
Ook schrijnend dat stukje in de McDonalds van 5 minuten of zo, of inderdaad die Pioneer radio. Iemand hierboven zei het ook al, echt één grote reclamespot. Kijk, een beetje sluikreclame ben ik niet vies van en vind het soms nog best geestig gedaan ook, maar hier lag het er echt te dik bovenop.
Tja jammer, volgende keer beter Keanu. Ik neem het je niet kwalijk
orbit
- 12092 berichten
Ik vond hem nog niet eens zo slecht.. tuurlijk is het inmiddels allemaal bekende stuff, maar de boodschap blijft actueel en ook de uitwerking vond ik best geslaagd, het statische acteerwerk van Reeves had zelfs een functie deze keer!
RooieBloemkool
The Day the Earth Stood Still
Wat is dit voor een Al Gore propaganda dan? Met de boodschap dat de mensheid de wereld langzaamaan vernietigt en er pas achter zal komen dat het moet veranderen als het te laat is of als het aan de rand van de afgrond staat. Het verhaal neemt je van plek naar plek in uiteraard..... een hybride auto!
Dit wordt dan vertaald naar een buitenaards wezen die de mensheid moet vernietigen om de aarde te redden. Hij komt in contact met dr Helen Benson, en naarmate hij langer met Helen en haar stiefzoon omgaat, begint hij steeds meer te na te denken of hetgeen wat hij wil doen wel het juiste is. Ondertussen is een ander buitenaards wezen, een soort Iron Man, nog steeds bezig met waar hij voor naar aarde is gekomen. Een dun verhaal wat soms erg onrealistisch overkomt, zoals met die knikkers die overal opdoemen op de aardbol, en het verhaal kent verder weinig diepgang.
Dat deze film een aardig budget had is goed te zien aan de mooie manier hoe alles in beeld is gebracht. De special effects zijn van een erg hoog niveau waardoor de film blijft boeien. Ook de cast kent veel bekende gezichten zoals naast Reeves ook John Cleese en Knepper uit Prison Break (T-Bag), Ik vond het kleine mannetje, waarvan ik het eerste deel van de film dacht dat het een meisje was, bij vlagen goed acteren. Alleen op de begraafplaats vond ik hem wel ijzersterk. Ik zeg nu wel een aardig budget, maar dat zal natuurlijk wel komen van al die sluikreclame die ik hier en daar zie!
Punten waar ik deze film op afreken is het feit dat Klaatu constant onzeker was of hij de aarde nog wel kon redden. Als het einde van de film nadert en hij staat bij de laatste knikker (de opper knikker) in Central Park, legt hij simpelweg zijn hand op de knikker en violá alles is weer in kannen en kruiken. Een ander slecht punt zijn de de kleine insectenrobots die alles van dieren tot een Football Stadium afbreken. Gelukkig kan Kaatu wel even schuilen onder een brug.
Knikkeren met reclame's van Coca Cola en Samsung, een primeur!
Rosicky
Een mooie en goede actrice als Jennifer Connelly zou beter moeten weten. De laatste jaren speelt ze voornamelijk in slechte films, met deze als dieptepunt. Mijns inziens een echte B-film.
Aapje81
Connelly, Reeves en Bates deden het wel aardig en het gegeven van deze film is natuurlijk geweldig maar de uitwerking was zwaar ondermaats. Het dieptepunt vond ik nog wel de scéne bij McDonald.
Alles kwam veel te ondoordacht, rommelig en zelfs oninteressant over en dat is toch met een machtig verhaal als dit nauwelijks voor te stellen. Tel daarbij nog dat zeer vervelende kind en uiteindelijk was ik blij toen de film afgelopen was.
Gemiste kans.

Dystopische film 'Children of Men' van Alfonso Cuarón is morgenavond te zien op televisie

Actiekomedie 'The Unbearable Weight of Massive Talent' binnenkort niet meer te zien op Netflix

Nieuw op HBO Max: Sean Penn en Dakota Johnson samen te zien in 'Daddio'

Flammen & Citronen
Thriller / Oorlog, 2008

Source Code
Sciencefiction / Actie, 2011
extraterrestrial technologyruimtevaartuigultimatum evacuationpanicregeringremakeufobuitenaards wezenend of the worldgiant robottanksociaal commentaarpower outageinterrogationenvironmentalismthreatalien contactcentral parkmessengernanobotsdisintegration