• 9.384.777 stemmen

The Day the Earth Stood Still (2008)

Drama / Sciencefiction | 104 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Scott Derrickson

Met onder meer: Keanu Reeves, Jennifer Connelly en Kathy Bates

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 11 december 2008

Plot The Day the Earth Stood Still

"12.12.08 is the Day the Earth Stood Still"

Een vertegenwoordiger van een buitenaards ras dat een drastische evolutie heeft doorgemaakt om haar eigen klimaatveranderingen te overleven, Klaatu (Keanu Reeves) komt naar de aarde om de mensen in te lichten, hoe slecht hun planeet er aan toe is. Klaatu, die reeds een negatieve indruk van het menselijk ras heeft, wordt opgesloten door de Verenigde Naties. Daarop besluit hij dat de mensheid moet worden uitgeroeid om de aarde te redden. Dr. Helen Benson (Jennifer Connelly) en haar stiefzoon Jacob (Jaden Smith) proberen Klaatu ervan te overtuigen dat het menselijk ras wel degelijk bestaansrecht heeft.

Jacob Benson

Michael Granier

Regina Jackson

Professor Barnhardt

John Driscoll

avatar van Thorak

Thorak

Ik heb het origineel niet gezien maar deze film vond ik ook niet veel.

Op het moment dat ik dacht dat er eindelijk iets zou gaan gebeuren was er opeens de aftiteling....

Acteerwerk was niet erg overtuigend. Kathy Bates als kreng datoveral de hand in wil hebben was wel erg makkelijk te overtuigen en Robert Knepper kwam zeer incompetent over als naamloze kolonel.

FX waren wel mooi.

avatar van bild

bild

Superbudget en sterrencast maar niet altijd even vermakelijk.

avatar van desert

desert

Toch maar gekeken na al die negatieve recensies. Meestal valt een film dan wel mee, maar met deze film niet. Dit is gewoon een slechte film met slechte acteerprestaties.

avatar van sofripa

sofripa

Dat viel niet mee. En das jammer. Gegeven het thema weet de film nergens te overtuigen en het einde komt zomaar...zonder clou of nadenkertje of, nou vul maar in...2 slappe sterretjes

avatar van chanel34

chanel34

Vanwege de hoge budget en reclame over de film, viel het me tegen. Slap verhaal en te veel fouten. Erg jammer.

avatar van sylvia73

sylvia73

Erg jammer dat er weinig duidelijkheid in de film zit en het erg oppervlakkig is allemaal .

Bijv. wat betekende die wiskunde som? Wat moeten de mensen veranderen?, daar wordt nl. helemaal niet naar gevraagd. Twee mensen (die vrouw en de man van de wiskunde som) zeggen dat mensen kunnen veranderen (hoe?) en daarop gebaseerd wordt 'het project' afgeblazen? Dus die twee mensen spreken voor de hele mensheid en krijgen het ook voor elkaar dat alle mensen gaan veranderen? (nogmaals; wat moeten ze dan veranderen?)

Jammer van het bovenstaande. Verder vond ik het wel een redelijke film.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Slechte film; op de special effects na. Het verhaal word zeer warig verteld en lijkt van de hak op de tak te springen. Men wil daarmee waarschijnlijk de sfeer van de klassieke film nabootsen maar dit is falikant gefaald. Het hele concept kon me trouwens ook totaal niet boeien. Hier had dus 1000x meer in gezeten.

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Heerlijk wegkijk film. Ga nu op zoek naar de originele om die ook te kijken. Acteerwerk was goed en de FX waren grandioos. Heb in ieder geval genoten van het verhaal en de boodschap die tussen de regels aan de mensheid wordt doorgegeven.

avatar van HtoJ

HtoJ

ik kan hier vrij kort over zijn. ruk! in het begin denk je nog dat het een goeie film kan worden. maar gaande weg wordt het steeds minder en die FX waar over gesproken wordt ze zijn mooi maar ook overdadig. ik had meer van Keanu verwacht 2 sterren

avatar van Warner Brothers

Warner Brothers

Ik vind dat de film diepgang mist, maar ik heb er wel met plezier naar gekeken. Vind het een vermakelijke film!

avatar van AchmedATM

AchmedATM

De ondervraging scene vond ik het best aan deze film. Maar hoe dichter ik bij het eind kwam ergerde ik me steeds meer aan dat kleine jongetje (aan het personage dat hij speelde).
Daarnaast vindt ik dat hij voor geen meter kan acteren en dat hij alleen de rol heeft gekregen omdat zijn pappie Will Smith is. Ik vraag me af welke film Will heeft beloven te doen, zodat hij die rol kreeg.

Ik had me erg verheugd op deze film want ik heb het origineel nooit gezien en het verhaal is interessant. Maar dit is gewoon een flut film.

1 ster voor deze Keanu, hopelijk gaat hij binnenkort terug voor Constantine II.

avatar van Padde

Padde

vond er eigenlijk niet veel aan

allemaal wel heel makkelijk

sp effects waren wel aardig maar verder nee..niet mijn film

avatar van film88888

film88888

Te weinig Reeves, en ook Reeves speelde te houterig.

Maar de film heeft wel verassend knap camerawerk, en leuke dialogen, maar dat is ook dat.

Verhaal begon te eentonig, en saai te worden hoe meer de film vorderde.

2,5

Boring! Het beint nog wel leuk, maar daarna.....Pfffff! De ene saaie dialoog na de andere. Veel te veel uitleg, zonder iets uit te leggen, eigenlijk.
Dat die robot op het eind uit elkaar valt en dat zelfs Keanu dat niet overleeft, is voor mij een triest dieptepunt.

avatar van Padde

Padde

bagger

Want?!

avatar van Roell15

Roell15

Film net gezien, normaal kijk ik nooit zulk soort films maar nu had ik deze toch in huis en was ik toch wel benieuwd, niet al te hoge verwachtingen en helaas stoorde 'ie soms maar echt goed vond ik hem niet, het was wel spannend maar persoonlijk vind ik dat het beter had gekunt. Wel mooi camerawerk, toch kom ik uit op een 2.5 sterren.

avatar van Scheurleer

Scheurleer

Erg matig. Verhaaltechnisch was het al niet best: een buitenaards wezen die na jaren observatie concludeert dat de wereld beter af is als de mensheid vernietigd wordt, maar binnen no time concludeert dat de mensheid ook "een andere kant" heeft. Tsja, wat heeft hij dan al die jaren geobserveerd, vraag ik me af.

Verder was een deel van de actiescenes weer voorbehouden aan (wat ik maar zal noemen) militair ingrijpen.

Tenslotte, net op het moment dat het wat begon te worden, rolde de aftiteling over het scherm.

Daarnaast vond ik de acteerprestaties niet geweldig, hoewel Jennifer Connelly nog de beste indruk maakte. Keanu vond ik maar matig, en Smith jr. was prut.

avatar van Curly1985

Curly1985

ben het helemaal eens met het gemiddelde cijfer wat deze film al heeft. De reden waarom ze naar aarde komen vond ik tof maar wat hier boven ook al word gezegd, ineens bedenkt hij zich.

Plus dat kind met dat dramagedoe wat me totaal niet raakte.

2,5

avatar van clockwork72

clockwork72

mwaa.. ging wel. Wordt negens bijzonder maar héél slecht wordt het ook nooit. Aardig filmpje voor een keertje dus. Keanu Reeves acteerde goed.

avatar van ErwinH

ErwinH

Goeie Sci-fi film, ik heb me 103 minuten prima vermaakt. goed verhaal, de rol van Reeves is wel wat saai, maar hij haalt eruit wat erin zit. En Connelly acteerd de sterren van de hemel. In mijn ogen onterecht slecht beoordeeld, al ben ik het er wel mee eens dat ventje Smith niet kan acteren, maar zijn rol werkt ook niet echt mee. Prima naar te kijken !

avatar van Pestiis

Pestiis

ik vond em best aardig.

verhaal is best nice geschreven alleen had ie iets langer mogen duren wat mij betreft.

ik denk dat er ergens best een onbewuste boodschap in deze film verwerkt zit, alleen leek de uitwerking op t einde een beetje gehaast te zijn en te zijn afgeraffeld...

al met al vond ik het best een goeie prent en ik vindt t een 3* waard

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Aardig. Daar houdt t ook mee op. Vermakelijk filmpje dat er erg strak uitziet. Een film als dit heeft natuurlijk geen diepgang nodig.

avatar van Jasper72

Jasper72

Pestiis schreef:

ik vond em best aardig.

al met al vond ik het best een goeie prent en ik vindt t een 3* waard

Een 'onbewuste' boodschap? Zelf een blinde en dove zouden kunnen opmaken dat de boodschap van deze draak van een film is dat de mens de wereld verkloot. Zelden een film gezien met zoveel plotgaten en jemig... het is best grappig om te zien hoe Jennifer Connely namens de gehele wereldbevolking kan spreken 'yes, we can really change!!' boehoe... wat een drama.

avatar van Juud

Juud

Wat een draak van een film. Heb me kapot verveeld en geergerd aan de vele cliches en al die dingen die niet kloppen en onlogisch zijn.
Ten eerste is het een flinterdun verhaal: buitenaards wezen komt naar de aarde toe en wil de mensheid uitroeien. Goh, wat origineel maar niet heus! Als er dan nog een beetje spektakel in zou zitten, had ik me nog wel kunnen vermaken. Maar van een strijd is er in deze film totaal geen sprake; er wordt alleen maar in gepraat, gepraat en nog eens gepraat. Ze praten tot ze een ons wegen. Daarbij vond ik die Klaatu maar een irritant figuur. Hij kwam niet strijdlustig over, terwijl hij wel de mensheid af wil slachten. Jennifer Connely vond ik ook niet echt overtuigend, hoewel ze nog wel een van de betere was van het stel. Het meest geergerd heb ik me aan dat jongetje: hadden ze hem er niet uit kunnen knippen? En wat Jasper72 ook al zei: sinds wanneer kan Jennifer Connely voor de wereldbevolking spreken? Allemaal erg ongeloofwaardig.
Tegen het einde aan werd het eindelijk wat beter. Even kreeg ik het gevoel dat de film dan toch een spectaculair einde zou krijgen. Maar jezusmina, wat werd het afgeraffeld! Net toen ik eindelijk zoiets had van: 'okee, het kan dan misschien toch wel goedkomen', kwam de aftiteling in beeld. Ik bedoel: hoe zwak kan een plot zijn? Daarnaast vond ik dat Klaatu wel heel snel tot inkeer kwam. Kom je naar de aarde om de mensheid uit te roeien, komen er een vrouw en een kind tegen je zeiken om ze te sparen, en weg is hij. Totaal niet overtuigend. Heel jammer allemaal.
Het verhaal is totaal niet origineel, maar als ze er een beetje meer tijd en moeite in hadden gestoken, had het nog best een aardige film kunnen worden. Het leek wel of ze deze film in alle haast hebben gemaakt, want er zaten behoorlijk wat gaten in de plot en veel stukken waren afgeraffeld. Naast het feit dat er veel teveel gepraat wordt in de film. En nu heb ik het niet over goede, overtuigende dialogen, maar eindeloos gezeik over niet-boeiende dingen die niets toevoegen aan de film. Ik viel er bijna van in slaap, zo vlak en eentonig was deze film.
Ik vond deze film ronduit verschrikkelijk en het is een wonder dat ik hem nog uit heb kunnen kijken. Ik heb hem alleen maar onthouden omdat ik hem zo slecht vond en geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om hem nog een keer te kijken:

avatar van Polvo

Polvo

Prima film, niks mis mee. Ik vond het zelf een van de betere.

Het verhaal is niet orgineel, maar die opmerking had Juud wel achterwege kunnen laten, het is een remake van 1951.

Ik vond het idee van de ark en de vloed heel mooi bedacht en uitgewerkt.

Klaatu beeld precies uit wat hij is: een neutrale observator die overigens niet gekomen is om de mensen te vernietigen maar om te beoordelen.

Hij komt tot de conclusie dat de mens de aarde vernietigd en deze weg niet kan of wil verlaten.

Dan pas wil hij de mensen vernietigen om de aarde te redden.

Ik ben het dus helemaal niet met Juud eens en een 1 behoord alleen een supperslechte film te krijgen.

Daar valt deze film m.i. niet onder.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Nah, ik vond 'm best wel goed. Leuk verzonnen die robotachtige insecten. Heb me best vermaakt en vond ook niks mis met deze film.

avatar van Nikitaa.xx

Nikitaa.xx

Ondanks dat iedereen hem in mijn omgeving zei dat het niet de moeite waard was om naar te kijken, heb ik me er toch maar aan gewaagd. Wat een fout. Echt verschrikkelijk ik kon me aandacht er absoluut niet bijhouden.

1* (Voor de moeite)

avatar van JacoBaco

JacoBaco

The Day the Earth Stood Still.

Ik kijk uit naar deze dag: The Day That They Stopped Making Stupid Remakes Like This!

avatar van mnrk

mnrk

Een redelijk sf film, het verhaal is natuurlijk al zovaak in films verwerkt " we moeten stoppen om onze aarde te verzieken " !!

Maar wel goed waren de special effects in deze film en de acteer prestatie's van Jennifer Connelly en Keanu Reeves.

Voor de rest ging de film redelijk snel aan me voorbij.

En zoals de reactie boven mij : stop inderdaad met remakes te maken van films en wordt weer eens origineel !! Sommige remakes zijn dik in orde maar andere