• 9.372.683 stemmen

Crank: High Voltage (2009)

Actie / Komedie | 96 minuten

Genre: Actie / Komedie

Alternatieve titel: Crank 2

Geregisseerd door: Mark Neveldine en Brian Taylor

Met onder meer: Jason Statham, Amy Smart en Dwight Yoakam

Plot Crank: High Voltage

"Stay Charged, Stay Alive!"

Chev Chelios (Jason Statham) komt bij zinnen in de handen van enkele Chinese bendeleden die zijn hart stelen en vervangen door een kunsthart. Dit werkt op batterijen die een regelmatige elektrische schok nodig hebben, om te blijven functioneren. Voor Chev volgt een race door Los Angeles, om alles weer recht te zetten, wraak te nemen en zijn hart terug te vinden.

avatar van otherfool

otherfool

Net als het eerste deel een winner door de razende montage, eindeloze beeld- en geluideffecten en non-stop stupide actie. Waar films als 'Wanted' en 'Running Scared' de fout ingingen door zichzelf veel te serieus te nemen, kan het bij Crank 2 niet over-the-top genoeg zijn en dat levert al met al een hoop hilariteit op. De premisse is weliswaar iets minder dan het origineel, ook aan High Voltage deel ik met plezier 3,5* uit. Wie deel 1 beviel kan risicoloos aan het vervolg, en dat is al heel wat.

avatar van Zinema

Mag het een onsje meer zijn?

Althans dit is wat de makers moeten hebben gedacht. Half murw geslagen door deze snelle achtbaanrit word de kijker verwend met visuele lekkernijen en vooral veel absurd geweld. Enigszins vernieuwend voelt het allemaal niet meer aan en een aantal schaamteloze kopiën van scenes uit deel 1 maken dit werkje net iets minder fraai, maar toch.. Vermakelijk is het wel.

Goed.

avatar van twenty6

twenty6

Ik snap echt niet waarom iedereen zo negatief doett over dit film.

Ik vond hem echt goed, wel dezelfde effects als Crank1 maar toch vond ik hem leuk om naar te kijken.

avatar van 606

Vrij aardige ADHD film met mooie shots en actie

Statham is er zeker geschikt voor.

3,5 ster

avatar van Vascago

Vascago

Deze film werd bij vlagen zo hyper gefilmd dat het zwaar irritant wordt. Camerabewegingen waar je duizelig van wordt enzo. En zo zwaar over de top dat het niet meer leuk is in combinatie met het slechte acteerwerk van het grootste gedeelte van de cast. Toch zitten er ook leuke scenes in de film. De renbaan bijvoorbeeld en het hoofd in de tank.
Al met al lang niet zo leuk als deel 1, maar toch nog een krappe voldoende door een paar leuke scenes.

avatar van Derekbou

Derekbou

Weer even hyper als het eerste deel. Knap gemonteerde beelden, evenals de muziek. Een logisch verhaal vind ik bij een film als deze niet echt belangrijk. Helaas zijn het verhaal en de actie nogal kinderachtig en Jason Statham komt me nu, na een dozijn films waarin hij precies hetzelfde type actieheld speelt, wel mijn neus uit.

3*, net als het eerste deel.

avatar van Koert

Koert

Ik heb het eerste deel nog niet gezien, maar Crank: High Voltage heeft me positief verrast. Ik verwachtte weer de zoveelste slappe actiefilm met Jason Statham. Qua inhoud en diepgang van de film zijn mijn verwachtingen dan misschien ook wel uitgekomen. Crank: High Voltage is echter alles behalve slap. Al meteen barst het geweld los en in sneltreinvaart gaat Chelios op zoek naar zijn hart. Korte speelduur, flitsend camerawerk, soms hilarische en soms super corny humor, harde actie ondersteund door perfect passende muziek... Wat wil je nog meer?

avatar van Respekked

Respekked

Plot omschrijving klopt natuurlijk van geen kant hier.

Maar goed, schitterend, hyper en geflipt. Een grote aanschakeling van 'grinnik' momenten om de lompigheid van het geheel. Statham koning!

AHWA, welke link naar Snatch. heb ik blijkbaar gemist?

avatar van patrick21079

patrick21079

Kom net uit deze achtbaanrit.

Bigger is niet altijd beter, wel minder als deel een maar zeker nog goed. Gewoon verstand op nul en kijken maar. Er zitten een paar geweldige scenes tussen en schitterende personages, zoals Venus met z'n Tourette.

En Jason Statham blijft de man. Amy Smart was ook weer leuk om naar te kijken. Het lachie van Johnny Vang was ook geweldig. Ook de terugverwijzingen naar deel een waren grappig.

Compleet over-the-top onzinnig, smerig, vuig, vrouwonvriendelijk, agressief, seksistisch, gewelddadig, snel, dom, sadistisch en lawaaierig.

kortom, iets vermakelijker dan deel 1.

Full body Tourettes!

avatar van FillumGek

FillumGek

Lekker vervolg op het succesvolle eerste deel.

Dit deel overtreft bijna alles wat het eerste deel zo tof maakte. Bruter, absurder, chaotischer. Helaas ontstaat daardoor soms een beetje een overkill. Voor mensen met epilepsie is deze film niet gezond. Enorm chaotisch gefilmd, roterende camera's, inschuivende beelden, hardrock en special effects en je krijgt een enorme brok explosiviteit voor je kiezen.

Statham is weer lekker op dreef. Smart is weer ontzettend leuk om naar te kijken en de comeback van Ramirez is ook een leuke verrassing. Ook weer een aantal komische scenes zoals de seksscene, de talkshow en de 'monster' scene tussen Vang en Chelios.

Niet zo nieuw meer als zijn voorganger, maar wel bijna net zo vermakelijk.

avatar van wwelover

wwelover

Zo deel 2 gezien en weer zwaar genoten. Wat een heerlijke film, echt top amusement. Lekker Over The Top en zwaar onrealistisch! Je moet daar natuurlijk wel van houden anders is dit geen film voor je. Ik vond het verhaal weer super. Wat een onzin en toch zo leuk. Gewoon BANG BANG actie. Ik had geen last van de manier van filmen, al was het wel erg snel allemaal en ook die clipjes tussendoor waren soms verwarrend. Deel 2 is iig wel wat ranziger dan deel 1, bijvoorbeeld met de elleboog scene:p

De momenten op de renbaan zijn echt meesterlijk. Die seksscène echt briljant en iedereen maar juichen. Toppunt vind ik wel als Chev Chellios met die hondenband omloopt en loopt te blaffen en zo. Geweldig gedaan door Statham

De cast is weer top. Jason Statham is my hero geworden de afgelopen jaren, wat een geweldige gast is dat. Een actieheld en onwijs grappig. Ook Amy Smart is weer top. Overige cast is ook goed. Al vond ik dat chinese hoertje wel vervelend, maar ja dat hoerde o bedoel hoorde in haar rol. (denk ik)

Jammer dat het eind als Statham in vuur staat er nogal nep uitziet

avatar van Theunissen

80 minuten pure belachelijkheid en onnozelheid maar ondanks dat kon me deze film wel bevallen. Het was vooral de combinatie van compleet overdreven actie, de humor, de muziek en de vele geile soms zeer schaars geklede dames (m.u.v. die achterlijke Bai Ling) die me konden bekoren in deze film.

avatar van Macmanus

Macmanus

Jonge honden cinema!

Heerlijk dit. Probleem is toch met cinema, dat er les in word gegeven. Begrijp me niet verkeerd sommige dingen zijn best aardig om te weten, maar het wordt toch vrij vaak gebruikt als een soort ijzeren wet. Ik zeg misbruik scholen voor hun stuff en leer mensen kennen, en blijf verder zo ver mogelijk weg van oude mensen die je iets over cinema willen vertellen. Deze heren hebben dat vast gedaan, ze genieten vast van een Kubrick, maar zien ook helden in de videoclip wereld en de low budget fantasie film. Japan kennen ze ook duidelijk, dacht toch wel invloeden van Electric Dragon 80.000 V gezien te hebben.

Prachtig, niet alles werkt altijd, vond de muziek niet altijd even goed werken tegen het einde toe dan wel weer steeds beter. Maar het enthousiasme is aanstekelijk net als in deel 1 en er zitten een paar shots in die laten zien dat cinema niet uit vaste regels bestaat! En de actie is ruw, hard, vet!

Heerlijk stukje ook met die gast bij de psycholoog. Je wist al wat er ging gebeuren maar het duurde toch nog vrij lang, waardoor het weer hilarisch was.

4.5 sterren. Weg met die oudjes, die denken te vaak dat ze de regels kennen en cinema alleen maar op die manier moeten maken. Het is saai en beproeft, dit is lekker en verdienen hun kans om jaren daarna weer te worden afgetroefd door de dan jonge garde!

avatar van milo30

milo30

Geweldige over de top actie. Geweld, Sex, Actie, Weirde animatie en Genoeg blote vrouwen. Echte een mannen film. Ik vond hem beter dan crank 1. Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat in crank 3, want die gaat er echt wel komen! De 5 sterren die ik geef zijn om de mensen die de genialiteit van deze film niet begrijpen te compenseren. Mijn echte cijfer is 4 sterren

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Absurditeit verheven tot kunstvorm.

Inhoudelijk totale onzin, maar werkelijk geweldig flitsend gefilmd en gemonteerd met veel leuke vondsten en creatieve kwinkslagen. In tegenstelling tot veel andere flitsende films past het hier geweldig bij het verhaal, al is het geheel wel minder fris dan deel 1.

avatar van Phoenix

Phoenix

Haha, dat berichtje ingesproken op het antwoordapparaat . En die twee nichten met die hond! Er zit een stuk meer humor in deze film dan in deel 1 als je het mij vraagt. Verder meer van hetzelfde, maar mij hoor je niet klagen. Volslagen debiel weer. Heerlijk.

avatar van DVD-T

DVD-T

Nieuwe situatie in hetzelfde jasje als de eerste Crank.

Crank is een topper in zijn genre, harde actie in een mordend tempo in beeld gebracht. De adrenaline die Chelios moet verkrijgen voel je gewoon mee. Crank: High Voltage gaat direct verder waar Crank ons achterliet. Het begint meteen met zo'n bizar humoristische scène waarin we een openhart operatie volgen . Ik heb echt krom van het lachen gelegen. Het begon dus al goed. Helaas gaat het dan gewoon verder en krijg je (nagenoeg) hetzelfde verhaal als in het eerste deel. Tja waarom zou je neit doorbouwen op een succes formule zullen de regisseurs gedacht hebben. Wel krijg je natuurlijk weer een aantal weergaloze actiescènes te zien. Daarin maakt het duo al zeer veel goed. Ook zijn de rare fratsen van de personages volop aanwezig, en maken dit weer tot een goed stukje entertainment. Net als in het eerste deel is alles ook weer fantastisch in beeld gebracht.

Wel wat minder dan deel 1, maar wederom weer een erg gaaf filmpje.

avatar van Nivo

Nivo

veel meer humor als in de eerste.. wel vond ik hier het verhaal een stukje slechter.. zit hier niet een heel diepgaand verhaal in maar er zaten hier gewoon extreem veel fouten in.. de huid blokkeert namelijk elektrische stoten af van onder de 45 volt.. maar dat terzijde..

een heerlijke film.. makkelijk om weg te kijken.. en zeer vermakelijke humor.. af en toe leuk terug gekoppeld naar de eerste.. hoop alleen wel dat ze nu hiermee stoppen en dat ze nu weer wat nieuws verzinnen!

avatar van s0062423

s0062423

iets minder dan zijn voorganger, maar wel weer lekker doldwaas en voorzien van spannend camerawerk, al is ook dat net iets minder in vergelijking met de vorige, de soundtrack al helemaal.

Neveldine en Taylor pikken bovendien iets te vaak en te geforceerd de draad weer op van de vorige film. Zo zijn er eigenlijk best een paar overbodige flashbacks en zelfs hele scènes in deze film aan te duiden (zoals het trauma van de verpleger). Deze halen eigenlijk enkel en alleen de vaart uit de film, en daar steunt ie eigenlijk op. Beetje vreemde keuzes. De humor is daarentegen weer van topniveau; het voicemailbericht en de FBT .

Het eindgevecht vond ik echt zelden gezien slecht. Statham is wel weer in topvorm. Ik zie hem eigenlijk echt wel graag in zulke rollen, ontzettend coole vechtersbaas. Het personage lijkt hem wel op het lijf geschreven te zijn.

Hoe dan ook, Neveldine & Taylor is best wel een dynamisch regisseursduo met ballen te noemen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Heerlijke onzin dit.

Nog idioter dan het eerste deel volgens mij, maar ik heb me weer meer dan vermaakt. Statham blijft perfect als Chev Chelios, geweldig figuur. Njah, eigenlijk is het gewoon één brok actie, hilarische humor, absurde situaties en dat alles vertelt in een moordend tempo, met druk camerawerk en flitsende montage. Daarnaast nog wat grappige dingetjes, zoals het moment dat er ''9 seconds later'' in het scherm komt te staan ( ), of de scéne wanneer Chelios in de hens staat en z'n middelvinger opsteekt. En dan dat hoofd wat in leven wordt gehouden. Geweldig. Onzin van de bovenste plank, maar wel heerlijke en erg vermakelijke onzin. Kom maar op met deel drie zou ik zeggen.

avatar van bokje1989

bokje1989

Deel 1 van Crank zat al vol onzin, maar deel 2 gaat nergens meer over.

avatar van DeReveo

DeReveo

Hele vette actie film!

Het camerawerk doet me sterk denken aan SPUN!

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Mijn mooie broodtrommel.....Ling Bai is een geweldige, aanhankelijke bitch in deze film! Een vernuftig dansje met die Tourette kerel vormt een van de vele hoogtepunten in dit over the top spektakelstuk.

Een psycholoog die de kluts volledig kwijt is, een journaallezer die zich schuldig maakt aan het gebruik van schuttingtaal, hernieuwde kennismakingen met wat volk dat in Crank al present was.....Kortom, Crank: High Voltage is gewoon uit hetzelfde hout gesneden als diens illustere voorganger.

Veel gevloek, getier, een hoop actie, veel visueel geklooi met letters en tekens maar bovenal een film die met de nodige fun is gemaakt. Alles kan en lijkt te mogen, wat zich vertaalt in een onstuimige maar prettige rit in de hoogste versnelling waarbij niets geschuwd wordt.

9 seconds later.....

Het is alweer even geleden dat ik zoveel gelachen heb als bij deze complete nonsens. De film heeft geen enkele pretenties en het verhaal is te verwaarlozen, maar wat geeft dat als je getrakteerd wordt op 90 minuten hoogstaand vermaak met louter verknipte en ongemanierde personages en contexten. Bij de situaties op de paardenrenbaan dacht ik dat ik erin zou blijven. Dat gewrijf van Chev Chelios tegen een mannenlichaam of een bejaarde vrouw aan, om vervolgens verschillende standjes te beoefenen met zijn vriendin op de renbaan.

Fijn camerawerk, aardige muziek en veel leuke details ( die gevangenisfoto `s, gezellig even een balletje trappen..... ) in een vlotte film die hier schromelijk ondergewaardeerd wordt. Van dit soort films gaat je hart toch gewoon sneller kloppen?!!!!! Deze film pikt veel van de humor uit Crank op, maar weet er een nog onzinnigere en geëvolueerde draai aan te geven. Puur genieten! 4,5*

avatar van Bottleneck

Bottleneck

maxcomthrilla schreef:
recensie
Helemaal mee eens.

fantastisch entertainment!
Je moet er van houden, gezien de lage imdb en mm-score, maar allemachtig wat een tempo! Pervers, maffe figuren, supersnel camerawerk en geweldige stills.

En de absurd wisselende score is perfect en maakt het helemaal af.
Suck my dick - suck my motherf*cking dick
Dat dat rave-nummertje nog eens in een film langskomt

Scenes lekker hilarisch, zoals het opwrijven tegen die tattoo-kerel, de close-up van die ranzige mond van el Hurrrrrón, die ouwe in de limo met z'n tong (Bill, van Kill Bill..), de Tourette guy aan het shocken met dat maffe wijf op het kruispunt, etc etc.

Minpuntjes, oke dan, soms iets te kinderachtig en door het razendhoge tempo had de film wat korter mogen duren. En de finale had ik wat meer van verwacht. Maar ach, de hele film is al een climax.

avatar van BjornH

BjornH

Ik vond deze een stuk minder dan deel 1, waar naar mijn mening toch wat meer subtiliteit inzat en zeker minder ranzigheid. Ook vond ik de toevalligheden in deel 2 toch wat te overduidelijk met als voorbeeld Don Kim, venus en Eve die gwoon uit het niets opduiken .

Daarnaast zaten er te veel onzinnigheden in die het totaalbeeld erg negatief maakten....jammer. Ze hadden gewoon geen vervolg moeten maken....pure uitmelkerij en geldgier als je het mij vraagt

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Oh mijn god. Dit was me toch godverdomme opnieuw een adrenaline-kick van hier tot Tokyo. Crank 2 is nog beter, nog over de topper en nog geweldadiger dan de eerste deel. Het begin al: Natuurlijk dachten we bij deel 1 al: Chev overleefd het niet met die hele grote val want gewoonlijk ben je morsdood. Maar nee hoor: de regiseurs wekken Chev Chalios hierin weer tot leven.... eeeh hoe eigenlijk?..... ja, door een electrisch hart te plaatsen. (Maar die botten dan? Oh ja das waar.) Maargoed, whatever. Dit was me toch weer een zeer ADHDerige coole film. Statham knalt en vloekt en raced er weer als een dolle hond tegen aan. De actiescenes zijn gewoon weer om met een brede grijns dervoor te gaan zitten en de platte humor was ook weer om te gillen en het woord "Fuck" word ook elke seconde geroepen. Ook Amy Smart als Eve is weer terug van weggeweest. En de film zit weer overvol met hele leuke dingen: Die Shotgun in reet scene, die ongelovelijke retecoole scene in die striptease, waarbij die tieten van die stripper lekgeschoten worden, De Neukscene tussen Eve en Chelious vind dit keer niet plaats midden op straat maar op een paarderacebaan, Die spelshow met de jonge Chev Chelious, Die scene met dat hondje, Die schietpartij in de limousine HAHAHAHA , die scene met dat omaatje, die vele manieren om te stroomstoten om je hart op gang te houden en zo kunnen we der nog wel een paar opnoemen. Die arme Chev Chelious zijn leven word me toch wel heel lastig gemaakt.

En natuurlijk mochten de tekenfilm en reclame-achtige elementjes tussendoor ook niet ontbreken.

Gewoon een subliem vervolg. Had best wel in de bioscoop kunnen draaien. Gewoon weer het ultieme over de top vermaak. Van mij mag deel 3 ook weer komen. Ze kunnen toch de leukste manieren vinden om Chev in allerlij omstandigheden in leven te houden.

avatar van Spetie

Heerlijk vervolg toch wel weer. Zelden zoveel onzinnige zaken gezien als in deze film, maar aangezien de film totaal geen pretenties heeft is het hier echt verstand op nul, lekker achterover zitten en genieten van alles wat voorbij komt. En er komt een hoop voorbij, want net als het eerste deel heeft de film een verwoestend hoog tempo met daarnaast een flitsende montage. Je zou bijna zelf een kunsthart moeten hebben als je ziet wat er in deze film gebeurt. Teveel om op te nomen eigenlijk en een grote adrenalinerush van begin tot eind. Het originele is er mischien af, maar de humor, Statham en de rest maken een hoop goed. Ik heb een paar keer goed gelachen. Deel 3 zal ongetwijfeld ook nog wel gemaakt worden, maar dat juich ik alleen maar toe.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Wat houd ik toch van dit soort over the top, adrenaline actiefilms! En wat houd ik van Jason Stratham.

Deel 1 vond ik geweldig, dit deel wederom zeer goed! Vanaf de eerste minuut is het ACTIE EN GAAN. Om menig komedie kan ik niet lachen, maar bij deze film heb ik mezelf vele keren luidkeels horen lachen en minstens zo vaak horen roepen hoe vet een bepaalde scene wel niet was gemaakt.

Het verhaal en het idee is bij beide films exact hetzelfde (jezelf in leven houden met de meest debiele acties), maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Een paar postings hierboven zijn allerlei geweldige scenes genoemd. De onzinnige scenes als '9 secons later' en dat het gevecht met die rooie opeens door 2 reuzen wordt gevoerd, dat is geweldig. Het gaf me het idee dat ik naar een hele vette Anime zat te kijken (en het wekte hetzelfde mooie gevoel op als bij Kill Bill)

Laat deel 3 alstublieft snel komen! Ben benieuwd hoe ze zijn kop weer op de rails krijgen. Omdat deel 1 helemaal nieuw was, en dit in feite een verhaalkopie is een klein half sterretje minder.

avatar van schram101

schram101

Snel, hard, overdreven, smerig en erg vermakelijk!

Evenals het vorige deel. Deze toch iets minder. Vooral vanwege de orginaliteit. Het is toch allemaal een beetje van hetzelfde.