Genre: Drama / Komedie
Met onder meer: Owen Wilson, Jennifer Aniston en Eric Dane
Releasedatum: 5 maart 2009
Plot Marley & Me
"Heel the love."
Marley is een gele labrador die door John Grogan, een columnist voor een krant, en zijn vrouw Jennifer wordt geadopteerd. Het idee was om zo een idee te krijgen wat ouderschap inhoudt, maar de hond blijkt nogal hyperactief te zijn. Hij vernielt de boel, wordt van de gehoorzaamheidsschool geschopt en wordt alleen maar erger wanneer John en Jennifer kinderen krijgen.
John Grogan
Shannon
Dr. Platt
Editor
brabusRUS
Deze film raakte mij ook, en zoals Owen Wilson zei: Naar deze film wil ik ook wel een Labrador.
Line89
Heerlijke film, veel komische momenten waarin de hele zaal plat lag, heerlijk complexe relatie problemen die overwonnen worden. Leuk dat het over zo'n lange periode gaat en dat het toch zo goed gelukt is! En aan het einde kon ik de tranen amper binnen houden, wat een geweldige film. Al vond ik wel dat het einde net íets te lang doorging met zielig zijn.. Maar dat was meer omdat ik het gewoon niet meer kon hebben..
Oscarwinnaar
De eerste film sinds ET waarbij ik moest huilen.
Zulke films moesten verboden worden, zo'n pijn voelde ik!!
Van mij krijgt ie 5 sterren, dat verdient deze film.
Techro
Mwa viel tegen...had er echt meer van verwacht. Ik vond het meer een drama ofzo. Maar hij keek lekker weg.
FillumGek
Leuk drama met een aantal komische momenten.
Ik heb zelf nog nooit een hond gehad. Vroeger toen ik een jaar oud was wel, maar die hadden m'n ouders weggedaan omdat hij me altijd aanviel. Ik heb echter wel andere huisdieren gehad dus binding met dieren heb ik wel.
Wilson en Aniston acteren goed samen. Vooral Aniston vond ik leuk spelen. Het verhaaltje begint zoet, maar later blijkt de hond Marley een extreme lastpak te zijn. Toch blijven zijn baasjes, en jij als kijker, van hem houden. Ondanks alle, soms komische, ellende die hij veroorzaakt is hij een deel van het gezin geworden.
Ik las uit de reacties al dat het tegen het einde een zielige film werd, dus dan weet je natuurlijk wat je kan verwachten. Ik verwachtte echter een tragische dood, maar de oorzaak was gelukkig ouderdom. Toch was het best ontroerend en zat ik wel even met een brok in m'n keel. Goede, onderhoudende film.
wasta
afgezet na 20 minuten. Leuke lieve hond, maar te kinderachtig en te weinig inhoud.
Quisto
ondanks mijn 2,5 sterren vanwege mijn huilende moeder en het flinterdunne verhaal meen ik dat ze het waard zijn omdat menig dieren(honden)liefhebber zich zal herkennen in het afscheid nemen van een geliefd huisdier die veelal ook een periode beslaat van je eigen leven. Ook in deze film maken de hoofdrolspelers enkele transisties door in hun leven terwijl hun huisdier ondanks al zijn kuren de stabiele gemeenschappelijk factor van liefde vervult. Het einde was tranentrekkend voor een ieder die dit zal begrijpen..
m1701
Wel een aardige film
Deze film scoort zo hoog, waarschijnlijk omdat de film zo kenbaar is voor de meeste mensen die een hond hebben.
Ik heb er alleen geen traantje om moeten laten. De film was op het eind wel zielig, maar het hoort erbij.
Leuk om een x gezien te hebben
3,5* voor het kenbare verhaal
Bibelonseberg
Goede film, maar wel zorgen dat de tissues in handbereik liggen.
danuz
Bekeken omwille van Owen Wilson, die ik toch telkens wel kan waarderen (al hoewel hij toch het meest gloreert wanneer hij met Wes Anderson speelt). Film is vooral op het begin best plezant om kijken. Humor is nu niet direct enorm grappig en scherp, maar het geheel is dan nog wel feelgood en zomers. Wanneer echter de cracks in het huwelijk gaan optreden, de vermoeidheid toeslaat wordt alles direct een pak minder fijn en gaat de film slepen. Op het einde worden de kids nog even als charmeoffensief opgegooid, is het best zielig dat het hondje moet worden ingeslapen, maar tegen die tijd was ik mijn interesse in de film eigenlijk al lang verloren.
$pecial
Heel knap van je dat je na 20 minuten al weet dat een film kinderachtig is en weinig inhoud heeft!
medansavamhel
Halverwege de film dacht ik "dit was toch een komedie?", want er was nauwelijks komedie aanwezig. Ik zie nu dat de film ook met name als drama wordt gecategorizeerd, dus dat zit wel goed.
Het acteerwerk is uitstekend. Met name van Jennifer, maar ik had ook niet anders verwacht. Het verhaal heeft verder weinig inhoud. Nouja, er gebeurt opzich genoeg, maar het heeft verder niet zoveel waarde. Het doet zich voor als een standaard leven. Erg herkenbaar ook. Dat is natuurlijk goed gedaan, maar ik loop er niet erg warm van. Een prima filmpje om eens een keer gezien te hebben, maar een tweede keer zal ik 'm nooit kijken.
medansavamhel
Toch blijven zijn baasjes, en jij als kijker, van hem houden.
Nou, ik heb mij nogal geïrriteerd aan dat beest. Er wordt zoveel stress veroorzaakt dat ik mij als kijker bijna op begon te vreten bij het aanschouwen van het gedrag van dat beest. Het was voor mij een opluchting toen Marley ouder en minder actief was. Wat dat betreft is de film niet goed om je te ontspannen. De spanning is bijna constant aanwezig.
Angrod_Pallanén
@medansavamhel; heb je zelf een hond? Zo niet zou dat je houding tegenover de film verklaren.
Zelf als hondenliefhebber en met mijn eigen hond die nu ook al 1.5 jaar dood is, is deze film een feest van herkenning en zijn de acties van Marley heerlijk vermakelijk en herkenbaar. Dat samen met het down to earth gezinsleven met Wilson & Aniston combineert tot een gevoelige familiefilm met een mooi einde.
3.5
svendex
Ik zat met een brok in mn keel aan t einde, zeker als je een dierenvriend bent is dit een heerlijke film om te kijken vanwege de overeenkomsten die je hebt met je eigen hond.
Alina<3
zoo mooi en op het einde zoo zielig! bij het einde had ik net zo veel verdriet als toen ik mijn eigen hond moest laten inslapen! En de film is zoo goed! een en al lof!
rose
flauw slap kinderachtig verhaal wat nergens over gaat..
booyo
Ik moet eerlijk zeggen dat ik Marley niet zo'n hele leuke hond vond tijdens het kijken van de film. Uiteraard is hij als puppy geweldig! Maar naarmate hij ouder wordt begon ik me steeds meer aan hem te ergeren.. Zoals medansavamhel hierboven aangeeft, vond ook ik de hoeveelheid stress die hij veroorzaakt erg irritant. Toch is het een vermakelijke film, en blijft Owen Wilson een fijne acteur.
WanderingStar
owwwww ik moet zo huilen..
ik vond het eerst stom dat alles zo snel ging.. maar het werkte wel op die manier..
Wij hadden ook zo'n hond.. nou ja een hele andere, maar wel 1 die vanaf mijn geboorte met ons gezin mee gegroeid is..
Oh wat moet ik huilen! Hij is nog niet dood terwijl ik dit typ maar ze zijn wel bij de dierenarts.. Misschien kom ik later nog meer zeggen..
patjenmgn
Pffff gisteravond zitten kijken, heel wat traantjes moeten laten. Ben pas zelf met mijn dierbare viervoeter naar de dierenarts geweest en dacht dat ik hem daar moest achterlaten, dus voor mij een beetje te herkenbaar....
clapperloader
Zelfs ik, een ontzettend nuchtere meid uit het noorden (we staan er om bekend) heb bij deze film heel wat tranen moeten laten. Verder qua acteerwerk ook lekker om naar te kijken, ook vond ik het zelf een pluspunt dat er in de tijd vooruit werd gesproken telkens. 3,5*!
Hectometersnor
Vond dit een beetje een flauwe film, de hond was wel grappig en leuk maar dat is altijd goedkoop scoren. Ik vond Aniston en Wilson echt tenenkrommend slecht spelen. Aniston speelde weer het moeilijke irrationele mens en Owen kan gewoon niet acteren, dat hij tegen het einde nog een jankscene voor elkaar kreeg was een wonder opzich.
De hond krijgt 2 sterren, de rest vond ik echt niks aan
nens89
Echt een heerlijke film! Ik heb het boek ook gelezen dus ik wist hoe het verhaal zou vergaan, maar dat bedrukte de pret niet. Wat een heerlijke film!
Many
Een vrouwenfilm die met het verhaal (voor zover er verhaal inzit) niet naar een climax toewerkt.
3.5
Nooit een huisdier gehad, dus toegegeven dat dit gegeven mijn houding deels zal verklaren. Echter, ik kan mij nauwelijks voorstellen dat de meeste honden constant zo actief zijn in een negatieve zin. Niet als de hond goed getrained is in ieder geval. Natuurlijk zal het beest wel eens wat uitvreten, maar dit is een vrij karikaturale vertoning in de film dat mij nogal heeft geïrriteerd.
Hagele
Kan je vertellen dat ik met een soortgelijke hond te doen heb, en de vorige ook
Ik herken(de) gewoon zo veel in deze film (de hond, geboorte van kinderen etc.). Daarom ontroerde deze film mij ook echt. Heb het al meer gelezen, maar dit is mijn eerste film waarbij ik echt tranen liet sinds ik volwassen ben.
Roos-_-
Ik heb helemaal niks met honden en daar gaat het bij deze film volgens mij ook niet om. Goede film goed geacteerd door Wilson en Aniston.. En ik kon het echt niet droog houden bij t einde ook de 2e x niet... xD
vranque
Geweldig. Niets aan toe te voegen.

Marley & Me: The Puppy Years
2011

Netflix-succes voor oude hondenfilm: waarom kijkt iedereen nu deze tranentrekker?

De drie best beoordeelde projecten van de jarige Eric Dane (50)

Hachi: A Dog's Tale

August Rush
Drama / Muziek, 2007

The Blind Side
Drama / Sport, 2009
journalistgebaseerd op boekpuppyliefdehondduringcreditsstingerpetscolumnist animal leadpet ownership