Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: James Watkins
Met onder meer: Michael Fassbender, Kelly Reilly en Jack O'Connell
Releasedatum: 14 mei 2009
Plot Eden Lake
"A weekend by the lake, with views to die for."
Lerares Jenny en haar vriend Steve gaan er een weekendje tussenuit naar het idyllische Eden Lake. Hun rust wordt echter al snel verstoord door een groepje vervelende tieners. Kleine pesterijtjes monden al gauw uit in levensgevaarlijke situaties voor het stel.
aerts007
Zo dan..! Dat is nog eens een goed voorbeeld!
Sorry , ben even niet mee, kan u zich even nader verklaren graag?
Sorry , ben even niet mee, kan u zich even nader verklaren graag?
Dit soort ettertjes, maar dan niet in een supermarkt, maar in een bos.....en een jaartje of 4 ouder. Het gaat om het type ontspoorde lower class jongeren. Zeg nu niet dat die niet bestaan.
aerts007
Dat bedoel ik dus, een jaartje of 4 ouder.
Maar dan zijn het al geen ettertjes meer,
- 12092 berichten
Ja man, goed punt! Dan zijn het natuurlijk verantwoordelijke en volwassen individuen, en die doen nu eenmaal dit soort zaken, waar dan ook
In mijn bron van de Telegraph (gaat alleen over Londen trouwens) betreft het ook merendeels schoolgaande jeugd. Wat is je punt?
Dat bedoel ik dus, een jaartje of 4 ouder.
Maar dan zijn het al geen ettertjes meer,
Die gassies waren 12, zijn op hun 16e nog heus wel ettertjes, net als in de film.....
Leeftijd...van deze deugnieten
schram101
Verschrikkelijk, aerts, doe es normaal joh!
Kijk es om je heen in stad, zie je daar ook niet genoeg ettertjes van 14, 15? Kom je wel eens metro? Amsterdam, Rotterdam? Uiteraard worden hier geen stellen met een stanleymes bewerkt] maar zien we hier ook niet de verloedering van de samenleving? Etters zijn er genoeg hoor, van 6 tot 86 jaar!
Eden Lake geeft uiterst realistisch weer wat er om gaat in zo'n groep met zo'n daarbij behorende leider.
- 12092 berichten
Ik heb wederom nog weer nergens ook maar één steekhoudend argument gezien wat deze film ook maar een fractie ongeloofwaardiger maakt. Mocht één van de critici zo vriendelijk zijn een bron te plaatsen waaruit dat blijkt, of blijkt dat dit soort jongeren absoluut niet voorkomt in Engeland, dan lees ik die met interesse. Tot die tijd blijf ik dit soort kritiek gewoon bullshit vinden
aerts007
Verschrikkelijk, aerts, doe es normaal joh!
Heb met de bus gereden in Antwerpen, nooit last gehad met de leeftijd die hier in de film wordt voorgesteld.
Is er al iemand doodgeslagen in Nederland op het openbaar vervoer? Hier wel, dus, zou zeggen kom eens langs.
Lijn 23, Luchtbal-Zuid.
Lijn 23, Luchtbal-Zuid.
Nee, in België sluiten ze jongeren van deze leeftijd op in hun kelder...
schram101
Het blijkt in Belgie toch een stuk vredelievender te zijn dan hier in Nederland..
Hmm.. Intergratiebeleid?
s0062423
Jullie beweerden dat Engeland zo'n gevaarlijke streek is geworden dat willekeurige toeristen worden aangevallen door hangjongeren en hun ouders, bij wijze van tijdverblijf. Nog geen steekhoudende bron over gevonden.
Zeer volwassen,
schram101
Jullie beweerden dat in Engeland (en de rest van de wereld) alle jochies van die leeftijd geen etterbakken zijn maar met zijn allen achter de Wii Mario World spelen..?
Wat hier gebeurd is toch ook extreem?
En we beweren nergens dat Engeland zo gevaarlijk is. Wel dat dit in principe best zou kunnen voorvallen endat het daarmee realistisch is. Dat is iets anders dan stellen dat het "de realiteit' is.
Hmm.. Intergratiebeleid?
Kinderjournaal zeker iets meegepikt?
Zeer volwassen,
Jij zal het weten, jij bent Belg.
s0062423
Nergens beweerd, integendeel. Ik geloof enkel niet dat in er in Engeland zo extreem aan toe gaat zoals in de film wordt afgebeeld.
s0062423
Inderdaad. Basis van verhaal is ergens nog realistsch, maar wordt zodanig uitvergroot en in extremis getrokken dat het ongeloofwaardig wordt. Wat jullie niet willen begrijpen.
- 12092 berichten
Alles wat in films gebeurt moet meteen representatief zijn voor iedereen en alle lagen van de bevolking voor jou? Ik ben benieuwd of je al veel van dat soort films hebt weten te vinden
Ik beweer slechts dat er een bepaalde laag van de bevolking is waar grote onvrede heerst en ook een grote mate van culturele achterstand op de middleclass.. en dat die kloof in Engeland groter begint te worden, en altijd al groter was dan bij ons het geval. Lees sociologische studies of kijk eens wat vaker BBC.
Ik vind het niet ongeloofwaardig, dus dat is blijkbaar iets persoonlijks. Ongeloofwaardig is het feitelijk pas wanneer het (verhaal)technisch niet mogelijk is.
aerts007
Ook 12 jarige zeker? En Brits...?
Komen we weer bij de verschillen tussen realisme en geloofwaardigheid
aerts007
Technisch,......,hahaha.....,oke, een andere term om dit sprookje goed te praten.
Erwinner
Lees dit even en probeer het te snappen, vooral die 1e zin. Ik ga dit even quoten bij een andere film.
schram101
Lees dit even en probeer het te snappen, vooral die 1e zin.
Ja, en?
Komen we weer bij de verschillen tussen realisme en geloofwaardigheid
Die zijn er toch? Als je die al niet uit elkaar kunt houden, wordt het een lastige discussie.
Erwinner
Ja, en?
Anders gesteld; hoe groot is jouw inlevingsvermogen (rekening houden met S/F-Horror.)
- 12092 berichten
Representatief voor het gevoel in veel lower class slums wel ja.. dat er ook soms naar dat gevoel wordt gehandeld is precies hetgeen in deze film wordt weergegeven. Vaker zal trouwens een ander uit een slum ten prooi vallen aan dit soort jochies. Yuppen begeven zich daar niet dagelijks namelijk

Vijf goed beoordeelde horrorfilms/thrillers met kinderen in de hoofdrol

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

Felon
Misdaad / Drama, 2008