Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Road
"In a moment the world changed forever."
Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.
Father
Gang Member
Bearded Man
Archer
usr14112
Hele deprimerende film. Wat een misere zeg. Wel mooi gemaakt met uitstekend acteerwerk.
Hard & Vies
Waarom gaan ze weg uit de voedselbunker???? De enige reden die ik kan bedenken is dat de film dan natuurlijk niets meer aan is.
Guinness
Zo'n waarom vraag kun je natuurlijk bij elke film stellen en krijg je overal hetzelfde antwoord: Dan was er geen film geweest...
Raffael77
Het zag er wel allemaal mooi uit, bij vlagen zelfs erg mooi, maar de film greep me nergens. Dat lag ook niet aan de goede soundtrack of het acteerwerk, maar meer aan het script denk ik.
Idd mist de film iets waardoor het toch ietwat tegenvalt.
Ik vond de film niet moeilijk om te begrijpen maar het leek wel inhoud te missen of moet ik diepgang zeggen.
Helemaal vergeten, ik vond dat ook een minder moment ja. Alleen omdat ze een hond hoorden, nou boehoe...

Aan de andere kant, het voedsel raakt toch een keertje op, dan kan je beter weer op pad gaan met wat proviand voor onderweg. Stel dat je dat niet zou hebben, ze zullen dr vast wel een tijdje gezeten hebben, alleen het lijkt heel kort omdat het een film is.
ASroma

omdat er bij een hond waarschijnlijk ook mensen zijn daarom gingen ze weg...
Ja duh, dat snappen we wel. Alleen ze zaten veilig in die bunker, oud en verrot matrasje op de ingang zodat de ingang niet gevonden kon worden......
Snap je wat we bedoelen, ze hoefden niet weg...
Fabian123
Ze zijn vastberaden om door te trekken naar het zuiden, snapte eigenlijk niet waarom. Maar ze konden daar dus niet voor altijd blijven. De ironie is natuurlijk ook dat die hond van de mensen is die we in de laatste scène op het stand zien, en die de jongen onder hun vleugels nemen (of zijn het toch levensgevaarlijke kannibalen?)
Timmel13
Ik kan me eigenlijk in alle mensen hier wel vinden, waarom ze wel en waarom ze de film niet leuk vinden. Ik weet bij god niet wat ik van de film moet denken, dat de hoofdpersoon sterft vind ik zeker een pluspunt maar naar mijn mening had het jongetje dan ook maar moeten sterven. geloof niet dat ie er nu beter van geworden is. al bij al, ik vond het geen ijzersterke film, en dat gezever over dat de plaatjes mooi geschoten zijn is onzin, word er niet warm of koud van
JohanG
Vond dit een intrigerende, bijzondere film. Zelden, ik denk nooit, heb ik zo'n naargeestige film gezien. Het hele idee van een verwoeste wereld en de gevolgen voor de mensheid is zeer goed uitgewerkt. Het is absoluut geen makkelijke film, want hij is vrij traag en het is een en al treurnis en uitzichtloosheid. Een vermakelijke film zou ik dit dan ook niet willen noemen. Na afloop overheerste eigenlijk meer een deprimerend en naar gevoel, een aparte filmervaring.
Vond het dan ook lastig om de film op waarde te schatten. De naargeestige sfeer is uitstekend neergezet, qua beeld, personages en acteerwerk. Sterk gedaan! Ik vind het te prijzen dat er gedurfd is om dit letterlijk en figuurlijk donkere verhaal te verfilmen, aangezien het op geen enkele manier een rooskleurig perspectief biedt.
Dit is waarschijnlijk ook de grootste reden dat de film is genegeerd voor de oscars. Het is niet Amerikaans en in deze tijd van crisis zitten mensen wellicht niet op een dergelijk deprimerende film te wachten.
Wanneer je je openstelt voor deze film, het idee van een dode wereld en de sfeer die dit met zich meebrengt, dan is deze film indrukwekkend!
Redlop
Gruwelijk, deprimerend en intens mooi. 5*
Hankert
Dat lijkt me opzich wel logisch, als je gezien hebt wat alle andere mensen met je kunnen doen (ledematen afhakken en die opeten etc) zou ik ook niet te lang daar blijven. ik vond het sowieso al dapper dat ze daar gingen slapen want die bunker is duidelijk van iemand en zal niet lang onbewaakt blijven.
Hankert
Ik vond dit echt een prachtige film, ik heb zelden zo heftig de angst en onmacht gevoeld van de hoofdpersonen. Ik zat er echt helemaal in! Wie kan je vertrouwen, waar ga je slapen, is dit huis veilig etc etc. Combineer dat met de werkelijk prachtige shots en muziek en naar mijn mening heb je een verrassend goede film!
qwatje
deze film was een Déjà Vu met 'the Day After'. Na het bekijken weet ik eigenlijk nog niet precies wat ik er van moet vinden. Mooi gefilmd, prima geacteerd, zeer deprimerende maar prachtige scenery. Maar ik zit met het verhaal in mijn maag. Je valt binnen en het houdt op. Te weinig context om mij echt in te leven. De flashbacks vullen voor mij niet de gaten in het verhaal, versterken zelfs dat gevoel. En toch vond ik het een boeiende film. vooralsnog 3,5* voor het acteerwerk, the scenery en het fantastisch overbrengen van 'ellende' en 'hoop op'.
God wat hebben wij het toch gewoon goed...
Ja ze waren echt vastberaden, iets wat ik persoonlijk wel kan waarderen. Dat je een doel blijft hebben om na te streven, dan maakt het eigenlijk niet meer uit of er echt "iets" is of niet. Maar ze gingen van het ene op de andere moment weg, terwijl er eigenlijk helemaal geen dreiging was. Dat ze daar uiteindelijk weggingen is niet meer dan begrijpelijk.
Hier ben ik het mee oneens, de boel was overduidelijk verlaten en in de bunker was nog in een volle en perfecte staat. Dat betekent dus dat er al in geen tijden iemand meer in was geweest. Ook het huis was onbewoond, de vader en zoon hebben daar kunnen douchen, wassen e.d.
Filmkriebel
Ik heb me die vraag ook al gesteld. Jou antwoord is wel logisch, maar waarom heeft Schindlers List, die minstens even deprimerend was, dan wel 7 Oscars gewonnen? Ik denk niet dat de depri-sfeer er voor iets tussen zit...
Elmotje
Naar mijn mening een aardig zwakke film
Eindeloze reis naar het zuiden om te kijken of het daar eventueel beter is. Dat is erg kortzichtig en natuurlijk wel heel makkelijk te verfilmen aangezien je helemaal niks van de ramp laat weten.
Ook redelijk veel reacties dat het mooi gefilmt is ben ik ook helemaal niet mee eens, kies het juiste weerpatroon, en gooi je standaard deprimerende kleurcorrectie eroverheen, die in de hele film gebruikt word om een unieke sfeer te creëren. Een cola blikje uit een automaat hale die daar al 7 jaar verrot staat is ook niet meer goed voor je. Voor de rest goed acteerwerk maar blinkt zeker niet uit.
2.5
daantje81
wat een slechte film zeg na een half uurtje mee gekapt kon me geen moment bekoren.
BoordAppel
Mooie, vrij depressieve film zonder veel hoop. Ergens in de film ziet het kind een kever die misschien hoop moet verbeelden maar in de grauwe werkelijkheid van de film (niets groeit meer op de aarde) is het minimaal.
De mensheid vervalt een paar jaar na een catastrofale apocalyptisch gebeurtenis (ik gok op een vulkaanuitbarsting of een meteorietinslag) in een bende wilden en er zijn slechts enkele individuen die zich niet bezondigen aan verkrachting, plunderingen en het eten van mensenvlees. De man is er vrij achterdochtig van geworden en vertrouwd niemand meer.
De kracht van The Road schuilt vooral in de hopeloosheid van het post-apocalyptische bestaan en het sterke acteerwerk. Viggo Mortensen is weer indrukwekkend als man die alles doet om het goede in de wereld nog enigszins te beschermen maar eigenlijk geen idee heeft wat hij aan het doen is en Kodi Smit-McPhee doet het uitstekend als zijn tegenspeler. De kleine rolletjes van Robert Duvall, Michael K. Williams en Guy Pearce zijn erg goed en die eerste twee zijn uitmuntend. De onherkenbare Duvall maakt van zijn rol veel meer dan een ander acteur zou kunnen en Williams is in zijn rol schrijnend. Je krijgt enorm medelijden met hem als hij zonder kleren langs de weg achtergelaten wordt. Een situatie die hij waarschijnlijk niet gaat overleven.
Uiteindelijk is er nog wel wat hoop voor de goedheid van de mens, (de jongen vindt een nieuwe familie) maar voor de wereld niet meer.
BerryRight
Zeer deprimerende film. Jammer dat er niks verteld wordt over de geschiedenis. Goed acteerwerk.
film_criticus
Zonde van het geld, zonde van mijn tijd. Waardeloos saaie film en vooral voorspelbaar, ik sluit me aan bij daantje81 alleen heb ik de film na een uur uitgezet (ik zat ondertussen wel andere dingen te doen, tijdschrift lezen, met laptop op de bank etc)
Redlop
Zonde van het geld...alleen heb ik de film na een uur uitgezet
Is The Road al op DVD uit? Terwijl hij net in première is gegaan?
JacoBaco
Misschien heeft hij een Divx versie gekeken op een CD-R en dat heeft dus € 0,10 gekost en anders € 0,14 voor de DVD-R.
boozebelly
- 1917 stemmen
Waardeloos saaie film en vooral voorspelbaar, ...alleen heb ik de film na een uur uitgezet
Als je de film na een uur hebt uitgezet, hoe weet je dan of hij voorspelbaar was?
Jasper72
...en hij noemt zich film_criticus......
Lexcoaster
1) Als je de film hebt 'uitgezet' na een uur, moet je dus een illigale kopie in je bezit hebben. Je ondersteunt piraterij, je steelt dus van de makers van de film. Echte filmliefhebbers doen dat niet.
2) Als film criticus heb je je meningen tot nog toe wel erg magertjes onderbouwt. Een film saai vinden is 1 ding, maar waarom je 'em nou saai vind of zelfs voorspelbaar durft te noemen is me een raadsel.
3) Je hebt niet eens heel de film gezien. Want je bent A) andere dingen gaan doen tijdens het kijken en B) je hebt de film na een uur uitgezet. Je baseert je mening dus op maar een deel van de film, en niet op het hele eindproduct. Zolang je niet heel de film hebt gezien vind ik je stem ongeldig, je had net zo goed je mening kunnen baseren op de trailer.
Je gedraagt je in iedergeval niet als een echte filmliefhebber, laat staan een criticus. Een échte liefhebber/criticus baseert z'n mening op heel de film en niet op minder dan een uur daarvan, en onderbouwt die vervolgens dan.
Je mag zeker een mening hebben, maar doe dan op z'n minst eer aan je username, want op deze manier doe je al helemaal geen eer aan de film of z'n makers.
[Excuses voor offtopic]
JohanG
Ja daar heb je een punt, maar dat is wel even geleden natuurlijk en bovendien was Schindlers List een stukje verfilmde geschiedenis en waargebeurde verhalen doen het altijd goed bij de oscars. Nou zeg ik ook niet dat The Road veel oscars had verdiend hoor, want er waren dit jaar beteren, maar vind dat t wellicht wel een aantal nominaties had verdiend. In ieder geval Viggo Mortensen, cinematografie, ...
Guinness
er is al een retail (dvd) op internet te vinden.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

The Stoning of Soraya M.
Drama, 2008