Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee en Charlize Theron
Releasedatum: 18 maart 2010
Bekijk via CANAL+
Plot The Road
"In a moment the world changed forever."
Een man en zijn zoontje doorkruisen een verwoest Amerikaans landschap, bedekt met de as van een vergane wereld. De man kan zich de tijd ervoor nog herinneren, het jongetje kent alleen dit dode landschap. Het enige dat hen rest is te overleven en zich vast te houden aan de kostbare brokstukken van hun eigen menselijkheid.
Father
Gang Member
Bearded Man
Archer
grandpa
zou het misschien zo kunnen zijn dat er gewoon niets meer is? dus is het vreemd dat er dit keer eens geen hulptroepen staan te wachten om uit te rukken? dit speelt ver voorbij dat je ook maar enige hulp zou kunnen verwachten.... tenminste dat is mijn idee na het zien van de film. en een lichtpuntje was er wel degelijk, zei het vrij laat..... a bird
Jonesy
Hmm ben benieuwd wat ik er van moet denken, ben liefhebber van films als mad max, warriors of the wasteland, equalizer2000 maar dit valt daar niet mee te vergelijken of wel. zit er achtervolging in enzo beetje actie. of niet
daslekker
aardige film die rustig voortkabbelt naar het einde..echt spannend wil de film maar niet worden..leuk voor een zondagmiddag
Prudh
Nee, dit is geen actie / science-fiction of iets dergelijks. Een vrij ingetogen film is dit. Wel heel mooi.
Friac
Ik had er meer van verwacht, vond de film iets te vlakjes. Je merkt dat het de makers erom te doen was te focussen op de band tussen vader en zoon (met hierbij gepaarde generatieverschillen in een post-apocalyptisch tijdperk, het overleveren van kennis/vaardigheden,..), maar ik werd nooit écht geraakt tijdens de film toen de vader stierf, bleef ik stoïcijns naar het scherm kijken. En dat vond ik jammer, want behalve dit onderwerp valt er niet zo bijzonder veel meer te rapen in The Road. Er zijn enkele, vrij gelijkaardige, ontmoetingen met 'buitenstaanders' en er is de tocht naar het warmere zuiden om te volgen. Het is vooral dat laatste dat me erg aansprak in de film, want de beelden van het vernielde en grauwe land waren erg "mooi" om te bekijken (die vlakte met alle telefoonpalen die scheeftgetrokken waren: prachtig). Wat de kern betreft, wist de film me niet helemaal te overtuigen. De vormgeving is dan wel weer de moeite waard, zodat ik uitkom op een standaard 3,5*
Manoah007
Ik vond de film een beetje saai. Misschien komt het omdat ik met een ander film (The Book Of Eli) in mijn hoofd zat. Of misschien omdat ik Viggo Mortessen, Charlize Theron, Robert Duvall en Guy Pierce op de voorkant zag staan. Misschien ook wel omdat de trailer en teaser een compleet verkeerd beeld geven van deze film....
Hoe dan ook, de film komt niet echt lekker op gang. Als kijker wordt je niet echt meegesleept in het verhaal. De film voert de hele tijd dezelfde snelheid en weet niet echt te boeien. De omgevingen zijn goed en ik werd zelfs sip van de continue regen, maar het deed me niet echt wat. Het einde is te voorspelbaar en dat maakt het geheel niet veel leuker. Ik hoopte zelfs dat hij het pistool zou gebruiken... De cameo's van de DE sterren is allesbhalve indrukwekkend en staan alleen op de tilel om kijkers aan te trekken.
Conclusie:
Kijk deze film als je echt niets meer te kijken hebt. Verwacht er niet teveel van. En... ach.... Bijblijven doe ie toch niet....
1,5
Mr_White
- 2067 berichten
Absoluut niet te vergelijken. The Road gaat puur om de (emotionele) lading van de beelden, dit is geen actie- noch avonturen-film.
Ew_MK1
Super film om te zien je merkt gewoon echt dat er een band tussen vader en zoon is.
Nou hè, dat is idd waanzinnig bijzonder.....
Erg trage en niet echt een heel erg boeiende film met een slecht einde. Wel grappig om te zien hoe de verhouding tussen vader en zoon in beeld wordt gebracht maar verder valt daar ook niet zo heel veel over te vertellen dus daar zou ik hem niet voor gaan kijken.
Ik had gehoopt dat het een spannende hunt zou worden tussen bijvb de vader en zoon en de rest van de overlevenden maar helaas.
Een btje spannend wordt het maar 1 of 2x.
dimi303
Ik ben hier net de soundtrack aan het beluisteren van de hand van Nick Cave & Warren Ellis. Prachtig, ik kijk uit naar deze film.
kleez
Opzich geen verkeerde film, maar de film is wel traag. Niet dat de film te lang duurd, maar de dialogen / gesprekken zijn te lang, te eentonig. Het had van mij wel iets vlotter gemogen
Bramha Bull
mijn god.
wat wordt je depri van deze film, alles zo grauw en ruig.
dat maakt hem ook zo goed!
niet geschikt voor een lekker film avondje met de vrouw als opwarmertje....
prima acteer en camera werk.
3.5
lordhumangus
Leuk voor een regenachtige Zondagmiddag, als je geen hol te doen hebt.
Kr!kke
Zonet de trailer gezien, lijkt me een goeie film te zijn... Ik zal hem waarschijnlijk morgen gaan zien.
SalsaLover
Indien je een fan bent van stompzinnige films zoals Die Hard 10 of Armageddon 2 of zitten we nu aan 3 , laat deze film dan links liggen!
Dit is het betere acteerwerk en camerawerk.
Sobere film die valt of staat met de acteurs en niet met computer gestuurde effecten.
Kr!kke
Ah, dus fans van Die Hard kunnen een film als deze niet appreciëren?
Vandaag in de Bioscoop (Belgie) gezien en ik vond er maar bitter weinig aan. De film speelt zich af in een vergane wereld maar hoe de wereld is vergaan wordt totaal niet uitgelegd. Voor de rest is het allemaal maar een saaie en trage bedoeling en spannend wordt het nooit. De vader en zoon komen soms terecht in een moeilijke situatie maar daar wordt nooit wat meegedaan waardoor het dus ook nooit spannend wordt. Het zoontje vond ik overigens zwaar irritant en Viggo Mortensen deed het best aardig maar ik heb hem wel eens beter gezien.
In deze film zijn ook zeer korte rollen weggelegd voor Robert Duvall en Guy Pearce maar men had ook net zo goed twee onbekende acteurs kunnen nemen want beide rollen waren zo kort dat het niets voorstelde.
De beelden van de vergane wereld werden wel mooi weergegeven (allemaal grijs en sober), maar dat was dan ook het enige goede van deze saaie film. Ik had er in ieder geval meer van verwacht.
Fabian123
The Road gaat puur om de (emotionele) lading van de beelden
Ik snap niet wat je daar nou mee bedoelt. Je had het al eerder gezegd, maar ik had toen geen reactie gekregen op mijn opmerking.
dimi303
Gisteren dit grauw en donker drama gezien over een man en jongen/ zoon en vader die proberen te overleven in een wereld die aan het uitsterven is.
De acteerprestatie waren zeer degelijk, vooral Viggo kreeg een rol die praktisch voor hem geschreven is. De soundtrack vond ik al schitterend maar vond ik wat los staan van de beelden die ik heb gezien. De grijsgetinte beelden waren dan weer prachtig, vooral de scene met de scheefgezakte elektriciteitspalen die ook de cover is van de soundtrack.
Gelezen dat Hillcoat zich strikt houd aan het boek maar daar kan ik niet over oordelen want ik heb het boek niet gelezen. Perfect einde en eens een film die het niet moet hebben van zijn special effects. Toch had ik er nog iets meer van verwacht.
erpunited
Hele mooie film. Heel mooi gemaakt. Goed geacteerd. Alleen er zit helemaal geen actie in. Op een gegeven moment wordt hij saai en langdradig
dimi303
Het is een verhaal die veel losse eindjes heeft en het aan de kijker is deze zelf in te vullen. Dat vind ik er best wel goed aan.
Tabossi
Mijn god, wat een saai prul. Totaal geen karakteruitdieping, geen spanning, nietszeggende flashbacks (juist vanwege dat gebrek aan identificatie met de hoofdrolspelers) en buitenal: misleidende trailer (het 'The Village'-fenomeen). Wellicht was ik niet in de stemming, maar voortkabbelen is een understatement: dit sleept zich met grote moeite naar een eind toe. Jammer, want het uitgangspunt was oké. De regie had zich moeten toeleggen op de actie, want dat bood genoeg voer voor een spannende film.
predator 2
Juneau_
Geweldige film! Prachtige beelden, zeer sterk acteerwerk en wederom een meesterlijke soundtrack van Nick Cave en Warren Ellis.
Onbegrijpelijk dat deze film geen één oscarnominatie heeft gekregen.
Onbegrijpelijk dat deze film geen één oscarnominatie heeft gekregen.
Ik kan dat wel begrijpen
Ik kan dat wel begrijpen
Je hoeft dit natuurlijk geen goede film te vinden, maar het is toch op z'n minst vreemd te noemen dat Harry Potter and the Half-Blood Prince wel genomineerd is voor cinematography en deze film niet.
Tabossi
Kom op! Op grond waarvan moet deze film die oscar verdienen?? Cinematografisch? Lijkt me niet, het grauwe kleurenfilter gaat als een gimmick aandoen en die paar fraaie beelden van een desolate wereld zijn niet genoeg lijkt me.
Verhaallijn? Werkelijk, het gaat over twee mensen die naar de zee lopen. Dat is misschien simlistisch gezegd, maar dat is het feitelijk wel. Onderweg schuilen ze en - het meest kwalijke - komen ze in spannende situaties die én niet verklaard worden én die niet verder worden uitgewerkt. Evenals de personages.
De muziek: oké, maar ik ben beter gewend van ze. Zie ook The Assasination of... of The Proposition. Speaking of which: wat een domme rol voor Guy Pearce. De tweede oneervolle van het jaar, naast die in The Hurt Locker.
wapper
Hoe kort Guy Pearce zijn rol hierin ook was, ik vond hem vrij briljant hier. Een ondergebruikt topacteur jammer genoeg.
Juneau_
Kom op! Op grond waarvan moet deze film die oscar verdienen??
[...]
Ik heb het over oscarnominaties, niet over oscars. Er zijn best een paar categorien (beste film, beste acteur, cinematografie) waar deze film tot de betere van het afgelopen jaar behoort, vooral als je ziet welke films er wel genomineerd zijn.

'Fallout'-serie op Prime Video achter de rug? Ook in deze titels zijn de atoombommen gevallen

In de ban van 'The Last of Us' op HBO Max: Vijf films die je vast kunt waarderen

Vijf sterke dystopische films over een verdorven wereld | MovieMeter Toplijst

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

The Stoning of Soraya M.
Drama, 2008