• 9.378.976 stemmen

Geregisseerd door: Erik Van Looy

Met onder meer: Koen De Bouw, Matthias Schoenaerts en Filip Peeters

Gesproken taal: Nederlands

Plot Loft

"Five friends, one loft, one dead body"

Vijf getrouwde mannen delen stiekem een loft, waar ze stijlvol en in alle rust hun minnaressen en liefjes ontvangen. Een prima regeling, tot ze op een winterochtend het lijk aantreffen van een jonge vrouw. Geen van hen weet wie de vrouw is, waar ze vandaan komt en hoe ze terecht is gekomen in de loft waarvan alleen zij de sleutel bezitten. Noodgedwongen proberen de vrienden zelf uit te zoeken wat er gebeurd is en waarom, maar al vlug beginnen ze elkaar te wantrouwen en zal blijken dat ze veel minder van elkaar afweten dan ze dachten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Chris Van Outryve

Vincent Stevens

Marnix Laureys

Sarah Delporte

Barbara Stevens

Ellen Van Outryve

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Ik vind het een degelijke film. Niets meer, niets minder.

Mooie stijlvolle cinematografie die dan weer complementair is met de holle karakters van verschillende personages.

Misschien een plotwending te veel in deze film. Volgens mij wou de regisseur de film nog 10 jaar verder laten duren, maar aan alles komt gelukkig een einde.

Tevens een van de hoogtepunten in de Belgische cinema, die steeds sneller uit het dal hogerop klimt met als absolute leiders: de gebroeders D'Ardenne.

De film wordt vaak vergeleken met The Usual Suspects. Helaas kan hij hier nooit aan tippen. Ik had achteraf het gevoel van gebrek aan empathisch vermogen bij de personages bij de film Loft; het kon mij eigenlijk geen reet schelen hoe de film zou eindigen.

Terwijl ik me tijdens Suspects voortdurend afvroeg: What the heck is er aan de hand??

En uiteindelijk wel beloond werd...

En wat muziek betreft: bekijk Dark Knight en The Prestige nog eens. VanLooy heeft trouwens laten weten dat hij een boontje heeft voor Christopher Nolan...

ik geef de film 6.5 sterren: wat overeenkomt met 3.5 sterren op moviemeter!

grtz

avatar van Miiinchia

Miiinchia

M.Goodkat schreef:

één hand in ieder geval, en dat kon alvast niet

Of wel? Want aan het eind moet het toch gewoon moord lijken?

avatar van *Me*

*Me*

Bangelijk goed!

Heel veel bekende acteurs.

Het einde is totaal onverwacht en de film blijft je boeien. Ik vond hem beter dan de zaak Alzheimer.

avatar van Film Pegasus

Zaak Alzheimer was veel beter geacteerd dan Loft. Loft had een leuk script, al weet ik niet of dit mij een 2e keer zo zou bevallen. Loft heeft een spannend plot en kan met de nodige wendingen de spanning er in houden. Zaak Alzheimer heeft een beter script en is in mijn ogen beter dan Loft.

avatar van BramKVO

BramKVO

Vanavond met hoge verwachtingen naar Loft gaan kijken maar de verwachtingen werden toch wel ingelost !
Een onderhoudende en spannende thriller die beter is dan vele films die we de laatste jaren uit Hollywood te zien krijgen.
Ondanks dat het een thriller is, zijn er enkele zeer grappige scenes, de acteerprestaties vind ik over het algemeen ook heel goed. Sommige karakters (Filip Peeters, Koen de Bauw, Bruno Vandenbroecke) zijn idd getypecast, maar is dat niet logisch ?? Ik zie Bruno nog niet de rol van Filip spelen en omgekeerd.
De plotwissels vond ik ook niet echt storend. De scenes in het casino doen zelfs denken aan de allergrootste films !

Toch heb ik nog enkele bemerkingen/vragen:

In het begin komt Bruno Vandenbroecke binnen in de loft. Hij laat van verschot zijn boodschappen vallen. Nochtans was hij toen alleen in de loft en wist hij dat de vrouw in het bed lag ...?
En waarom zette Bruno eigenlijk precies de loft te koop op naam van de dode vrouw ? Om Filip Peeters verdacht te laten lijken ? Omdat iemand de vrouw en Filip zouden ontdekken?
Verder vond ik wel dat Koen de Bauw nogal snel de link legde naar Bruno, enkel en alleen omdat die brief niet meer in zijn jas zat .

Toch wel een mooie 4 sterren waard. Beetje chauvinisme mag trouwens ook wel hé. Er zitten hier enkele alternatievelingen die de film afzeiken, maar je hebt altijd van die alternatieven die alles afkraken wat 'te commercieel en niet alternatief' genoeg is. Bij muziek moet ik daar al niks van weten en bij film al helemaal niet.

avatar van s0062423

s0062423

BramKVO schreef:

Bruno laat zijn boodschappen vallen niet omdat hij verschiet dat er een dode vrouw in bed lag, maar omdat deze zodanig was 'behandeld'. (polsen over, bloed,...)

Bruno heeft die loft, imo, te koop gezet om enerzijds de schuld van hun af te halen en anderzijds de vrouwen &/ Filip Peeters verdacht te maken. Misschien was het zelfs gewoon een onzinnig truckje van Van Looy om nieuwe verdachten te kunnen maken en om Bruno het briefje te laten stelen.

Het was niet enkel dat briefje, hij had ook ontdekt dat Bruno de loft te koop had gezet + verhaal bij politie + liefdesdriehoek +...

avatar van BramKVO

BramKVO

s0062423 schreef:

Ok, dat verklaart het. Ik dacht dat hij binnenkwam in de loft nog voor ze haar bewerkt hadden met dat mes. Dan zou het onlogisch geweest zijn, maar ik vergiste me dus van tijdsgeest.

Hij ontdekte toch pas dat hij de loft te koop had gezet toen hij in de loft zelf was ? Toen hij zei dat ie gebeld had naar de agence (wat echter niet zo was) en zo Bruno in de val lokte.
En uit welke verklaringen bij de politie leidde hij af dat Bruno de moordenaar kon zijn?
Komt daar nog bij wat ze eigenlijk allebei in die loft deden? Ik las ergens dat ze daar afgesproken hadden na de politie-ondervraging maar dat heb ik toch gemist dan? En niet vergeten dat de loft toch verzegeld was wellicht.

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ondertussen heeft Loft al een miljoen toeschouwers gehad. Met nog zo'n tachtigduizend toeschouwers te gaan, om het record te breken van Koko Flanel, zal dit wel lukken, zeker

avatar van eefke123

eefke123

de beste belgische film dat ik tot nu toe gezien heb.

avatar van hans25

hans25

Wat een meesterlijk uitgewerkt verhaal!

Doe daar Vlaanderens beste acteurs bij en je kan niet anders dan 5 sterren geven.

Waauw!

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Vanavond speciaal naar Antwerpen gereden om Loft te kijken. En ik ben diep maar ook diep onder de indruk. Wat een beregoede film is er afgeleverd. Een formidabele cast, een formidabel verhaal, een formidabele soundtrack, formidabel camerawerk, gewoon een formidabele film.

De film heeft bijna de meeste bezoekers ooit in België getrokken en niet meer dan terecht. De film blijft je constant boeien en voor de gek houden. Ga deze film absoluut zien, echt een meesterwerk.

Dikke 4,5 meer dan verdiend, de 5* net niet gehaald, omdat ik het Vlaams af en toe niet begreep en er geen ondertiteling was.

Trouwens erg raar dat Loft niet in Pathé draait.. Erg zonde, een enorm gemiste kans!

avatar van Quido

Quido

Toch vreemd dat dit niet in Nederland te zien is, en Dirty Mind straks wel.

Vind het eigenlijk niet zo vreemd. Loft lijkt me toch vooral een commercieel Belgisch product, waar je in het buitenland toch lastiger mee aan de bak kan. Films als Vinyan en Dirty Mind hebben een veel grotere auteursstempel. Je spreekt een kleinere maar wel trouwere doelgroep daarmee aan.

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Quido schreef:

Toch vreemd dat dit niet in Nederland te zien is, en Dirty Mind straks wel.

Wim Helsen is dan ook doorgebroken als cabaretier in Nederland, en daar zeer populair.

Loft, of hoe commercieel ook echt goed kan zijn. Van Looy heeft zijn Hollywood-invloeden nooit onder stoelen of banken gestoken maar hij zet hier wel een film neer die naast de beste sub-klasse van thrillers à la "Collateral" staat. Als het niet de beste Belgische productie ooit is, dan toch zeker degene die er het best uitziet. Op dat vlak stelde "De Zaak Alzheimer" toch wat teleur. Bij "Loft" scheert het plot ij zo na de genialiteit, dat van "De Zaak Alzheimer" laat toch wel wat steken vallen. De nieuwste van Looy is dan ook naar mijn mening beter.

Spijtig van die eindeloze hoeveelheid 'terugspoelen', met de stemmen in de achtergrond van conversaties eerder in de film. Dat komt zo goedkoop over, alsof men het publiek dommer acht dan het werkelijk is.

avatar van 074

avatar van Seam

Seam

Zijn er dus totaal geen plannen meer om deze in NL te laten draaien ?

Dan moet ik dus gaan wachten op de DVD release

avatar van mathias265

mathias265

mjaja beste Vlaamse film tot nu toe !!

heeft zelf de 2 Urbanus films ingehaald !!

ik denk dat bijna heel Belgisch deze film al gezien heeft, alleen ik nog niet ma ik ga dat zeker nog doen !

avatar van Quido

Quido

074 schreef:

hier in Nederland hebben we spion van oranje...

Alsof hier niks anders gemaakt wordt ... Ik stel de Belgische cinema toch ook niet gelijk aan de K3-vehikels?

avatar van film88888

film88888

Weet iemand wanneer deze op dvd uitkomt in Belgie?

avatar van the new guy

the new guy

Ben hier heel erg benieuwd naar. Vooral omdat De Zaak Alzheimer ook heel goed is. Plus de regisseur is een topkerel.

avatar van madanny

madanny

film88888 schreef:

Weet iemand wanneer deze op dvd uitkomt in Belgie?

22-04-2009

dankje.

avatar van SuperErt

SuperErt

eefke123 schreef:

de beste belgische film dat ik tot nu toe gezien heb.

Mee eens

avatar van pat-01

pat-01

Zaterdag gezien in Metropolis Antwerpen, echte aanrader. Van begin tot eind spannend met een zeer verrassende wending op het eind. Superfilm!

avatar van dennisloquet

dennisloquet

Gisteravond werd het 19 jaar oude record van KOKO FLANEL (1.082.000 toeschouwers in België) verbroken door LOFT.

LOFT wordt daarmee de meest succesvolle Belgische bioscoopfilm aller tijden.

De teller staat nu op 1.082.480 toeschouwers maar de film loopt nog steeds met succes in meer dan 40 bioscopen dus LOFT is zeker nog niet fin de carrière.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

dennisloquet schreef:

LOFT wordt daarmee de meest succesvolle Belgische bioscoopfilm aller tijden.

Ja ik heb het ook gehoord. Wat een topprestatie !

avatar van Laurietje

Laurietje

Overgeweldige film !! Hij had gerust een uurtje langer mogen duren. Alles was zo onverwacht zonder overdreven te zijn. Spanning en humor wordt afgewisseld, wat de film héél leuk maakt.

Loft heeft dus niet voor niks Koko Flanel verslagen ! !

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

Ik ben de film gisteren gaan kijken in de bioscoop in Genk, de zaal zat (terecht) nog altijd vol!

De film zelf vond ik echt fantastisch, lekker raadselachtig en het deed mij een beetje aan de filmstijl van Quentin Tarantino denken. Hier daar zaten er kleine gaatjes in het plot maar het einde is vrij onvoorspelbaar. Het plot van een film zie je soms van ver afkomen maar er zijn zoveel wendingen in deze film dat je het echt tot het einde moet zien. Fantastisch script, geweldige acteerprestaties en goede muziek. Het verhaal lijkt onrealistisch maar het gebeurt volgens mij toch wel vaker dan we zelf denken. Eeuwig respect voor Erik Van Looy die hiermee de Vlaamse filmindustrie een nieuwe boost geeft. Wat mij wel verrast is dat er vrij weinig mensen op deze film gestemd hebben aangezien er toch een dikke 200000 mensen al naar zijn gaan kijken.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

074 schreef:

hier in Nederland hebben we spion van oranje...

En oorlogswinter dan, dat lijkt me toch ook een goeie Nederlandse film.