The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)
Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen
8,9 (2.180.721)
Releasedatum: 20 december 2001
Bekijk via Prime Video
Bekijk via HBO Max
Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
"One ring to rule them all."
Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.
- Trailer (YouTube)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (BoekMeter)
- Game (GamesMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (MusicMeter)
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (The Complete Recordings) (MusicMeter)
- Kijk op Amazon Prime
Boromir
Pippin
Merry
JohnWilliams
Deze film stond in het World Guiness Book of Records voor de meeste latex voeten in een film ooit gemaakt.
Dat ze maar in World Guiness Book of Records staan voor beste triologie
- 2017 stemmen
lol, al die hobbitvoeten bij mekaar
JohnWilliams
Echt grappig, ze zien er alleen wel vies uit waneer je ze uit trekt.
hellblazer93
Mr. Dwarf....
Je bedoelt vast Gimli. Ja, ik vond Gimli echt grappig terwijl hij dat niet in het boek was maar je moet wel een paar lach momenten hebben in de film zoals met oorlogen wanneer hij altijd weer met een leuk grapje komt aanzetten en je daarna weer iemand ziet doodgaan.
Legolas speelt natuurlijk ook uitstekend (Orlando Bloom dus) wel vind ik dat er misschien iets meer vrouwen in konden.
Ja dat was het! Gimli! Ik was z'n naam even vergeten. En wat meer vrouwen kon inderdaad ook geen kwaad nee.
We zagen er over het algemeen maar 3: Eowyn & Galadriel & Arwen.
de enige vrouw die ook nog echt in het verhaal voorkomt is die vrou die bij Tom bombadil
Nick1992
fantastische film beste uit de lotr reeks:)
geniet altijd wanneer ik deze film zie. alles is gewoon perfect aan deze film; de prachtige muziek, het hele sfeertje, de door computergeanimeerde wezens en uiteraard de cast met in het bijzonder ian mclaren, eliajah wood en viggo mortensen
regisseur peter jackson heeft een prachtige film gemaakt

vergeet Rosie niet

(voor degenen die zich die personage niet meer herinneren, dat is de vrouw waar Sam mee trouwt op het laatste van de return)
- 2017 stemmen
ik sinds kort youtuber geworden, het maken van filmpjes ligt nu wel ff stil maar ik heb een kleine fan trailer gemaakt, hier is de link, ik hoop dat jullie het goed vinden...
vergeet Rosie niet

Oh ja...hij is de enige die het geluk vind...
Misschien ook wel Merlin en Pepin maar Frodo niet...en dat vond ik wel jammer.
Leuk samen gevat.
Erg goed!!!
Leuk ook die soort van aftiteling...
Minpuntje = De muziek.
Misschien had je beter wat Howard Shore muziek kunnen gebruiken voor het leuke effect want soms vond ik de muziek wat tegenvallen. Voor de rest erg leuk.
Leuk samen gevat.
Erg goed!!!
Leuk ook die soort van aftiteling...
Minpuntje = De muziek.
vond het liedje juist goed maar idd, misschien had ik beter wat bijpassende lotr muziek gezocht.
mikeh
Vond de muziek wel appart en zette het filmpje wel kracht bij
Maar volgende keer misschien gewoon instrumental theme?
voor de rest prima filmpje met mooie beelden
haagje2002
Het eerste deel van een meesterwerk. Ik vind het nog steeds verbazingwekkend hoe deze droomwereld zo is weergegeven dat je bijna gaat geloven dat ie bestaat. Na 3 uur kijken vond ik het nog jammer dat ie afgelopen was en keek ik uit naar het volgende deel. Alles is erg gedetailleerd en foutloos uitgewerkt en ook in deze film is het acteerwerk van erg hoge kwaliteit. De film zuigt je alsware op en laat je tot aan het eind niet meer los. 4.5
lucdecoster
Rocco1984
De film moet ik terugzien om hem opnieuw te kunnen beoordelen.
Hoezo geen filmzender? Ik kijk veel liever een film op Ned 1 , 2 of 3. Tenminste geen irritante reclame's en al helemaal geen Piet Paulusma met zijn hete knoflookadem
De film moet ik terugzien om hem opnieuw te kunnen beoordelen.
nice, kwist niet dat hij er vandaag op kwam, kga em zeker wille kijke, deze film heb ik het minst van alle 3 gezien.
12 keer de gewone en 2 keer de extend edition
de return en de two towers heb ik al heel wat meer gezien
de two towers 17 keer de gewone versie en 8 keer de extended
de return 9 keer de gewone versie en 12 keer de extended
de enigste films die ik al zoveel keer gezien heb en nog altijd niet ben beugezien, LOTR en PJ rocks!!!
12 keer de gewone en 2 keer de extend edition
maar veel heb ik ze zeker gezien ja
ga hem niet kijken, kijk hem wel extended op dvd weer
lekker zonder pauzes
danijel
what leuk van nl3 om weer een lord of the strings uit te zenden, net zoals vorig jaar..alle drie de delen
geweldig toch. Lekker kijk plezier.
Qwertary
ga hem weer kijken vanavond denk ik!
Heb deze film echt heel veel keer al gezien.. al is laatste keer heeel erg lang geleden xD
Vond dit deel wel de leukste van allemaal, vooral dat stuk in de mijnen vind ik altijd geweldig om te zien!
Deel 2 vond ik eigenlijk wel wat minder, vind em zo langzaam enzo nja
Dianaa`
GEWELDIGE FILM. The lord of the rings trilogie-delen zijn gewoon de beste films die ik ooit heb gezien! Geweldig vind ik hoe ze je meteen mee neemt naar de wereld van de film. De sfeer zit er erg goed in.
(Extended version is leuker & beter).
Applaus voor alle acteurs, uitstekende acteerprestaties.
Verder is de muziek in de film echt mooi.
Dutchero
Ja je kan ook overdrijven
maar veel heb ik ze zeker gezien ja
ga hem niet kijken, kijk hem wel extended op dvd weer
lekker zonder pauzes
Hij is op Nederland 3 dus publieke omroep en daarom geen reclames. Ik ga ze kijken denk ik, ik hou hier wel va. Niet te vaak, maar zo af en toe.
Sugakiss
Erg mooie film, maar na twee en een half uur kon ik m'n aandacht er echt niet meer bijhouden. Wel jammer, ik had 'm dolgraag willen afkijken. Lieten ze de 178 minuten versie zien of de 208 minuten versie?
Al met al hebben de makers een prachtige wereld gecreeerd, mooie acteerprestaties, en gewoon een fascinerende film!
lucdecoster
Mooie fantasy-film met mooie monsters, juist geen 3 uur, C.Lee was weer magnifiek als badguy, wat een acteur. Wel een lange rit om uit te zitten wegens geen pauze. Bij een DVD kan men eens op pauze drukken. Het belooft voor volgende week bij het 2de deel : The 2 towers.
Wezze
Hoog efteling-gehalte, desondanks toch leuk om te kijken.. maar een topfilm.. nee, voor mij niet.. Misschien veranderd dat nog als ik de andere twee delen ga kijken.. Voorlopig 3.5*
- 2017 stemmen
ze lieten de gewone versie zien, ik was ook behoorlijk moe op het einde maar het was het waard dat ik de film heb uitgekeken, LOTR enjoys me again
film_kaza
Hoog efteling-gehalte,
Efteling? Bedoel je dat je lieve elfjes zag dansen en vermaakte mensen, met slechte kleine trolletjes die rara lachjes hadden en erg dom waren? Daar draaid deze film beslist niet om.
Jessu123
omdat de film me een heel avond had gekost moest ik helaas het bij een 1,5* houden van al die vermoeide scene's
misschien dat ik hem ga herzien om er zeker te zijn dat het zo saai zou zijn

The Lord of the Rings: The Return of the King
2003

The Lord of the Rings: The Two Towers
2002

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

Hugo Weaving niet te zien als Elrond in nieuwe delen 'The Lord of the Rings: 'Ik word te oud'

Nieuwe 'The Lord of the Rings'-films in de maak: Keren geliefde personages terug?

The Shawshank Redemption

The Lord of the Rings: The Return of the King
Avontuur / Fantasy, 2003

Gladiator
Historisch / Drama, 2000
elvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitverlies van geliefdegebaseerd op boekrivierbergobsessieminemazemagiefireworkskasteelvulkaanpowerbraverybirthday partyoorlogoomverslavingvoortvluchtigetrollstrijdgewelddemondoodblizzarduncle nephew relationshipfantasy worldtovenaarreisringinvisibilitylive action and animationhero's journeywraith sword and sorcerytrekkinggood versus evilmiddle-earthmiddle-earthcreaturesepic questhobbitstrolls