• 9.378.480 stemmen

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

Avontuur / Fantasy | 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Genre: Avontuur / Fantasy

Speelduur: 178 minuten / 208 minuten (extended edition)

Oorsprong: Nieuw-Zeeland / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Peter Jackson

Met onder meer: Elijah Wood, Ian McKellen en Viggo Mortensen

IMDb beoordeling: 8,9 (2.180.721)

Releasedatum: 20 december 2001

Plot The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

"One ring to rule them all."

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Nonsens.

avatar van Wouter

Inderdaad een intelligent stuk van Ebert.

Jordy

wat is er intelligent aan? hij geeft als minpunt aan dat de film anders is dan het boek... sja

maar goed, de beste man vond Speed 2 beter dan Fight Club, dus veel waarde hecht ik eigenlijk niet aan de mening van Ebert

Evil bert )

avatar van Phooze

Phooze

Ik ben het helemaal met je eens Jordy, het boek is te literair voor een paralelle verfilming. Ik vond het een steengoede film met ook veel diepgang. Dit is een van de weinige films die ik 2 keer in de bios heb gezien.

avatar van gotti

gewoon prachtige spektakelfilm

een meesterwerk

Jos2

Als het een meesterwerk zou zijn was er niks gewoons aan

avatar van Blindfold

Blindfold

Het sterke van deze film vond ik juist dat de dingen die ik zag ook echt waren zoals ik ze me in het boek had voorgesteld. Tuurlijk hebben het allemaal wat versneld, zodat je niet echt ziet dat ze 8 weken aan het lopen zijn. Uiteindelijk ben ik toch erg blij dat ik het boek vantevoren heb gelezen. Je ziet gewoon sommige dingen in de film, die je misschien niet eens zouden opvallen als je het boek niet zou hebben gelezen (of niets van fantasy weet) vb. dat Legolas over de sneeuw loopt, terwijl de rest erin wegzakt. Ik vond helaas niet alle gecaste mensen even goed. Aragorn vond ik een beetje tegenvallen en die matrix dude ook (Elrond dacht ik).

avatar van leigolas

leigolas

Geweldige film ik ga volgende week voor de derde keer er naartoe! Ik heb hem gisteren voor de tweede keer gezien. En dat moet bij deze film ook wel, want er zijn zoveel kleine details dat je die moeilijk in 1x op kunt merken in de film. Ik kan echt niet wachten tot deel 2 komt! nog een heel jaar! En dan pas over 2 jaar komt deel 3, zucht....... Maar LOTR is echt de geweldigste film ooit en ik ga binnen kort de trilogie lezen...

Obiwannes

Ik ben hem vandaag nog eens gaan kijken in de plaatselijke cinema. Ik vond hem nog steeds prachtig, nu ik hem de 2de keer zag viel me wel op hoe langdradig het einde wel is. Altijd hetzelfde, vechten en winnen. En het laatste uur moet je op het lang gezicht zitten kijken van Frodo en de rest, en dat begon me nu wel te vervelen. Ze hadden hem misschien toch wat moeten inkorten. Maar het begin vind ik nog altijd heel héél goed, eigenlijk is in het begin alles goed (acteerwerk, decors, special effects,...) maar het einde...

Het mooiste aan de film is toch wel het opninggevecht met Sauron, net voor ze Sauron tegenkomen. Als ze een luchtzicht geven van de slag. Dat vind ik zo geweldig dat ik daarvoor alleen de film nog wel eens wil zien, gewoon geweldige special effects.

avatar van Wouter

Misschien toch maar 3,5 geven, Obiwannes?

Obiwannes

Nee, ik vind het begin heel erg mooi en spectaculair, alleen het einde is veel te lang. Heb nog getwijfeld om te verlagen. Maar ik zal zien wat ik doe als de 2 andere zijn uitgekomen, dan heb ik heel het verhaal gezien. (oftewel lees ik het)

avatar van Sander

Sander

Nou ik ben eindelijk geweest!Vond de film boeiend van begin tot eind, alhoewel het niet mijn 'genre' is. Vond alleen het einde niet echt boeiend! 4 sterren!

avatar van laurie

laurie

Eva, ik denk dat je Fucking Amal, Fight Club, Trainspotting e.d. niet met TLOR kunt vergelijken. In zijn eigen genre (als je dat al zo wilt zeggen) is TLOR een fantastische film, nog nooit eerder zo iets geweldigs gezien (komt natuurlijk ook door de mogelijkheden van techniek tegenwoordig), maarja, ieder zo zijn eigen mening.

Ik vond Fight Club en Trainspotting ook hele goeie films, maar ik zou niet kunnen zeggen welke ik beter vind, dat is nl. gebaseerd op meerdere en in deze films zeer verschillende items (acteerwerk, verhaal, decors etc).

Persoonlijk zijn dit ongeveer mijn topfilms: Taxi Driver, Raging Bull, Night on Earth (Jim Jarmusch), La Haine (Kassowitz, echt super!!!), The Deer Hunter, Lola Rent, Fight Club, Ghost Dog, Pulp Fiction....enneh ik kan zo nog wel even doorgaan...maar dit waren de eersten die in me opkwamen.

imdb:

"top 250: #2"

was ook al wat overdreven..

Obiwannes

Ja, maar van mij mag ie wel boven de godfather...

avatar van Goodfella

Goodfella

Dat ben ik met je eens...

avatar van Knoei

Knoei

Ben nu al een paar keer geweest, en het blijft een vette film.

de beste die ik ooit heb gezien!

Interessant nieuws:

http://filmforce.ign.com/lo tr/articles/317493p1.html

(knip spaties weg)

mooi!

ik heb trouwens de verleiding niet kunnen weerstaan, en een PRACHTIGE dvd-rip (van een screener-dvd, die bv. aan het Oscar-committee enzo wordt gestuurd) gedownload. De kwaliteit is echt perfect, niet van dvd te onderscheiden (behalve dan dat ie niet anamorphic is) maar hij staat dan ook op 4 svcd's die ik dus lekker in m'n dvd speler kan doen en op m'n breedbeeld kan kijken

over die auto die er in zou zitten... echt duidelijk WAT het precies is, is het niet.. maar je ziet duidelijk iets heen en weer bewegen in de verte wat niet hoort..

avatar van gotti

een van de beste films die ik heb gezien (op memento en the shawshank redemption na) ik denk dat ik er nog maar een keer heenga voor iedereen die hem niet heeft gezien (wat ik me niet kan voorstellen) zeker heengaan. hij duurt dan wel drie en een half uur maar verveeld geen moment als je de film hebt gezien moet je ook het boek eens lezen ook zeker de moeite waard

Geen 3,5 uur, hoor.

Jordy

haha moet je eens op imdb kijken, bij de taal

"Your IMDb guide to Elvish language movies. This page contains a list of interesting reports based around the 4 titles in the IMDb with Elvish dialogue. The form below allows you to search the database for titles with Elvish dialogue only. The A-Z index enables you to browse the titles alphabetically."

Jordy

en ook voor de vierde keer was ie weer NOG beter dan de vorige keer..

de film komt in Amerika na de oscars opnieuw in grote getalen in de bios, met aan het einde alvast een paar minuten TTT als lokkertje

als dat hier ook zo is moet ik er dan nog maar een keer heen wil 'm sowieso over een maandje of 2 nog wel een keer in de bios zien..

avatar van Goodfella

Goodfella

Jordy, je zei dat je LOTR gedownload had, op cd gebrand en 'm zo op je DVD-speler afspeelt. Nou ben ik nogal een leek op dit gebied (nog wel...) dus ik vraag me af... Hoe doe je dit? Wat voor bestand is het? Thx.

Jordy

een svcd bestand... sommige dvdspelers ondersteunen alleen normale video cd's, en geen supervideocd's, maar die van mij wel..

gedownload met het programma eDonkey, branden kan met Nero, Fireburner, CDRwin, etc

avatar van rikrikrik

rikrikrik

1.5 ster!!!

Wat een ongeloofelijke teleurstelling!!! Ik had me er zoooooveel van voorgesteld, fantastische resenties, iedereen enthousiast, leuke besprekingen. Daar snap ik nu echt niets meer van.

Ik snap ook niet waarom mensen zo onder de indruk waren!

Mijn motivatie: matig acteurs, niet uitgediepte karakters, slechte filmmuziek, alle cliches passeren de revu, geen humor, matige special effect(op de mosters na) , moraliseerende kinderfilm. Een leuk/goed commentaar wat ik hoorde: een homo erotsische film...

Maar dit is mijn (onderbouwde) mening.

avatar van Wouter

Wat vond je er moraliserend aan? En welke effecten vond je slecht? (Voor de rest kan ik wel wast met je stellingen.)

avatar van rikrikrik

rikrikrik

Bijvoorbeeld: het goed en kwaad clice, goed overwind (wel heel gemakkelijk in TLOTR).

De landschappen van Nieuw-Zeeland behoeven (volgens mij) geen aanvulling om het indrukwekkend te maken. Maar dat was voor de regiseur niet goed genoeg, van die watervalletjes die errug nep waren, dat vond ik erg jammer. De decors vond vond ik ook niet echt goed (heb ik zeker vaan beter gezien (Gladiator, laatste half uur A.I. bijvoorbeeld).

Jordy

ik kan echt helemaal niets met je commentaar...

sfx waren de mooiste die ik ooit gezien heb (vergelijk het eens met het tekenfilm uiterlijk van The Phantom Menace). Acteren vond ik SUPER voor McKellen was adembenemend goed... de film zat vol humor (afgunst van Hobbits t.o.v. Gandalf in het begin, Pippen die herrie maakt in Moria, gespeel met vuurwerk enz). Het moraliserende vond ik niet erg.. sja het is ouderwets goed tegen slecht, maar ja wat is daar mis mee af en toe... en het feit dat er clichés in de film zitten komt alleen maar omdat iedereen Tolkien heeft nageaapt de afgelopen 50 jaar, daar kan Jackson niets aan doen