• 9.376.732 stemmen

High School Musical 3: Senior Year (2008)

Muziek / Familie | 112 minuten

Genre: Muziek / Familie

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Releasedatum: 10 december 2008

• meJane Bekijk via meJane

Plot High School Musical 3: Senior Year

"The musical experience of a generation becomes a motion picture event"

Het is hun laatste jaar op de middelbare school en Troy en Gabriella kunnen maar niet wennen aan de gedachte dat ze van elkaar zullen worden gescheiden. Samen met de andere Wildcats besluiten ze een musical op te zetten waarin ze hun gevoelens kunnen uiten met betrekking tot de onzekere toekomst.

Troy Bolton

frank92

Liedjes waren leuk maar 1 en 2 waren veel leuker 2,0

avatar van TomaskeX

TomaskeX

Geweldige film, 1 en 2 waren leuk maar 3 overtrof ze de liedjes waren TOP in deze film...

Vanessa Hudgens en Zac Efron speelden ook weer goed maar Ashley Tisdale was ook weer leuk...

Beste van de 3 Kan niet wachten tot hij op dvd verschijnt in Belgie, Iemand enig idee wanneer hij uitkomt in Belgie?

avatar van syno

syno

27 april te huur (België)

avatar van Film Pegasus

Als film is dit gewoon een commercieel product uit de Disneystal zonder enig gevoel en met een hoop goedgeplaatste typetjes. De hits zijn niet altijd even sterk, al merk ik wel dat de film bij kinderen/tieners wel aanslaat en deze trilogie voor enige hype zorgt. Vergelijk het met Pirates of the Carribean. Verklaart meteen waarom deze 3e film wel in de bioscoop verschenen is na 2 straight to dvd films.

M'n appreciatie voor de film is dan ook niet voor de 'film' op zich, maar voor het fascinerend uitgekiende dans- en zangspektakel. Zang met een arrangement dat doet denken aan Michael Jackson en een zeer hoogstaande choreografie. Choreograaf van dienst is trouwens die van Dirty Dancing, een film die ook meer bekend is vanwege de dans dan om de acteerprestaties.

De film draait rond typetjes en hokjes plaatsen. Ergens kan je het dan ook niet kwalijk nemen. Zelf ben ik medewerker in een dansgroep en ben ik na al die jaren ook meer gaan kijken naar dans in film. Dansacts die eveneens afgezien zijn uit de Michael Jackson-muziekindustrie. Sterk getimed en originele moves. Veel beter uitgewerkt dan films als Step up of Grease bvb.

Vraag is of je een film daar alleen op kan afrekenen, maar ook al is het wat voorspelbaar en miniem van verhaal, toch zijn dans en muziek niet zo slecht. En er is duidelijk meer aandacht besteed aan de choreografie in dit deel dan in de vorige delen. Wat dans betreft is dit het beste gedeelte. De rest is even slecht als de andere delen. Enkel voor liefhebbers van het genre of van dans op zich.

avatar van m1701

m1701

Pffff deze was slechter dan de vorige 2.

Liedjes nog zoetsappiger en veel te veel liedjes waar door het verhaal helemaal niet meer overblijft

Verhaal was absoluut niet bijzonder

2* leuk om 1x gezien te hebben

avatar van Feebs

Feebs

Wanneer komt deze uit op dvd ?

avatar van Tigerlily

Tigerlily

Ik vind High School Musical al jaren een grote, slijmerige, druipend van de clichès zooitje van films, maar deze vond ik minder slecht dan de andere... Nog steeds niks, maar wel iets beter

Sommige liesjes waren wel spetaculair, maar worden dan weer verpest door slechte acteerprestaties. Het meisje dat Sharpay speelt vond ik nog enigsinds grappig, maar verder...

Nouja, 2 sterren, omdat ik de dansscenes wel mooi gemaakt vind.

avatar van movieaddictt

movieaddictt

Fantastische film, super leuk.

avatar van Thijmen_1994

Thijmen_1994

liedjes waren leuk, maar daar bleef het dan ook bij wordt een beetje eentonig

avatar van Jeanine1987

Jeanine1987

Heb HSM 1 en 2 via internet gekeken voor ik naar deel 3 ging.

De personages zijn leuk uitgewerkt maar het is veel van hetzelfde. 3 Films is voor mij de max. ik weet dat ze van plan zijn om een deel 4 en zelfs een deel 5 uit te brengen maar ze hadden moeten stoppen bij 3. Deze film was een duidelijk einde van een middelbare school tijd en zo was het dus wel mooi geweest.

avatar van Testudo

Testudo

De liedjes waren inderdaad wel mooi.

Dit is een leuke film als ontspanning.

Ik heb 1 en 2 niet gezien, dus kan niet zeggen of ik ze beter of slechter vond.

Ik heb me alle sinds vermaakt bij deze film.

4,5 *

avatar van krosnicky

krosnicky

als ik zoon film zie hep ik zin om een stok te nemen en hem kijhard onder mijn tand vlees te ramen dat is nog draaglijker gewoon

avatar van misterwhite

misterwhite

Wat een *** film. Wat is eigenlijk het nut ervan om zo een film te maken. En de acteurs vond ik verschrikkelijk!!!

avatar van J-fan

J-fan

Ik vond 1 en 2 al niet voorstellen en had niet echt verwacht dat het nog erger kon. Deel 1 en 2 hadden nog een paar leuke liedjes, maar bij deel 3 zijn alleen de dansjes leuk. Ook had Scharpay wel wat meer mogen uithalen (haar kluisje is trouwens wel vet xD).

Kheb ergens gelezen dat ze van plan zijn een hsm 4 te maken en die moet dan in 2010 gaan uitkomen. Nou kben benieuwd xD

avatar van Keane1983

Keane1983

De highschool reeks zijn top en een must op het gebied van feelgood-movies. En mijn inziens een nieuw begrip op het gebied van dit gerne.
Deel 1 en 2 waren nog fris en nieuw, dit ontbreekt in deel 3. Niet dat dit deel minder is, maar je merkt toch echt aan de spelers dat dit het " laatste" deel voor hun is.
Deel 3 bied op het gebied van muziek niks nieuws, maar qua decors en back-groud-dancers hebben ze flink uitgepakt, wat tevens een lust voor het oog is.
Wat een groot pluspunt vind aan deze film is het einde...het is prachtig om te zien dat het doek voor de spelers echt valt. Dit geeft toch een extra lading met zich mee. Ook geeft de film je de indruk dat je toch streeds naar een musical hebt gekeken op het podium waar je letter mee ingezogen bent vanaf deel1 .
Het is een mooie afsluiter voor een geslaagde trilogie.
Van mij een 3.0*

(toch jammer dat het is afgelopen, ik kan van dit soort films echt geen genoeg krijgen)

Jeanine1987 schreef:
ik weet dat ze van plan zijn om een deel 4 en zelfs een deel 5 uit te brengen maar ze hadden moeten stoppen bij 3. Deze film was een duidelijk einde van een middelbare school tijd en zo was het dus wel mooi geweest.In deel 4 en 5 zullen de echte moneymakers niet terug keren ( zac, vanessa etc) en deze delen zullen dus niet zo aanslaan als de eerdere delen ( denk ik). Ok valt er weinig meer te doen, ze hebben de meeste logische verhaallijnen wel gehad.......

Net gevonden op het net!!!

Nu de originele cast na het derde deel van High School Musical is opgestapt, kondigt Disney een nieuwe televisiefilm aan. Zac Efron en Vanessa Hudgens keren niet meer terug in hun rollen van Troy en Gabriella. Make-up kon niet meer verbergen dat Efron inmiddels de leeftijd van een middelbare scholier ver voorbij is.

High School Musical 4 zal gaan over de rivaliteit tussen de scholen East High Wildcats en de West High Knights en de mierzoete liefdesverhoudingen die daaruit ontstaan.

De schrijver van de eerste drie High School Musical-films, Peter Barsocchini, verzorgt ook het script voor het vierde deel dat naar verwachting in de zomer van 2010 zal verschijnen op de Amerikaanse televisie. Waarschijnlijk komt de tv-film hier direct op dvd uit, wat ook het geval was met High School Musical 1 en 2

bron: filmfocus

avatar van Masterkeeltie

Masterkeeltie

Superrr film weer echt van genoten de liedjes waren soms een beetje aan de lange kant . maar wel lekker swingend.. hoger dan hoog..

avatar van Laoslander

Laoslander

Nee. Nee. Nee. NEE pure koekendooskitsch.

Melig en infantiel.

avatar van Embie

Embie

aardige film......

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik ben nooit larisch geweest over de High School Musical reeks en de enige reden dat ik hem vandaag heb aangezet is omdat ik verveeld was en me even goed moest voelen over die irritante nep-mensen die spontaan in zingen uitbarsten....ja, dat gebeurde niet.

High School Musical 3 is zeker weten minder kwallerig en fake als voorgangers. Tuurlijk mensen dansen spontaan allemaal hetzelfde en ja, iedereen op die school kan zingen, maar het verhaal zelf is een stuk volwassener. Bovendien hielp het dat voor de bioscoop beleving Disney kosten nog moeite heeft gespaard om het er beter uit te laten zien. Wat je krijgt is een muzikaal spektakel met mooie shots, mooie decors en adembenemende choreografie.
Zac Efron en Vanessa Hudges zijn beide gegroeid als acteurs en hun chemie spettert van het scherm af, hun duet bijvoorbeeld is mierzoet, maar hun soepele bewegingen en kunsten geven gevoel aan wat ze doen, wat de scène twintig keer mooier maakt (het dak en de regen hielpen ook).
Het verhaal is natuurlijk slap, maar daar doe je het niet voor, HSM3 bied zo veel meer. Bijna elk liedje barst uit in een spektakel, en dan ziet het er alleen maar goed uit als de school in een vuurwerk-decor veranderd. Of bijvoorbeeld het liedje waarbij ze puur op een stage zijn en het decor steeds verschuift, dat heeft niets meer met kinderlijk vermaak te maken, maar meer met kunst.
Of ik het geheel nu heb meer kunnen waarderen, of dat ik van mijn Zac-haat af ben de scène waarin hij zingt over schreeuwen had ik ooit eens gezien en afgeschildert als "gay", maar hij laat maar weer eens zien wat voor een talent hij heeft en dan stond ik met m'n bek vol tanden, maar HSM zit vol met pure talenten (mag ook wel met die strenge audities), wat je krijgt is één groot kunstwerk waar echt moeite voor gedaan is en iedereen een stapje verder is gegaan dan bij de voorgaande delen. De serie is in zijn slotaflevering een stuk volwassener geworden en hoewel de film nog steeds door een roze bril kijkt, gaat het ook een stuk minder kinderachtig met problemen of wat dan ook om. Heb haast de hele film genoten, met als enige opmerking dat de liedjes echt té pop zijn en erg vergetelijk. Verder...een goede prestatie van cast & crew.

3.5

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

mm had er veel meer van verwacht en voor mij part de slechtste van de drie !!!

TE veel gezang en soms te gemaakt !!

geen topper maar heb er wel van kunnen genieten

avatar van benthe

benthe

Heel erg leuk, heel veel leuke muziek en lekker romantisch! Super!

avatar van RubenvVelzen

RubenvVelzen

Best een geinige film om zo even te kijken:P Al word ik al het zingen na verloop van tijd wel een beetje zat!

avatar van Syrake

Syrake

ik vind deze dan weer beter als de 2de maar evengoed als de eerste ...

krijgt een 4,5*

avatar van Syrake

Syrake

Horrorfreak12 schreef:

mm had er veel meer van verwacht en voor mij part de slechtste van de drie !!!

TE veel gezang en soms te gemaakt !!

geen topper maar heb er wel van kunnen genieten

te veel zang?

dat heb je nou eenmaal met een musical

en ik vind de liedjes beestig goed en echt nie te veel zang

avatar van AHWA

AHWA

Niet zo goed als deel 1, maar wel ietsie beter dan deel 2. Het is duidelijk te merken dat de reeks in populariteit is gegroeid omdat hier veel grotere decors van stal worden gehaald. Fantasie en werkelijkheid lopen te veel door elkaar heen wat mij betreft, en dat is jammer. Deel 1 was leuk omdat het nog vrij klein was allemaal.

Ook de liedjes zijn niet meer echt treffend voor wat ze doormaken, vind ik. Dat was in deel 1 toch duidelijk beter gedaan. Wel is het leuk dat steeds de hele cast terugkeert. En Kelsi en Gabriella zijn nog steeds cute.

Iets minder nichterige blikken van Efron deze keer gelukkig. Sterkste stuk is het openingslied met het basketbal. Daarna is het eigenlijk niet meer zo heel sterk meer. Het loopt een beetje dood, misschien duurt de film ook wel iets te lang.

bedankt hiervoor, lijkt mij ook leuk.

avatar van moviechick-99

moviechick-99

dit was absoluut weeral top zeker de derde die vond ik de beste vooral sharpay ashley tisdale speelde weeral z'on bitch i love it spijtig dat de acteur(zac efron,vanessa hudgens,ashley tisdale,lucas grabeel,corbin blue,monique coleman,)niet meer meedoen in de vierde

avatar van jeroen65

jeroen65

Wat mij betreft de beste uit de serie. Vind de liedjes hier het beste en er zitten echt waanzinnige decors in deze film. Ook de verhaallijn en de acteerprestaties vond ik hier het best. Ik lees in het bericht van de vorige gebruiker dat er een 4e film komt zonder al deze acteurs.....ik ga daar niet aan beginnen, hoe bedoel je een concept uitmelken!

*3,5

gaaaaaaaaaaaaap! :Z aan... uit.... aan... uit...uit? zo gaat het in elke hsm film, erg jammer hoor

de kostuums voor dat bal zijn wel erg leuk maar een tikkeltje overdreven

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Voor verhaal moet je niet echt naar de High School Musical films kijken. Het zijn gewoon een aantal liedjes met fantastische choreografie aan elkaar gelijmd. De liedjes in dit derde deel draaien vooral om het afscheid nemen van het middelbaar en je eigen weg in slaan.

De liedjes zelf zijn echt goed. Denk maar aan het pretentieuse "I want it all", één van de beste liedjes in de hele reeks.Ook komt alles minder geforceerd over,al zal dat over-enthousiasme er nooit volledig uit gaan. Het verhaal wordt naar het einde toe een beetje saai. Maar het verhaal is in geen enkele High School Musical film een grote troef geweest.