• 9.375.363 stemmen

High School Musical 3: Senior Year (2008)

Muziek / Familie | 112 minuten

Genre: Muziek / Familie

Geregisseerd door: Kenny Ortega

Met onder meer: Zac Efron, Vanessa Hudgens en Ashley Tisdale

Releasedatum: 10 december 2008

• meJane Bekijk via meJane

Plot High School Musical 3: Senior Year

"The musical experience of a generation becomes a motion picture event"

Het is hun laatste jaar op de middelbare school en Troy en Gabriella kunnen maar niet wennen aan de gedachte dat ze van elkaar zullen worden gescheiden. Samen met de andere Wildcats besluiten ze een musical op te zetten waarin ze hun gevoelens kunnen uiten met betrekking tot de onzekere toekomst.

Troy Bolton

Jason Cross

Martha Cox

avatar van wwelover

wwelover

Redelijke film. De muziek was wel een stuk beter dan in deel 1 en 2. Verhaal was ook wat serieuzer dit keer. Toch was het weer heeeeeel erg voorspelbaar allemaal. Moet wel zeggen dat Zac Efron, waar ik eerst een hekel aan had eigenlijk erg gegroeid is en het meer dan verdienstelijk deed.

Voor de jongere kijkers natuurlijk geweldig, tenzij Thomas Berge de stem gaat nasynchroniseren.

avatar van gotti

Oef. Dit was niet best.

Waar het eerste deel nog leuk slecht was, slaat de derde op zo goed als alle fronten de plank faliekant mis. Muziek die het verhaal nauwelijks ondersteunen (ik was nog aan het wachten op het liedje waarin gezongen werd over wat er op het brood gedaan moest worden), suffe dansjes en teksten en vooral een kutscript waar de cast niets anders mee doen kan dan het woord overacten een overtreffende trap mee te geven.

Ik zet vanavond The Breakfast Club nog maar eens op. Hetzelfde thema, maar net dat beetje beter...

avatar van Film Pegasus

Als film is dit gewoon een commercieel product uit de Disneystal zonder enig gevoel en met een hoop goedgeplaatste typetjes. De hits zijn niet altijd even sterk, al merk ik wel dat de film bij kinderen/tieners wel aanslaat en deze trilogie voor enige hype zorgt. Vergelijk het met Pirates of the Carribean. Verklaart meteen waarom deze 3e film wel in de bioscoop verschenen is na 2 straight to dvd films.

M'n appreciatie voor de film is dan ook niet voor de 'film' op zich, maar voor het fascinerend uitgekiende dans- en zangspektakel. Zang met een arrangement dat doet denken aan Michael Jackson en een zeer hoogstaande choreografie. Choreograaf van dienst is trouwens die van Dirty Dancing, een film die ook meer bekend is vanwege de dans dan om de acteerprestaties.

De film draait rond typetjes en hokjes plaatsen. Ergens kan je het dan ook niet kwalijk nemen. Zelf ben ik medewerker in een dansgroep en ben ik na al die jaren ook meer gaan kijken naar dans in film. Dansacts die eveneens afgezien zijn uit de Michael Jackson-muziekindustrie. Sterk getimed en originele moves. Veel beter uitgewerkt dan films als Step up of Grease bvb.

Vraag is of je een film daar alleen op kan afrekenen, maar ook al is het wat voorspelbaar en miniem van verhaal, toch zijn dans en muziek niet zo slecht. En er is duidelijk meer aandacht besteed aan de choreografie in dit deel dan in de vorige delen. Wat dans betreft is dit het beste gedeelte. De rest is even slecht als de andere delen. Enkel voor liefhebbers van het genre of van dans op zich.

avatar van Testudo

Testudo

De liedjes waren inderdaad wel mooi.

Dit is een leuke film als ontspanning.

Ik heb 1 en 2 niet gezien, dus kan niet zeggen of ik ze beter of slechter vond.

Ik heb me alle sinds vermaakt bij deze film.

4,5 *

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ik ben nooit larisch geweest over de High School Musical reeks en de enige reden dat ik hem vandaag heb aangezet is omdat ik verveeld was en me even goed moest voelen over die irritante nep-mensen die spontaan in zingen uitbarsten....ja, dat gebeurde niet.

High School Musical 3 is zeker weten minder kwallerig en fake als voorgangers. Tuurlijk mensen dansen spontaan allemaal hetzelfde en ja, iedereen op die school kan zingen, maar het verhaal zelf is een stuk volwassener. Bovendien hielp het dat voor de bioscoop beleving Disney kosten nog moeite heeft gespaard om het er beter uit te laten zien. Wat je krijgt is een muzikaal spektakel met mooie shots, mooie decors en adembenemende choreografie.
Zac Efron en Vanessa Hudges zijn beide gegroeid als acteurs en hun chemie spettert van het scherm af, hun duet bijvoorbeeld is mierzoet, maar hun soepele bewegingen en kunsten geven gevoel aan wat ze doen, wat de scène twintig keer mooier maakt (het dak en de regen hielpen ook).
Het verhaal is natuurlijk slap, maar daar doe je het niet voor, HSM3 bied zo veel meer. Bijna elk liedje barst uit in een spektakel, en dan ziet het er alleen maar goed uit als de school in een vuurwerk-decor veranderd. Of bijvoorbeeld het liedje waarbij ze puur op een stage zijn en het decor steeds verschuift, dat heeft niets meer met kinderlijk vermaak te maken, maar meer met kunst.
Of ik het geheel nu heb meer kunnen waarderen, of dat ik van mijn Zac-haat af ben de scène waarin hij zingt over schreeuwen had ik ooit eens gezien en afgeschildert als "gay", maar hij laat maar weer eens zien wat voor een talent hij heeft en dan stond ik met m'n bek vol tanden, maar HSM zit vol met pure talenten (mag ook wel met die strenge audities), wat je krijgt is één groot kunstwerk waar echt moeite voor gedaan is en iedereen een stapje verder is gegaan dan bij de voorgaande delen. De serie is in zijn slotaflevering een stuk volwassener geworden en hoewel de film nog steeds door een roze bril kijkt, gaat het ook een stuk minder kinderachtig met problemen of wat dan ook om. Heb haast de hele film genoten, met als enige opmerking dat de liedjes echt té pop zijn en erg vergetelijk. Verder...een goede prestatie van cast & crew.

3.5

avatar van Elineloves

Elineloves

Onder lichte dwang heb ik op mijn werk alle drie de delen van HSM moeten kijken, omdat het meisje waar ik mee werk tot over haar oren verliefd is op Zac Efron. En toegegeven: het is geen misbaksel om naar te kijken. Zij ook niet trouwens. Een standaard tienerfilmpje vol mooie mensen die de show stelen met leuke liedjes en dansjes. Zit er een verhaal in? Best wel, voor de gemiddelde tiener zijn er raakvlakken met hun eigen leven en de situaties waar de jonge mensen tegenaan lopen zijn erg herkenbaar.

Nadeel van deze film is alleen dat de liedjes je de godganse dag in je hoofd blijven zitten, in mijn geval zelfs 3 dagen nadat ik hem gekeken had nog.

Voor tieners erg leuk! Leuke afsluiter van deze filmreeks, en ook zeker de beste van de 3.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Uitgemolken, saai, langdradig, onnodig, cliché, belabberd acteurwerk, kinderachtige liedjes, zwak plot, voorspelbaar einde, enzovoort

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Met deel 2 een fijne opleving binnen deze reeks maar terug op school zakt het toch wel weer naar het redelijke niveau van het eerste deel. Liedjes zijn hier eigenlijk vervelender dan ooit en qua verhaal is het ook nog stompzinniger (maar dan niet op een positieve manier als bij deel 2). Gelukkig blijft de high school sfeer erg aangenaam en zelfde geldt voor Hudgens. Wel weer wat leuke Tisdale momentjes, alleen lang niet zo sterk en gepast als in het vorige deel. Veel senior year drama wat de feel ook niet veel goed doet. Iets te veel pogingen om wat drama op het scherm te toveren wat niet echt werkt. Humor blijft op momenten wel erg fijn (vooral door de supporting cast) en plus Hudgens en de erg genietbare high school sfeer zorgen ervoor dat het allemaal erg makkelijk weg kijkt.

avatar van Shadowed

Shadowed

Het beste deel binnen de reeks, maar dat zegt vooral een hoop over de kwaliteit van de overige delen. Het blijft allemaal een nogal dwaas gebeuren met slecht acteerwerk en liedjes die nergens in het geheel passen, maar regisseur Kenny Ortega boekt vooruitgang op het visuele niveau. Je moet natuurlijk enigszins houden van de wereld die hier geschept wordt, want ik gok dat het voor veel kijkers snel te kinderachtig wordt. Geregeld had ik moeite om de zeer uitgekauwde romantiek en weinig doeltreffende humor te slikken, maar de variatie aan locaties en setpieces maakt het gelukkig net wat draaglijker in vergelijking met de voorgangers. Het blijft een erg povere reeks en toonaangevend voor het inhoudelijke simplisme van Disney.