• 9.377.664 stemmen

Geregisseerd door: Brad Silberling

Met onder meer: Will Ferrell, Anna Friel en Danny McBride

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Land of the Lost

"Right place. Wrong time."

Door zijn theorie over reizen naar een parallel universum en een aanval op talkshow host Matt Lauer, wordt Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) als wetenschapper beschimpt en gedegradeerd tot leraar op het George C. Page Museum waar hij Holly (Anna Friel) ontmoet die hem en zijn idealen wakker schudt waardoor Marshall alsnog zijn draagbare tachyon apparaat in elkaar zet. Voortvarend sleept Holly de tegensputterende Marshall mee om het apparaat te testen en ze komen terecht in een mysterieus land, waar dinosauriërs nog bestaan en vreemde volkeren leven, genaamd Pakuni en Sleestak.

avatar van clockwork72

clockwork72

dit lijkt mij dus echt een leuke film.

avatar van arie-lex

arie-lex

do I need 2 say more? minder dan een halve ster kan ik jammer genoeg niet geven

avatar van ( J )

( J )

Halverwege uitgezet,wat een waardeloze "film".

Will ferrel is al irritant genoeg,toen hij ook nog is begon te zingen was dat de spreekwoordelijke druppel,wat een derderangs clown is dat zeg!

avatar van demonski

demonski

na al die negative berichten vind IK dit toch een grappige film en ik denk toch express over de top gemaakt .....dus met een knipoog , ik heb me zeer vermaakt en daar gat het tenslotten om toch ??

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heel grappige en originele film.

Verassend leuk nog, ferrel is in mijn ogen echt ontzettend grappig. geweldige rol, heerlijk droog en genoeg om te lachen.

Verhaal is daarnaast heerlijke onzin, bied genoeg ruimte voor originaliteit, dat is er dan ook genoeg.

Veel toffe scenes, met vaak best aardige special effects. Erg groots allemaal en verveelt geen moment.

Leuke combi dus van komedie en actie, 3.5*.

avatar van Yugnav

Yugnav

"Een boswachter (Will Ferrell) en zijn twee kinderen komen per ongeluk terecht in een mysterieus land." Huh?

Nou ja, het blijft hoe dan ook echt een hele slechte film, met weer eens een verschrikkelijk irritante Ferrell. Ook de special effects zijn een lachertje. Zonde van mijn tijd...

avatar van Spetie

Ik had weinig verwachtingen, zeker gezien de score hier, maar ook omdat de laatste Ferrell film behoorlijk tegenviel. Deze doet dat gelukkig niet. Heerlijk over the top filmpje met een verhaal dat echt helemaal nergens over gaat. De film neemt zichzelf totaal niet serieus en dat leidt samen met de leuke personages en de soms hilarische dialogen tot een alleraardigst vermakelijk filmpje, dat in de hoogste sneltreinvaart voorbijdendert. De CGI is soms wel erg slecht. maar op de een of andere manier kon dat de pret niet drukken. Soms nogal flauw, soms niet grappig, maar vaak gelukkig wel en een Ferrell die heerlijk ouderwets op dreef is, maar ook Danny R. McBride is soms behoorlijk grappig. Leuke no-brainer dus!

avatar van pegasuspiet

pegasuspiet

Zo slecht dat ik hem niet afgekeken heb.

En dit gebeurd niet vaak bij mij

avatar van fonzie96

fonzie96

Absoluut vermakelijk,vind dat op deze site ontzettend veel negatieve onzin te lezen is door filmliefhebbers,waarom kijk je uberhaupt nog film dan als er zoveel slecht is.

Is een kwestie van smaak maar hier worden telkens toch goeie films tot op het bot afgekraakt....jammer.

avatar van Slynkin

Slynkin

Ik vind het een leuke film. Op die reactie van Fonzie hierboven wil ik nog wat toevoegen. De hele kritiekreeks die hierboven wordt gegeven op Will Ferrel vind ik vreemd. Ferrel speelde gewoon weer z'n eigen spelletje, (weliswaar minder goed dan in Anchorman maartoch).... Ik vind het misplaatst als je de acteur op z'n eigen acteerwijze gaat lopen afzeiken. Dit kon je vantevoren verwachten! Kijk die film dan niet zou ik zeggen.... scheelt je een hoop gezeik om niks. Zonde van je tijd.

Ferrel blijft een koning op z'n eigen terrein.

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Zo een lage scoren had ik niet verwacht ik heb hier echt van genoten die Dinosaurus pies scene alleen al, of als ze aan het trippen zijn op dat fruit

Maar misschien is dit wel zo een film waar je van moet houden, anders vindt je het niks?! Ik kan alleen nog maar zeggen dat ik me kapot heb gelachen kijkend naar deze film!

4* deelt momenteel eerste plaats beste komedie van 2009 met Hangover (voor mij)

arie-lex schreef:
do I need 2 say more? minder dan een halve ster kan ik jammer genoeg niet geven

Ik wil je niet dwingen om meer te zeggen, maar ik zou wel graag wat meer willen horen.

guus roovers schreef:
wat een slechte film zeg gaat nergens over, van de hak op de tak heb hem na 15 min afgezet,jammer dat je geen 0 kan stemmen

Aangezien je maar 15 min heb gekeken kon je ook; niet stemmen

avatar van Ninto

Ninto

Ik vind dat Ferrell z'n eigen show moet krijgen. Iedere dag een uur lang kapot lachen. Man... wat zou dat geweldig zijn

avatar van Slynkin

Slynkin

Ninto schreef:

Klik maar eens hier . Op die site staan veel clips van zijn eigen one-man show. Daar ben je wel even zoet mee.

jammer, ze hadden hier best wat van kunnen maken

maar vond hem iets te stom voor woorden

avatar van RodneyS

RodneyS

Nee, 10 keer niks

Een heel slecht verhaal en simpel verhaal, wat erg chaotisch was.

Bovendien vind ik deze acteurs absoluut niet grappig, maar dat is persoonlijk voor mij.

De enigste 2 pluspuntjes waren de toch wel goed gemaakte dino's en een paar leuke grappen.

avatar van Noodless

Noodless

De dino's en sommige grappen zijn wel ok. Vaak zijn de grappen wel zo flauw of over the top dat je het ook nog leuk gaat vinden. Het verhaal zelf stelt echt niks voor en komt zelfs wat belachelijk over. Maar toch kon de film door een paar positieve elementen toch nog bekoren.

6/10

avatar van dielis

dielis

wat een verschrikkelijke en waardeloze film. acteerwerk uitermate slecht en het is gewoon te saai om naar te kijken, met pijn en moeite heb ik hem afgekeken. Af en toe wel een grappig stukje maar daar blijft het ook wel bij.

avatar van tonycabanna

tonycabanna

Houd van dit soort films

Heb zeker gelachen

btw dielis het acteerwerk is de bedoeling dat het zo achterlijk en lomp overkomt

En dat is verder ieder zijn smaak of je er van houd of niet

Anywayz 3,5 stars

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Wat is de doelgroep van deze film?

avatar van AchmedATM

AchmedATM

Nijmegen schreef:

Wat is de doelgroep van deze film?

15 - 25 Jaar, voor de student.

Grappig dat ook hier de meningen weer verdeeld zijn. Sommigen kunnen Ferell niet uitstaan, wat ik me ergens wel voor kan stellen, maar waar ik me wel ten zeerste bij afvraag waarom zij in godsnaam een film met hem in de hoofdrol opzetten / bezoeken.

Ik zat laatst bij de reacties van Stranger Than Fiction (briljante film overigens) te kijken en daar was het precies hetzelfde. You either hate him or you love him, denk ik. Ik kan 'm in een komedie echter goed verteren - een serieuzere rol als in Stranger Than Fiction is niet voor hem weggelegd - en vond deze film dan ook wel vermakelijk, maar niets bijzonders.

Het is een typische Ferell-komedie in een andere setting, en niet meer dan dat. Hield je van ander werk waar Ferell een droge rol in speelt, bv. Step Brothers, dan kan je hier misschien wel om lachen, mocht je Ferell echter niet uit kunnen staan begin dan niet aan deze film. En als je dat al doet, ga dan al helemaal niet reageren met hoe irritant je hem vindt, dat is nou eenmaal Will Ferell! Vermakelijk voor een huurvideo dus, mits je van de humor houdt.

avatar van Nijmegen

Nijmegen

Plot gewijzigd.

avatar van dragonmaster

dragonmaster

leuke flauwekul film met een Ferrell in een rol waarin hij zich duidelijk goed thuis voelt. redelijke special-effects. verder niet te veel van verwachten.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Zie Ferrell toch liever meer met R gekeurde materiaal werken, dit is allemaal wel erg puberaal en op momenten pijnlijk ongrappig.

De McBride/Ferrell combinatie werkte velen malen beter in één 25 minuten durende aflevering van Eastbound & Down dan in deze 100 minuten durende film. 1,5*

Iets te matig.

Net als Year One wat te fragmentarisch. Hoewel die film echt nergens over gaat zit er een vreemde rode draad in die allesbehalve boeit maar toch doorgetrokken wordt.

Sommige scenes zitten er puur in om alles aan elkaar te lijmen, terwijl er helemaal niks te lijmen valt. Maar ook niet alle settings en grapjes zijn even leuk. Ferrell tegen een T-Rex is gewoon redelijke ideeënarmoede.

Ook die 60s lizard mannetjes waren niet al te best, uiteindelijk is het Ferrell zelf die toch weer de grappigste momenten naar zich toetrekt. Wel een paar keer goed kunnen lachen, vaak met extreem flauwe dingen (Cher vocaltjes )

Af en toe wat saai, zeker niet altijd grappig en niet echt de juiste balans tussen onzinnig en toch nog een verhaaltje willen vertellen, maar als tussendoortje kan het allemaal nog net wel. Al moet je ook zeker doorheen alle slecht CG kunnen kijken. Redelijk rampzalig voor iets uit 2009.

avatar van SSeagal

SSeagal

Ik snap die vele negativiteit niet eerlijk gezegd. Ik vond dit juist eindelijk weer eens een heerlijke komedie die prettig wegkijkt. De CGI wordt vaak ronduit slecht genoemd, nou ik heb het in SF films vele malen erger gezien en in deze film is de focus toch meer lol en komedie.

Ik vind de grappen door de film heen prima werken en rima verdeeld, op een uitzondering na heb ik elke keer moeten lachen. Ook was ik bang voor een hoog puberaal gehalte, poep en pies humor, maar dat viel gelukkig erg mee, op wat urine na dan

Maar ja, ligt er denk ik ook aan van wat voor soort humor je houdt, ik vond deze namelijk bijvoorbeel hilarisch:

Talkshow host : Wait a minute.., are you going to smoke?

Rick Marshall : No i'm making a balloon animal.

Zoiets was het, simpele grap maar zo grappig

Al met al, **** voor Will en de film

avatar van MerLiNiuM

MerLiNiuM

heb betere gezien met hem. niet meer dan 2* waard

avatar van override100

override100

ik vind dat iederen moet gewoon gaan kijken en eerlijke

mening geven.zo als die van mijn gewoon geen punten

want was gewoon waardeloos.

avatar van Raffael77

Raffael77

Zeer matige film met slappe studio decoraties en meer van dat soort onzin. Ferrell heeft altijd wel iets grappigs vanwege zijn droge manier van acteren.

De film zelf is echt slecht. Warp apparaat en dat soort dingen gaan gewoon te ver. Nep costums.

Ik kan nog wel ff zo door gaan maar doe ik niet.

avatar van paul83

paul83

Raffael77 schreef:

Ik kan nog wel ff zo door gaan maar doe ik niet.

Die nep kostuums zijn juist een knipoog naar de oudere films.