• 9.377.559 stemmen

Geregisseerd door: Brad Silberling

Met onder meer: Will Ferrell, Anna Friel en Danny McBride

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Land of the Lost

"Right place. Wrong time."

Door zijn theorie over reizen naar een parallel universum en een aanval op talkshow host Matt Lauer, wordt Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) als wetenschapper beschimpt en gedegradeerd tot leraar op het George C. Page Museum waar hij Holly (Anna Friel) ontmoet die hem en zijn idealen wakker schudt waardoor Marshall alsnog zijn draagbare tachyon apparaat in elkaar zet. Voortvarend sleept Holly de tegensputterende Marshall mee om het apparaat te testen en ze komen terecht in een mysterieus land, waar dinosauriërs nog bestaan en vreemde volkeren leven, genaamd Pakuni en Sleestak.

avatar van Jessman

Jessman

Ik heb nog nooit zo'n flauwekul film gezien.

avatar van Macmanus

Macmanus

Verwachtte veel erger.

Ken de tv serie totaal niet, keek op youtube na deze film wel een stukje van de hele oude serie (zag er hilarisch slecht uit) en de jaren 90tig versie (leek alsof de tijd had stilgestaan zag er nog steeds hilarisch slecht uit ) Maar maakt verder weinig uit, het begon best leuk. Met Farrell en McBride weer naast elkaar leuk team. Ook de woestijn waar ze vallen vond ik leuk. Alleen dan na een tijdje ontaard de film een beetje in een iets te kinderachtig verhaal met hele lelijke mannetjes die kennelijk iets willen. Boeide me minder, maar toch keek het leuk weg en vermaakte ik me over het algemeen prima.

Geen hoogvlieger, maar vermakelijk genoeg.

3 stars.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Heel grappige en originele film.

Verassend leuk nog, ferrel is in mijn ogen echt ontzettend grappig. geweldige rol, heerlijk droog en genoeg om te lachen.

Verhaal is daarnaast heerlijke onzin, bied genoeg ruimte voor originaliteit, dat is er dan ook genoeg.

Veel toffe scenes, met vaak best aardige special effects. Erg groots allemaal en verveelt geen moment.

Leuke combi dus van komedie en actie, 3.5*.

avatar van Spetie

Ik had weinig verwachtingen, zeker gezien de score hier, maar ook omdat de laatste Ferrell film behoorlijk tegenviel. Deze doet dat gelukkig niet. Heerlijk over the top filmpje met een verhaal dat echt helemaal nergens over gaat. De film neemt zichzelf totaal niet serieus en dat leidt samen met de leuke personages en de soms hilarische dialogen tot een alleraardigst vermakelijk filmpje, dat in de hoogste sneltreinvaart voorbijdendert. De CGI is soms wel erg slecht. maar op de een of andere manier kon dat de pret niet drukken. Soms nogal flauw, soms niet grappig, maar vaak gelukkig wel en een Ferrell die heerlijk ouderwets op dreef is, maar ook Danny R. McBride is soms behoorlijk grappig. Leuke no-brainer dus!

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Zie Ferrell toch liever meer met R gekeurde materiaal werken, dit is allemaal wel erg puberaal en op momenten pijnlijk ongrappig.

De McBride/Ferrell combinatie werkte velen malen beter in één 25 minuten durende aflevering van Eastbound & Down dan in deze 100 minuten durende film. 1,5*

Iets te matig.

Net als Year One wat te fragmentarisch. Hoewel die film echt nergens over gaat zit er een vreemde rode draad in die allesbehalve boeit maar toch doorgetrokken wordt.

Sommige scenes zitten er puur in om alles aan elkaar te lijmen, terwijl er helemaal niks te lijmen valt. Maar ook niet alle settings en grapjes zijn even leuk. Ferrell tegen een T-Rex is gewoon redelijke ideeënarmoede.

Ook die 60s lizard mannetjes waren niet al te best, uiteindelijk is het Ferrell zelf die toch weer de grappigste momenten naar zich toetrekt. Wel een paar keer goed kunnen lachen, vaak met extreem flauwe dingen (Cher vocaltjes )

Af en toe wat saai, zeker niet altijd grappig en niet echt de juiste balans tussen onzinnig en toch nog een verhaaltje willen vertellen, maar als tussendoortje kan het allemaal nog net wel. Al moet je ook zeker doorheen alle slecht CG kunnen kijken. Redelijk rampzalig voor iets uit 2009.

avatar van FrisoBoei

FrisoBoei

Normaal vind ik Ferrell (die andere gast) geweldig, maar ik heb nu slechts zelden om hem kunnen lachen. Probleem van de film is dat er behalve de enkele grappige momenten van Ferrel en McBride er eigenlijk geen goede humor in zit.

Verder stoorde ik mij onwijs aan die irritante aap die heel slecht acteerde, en het feit dat die chick met die aap kan praten vond ik ook echt slecht. Dat was allemaal wel heel erg simpel. Tuurlijk tis geen realistische film maar dat sloeg echt nergens op.

Waar ze de fout in zijn gegaan bij deze komedie is denk ik ook de grens tussen realistisch idee geven aan de komedie en gewoon een komedie waar realisme geen rol speelt en er ook geen poging gedaan wordt dingen te verklaren. Dat hoeft namelijk ook helemaal niet altijd bij komedies.

In dit geval had dat ook niet gehoefd: kijk maar naar hoeveel moeite dat kost met die aap: ze kozen er voor om er een realistische verklaring voor te geven dat zij met hem kon praten; ze had apen bestudeerd. Daardoor ging het de hele film door met het serieuze vertalen van wat die aap zei, wat ik erg storend vond (en wat haar helemaal geen moeite kostte overigens). Ik vond dat constant er g kinderachtig over komen.

Naar mijn mening hadden ze in dat geval beter gewoon dat beest kunnen laten praten, óf helemaal niet laten praten.

Ook de tenenkrommende emotionele uitbarsting van die chick op het eind is een voorbeeld van een volledig misplaatste invulling van een komedie.

Nou nij elkaar een saaie film met een flauw verhaal en er wordt teveel moeite gedaan om dingen te verklaren. Er ligt teveel het accent op het avontuur-deel van de film en te weiig op het komedie-deel van de film. Daardoor is het geen echt leuke komedie en een bar slechte avonturenfilm. Behalve Ferrell en McBride zitten er geen leuke personages o.i.d. in. Weinig humor en waar er humor is is hij meestal slecht. Ferrell blijft één van mijn helden maar deze film ga ik niet nog eens kijken.

Btw wel een mooie aftitelingsanimatie. Ik vond die eigenlijk beter dan de film zelf

avatar van tmwister

tmwister

Wat triest!!!!!!! en om te huilen.

Heb werkelijk nog nooit zo een slechte film gezien en om te huilen nou zelf een traan is nog kostbaarder dan deze film.

avatar van wwelover

wwelover

Als echte Ferrel fan keek ik al heel lang uit naar deze film. En ik mag dan ook wel stellen dat het weer een geslaagde komedie is. Niet van het niveau Anchorman, maar zeker de moeite waard als je van zijn films houdt. Al heb je altijd de mensen die het helemaal niks vinden. Het verhaal is te belachelijk voor woorden en daarom ook zou leuk. Het slaat echt helemaal nergens op. De humor is gewoon goed, De special Effects zijn niet geweldig, maar ja het is ook geen SF film en het is ook weer niet lelijk. En Will Ferrel is geweldig weer, net als de overige cast.

avatar van 606

Leuke film met prima grappen.

goed geacteerd.

avatar van DonOswaldo

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Ik begin me bij het gemiddelde hier af te vragen of ik niet iets te stoned was.

Maar anyways, ik vond het een geslaagde (fantasy)komedie.

Voor een komedie grappig verhaaltje, en Will Ferrell speelt het weer lekker droog als altijd. Aantal echt heerlijke grappen.

Me cijfer baseer ik dan ook op de mate waarin ik me vermaakt hebt.

avatar van rep_robert

Niet heel goed, maar ook niet heel slecht. Dat hier 100 miljoen in is gestoken verbaasde me eigenlijk. Voor dat geld had het er wel veel mooier uit mogen zien. Al was het ook weer niet dramatisch. Gewoon gemiddeld! Zijn wel veel fysieke effects in gestopt ook, bijvoorbeeld de rubberen lizard pakken(jaren 60 stijl), ik vind het wel wat hebben. Al moet je met zo'n budget natuurlijk wel meer eruit halen.

De film leunt natuurlijk op Will Ferrell, die hier 1 van zijn leukere rollen van de laatste tijd heeft te pakken. De hele film hoef je niet serieus te nemen, gelukkig maar. Als je dit wel serieus zou nemen was de hele film gefaald. Nu zitten er hier en daar komische situaties, het is vooral leuk hoe Ferrell zijn inschattingen steeds verkeerd uitpakken.

Verder kibbelt het verhaaltje heel rustig door, zijn niet alle grappen geslaagd en is het soms gewoon saai. Echter redt Ferell en de spontane Friel het verhaal enigzins.

Redelijk weghappertje voor een keer, meer ook niet.

avatar van Zinema

Weinig grappig.

Niet dat het aantal grappen te weinig is overigens. De spaarzame lachmomenten zijn dat helaas wel.

Ferrell lijkt ook een beetje verdwaald in deze 'avonturenfilm' met ruim budget. E.e.a. zou beter werken wanneer de actie en humor wat beter in balans zou zijn. Het verhaaltje begint ietwat vaak te overheersen en de meeste grappen komen van mijlen ver aan.

De drugs-scenè is een van de leukere. Maar daar blijft het dan ook zo'n beetje bij. Vond de mensaap ook geen sterke toevoeging.

Dos.

avatar van Justinw

Justinw

Niet zon beste komedie, ze hebben het geprobeerd maar sommige grappen zijn gewoon te voorspelbaar.

Het 'Cher' stukje is wel leuk. De paar goede grappen redden de film ook niet. En het wereldoverheersing plotje deed het ook niet echt bij mij. Maar opzich nog wel te doen.

Anna Friel mag er zeker wezen en dat maakt deze film dan ook weer wat gemakkelijker om te kijken. Maar de film redden......nee!

avatar van The Oceanic Six

Matig.

Will Ferrell kan ontzettend grappig zijn (Step Brothers, Ron Burgundy etc) maar dit was gewoon niet erg leuk.

Het plot is op zich best goed genoeg voor een leuke flauwekul komedie, maar de uitwerking is dat niet. Ten 1e, wat een enorm slechte effecten zeg. Dat had ook in zon film wel wat overtuigender gemogen.

Verder waren ook bepaalde rollen niet leuk. Die mens aap was echt irritant en het feit dat de vrouw wel met die aap kon praten was wat simpel en niet boeiend. En laten we de ''vijand'' ook niet vergeten te noemen. Dat hele plot was sowieso vervelend en de scene's met hem zagen er niet uit.

En zelfs Will Ferell kon deze film niet dragen. Ferrell is op zijn best als hij een extreem over the top personage kan spelen zoals in de 2 titel die ik net al noemde. Hier is zijn rol niet zo bijzonder. Er zitten wel een paar grappig momenten in (die bult op zijn rug!) maar het is te weinig om de komedie te redden. Het is wel uit te kijken maar meer ook niet.

Een te zwakke uitwerking en te weinig humor maken van Land of the Lost een redelijk matige film.

avatar van Lennert

Lennert

Vermakelijk, maar het is het allemaal net niet. Farrell was vermakelijk, maar niet grappig, hetzelfde geldt voor McBride. De humor is vooral banaal (grappen over seks en domme beledigingen) en zorgt bijna nergens voor meer dan een glimlach. Het grappigste blijft eigenlijk nog wel de afgrijselijke special effects en het feit dat het script zo van de hak op de tak springt, dat het eigenlijk zelfbewust slecht gemaakt lijkt te zijn. Ik vraag me alleen af of dit ook echt zo is, of dat het script gewoon een zooitje was.

Voor geloofwaardigheid hoef je al helemaal niet bij deze film aan te kloppen. Hoe Chaka door Holly's personage verstaan kan worden is een raadsel, als alles wat hij zegt letterlijk zo vertaald kan worden als zij doet, is het namelijk absoluut geen primitieve taal. De intelligente T-Rex was grappig, maar tegelijkertijd slaat het nergens op dat hij Engels zou verstaan. Pteranodoneieren die uitgebroed worden boven een werkende vulkaan slaat al helemaal nergens op. Hoe was het daarnaast mogelijk dat toen zij in het begin in die grot vielen door die lianen ineens opgehesen werden, dat werd verder nergens uitgelegd.

Goed, ik heb me vermaakt, maar begrijp dat deze film een grote flop is geworden. Als men het budget had gestoken in een beter script en de special effects bewust wat slechter had gemaakt, dan was het nog een grote knipoog naar de serie geweest (hoewel ik alleen de serie uit de jaren '90 ken), nu is het een onevenwichtig geheel. Rest mij nog wel te zeggen dat Anna Friel gruwelijk aantrekkelijk is.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Een grote meevaller. Ondanks de slechte kritieken wilde ik de film toch graag zien.

Will Ferrell vond ik ook hier weer op dreef, ik begrijp de slechte kritieken niet in deze. Ook valt de CGI me mee, ik heb ze stukken slechter gezien.

Het verhaal is niet interessant, maar neemt zichzelf ook totaal niet serieus. Gewoon genieten van de absurditeit. Ik vond het eerste uur uitstekend, paar maal hard gelachen - om het urine-moment, de mugscene, maar ook om het Cher-momentje, of de reuzenkrab die aan komt stormen en uit elkaar explodeert. . Zo zijn er nog wel meer momentjes.

Dat Holly met de mensaap kan praten, neem ik maar op de koop toe. Sommigen dingen hoeven ook niet te worden uitgelegd in dergelijke films, ook die lianen niet, wie zit daar op te wachten bij een film als deze?

Gewoon erg vermakelijk (1e 60 min.).

avatar van Aapje81

Aapje81

Redelijke komedie die zeker zijn momenten heeft maar over de gehele linie net wat te flauw en vooral traag is. Ferrell doet het leuk en Friel is een mooie verschijning. Daarnaast zijn de dino's erg schattig maar de rest is helaas totaal overbodig.

Doorsnee

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Wat was dit een vreemde film!!

In ieder geval had de film een extreem absurd verhaal, wat het uiteraard wel origineel maakte. De personages komen in verschillende vreemde situaties terecht, die soms geslaagd zijn, maar af en toe gewoon dom en saai zijn.

Will Ferrell doet het best aardig. Hij lijkt me de perfecte man om een dergelijke rol te spelen (lees: om een halve gare te spelen). Hij speelt dan ook het leukste personage en is daarom de man die hoofdzakelijk voor de humor moest zorgen. En toegegeven: er zaten wel enkele leuke dingen in, maar toch te weinig om er een geslaagde komedie van te maken.

Verder heb ik me ook enorm geërgerd aan dat aap-achtig ding: jammer dat dit de hele film moest meedoen...

Al bij al een matige komedie/avonturenfilm.

avatar van DiKKe_OsCaR

DiKKe_OsCaR

• 2034 stemmen

Erg jammer. Ik ben gigantisch Will Ferrell fan, maar de laatste twee films die ik met hem gezien heb konden me niet bekoren. Verdorie! Ook deze film is te slap voor woorden. Ferrell speelt echt een schim van zichzelf. Alsjeblieft, kijk de volgende keer weer kritisch naar de scripts die je uit wilt kiezen!

avatar van Metalfist

Metalfist

Well done. You just gave murderous primatives the power of fire!

Normaal gezien kijk ik geen films rechtstreeks op televisie, ik irriteer me te vaak aan reclame en abrubte afbrekeningen maar zo af en toe kijk ik toch nog eens een film rechtstreeks. Eigenlijk ging ik deze Land of the Lost aan me voorbij laten gaan, wat ik er van zag leek me niet zo enorm boeiend, maar dat was zonder de mooie Anna Friel gerekend uit Pushing Daisies, een serie die ik overlaatst heb afgerond. Om een lang verhaal kort te maken: gisteravond zat ik dan sinds geruime tijd nog eens in de zetel om een film op televisie te kijken.

Ik had totaal geen idee dat dit een remake was van een televisie reeks uit de jaren '70, die dan ook al eens een remake kreeg in de jaren '90. Beetje jammer eigenlijk want ik vond dat de film er origineel en fris uit de hoek komt maar blijkbaar is het jaren geleden al eens eerder gedaan. Ach, het doet gelukkig niet al teveel afbreuk aan de film want of het nu veel elementen heeft overgenomen of niet, Silberling weet een erg leuke film te brengen. Vooral het verhaal, of eerder het gebrek eraan, zorgt voor een mooie kapstok om een boel leuke scènes aan op te hangen. Sommigen zijn iets teveel van het typische pis en kak humor die we de laatste jaren voorgeschoteld krijgen maar er zijn ook genoeg leuke en originele scènes te ontdekken. Het wordt allemaal erg leuk gebracht en de sneltreinvaart waarin de film verloopt zorgt ervoor dat er nergens een inzakking is te bespeuren. Qua effecten is dit trouwens ook wel heerlijk campy. Schijnbaar is hier een serieus budget aan verbonden en ergens is dat er wel aan te zien maar ergens ook weer niet. Dit klinkt nu wel erg wazig maar wat ik hiermee bedoel is dat heel het wereldje er soms echt verbluffend mooi uitziet maar dat er langs de andere kant ook veel jaren '60 effecten inzitten. Neem nu de lizard mannen die eigenlijk niets meer zijn dan een paar volwassen mannen in pakken.. Perfect voorbeeld van het campy gedeelte maar het heeft gelukkig ook wel zijn charme.

Wie ook serieus veel charme bezit is de mooie Anna Friel. In Pushing Daisies is ze enorm vertederend als Lonely Tourist Charlotte Charles dus ik was best wel benieuwd hoe ze het hier ging afbrengen. Met uitzondering van dat Britse accent, doet ze het eigenlijk heel degelijk. Natuurlijk geen geniale rol waar maar een handvol mensen hun weg mee kunnen maar ook hier is ze perfect op haar plaats, moet ik toch echt eens aan Woddy Allen's You Will Meet a Tall Dark Stranger beginnen. De grootste verrassing is eigenlijk WIll Ferrell, een acteur die bij mij ten boekje staat als het boegbeeld van de pis en kak humor waar ik het daarjuist al over had. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit voornamelijk baseer op trailers van films want volledige films heb ik nog niet met hem gezien (met uitzondering van deze en Old School een aantal jaar geleden). Soit, ik zal toch mijn mening moeten gaan herzien want Ferrell is net als Friel perfect op zijn plaats. De connectie tussen de twee is erg leuk maar het is vooral de droogheid waarmee Ferrell sommige opmerkingen uitspuwt die me hebben doen lachen. Zeker in combinatie met Danny McBride zijn er vaak leuke scènes te ontdekken.

Erg leuke film die vooral dankzij de originaliteit de moeite waard is. Daar komt dan ook nog eens een goede cast bij en een bij vlagen heerlijke soundtrack. Al heeft elke film die All Along the Watchtower van Hendrix speelt sowieso een streepje voor. Misschien toch maar eens terug beginnen opletten naar wat ze op televisie geven want dit kon ik best wel waarderen.

avatar van edl

edl

• 1957 stemmen

Dit is zo erg. Zonde van je anderhalf uur.

avatar van tattoobob

tattoobob

Middelmatige film met helaas Ferrell niet op zo,n goed niveau als dat hij in zijn meeste films is.

Visueel had het ook allemaal wat beter gekund....tja dit is niet een film die ik nog een keer zal opzetten.

avatar van lars-pixar

lars-pixar

Zoals hier al vaker genoemd wordt, heb ik me ook erg geërgerd aan de speciaal effects en dat is nou weer zonde want op geven moment ging ik het nog vermakelijk vinden ook!

Het lijkt dan wel of je het gaat accepteren en het door de acteurs allemaal hoog gehouden wordt, waar ze het opvullen met flauwe grappen van (en voor) verschillende niveaus

Uiteindelijk ging het voor mij allemaal om Will Ferrell, vanwege de Ferrell film avond.

Helaas speelde Ferrell in deze film niet zoals in de McKay films en dan krijg je iets anders voor geschoteld!

Ik bekeek de film omdat ik een fan ben van Will Ferrell , maar deze film was gewoon te slecht voor woorden. Na 30 minuten heb ik de film gewoon afgezet.

avatar van thunderball

thunderball

Deze van de week ook eens bekeken.

Van Ferrell toch al wel het nodige gewend, maar deze film was wel uber melig en gestoord.

Het is dat ik Ferrell en zijn droge, melige humor goed kan hebben, maar anders had ik in het begin al weg gezapt. Gelukkig om Ferrell blijven hangen en de film wordt, na het al vreemde begin, alsmaar maffer en idioter, zo erg dat ik het ook wel weer kon waarderen. Doe je iets goed (fout), dan ook all the way er voor gaan!

De SFX waren trouwens verbazend goed voor een maf werkje als dit, de Dino kon zo met Jurrassic Park mee doen en de onverwachte plotwendingen, deden je toch telkens weer benieuwd raken naar de volgende gebeurtenis.

Maf, gek, idioot en daardoor toch geinig om een keer gezien te hebben.

Een zeventje, ofwel 3,5 ster.

avatar van Theunissen

Met Will Ferrell heb ik een soort van haat-liefde-verhouding. Een aantal films waarin hij meespeelt vind ik best goed, maar ook een groot aantal films met hem zijn slecht en daartoe behoort deze film eigenlijk ook.

Het verhaal was best leuk gevonden en visueel zoals de decors en effecten (o.a. de dinosaurus T-rex) zag het er allemaal aardig uit, maar de uitvoering van het verhaal is zeer flauw en kinderachtig en te lachen valt er eigenlijk ook weinig. Hier en daar zitten er een paar leuke scenes (o.a. het gedoe met verslaggever Matt Lauer in het begin en einde van het verhaal) in en valt er ook wat te glimlachen (zoals op het einde met Will Stanton en Chaka en al de vrouwen), maar dat is het eigenlijk ook. Hoewel ik Will Ferrell (in de rol van wetenschapper Dr. Rick Marshall) wel eens veel beter en vooral veel leuker heb zijn spelen, deed hij het hier nog enigszins verdienstelijk. De overige twee hoofdrolspelers, te weten de fraaie Anna Friel (in de rol van Holly Cantrell) en Danny R. McBride (in de rol van Will Stanton), konden me niet echt bekoren. Jorma Taccone in de rol van de irritante aapachtige "Chaka" was overigens vreselijk slecht. Omdat de film maar iets van 90 minuten duurt en er relatief ook best veel absurde dingen gebeuren, kijkt hij wel nog enigszins lekker weg. Ondanks dat ik heb ik de film wel soms een beetje vooruit zitten te spoelen.

Al met al een matige tot slechte Avontuur / Komedie film, die niet meer is dan leuk om eens gezien te hebben en ook maar voor één keer.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Geen zin in een al te lange mening geven, maar dat hoofd van Ferrell blijft zo grappig dat ik deze flauwe en soms zeer zwakke film toch nog een klein voldoendetje wil geven. Als je echt even niet meer weet welke film je op een druilerige zondag moet bekijken, zet je deze gewoon even op. Hij kijkt vlotjes weg. Het script moet je maar met kruiwagens zout nemen en de absurditeiten op je af laten komen.

En wat betreft die aapmens ben ik het helemaal eens met Theunissen. Die hadden ze wel thuis kunnen laten.

avatar van Kondoro

Kondoro

Land of the Lost

Normaal gesproken ben ik erg fan van Ferrel, vind het persoonlijk een erg leuke acteur en ik geniet vaak erg van zijn films, zoals het natuurlijk ook hoort. Toch kon deze film mij niet echt bekoren vooral de hele setting vond ik gewoon poep. De gehele special effects daar moest nog even aan gewerkt worden, Qua verhaal was de film prima en het concept was leuk. Niet geheel vermaakt maar kwam me avond er nog wel net mee door. Geen heziening waardig maar gewoon voor 1 keer is hij leuk.