Genre: Avontuur / Komedie
Met onder meer: Will Ferrell, Anna Friel en Danny McBride
Vanaf 6 april op Netflix
Bekijk via SkyShowtime
Plot Land of the Lost
"Right place. Wrong time."
Door zijn theorie over reizen naar een parallel universum en een aanval op talkshow host Matt Lauer, wordt Dr. Rick Marshall (Will Ferrell) als wetenschapper beschimpt en gedegradeerd tot leraar op het George C. Page Museum waar hij Holly (Anna Friel) ontmoet die hem en zijn idealen wakker schudt waardoor Marshall alsnog zijn draagbare tachyon apparaat in elkaar zet. Voortvarend sleept Holly de tegensputterende Marshall mee om het apparaat te testen en ze komen terecht in een mysterieus land, waar dinosauriërs nog bestaan en vreemde volkeren leven, genaamd Pakuni en Sleestak.
Dr. Rick Marshall
Holly
Will Stanton
Chaka
Enik
Matt Lauer
Leviwosc
Komedie is normaal niet echt aan mij besteed maar om met de woorden van MovieHollic te spreken: "Zo fout dat het gewoon gaaf is!"
Ik heb me geen moment verveeld met deze film. Natuurlijk is Chaka mijn absolute favoriet!
3,5 ster!
Tilburger
Ik ga ook zeker mee met MovieHolic, ik heb me erg vermaakt met deze film.
Hellboy!
Wat een slechte film. Slechte special effects, decors enz alles is overdreven nep.
Kr!kke
Wat was dit een vreemde film!!
In ieder geval had de film een extreem absurd verhaal, wat het uiteraard wel origineel maakte. De personages komen in verschillende vreemde situaties terecht, die soms geslaagd zijn, maar af en toe gewoon dom en saai zijn.
Will Ferrell doet het best aardig. Hij lijkt me de perfecte man om een dergelijke rol te spelen (lees: om een halve gare te spelen). Hij speelt dan ook het leukste personage en is daarom de man die hoofdzakelijk voor de humor moest zorgen. En toegegeven: er zaten wel enkele leuke dingen in, maar toch te weinig om er een geslaagde komedie van te maken.
Verder heb ik me ook enorm geërgerd aan dat aap-achtig ding: jammer dat dit de hele film moest meedoen...
Al bij al een matige komedie/avonturenfilm.
Picker
Voor zo'n budget en dan met Ferrel die in Old School echt geweldig is hebben ze hier toch echt een flinke bak gefermenteerde schildpadden stront van weten te maken....
Leviwosc
Gefermenteerde schildpaddenstront? Is het dieet van een schildpad zo suikerrijk dan?
DiKKe_OsCaR
- 2034 stemmen
Erg jammer. Ik ben gigantisch Will Ferrell fan, maar de laatste twee films die ik met hem gezien heb konden me niet bekoren. Verdorie! Ook deze film is te slap voor woorden. Ferrell speelt echt een schim van zichzelf. Alsjeblieft, kijk de volgende keer weer kritisch naar de scripts die je uit wilt kiezen!
darthconner
Heb hem net nog eens gezien. Blijkbaar had ik de film maar een 2* gegeven wat veel te weinig is. De film wordt hier naar mijn mening wat "underrated". Ja, Land of the Lost is niet schitterend. Maar hij kijkt lekker weg. Zeker eens de moeite waard als je zin hebt in een komedie.
confucius repeat
Ken je die uitspraak: 'een zieke die lacht is even niet ziek? Nou, ik heb er ook een:
'Zij die hiermee kunnen lachen zijn ziek.' Zou dit een SF voor primaten zijn? Op zeker moment vond ik het welletje. Er viel al niet te lachen, maar toen de urine scene eraan kwam vond ik het erover en de stoptoets deed wat het moest doen. Die zie ik nooit meer... terug.
Metalfist
Well done. You just gave murderous primatives the power of fire!
Normaal gezien kijk ik geen films rechtstreeks op televisie, ik irriteer me te vaak aan reclame en abrubte afbrekeningen maar zo af en toe kijk ik toch nog eens een film rechtstreeks. Eigenlijk ging ik deze Land of the Lost aan me voorbij laten gaan, wat ik er van zag leek me niet zo enorm boeiend, maar dat was zonder de mooie Anna Friel gerekend uit Pushing Daisies, een serie die ik overlaatst heb afgerond. Om een lang verhaal kort te maken: gisteravond zat ik dan sinds geruime tijd nog eens in de zetel om een film op televisie te kijken.
Ik had totaal geen idee dat dit een remake was van een televisie reeks uit de jaren '70, die dan ook al eens een remake kreeg in de jaren '90. Beetje jammer eigenlijk want ik vond dat de film er origineel en fris uit de hoek komt maar blijkbaar is het jaren geleden al eens eerder gedaan. Ach, het doet gelukkig niet al teveel afbreuk aan de film want of het nu veel elementen heeft overgenomen of niet, Silberling weet een erg leuke film te brengen. Vooral het verhaal, of eerder het gebrek eraan, zorgt voor een mooie kapstok om een boel leuke scènes aan op te hangen. Sommigen zijn iets teveel van het typische pis en kak humor die we de laatste jaren voorgeschoteld krijgen maar er zijn ook genoeg leuke en originele scènes te ontdekken. Het wordt allemaal erg leuk gebracht en de sneltreinvaart waarin de film verloopt zorgt ervoor dat er nergens een inzakking is te bespeuren. Qua effecten is dit trouwens ook wel heerlijk campy. Schijnbaar is hier een serieus budget aan verbonden en ergens is dat er wel aan te zien maar ergens ook weer niet. Dit klinkt nu wel erg wazig maar wat ik hiermee bedoel is dat heel het wereldje er soms echt verbluffend mooi uitziet maar dat er langs de andere kant ook veel jaren '60 effecten inzitten. Neem nu de lizard mannen die eigenlijk niets meer zijn dan een paar volwassen mannen in pakken.. Perfect voorbeeld van het campy gedeelte maar het heeft gelukkig ook wel zijn charme.
Wie ook serieus veel charme bezit is de mooie Anna Friel. In Pushing Daisies is ze enorm vertederend als Lonely Tourist Charlotte Charles dus ik was best wel benieuwd hoe ze het hier ging afbrengen. Met uitzondering van dat Britse accent, doet ze het eigenlijk heel degelijk. Natuurlijk geen geniale rol waar maar een handvol mensen hun weg mee kunnen maar ook hier is ze perfect op haar plaats, moet ik toch echt eens aan Woddy Allen's You Will Meet a Tall Dark Stranger beginnen. De grootste verrassing is eigenlijk WIll Ferrell, een acteur die bij mij ten boekje staat als het boegbeeld van de pis en kak humor waar ik het daarjuist al over had. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik dit voornamelijk baseer op trailers van films want volledige films heb ik nog niet met hem gezien (met uitzondering van deze en Old School een aantal jaar geleden). Soit, ik zal toch mijn mening moeten gaan herzien want Ferrell is net als Friel perfect op zijn plaats. De connectie tussen de twee is erg leuk maar het is vooral de droogheid waarmee Ferrell sommige opmerkingen uitspuwt die me hebben doen lachen. Zeker in combinatie met Danny McBride zijn er vaak leuke scènes te ontdekken.
Erg leuke film die vooral dankzij de originaliteit de moeite waard is. Daar komt dan ook nog eens een goede cast bij en een bij vlagen heerlijke soundtrack. Al heeft elke film die All Along the Watchtower van Hendrix speelt sowieso een streepje voor. Misschien toch maar eens terug beginnen opletten naar wat ze op televisie geven want dit kon ik best wel waarderen.
darthconner
De urine scène! Schitterend gewoon! Mensen, spoel zeker niet door bij deze scène want deze is grappig. Een beetje vies, maar grappig.
Tarkus
Voor mij is dit een tegenvaller.
Weinig geslaagde grappen en ook de special effects zijn, op een paar uitzonderingen na, niet bijster goed geslaagd.
a usual suspect
ik heb me verbaasd hoe iemand zo'n verhaal in elkaar kan zetten. Dat ging zelfs mijn fantasy te boven. Volgens mij hebben de acteurs vooral zelf gelachen.
Ace Hanlon
Zo fout dat het gewoon gaaf is! xD
Wat is hier nu eigenlijk fout aan?? Het is gewoon een verzameling onzin. Maar fout?? Nee!
RuudC
Eigenlijk wilde ik wegzappen vanaf het moment dat Will Ferrell zichzelf ondergoot met dinopis, maar de vrouw hield dat tegen. Achteraf gezien had ik er wel beter aan gedaan om iets anders te kijken, want het niveau bleef om te janken. Will Ferrell niet zo irritant als ik van hem gewend ben, maar dat verandert er niets dat ik hem nog altijd enorm overschat vind. De film zelf was een totaal ongrappige aaneenschakeling van simpele prehistorische sketches. Beter had die T.Rex in het begin zijn werk goed gedaan, want dan was de film na een kwartier al ten einde. Als ze na de laatste reclame ook nog eens een stuk gaan herhalen, heb ik ‘m maar alsnog uitgezet.
Roger Thornhill
De vele raadsels die deze magische wereld voor de drie personages opwerpt, verbleken bij het grootste mysterie van allemaal : welke studiobaas of producent heeft het bij het lezen van dit script naar een televisieserie uit de jaren 70 in zijn hoofd gehaald dat deze onvoorstelbaar flauwe film in de bioscoop ook maar enige kans van slagen zou hebben? Hij schijnt dan ook maar $50 miljoen te hebben opgehaald, terwijl hij $100 miljoen kostte (inclusief het salaris van de man die de stem van The Zarn insprak -- Leonard Nimoy!).
xxERWINxx
hele foute film, ziet er allemaal erg nep uit, had een dinosaurus film ala Jurassic park verwacht, maar nee!
Corcicus
Eerste halfuur is geniaal grappig, daarna zakt het allemaal wat ineen, om tegen het einde aan terug recht te krabbelen. Meer een 3* sterren waard, maar ik voel mij ergens wel verplicht om tegengewicht te bieden gezien het buitensporig lage gemiddelde. Will Ferrell is net iets te grappig in deze film om het kind met het badwater weg te gooien.
tattoobob
Middelmatige film met helaas Ferrell niet op zo,n goed niveau als dat hij in zijn meeste films is.
Visueel had het ook allemaal wat beter gekund....tja dit is niet een film die ik nog een keer zal opzetten.
lars-pixar
Zoals hier al vaker genoemd wordt, heb ik me ook erg geërgerd aan de speciaal effects en dat is nou weer zonde want op geven moment ging ik het nog vermakelijk vinden ook!
Het lijkt dan wel of je het gaat accepteren en het door de acteurs allemaal hoog gehouden wordt, waar ze het opvullen met flauwe grappen van (en voor) verschillende niveaus
Uiteindelijk ging het voor mij allemaal om Will Ferrell, vanwege de Ferrell film avond.
Helaas speelde Ferrell in deze film niet zoals in de McKay films en dan krijg je iets anders voor geschoteld!
siebejanssens
Ik bekeek de film omdat ik een fan ben van Will Ferrell , maar deze film was gewoon te slecht voor woorden. Na 30 minuten heb ik de film gewoon afgezet.
jippie2010
Oei... beetje té flauw. Ben wel wat Ferrell gewend maar deze film lijkt er net een schepje bovenop te doen. *2,5

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

School Ties