Genre: Fantasy / Mystery
Met onder meer: Heath Ledger, Christopher Plummer en Lily Cole
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 4 februari 2010
Plot The Imaginarium of Doctor Parnassus
"The man who tried to cheat the devil."
De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.
Doctor Parnassus
Imaginarium Tony 3
Imaginarium Tony 2
Dancing Policeman
Rosicky
Als ik die trailer zo zie kan ik al haast niet meer wachten tot januari. Ik vind het heel creatief opgelost met die 4 verschillende acteurs in de rol van Ledger, al lijkt het me dat Depp de show gaat stelen.
Rosicky
Lol, dat gemiddelde op IMDB. 9,5/10 uit dik 1200 stemmen. Beloofd veel moois.
Hankieh
Die trailer ziet er best goed uit
Ik had er eerst een hard hoofd in, maar lijkt me toch een leuke film worden.
2009 vind ik tot nu toe een goed jaar.
%%%%%%
Ben niet echt kapot van die trailer moet ik zeggen.
Maar wat een fantasie moet die Terry hebben zeg jeeminee.
Phoebe318
Ik zit al een tijdje op deze film te wachten. De trailer ziet er naar mijn mening veelbelovend uit. Nu nog een half jaartje wachten.
Ik ben overigens wel benieuwd hoe het eruit gaat zien vanwege de rol van Heath Ledger. Deze trailer maakt me in ieder geval al erg nieuwsgierig.
Gizzmann
Als iemand weet of hij ergens in Nederland (of misschien in Belgie) eerder dan de releasedate vertoont zal worden (op een festival bijvoorbeeld), PM me dan
dutchtuga
Vreselijke kitsch, de trailer. Nee, zulke lelijke cgi overladen vehikels trekken mij voor geen meter. Gilliam zal me nooit overtuigen, vrees ik.
wyatt earp
Als ie in Engeland al bijna uit is, waarom is er dan nog niet een fatsoenlijke poster uitgekomen?
Gizzmann
Doe even normaal man.
Ja, iemand wil een film erg graag zien, knettergek
Meneer Bungel
Pastichio Rocker
Ja, iemand wil een film erg graag zien, knettergek
Als je er voor het kanaal oversteekt wel ja.
wyatt earp
Dat snap ik ook niet. Waarschijnlijk komen ze direct met een theatrical poster aanzetten, we hebben niet eens een teaser poster gezien, beetje vreemd.
Leland Palmer
Ja, die UK-quad is er inderdaad, net als die Spaanse en Koreaanse posters, maar nog steeds geen ''normale'' US of UK poster, wat ik wel wat vreemd vind, omdat dit toch een behoorlijk project is.
cosp
Ik ben echt ontzettend benieuwd en kan na het zien van de trailer echt niet meer wachten tot volgend jaar. Ben bijna aan het overwegen een trip naar de UK te maken omdat hij daar al binnenkort te zien is.
Mochizuki Rokuro
Ik denk het niet. De poster is niet in de originele taal. En dan past het volgens mij niet binnen de regels voor plaatsing. En lijkt me daarnaast ook niet de officiële (Franse) poster voor de film, maar de promo voor Cannes.
Niet bijster interessant allemaal. Saillant detail dat Chrstopher Plummer als twee druppels water op Gandalf lijkt.
cosp
Helaas was de film compleet uitverkocht in Sitges, dat ik hier niets kan vertellen... Er was zelfs geen enkele film meer verkrijgbaar. Jammer.
Pastichio Rocker
En hier ook een langer interview. Sowieso is deze site een must voor iedere fan van Gilliam.
Leland Palmer
Eindelijk, de eerste (prachtige) poster geplaatst!
Damn, één van de mooiste posters die ik zag de laatste tijd, prachtig.
Bekijk vooral ook de grote versie op de link hierboven, veel erg leuke kleine details.
moveme
11 Feb, is dat niet tijdens het IFFR?
ben benieuwt. mooi plot voor Gilliam om zich op uit te leven.

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003