• 9.378.652 stemmen

The Imaginarium of Doctor Parnassus (2009)

Fantasy / Mystery | 123 minuten

Met onder meer: Heath Ledger, Christopher Plummer en Lily Cole

Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans

Releasedatum: 4 februari 2010

Plot The Imaginarium of Doctor Parnassus

"The man who tried to cheat the devil."

De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.

Doctor Parnassus

Valentina

Imaginarium Tony 1

Imaginarium Tony 3

Imaginarium Tony 2

Dancing Policeman

avatar van Rosicky

Rosicky

Als ik die trailer zo zie kan ik al haast niet meer wachten tot januari. Ik vind het heel creatief opgelost met die 4 verschillende acteurs in de rol van Ledger, al lijkt het me dat Depp de show gaat stelen.

avatar van Rosicky

Rosicky

Lol, dat gemiddelde op IMDB. 9,5/10 uit dik 1200 stemmen. Beloofd veel moois.

avatar van Hankieh

Hankieh

Die trailer ziet er best goed uit

Ik had er eerst een hard hoofd in, maar lijkt me toch een leuke film worden.

2009 vind ik tot nu toe een goed jaar.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ben niet echt kapot van die trailer moet ik zeggen.

Maar wat een fantasie moet die Terry hebben zeg jeeminee.

avatar van Phoebe318

Phoebe318

Ik zit al een tijdje op deze film te wachten. De trailer ziet er naar mijn mening veelbelovend uit. Nu nog een half jaartje wachten.

Ik ben overigens wel benieuwd hoe het eruit gaat zien vanwege de rol van Heath Ledger. Deze trailer maakt me in ieder geval al erg nieuwsgierig.

YouTube - The Imaginarium of Doctor Parnassus - Trailer

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Doe even normaal man.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Vreselijke kitsch, de trailer. Nee, zulke lelijke cgi overladen vehikels trekken mij voor geen meter. Gilliam zal me nooit overtuigen, vrees ik.

wyatt earp

Als ie in Engeland al bijna uit is, waarom is er dan nog niet een fatsoenlijke poster uitgekomen?

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Pastichio Rocker schreef:

Doe even normaal man.

Ja, iemand wil een film erg graag zien, knettergek

wyatt earp schreef:

Dat snap ik ook niet. Waarschijnlijk komen ze direct met een theatrical poster aanzetten, we hebben niet eens een teaser poster gezien, beetje vreemd.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

In Zuid-Korea(meen ik) hebben ze alvast een mooie, maar deze vind ik zelf nog beter.

Gizzmann schreef:

Ja, iemand wil een film erg graag zien, knettergek

Als je er voor het kanaal oversteekt wel ja.

Leland Palmer schreef:

Ik vond net dit. Het is weliswaar geen poster, maar het komt er toch het dichst in de buurt.

Leland Palmer

Ja, die UK-quad is er inderdaad, net als die Spaanse en Koreaanse posters, maar nog steeds geen ''normale'' US of UK poster, wat ik wel wat vreemd vind, omdat dit toch een behoorlijk project is.

avatar van cosp

cosp

Gizzmann schreef:

Als iemand weet of hij ergens in Nederland (of misschien in Belgie) eerder dan de releasedate vertoont zal worden (op een festival bijvoorbeeld), PM me dan Ik ben echt ontzettend benieuwd en kan na het zien van de trailer echt niet meer wachten tot volgend jaar. Ben bijna aan het overwegen een trip naar de UK te maken omdat hij daar al binnenkort te zien is.

De film is binnenkort (11-10) te zien op het filmfestival in Sitges!

De trailer ziet er goed uit. Ik ben zeer benieuwd naar deze

avatar van wimnoot

wimnoot

poster

Is het mogelijk deze poster toe te voegen?

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

wimnoot schreef:

poster

Is het mogelijk deze poster toe te voegen?

Ik denk het niet. De poster is niet in de originele taal. En dan past het volgens mij niet binnen de regels voor plaatsing. En lijkt me daarnaast ook niet de officiële (Franse) poster voor de film, maar de promo voor Cannes.

avatar van wimnoot

wimnoot

Jammer. Die poster is beter dan wat er nu als poster staat.

avatar van Harco

Harco

Er zijn overigens meerdere posters voor de Franse markt verschenen.

avatar van gotti

Niet bijster interessant allemaal. Saillant detail dat Chrstopher Plummer als twee druppels water op Gandalf lijkt.

avatar van cosp

cosp

Helaas was de film compleet uitverkocht in Sitges, dat ik hier niets kan vertellen... Er was zelfs geen enkele film meer verkrijgbaar. Jammer.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Interview met Terry Gilliam (in het Engels).

Pastichio Rocker

En hier ook een langer interview. Sowieso is deze site een must voor iedere fan van Gilliam.

Leland Palmer

Eindelijk, de eerste (prachtige) poster geplaatst!

Damn, één van de mooiste posters die ik zag de laatste tijd, prachtig. Bekijk vooral ook de grote versie op de link hierboven, veel erg leuke kleine details.

Wow, vette poster

avatar van moveme

moveme

11 Feb, is dat niet tijdens het IFFR?

ben benieuwt. mooi plot voor Gilliam om zich op uit te leven.

avatar van Jules15

Jules15

Klinkt als vette film! Moet ik ook zeker zien