Genre: Fantasy / Mystery
Met onder meer: Heath Ledger, Christopher Plummer en Lily Cole
Gesproken taal: Engels, Russisch en Frans
Releasedatum: 4 februari 2010
Plot The Imaginarium of Doctor Parnassus
"The man who tried to cheat the devil."
De film vertelt het verhaal van Dr. Parnassus (Christopher Plummer), die met zijn theatergezelschap stad en land afreist om het publiek nog nooit vertoond vertier voor te schotelen. Zijn gave maakt het zijn publiek mogelijk om via een magische spiegel aan de realiteit van alledag te ontsnappen. Maar er rust ook een vloek op hem. Al eeuwen lang sluit hij namelijk weddenschappen af met de duivel, Mr. Nick (Tom Waits), waaraan hij o.m. zijn exclusieve onsterfelijkheid te danken heeft. Diezelfde Mr. Nick keert nu terug om een prijs voor hemzelf op te eisen, namelijk de innemende en kostbare dochter van Dr. Parnassus, Valentina (Lily Cole), op de dag dat ze zestien jaar wordt. Dr. Parnassus heeft nog een laatste weddenschap met Mr. Nick nodig om zich uit deze benarde situatie te redden.
Doctor Parnassus
Imaginarium Tony 3
Imaginarium Tony 2
Dancing Policeman
Resh
weet iemand of deze film nog doorgaat na de dood van Heath Ledger ?? Johnny Depp en Heath Ledger dodelijke combinatie
Leland Palmer
De film is al klaar. Het personage wat Ledger speelt word halverwege overgenomen door Johnny Depp, Colin Farell en Jude Law.
Resh
huh dus Heath Ledger speelt helemaal niet meer in de film ? Want is tog raar dan dat zn rol door twee personages word gespeeld :O
Leland Palmer
In deze film stapt het personage van Ledger via magische spiegels diverse parallelle werelden binnen. In deze werelden zal zijn personage overgenomen worden door Depp, Farell en Law. Dus hij speelt wel in de film, maar stapt halverwege zo'n spiegel binnen en dan word zijn rol overgenomen.
Uier
- 2006 berichten
Wel knap als Gillian dit soepel in het script verweven heeft. Ben benieuwd.
Materny
In deze film stapt het personage van Ledger via magische spiegels diverse parallelle werelden binnen. In deze werelden zal zijn personage overgenomen worden door Depp, Farell en Law. .
Tevens zullen deze 3 heren hun salaris van deze film aan de dochter van Heath schenken, aangezien ze niet in z'n testament voorkwam. Heel mooi gebaar hoor.
En jah, de film wil ik wel zien. Uitstekende cast.
christian
Er staat nog geen datum op imdb dus ik gok dat het nog zeker een half jaar kan duren voordat ie in de bioscoop draaid
anne J
Ik denk ook juist dat deze film niet zoveel mensen zal trekken, zoals gedacht wordt, omdat het Ledgers laatste film is en afgemaakt is door de drie anderen.
Bijna iedereen om mij heen denkt bijv. al dat The Dark Knight Ledgers laatste film was (van jong tot oud gevarieerd) en haast niemand heeft dan gehoord van deze als ik de naam noem. En daarbovenop was ik twee maanden terug in Engeland en ik had wat tijdschriften gelezen daar (een media tijdschrift, tv tijdschrift en vrouwenblad zat er o.a. bij) en daar stond ook dan, als The Dark Knight werd besproken, '...The Dark Knight, wat Ledgers laatste film was...' in.
Ik ga 'm zeker wel bekijken, ben altijd wel in voor een Gilliam filmpje
Zijn stijl is wel oké.
Bedankt voor de info!
Weet je ook of hij er veel in voorkomt (ledger) of stapt hij al snel die spiegel in...
Leland Palmer
Ik weet alleen dat zijn rol halverwege overgenomen word, dus dat zal zo op de helft zijn denk ik?
Seifer
Gezien het genre en de plot omschrijving, denk ik niet dat het een film is voor een groot publiek. Maar dat deert me niet, zelf hou ik wel van Mysterie en Fantasie. Ben benieuwd wanneer deze film uitkomt.
Leland Palmer
Featurette. Dit kan wel eens hét grote meesterwerk van Gilliam gaan worden. Het ziet er geweldig uit in ieder geval en ik ben zeer benieuwd.
JohnWilliams
Dat word echt een meesterwerk, nu ben ik toch echt verkocht!
Pastichio Rocker
Hoe kun je nu zeggen dat het er geweldig uitziet als die featurette alleen maar bestaat uit beelden uit zijn ouwe films die knap achter elkaar zijn geplakt?
Leland Palmer
Alleen beelden van zijn oude films? Je hebt 'm niet helemaal gezien zeker. Gilliam geeft ons toch een redelijk duidelijk idee van deze film.
JohnWilliams
Inderdaad, het begint met allemaal beelden van films zoals bijvoorbeeld The Brother Grimm maar even later zegt hij ook " hallo" tegen de kijker en laat hij dingen zien.
Gizzmann
Deze kan inderdaad helemaal fantastisch gaan worden.
Voor liefhebbers van het betere soort fantasy lijkt me dit toch echt smullen. Een van de films waar ik na die featurette het meest naar uitkijk, misschien nog wel meer dan de nieuwe Burton films.
JohnWilliams
Wel een beetje Burton-achtig maar dan op een andere manier.
Heath Ledger zit er dus nog wel in dus eigenlijk is dit zijn laatste rol en niet die van: The Dark Knight (The Joker).
dulcinea
Ik ga 'm zeker wel bekijken, ben altijd wel in voor een Gilliam filmpje
Zijn stijl is wel oké.
Ik ben er alvast heel benieuwd naar!
JohnWilliams
En de film heeft ook Jude Law en Christopher Plummer is ook wel bekend.
En dan zou ik nog bijna Colin Farrell vergeten.
Kricky
lijkt mij een heel indrukwekkende film. Net wat Anne J zegt zullen er niet veel mensen zijn die van deze film hebben gehoord en net niet de aandacht krijgt die de film nodig heeft
ik hoop dat men het een goeie film gaat vinden, want het lijkt mij een hele brilante film.
onderschat de films van Terry Gilliam niet
Denveen
Lijkt me goed, ik hoop dat het net zo indrukwekkend is als het lijkt!
Uier
- 2006 berichten
Hét meesterwerk is er in 1998 al uitgekomen. Ben benieuwd of Parnassus deze kan overtreffen, al zal het niet in hetzelfde straat passen, op het absudisme na.
aire.
Jezus wat een cast. Als dat geen boxoffice hit gaat worden dan eet ik mijn schoen op. Om maar te zwijgen over het laatste optreden van Heath Ledger.
Leland Palmer
Nieuwe afbeelding geplaatst. Ledger ziet er fenomenaal uit!

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003